ראשית, אני שמח לראות שאת קוראת את תגובותיי -
את מוזמנת גם לבלוג - שם השחור-לבן חוגג ממש ... שנית, זה כמובן לא נכון שאני לא רואה את המורכבויות של הדברים, אבל יש בעולם גם כמה אמיתות, שכדי להציג אותן בצורה הכי טובה צריך להתבטא לפעמים באופן קצת בוטה, ולא להתחבא מאחורי כל מיני הסתייגויות ופוליטיקלי-קורקט. הינה כמה אמיתות שרלבנטיות לענייננו: א. אין אלוהים (או יותר נכון: אין ראיה לקיומו של אלוהים, כפי שהוא מצטייר בכתבי הקודש, ולכן הנחת העבודה היא שהוא לא קיים עד שיוכח אחרת). ב. לפי הדת - יש אלוהים. ולא רק שיש אלוהים - באבו אבוה יש אלוהים: הוא נמצא בכל מקום, הוא רואה כל אחד, הוא רושם לכל אחד נקודות טובות ורעות, והוא יצ'פר את האם-אמא שלך בסוף הדרך, אם תהיה טוב, אבל יעניש אותך באבי-אביך אם לא תהיה טוב. ג. האמיתות א' ו- ב' לא יכולות לדור בכפיפה אחת. המסקנה: מי שלא מאמין - שלא יאמין. מי שמאמין, שיאמין. אבל מי שאומר שהוא מאמין, ובד בבד עושה דברים שסותרים לכאורה את רצונו של האל הכל יכול (באופן שיטתי או חמור במיוחד) - יש עם זה בעיה שההגיון שלי לא מצליח לפתור. או שזה אדם טיפש מאוד, או שזה אדם סורר מאוד, או - וזו האפשרות שנראית לי הכי סבירה - זה אדם שלא באמת מאמין. אני מסכים שאולי הנחתי יותר מדי הנחות לטובת האנשים האלה, עד שהכנסתי את חוסר האמונה שלהם לאיזה "תת-מודע". כנראה שהאמת היא שחוסר האמונה הזה הוא הרבה יותר גלוי. גם אם כלפי חוץ הם אומרים "אני מאמין" וכו', לגבי עצמם הם כנראה אומרים: "יאללה, יאללה, שיפסיקו למכור לי שטויות. אם היה אלוהים, הוא כבר מזמן היה מנקנק לי את הצורה. שיספרו סיפורים למישהו אחר". אחרת, שוב, פשוט לא מסתדרת לי "אמונה" עם עשיית מעשים פרונטליים נגד רצון האל, כביכול.