היי עבודה

goanin

New member
היי עבודה

קודם כל - אתם אחלה מפלגה (באמת!). תוהה מה דעתכם על מפלגת שינוי, והאם תשבו איתה באותה ממשלה אם יתאפשר.

אני מניחה שלא תהיה בעיה

לשבת עם שינוי בממשלה... אני אישית לא מחבבת את המפלגה הזאת, לא מזדהה איתה ולא אוהבת את נציגיה בכנסת... אין עמדה רישמית של מפלגת העבודה על מפלגת שינוי, אך לרוב החברים הפעילים יש עמדה די מגובשת...

אשרת

New member
כמו שלחברים הפעילים של שינוי

יש עמדה די מגובשת על מפלגת האבודה

אשרת

New member
אני יכולה לומר אך ורק את דעתי.

ואת עצם העובדה שאני קראתי לה 'אבודה' אומרת את דעתי פחות או יותר. דבר שני, תריץ פה חיפוש תחת השם שלי, אני משערת שאתה תמצא את דעתי על המפלגה הזאת.

st dragon flame

New member
דעתי

לי יש בעיה עם המצע החברתי-כלכלי של מפלגת שינוי, לכן אני חושב שאם זה היה תלוי בי מפלגת העבודה לא הייתה יושבת עם שינוי בקואליציה (אלא אם האחרונה הייתה מסכימה לשבת בממשלה עם אג'נדה סוציאליסטית).

אשרת

New member
NO-WAY

ראינו לאיזה מצב האנג'דה שלכם הביאה אותנו. אנשים לא עובדים במדינה הזאת לממן אנשים שמעדיפים לקחת קצבאות מאשר ללכת לעבוד, ולא נדבר אל החרדים אשר מביאים ילדים ולא ממש חושבים איך לכלכל אותם, ואתם כמובן נורא אהבתם לממןאותם כי אז הייתם יכולים להחזיק את השלטון אצלכם.

st dragon flame

New member
זה לא סוציאליזם

אין שום סיבה שאדם שמסרב לעבוד יקבל קיצבה. לעומת זאת יש הרבה אנשים שרוצים לעבוד ואין להם במה, או כאלו שעובדים ועדיין נשארים מתחת לקו העוני כי הם עובדים בשכר מינימום (או שהבוס שלהם סתם החליט לא לשלם להם בידיעה שלא יעשו לו כלום כי הוא "מקדם את כלכלת ישראל וצריך לעזור לו"). מה ששינוי מעונינת ליצור פה זה כלכת ג'ונגל שבה רק העשיר שורד. הקישקוש הזה של "שוק חופשי" משמעו כוח לקבוצות החזקות-המנהלים, התאגידים הגדולים והצרכנים בעלי יכולת המיקוח הגדולה-או בעברית, העשירים. מה חופשי כל כך בשוק שבו עובדים לא יכולים להתאגד ולהשבית מפעל כדי להלחם על זכויותיהם?

אשרת

New member
תגובה.

ממתי שוק חופשי אומר ביטול האיגודים של העובדים? האם בארה"ב , אם הקפיטליזם, העובדים לא מאוגדים?! זה לא קשור, הבעיה פה היא עם ההסתדרות, אשר מסבה נזקים אדירים למשק, ולא חושבת שבספו של דבר הנזקים הללו יחזרו כבומרנג לעובדים, כי ברגע שיש הפסדים, זה פוגע במעסקים, ואז אתה יודע - מקצצים. כדור שלג. שינוי רוצה שהמדינה תפסיק לתהערב בתחום הפרט, שזה אומר גם תפסיק להתערב בכלכלה, או שתוריד את המעורבות שלה ממש למינימום. אנחנו נגד ניצול של עובדים , ואני חשובת שעובד אשר המעסיק שלו לא משלם לו את אשר מגיע לו- צריך לתבוע והמדינה צריכה לאכוף את החוקים של עצמה, אבל גם זה היא לא תמיד עושה, וזאת בעיה. אנחנו רוצים שרק שמי באמת שזקוק לקצבאות, יקבל אותם, אבל ברגע שיש לאדם רשת בטחון, הוא נעשה סלקטיבי למדי לגבי העבודות שהוא רוצה לעבוד בהם, וזה לא בסדר. אגב, אל תצפה שפועל ירוויח כמו איש הייטק, כי זה לא עובד ככה.

st dragon flame

New member
עוד תגובה

בקפיטליזם העובדים עשויים להיות מאוגדים, אבל יש עליהם מגבלות חמורות מאד (לדוגמא על שביתות הזדהות).ולגבי ארה"ב-אני מציע לך ללמוד מאיפה הגיע ה-1 במאי, ומה עשו לאיגוד הכורים (נדמה לי שבקולורדו) שהעז לשבות. ההסתדרות, כגוף של העובדים, מטרתה לדאוג דבר ראשון לעובדים, אם כדי להגן עליהם היא צריכה לפתוח בשביתה שתפגע במפעל-זה מה שהיא תעשה. חוסר התערבות בתחום הכלכלי משמעותו לתת לבעלי ההון לעשות מה שהם רוצים. אני מזכיר לך שאומנם חופש הוא עיקרון חשוב בדמוקרטיה, אבל הוא נובע מעיקרון חשוב עוד יותר-שיוויון. איך בדיוק העובד יכול להלחם על זכויותיו? הרי אם הוא יתבע את המעסיק שלו הוא יפוטר, ולא יהיה לו כסף לכלכל את עצמו. שלא נדבר על זה שאין לו את הכסף לעמוד מול עורך הדין שיביא המעסיק שלו.בדיוק בגלל זה מעורבותה של המדינה בכלכלה צריכה להיות גדולה, או שאיגודי העובדים חייבים להיות חזקים המשפט שלך "אבל ברגע שיש לאדם רשת בטחון, הוא נעשה סלקטיבי למדי לגבי העבודות שהוא רוצה לעבוד בהם, וזה לא בסדר." הוא בדיוק שורש הבעיה. את בעצם נוקתת עמדה בעד בעלי ההון (איך עובד בכלל חושב על הזכות לבחור במה הוא מעוניין לעבוד?! שיגיד תודה שמלמים לו בכלל), ולמען זה גם מוכנה לבטל לעובדים החלשים את רשת הביטחון היחידה שלהם.

אשרת

New member
קבל את התגובה הזאת.

בוא תגיד לי , במה יעור לך שביתית הזדהות כאשר אתה זה שבסופו של דבר נדפק? הרי לך לא ישלמו את הכסף, אתה הרי גורם למעביד שלך הפסד, מה שעלול להביא לסגירת מקום העבודה ולפיטורים שלך, ואז מה--> מי יזדהה איתך?! נראה לך שסגירת הנמלים ושדה התעופה והשבתת כל המדינה עוזרת לעובדים? חוץ מאשר שהדבר הזה ממאיס את ההסתדרות ואת המאבק של העבודים, שאגב, לא תמיד נפסת כמוצדק בעיני הציבור, במיוחד לא זה של הנמלים, אתה לא באמת מציג משהו, בסוף אתה והצד השני מתפשרים.. אז גם לא השגת את כל מה שרצית וגם גרמת נזק רציני למשק וגם לאנשים מתחיל להמאס מהמשחקים שלכם. נקודה למחשבה. ההסתדרות אם יש משהו שהיא לא - היא לא דואגת לעבודים אשר לא מאורגנים בוועדים החזקים, בסדר? זהו גוף מושחת מיסודו כמעט מהיום הראשון שהוא הוקם, ופה אני אשלח אותך קצת ללמוד על ההיסטרויה של המוסד הזה. לגבי הטענה שלך לגבי התביעה, אז פה המדינה צריכה לחוקק חוק שיגן על העובד , אבל מצד שני, אם המעסיק נורא רוצה לפטר אותו בסופו של דבר, אז הוא ימצא על מה, וכאשר הסיבה היא לא טובה, תאמין לי שהמעסיק חוטף את זה קשה, לאחרונה עסק פיטר עובדת אחרי שהיא הודיעה על הריון, והוא נאלץ לשלם לה כמה עשות אלפי שקלים והעסק עצמו גם כן חטף קנס די רציני, אז יש גם מי שדואג לעובדים בממשלה... מה הקשר לבעלי ההון גיא? בעלי משלם מיסים, ההורים שלי משלמים מיסים, בשביל מה בדיוק? בשביל שהכל ילך אך ורק לאוכלוסייה אשר סלקטיבית משום שיש להם אפשרותלדחות משום שיש רשת בטחון? רשת הבטחון צריכה להיות עבור אנשים שבאמת אין להם יכולת פיזית לעבוד, כמו נכים, כמו זקנים, לעזור לאלה שבאמת מסכנים ולא לאלה שמעדיפים לשחק שש בש במקום לעבוד, גיא. לא בשביל זה אנשים אחרים עובדים וקורעים את התחת שלהם, ולהזכיר לך - לא!! כולם בעלי הון, אבל כמעט כל מי שעובר את המשכורת מינימום, משלם מיסים. אז תחשוב גם על אותם אנשים אשר עובדים למעשה עבור אנשים אחרים.

st dragon flame

New member
הנה עוד תגובה

במה יעזור? אם אתה שובת לעזרת עובדים ממקום אחד, אז הם יעזרו לך כאשרת אתה תצטרך עזרה. בדיוק כמו שהתעשיינים והבנקים וחברות הסלולאר מאוגדים. זה שההסתדרות לא מושלמת זה נכון, אבל היא עורת גם לעובדים החלשים-לדוגמא עובדי הרשויות המקומיות ששכרם הולן חודשים ארוכים עד שההסתדרות התערבה. בכל מקרה-כן, ההסתרות צריכה רפורמה אבל היא עדיין גוף חשוב ונחוץ. המיסים שאת משלמת הולכים לכל צרכי המדינה, בין השאר זה גם לתמיכה בשכבות החלשות. תזכרי היום הוא צריך מחר את. ועוד פעם-אם הוא מסרב לעבוד אין סיבה לשלם לו, אבל עדיין מגיע לו לדעת שתיהיה לו רשת ביטחון.

אשרת

New member
קבל את זה.

קודם כל שהסתדרות תעבור רפורמה ואחרי זה תמשיך לטפל בעניינים ומה שגם השבוע מסתבר שהיא למעשה לא ממש ששה לחתום על הסכמים קיבוציים, מה שהיא מנסה לכפות על מוסדות אחרים, הידעת שבבית ההסתדרות עצמה מועסקים לא מעט עובדים בחוזים איישים?! מה קרה? איפה ה"לכולם מגיע את אותו דבר"? הידעת שהיא גם לא מקפידה לשלם משכורות במזן? אתה לא חושב שלפני שהיא מתערבת בעניינים אחרים, כדי שתעשה היא נקיון בית? אם הוא מסרב לקחת עבודה אשר מתאימה למצב הבריאותי שלו וליכולתו הקוגנטיביות ומשלמים לו לפחות את המימנום, אם זאת עבודה במשרה מלאה, אז אין לו שום זכות לקבל קצבה. אנשים צריכים לקחת אחריות על ההחלטות שלהם, גיא. ברגע שהוא יודע שיש מי שימשיך לספק לו את הדברים, אתה מסיר ממנו את זה, וזה לא בסדר.

st dragon flame

New member
תגובותגובותגובותגובות

כמו שאמרתי-ההסתדרות היא לא גוף מושלם וצריך לעבור רפורמה. אבל זה לא קשור לעובדת היותה איגוד עובדים ולחובתה להלחם למענם. הבעיה היא שהיום רוב העבודות המוצעות הן להיות עבד זמני (ה"טעות" במקור) אצל חברות כוח אדם שמסרסרות בעובדים בלי זכויות ובלי תנאים. מה רע בזה שאדם ידע שאם הוא יפול יהיה מי שירים אותו וידאג לו? וד"א-סוציאליזם הוא ממש לא רק זכויות עובדים, אלא גם הגנה ותמיכה בקבוצות חלשות אחרות, שעל פי השיטה הקפיטליסטית יש להשאיר אותם לבד כי כל אדם לעצמו.

אשרת

New member
תגובות תגובות תגובות.

איגוד עובדים של מי בדיוק? האם כל מי שנכלל שם רצה להיות חבר בהיסתדרות, אני יכולה להבטיח לך שלא. כמה פעמים העובדים היו מוכנים לחזור לעבודה, ונציגי ההתסדרות חסמו להם את הדרך- וזאת למה? עשה לי טובה, יו"ר ההתסדרות מנסה לצבור הוןפוליטי על חשבונם של העובדים, והדבר האחרון שמעניין אותו, זה באמת זכויות העובדים. אגב, הועד של העובדים ברשויות המקומיות הוא לא ממש חלש, ולא ממש זקוקים לעזרה, וכמה פעמים ההסתדרות השביתה את המשק כי 'פגעו' בתנאים של עובדי הנמלים או של חברת החשמל. ממש מסכנים, אני עוד שניה בוכה מרוב השכר רעב שהם מקבלים על חשבון כולנו... אני לא ידועת למה אתה חושב ששינוי נגד זה, אנחנו מאוד בעד בתמיכה בקבוצות החלשות באמת, ולא באלו שהם 'חלשות'.

st dragon flame

New member
תובוגת (תקראו הפוך)

החברות בהסתדרות היא לא חובה, מי שרוצה משלם דמי חבר ומצטרף. כן, בגלל זה שינוי תמכה (ועדיין תומכת, אידיאולוגית לפחות) ב"תוכנית הכלכלית" של ביבי.

אשרת

New member
אבל...

התוכנית של נתינהו מוציאה את המשק ממשבר עמוק, וכן, קיצוצים בקצבאות זה אף פעם לא נעים למי שהתרגל לקבל אותם במקום ללכת לעבוד, אני בהחלט מסכימה עם זה. תחשוב על זה - מי שבאמת זכאי לקצבאות הללו, עומד בקריטריונים הנוקשים והחדשים של ביטוח הלאומי, ומי שלא - כנראה יש לו את היכולת לכלכל את עצמו, רק שהוא בוחר שלא. עכשיו, אם לך בא לעבוד על מנת לממתן את אותם אנשים - שיהיה לך לבריאות לא נגיד לך מה לעשות עם הכסף, אבל לי לא מתחשק לממן את אותם אנשים, אז למה אתה מכריח אותי? ולא, היו תקופות שבאופן אוטומטי אם הצטרפת למקום עבודה מסויים, אז היית חבר בהסצתדרות ודמי החבר ירדו לך אוטומטית מבלי שנשאלת בכלל לדעתך.

st dragon flame

New member
בלי אבל ובלי חבל

יש הרבה דרכים להוציא את המשק ממשבר, אפשר להוריד תקציבים להתנחלויות, אפשר לקצץ בתקציבי השרים ועוד הרבה דברים. וביבי לא מורדי קצבאות עד שהמשק יצא מהמיתון (הוא לא החליט שיצאנו כבר?) אלא כעניין עקרוני כי לדעתו צריך שוק חופשי שבו הממשל רק מפקח שכולם עובדים לפי החוק ולא מתערב. אני מכריח אותך לשלם כי לדעתי לקבוצה יש אחריות על הפרטים החלשים בה, וכדי לדדאוג להם צריך כסף, שאותו מן הסתם לוקחים מהחזקים.

אשרת

New member
עם אבל ועוד איך עם חבל.

לקבוצה אכן יש אחריות על הפרטים החלשים שבה, אבל אלו שהם באמת חלשים, לא כאלו שעודים ב'כאלו' , לא כאלו שמביאים הרבה ילדים ולא דואגים אלך לפרנס אותם, משום שהם חושבים כמוך - יש לי רשת בטחון, אז למה לי ללכת לעבוד, אני אלך אמשיך ללמוד בישיבה, ואמשיך להביא ילדים, כי יש מי שמשלם את המיסים. תחשוב על זה.

st dragon flame

New member
זה לא מה שאמרתי

אם אדם (חרדי, מובטל כרוני, או סתם פרזיט) מסרב לעבוד לא מגיע לו עזרה. אבל לא כולם כאלה, יש הרבה שלא מוצעת להם עבודה, או שמוצעת להם עבודה שבה יקרעו את התחת שמונה שעות ויותר ביום כדי להשאר מתחת לקו העוני.

למעלה