היי מה נשמע?

TheSverd

New member
היי מה נשמע?

אני יודע שזה אולי לא מתאים לפורום הזה אלה לפורום פילוסופיה אבל אני בכל זאת אשאל: מהי משמעות החיים בעיניכם?בשביל מה אנו חיים? למה לנו להעביר את החיים בדאגה לסביבה אם אנו יכולים להעביר אותם בדאגה לעצמינו ובחיפוש אחר ההנאות?מדוע אין זה נכון לחיות רק בשביל העונג? כבר הרבה זמן אני מחפש תשובות לשאלות האלה ולא נראה לי שלמישהו יש..אבל בכל מקרה החלטתי לכתוב פה. מקווה שתעזרו:)

אפרתs

New member
תשובה חלקית

מפאת קוצר הזמן שלי אוכל לענות שתובה חלקית. זו באמת שאלה שדשיםבה רבים מהאנשים, מקטן ועד גדול ונדמה שטרם נמצאה תשובה אחת שתספק את כולם. כנראה כי "טעם החיים ומשמעותם" הוא עניין מאוד סובייקטיבי. אם כך, ה"אני מאמין" הוא שמשמעות החיים סובבת סביב המשכיוּת, וייעוד אישי. היינו, כל אדם שבא לעולם מכיל בתוכו ייעוד כלשהו שעליו לפענח ולמלא אותו כל עוד הוא חי בעולם הזה. את עניין ההמשכיות אין צורך לפרט, אני מניחה-- לכן, אנחנו צריכים לשמור ולטפח גם את הסביבה שלנו (ולא רק את עצמנו). בין אם זה כדי לחפש ולמלא את היעוד ובין אם זה עבור הדור הבא והבא שאחריו וכן הלאה. אדם יכול להתענג ולחיות רק בשביל העונג והנאתו האישית, אם הוא מספיק חכם כדי להשיג כאלה חיים (לרוב לרוב מדובר בחיי עונג שבאים לאחר עבודה קשה ע"מ לאפשר כלכלית חיים כאלה - העולם המודרני סב לרוב על כסף ורווח וכאן טמונות הרבה תשובות לשאלותייך לגבי אורח חיים רצוי מול מצוי). אולם חיי עונג עלולים להיות בעלי השלכות חברתיות-סביבתיות קשות אם לא יטופלו כראוי, היינו הזנחה סביבתית על כל משמעויותיה שאולי ארחיב בהמשך. רוצה להוסיף עוד דבר קטן שאולי יענה לשאלה, למה לא דאוג לסביבה ולא רק לעצמינו - אני מאמינה שהאדם הוא ייצור חברתי שזקוק ל"להקה" כדי לשרוד חיים תקינים. אין לי ספק שיהיו אנשים חזקים דיו כדי לחיותלבד ויסתדרו לבד ללא כל תנאי חברתי שהוא אבל זה נדיר ועל כן, אנחנו זקוקים לטפח גם את סביבת החי והאנוש בקרבנו כדי לא להיות לבד, כדי לחלוק מעשים , רעיונות, רגשות (גם להם צריך לתת פורקן איפשהו וחברת אדם זה הכי יעיל לרוב!), וכדי להתעלות על חסרונות אישיים [ואבולוציוניים]. אני כנראה יכולה לקשקש עוד הרבה בעניין :)) אבל צריכה לעזוב את המחשב. שיהיה יום טוב

TheSverd

New member
הממ

נשמע נחמד אבל מאיפה הבאת את כל זה? מי אמר לך שזה נכון? מאיפה כל אדם ואדם "בא" לעולם?מעולמות מקבילים? זה השאלות שמטרידות אותי

אפרתs

New member
"הבאתי"

את כל זה מניסיון חיים קצר, מקריאה ולמידה ומגיבוש דיעה ע"ב היידע והאמונה שלי. ציינתי כמה פעמים שהתשובה היא סובייקטיבית וזוהי דעתי ודעתי בלבד. אינני בטוחה שזה נכון אבל זוהי פחות או יותר דרכי. מאיפה אדם בא לעולם? אמממ הפריה של ביצית ע"י זרע. זיווג של שני כרומוזומי המין, הנקבי והזכרי. מיוזה, מיטוזה והופ! בא לעולם אדם חדש :)) אשמח להרחיב בהזדמנות.

khamala

New member
יעוד

יושב אדם וחושב על יעודו בחיים, למראית עין- מאוד מעמיק, למעשה, מעורר רחמים. היעוד שחשב שמצא לו עלי האדמות, הראה כי אכן הוא " הוזה דעות". אך התשובה היא קצרה, ובלי סחור סחור, היעוד הוא לפלוט זרע לחור! או כמו שכתבו במקורות : " פרו ורבו ומילאו את הארץ", להתרבות או לא להיות. אז אם היעוד חדר למודע, שניגש לעבודה??? כמו מחשבים שתוכנה הוחדרה בהם ע"י יישות מסתורית, מוטל עלינו לפעול ע"פ התכנית... אז אם כל מה שנותר הוא לפעול על פי הקוד? מה יותר משעשע ויעודי מלמרוד? כי בין עלה לרוח ברור מה עדיף לבחור... ואם יש עוד כבוד בקיום, זה את הכלים לשבור, מספיק לשחק יותר בכללים של איזשהו יוצר! אך יותר מלמרוד אנו רוצים לברוח, מהלא נודע, והלא נוח אז אם שוב תראה את אותו אדם שיושב וחושב על יעוד, תדע שלא חשוב ה"מה" כל עוד הוא אינו אבוד, ואינו יודע ש...: היעוד כמושג, הוא כמו הואקום כקיום, אתה חוקר על היש, ומגלה את הכלום....

magenta73

New member
המשמעות של החיים שלך

היא מה שאתה עושה ממנה. אין משמעות. רק בגלל העובדה שלאנשים שונים יש משמעות שונה לחיים. לאחד המשמעות היא לעבוד לפי חוקים של דת אחת, של השני, לפי החוקים של השניה, לאחד זה כסף, מעמד, לשני זה תהילה, לשלישי זה נתינה לאחרים... והנהניסט... שאכן חי לשם העונג. אחרים אולי אומרים לו שזה לא נכון לחיות ככה, כי הוא לא משרת את החברה כקולקטיב... חוץ מזה שהם מקנאים בו, כי להם אין אומץ...

משמעות החיים עבורי ../images/Emo20.gif

פשוט לחיות ולהשתדל להנות מהחיים האלה, ובמיוחד ללמוד מכל חוויה-טובה או רעה, שעוברת.

khamala

New member
ו...המשמעות היא....

הרבה זמן אני הסתובבתי עם השאלה הזאת, ואני הבנתי שאני לא היחידה, אחרי שקראתי על אחרים שעושים את אותו דבר. הדרך שעכשיו אני מנסה ללכת בה, מבחינתי היא יותר צנועה ויותר מפוקחת, כי היא במובן מסויים שמה שאלה אחרת בפוקוס. אצלך במשפט היא מובעת כהנחה. " מהיא משמעות החיים? " כאילו אנחנו יודעים כבר מהם החיים, מהיא המציאות. אני הבנתי, במשך הזמן שאין לי בכלל מושג מהם החיים, מהיא המציאות, ומי זה "אני" בדיוק. אנחנו לוקחים כמובן מאליו מחשבות שלנו לגבי השאלות האלו, כשאתה מתחיל לערער על אותן הנחות, נפתחת לפנייך מציאות אחרת, ואתה מתחיל להבין שבמובן מסויים היית עיוור, או קפצת לדבר רחוק כל כך כשבאותו זמן, על הדבר הקרוב אליך , אפילו לא התייחסת. יש לנו נטייה שכזו כבני אדם להתעלם ממה שאנו יכולים יותר להפיק ממנו מידע, ולהתעסק עם דברים שבשמיים שהם סוג של ספקולציה. עזוב אותך מהדברים הגולים האלו, כמו משמעות- לעת עתה. תנסה למקד את תשומת הלב על דברים שעומדים מולך, כמו "אתה", המחשבות שלך. מהמיקרו - יבוא אולי המקרו...

TheSverd

New member
אהבתי

תשובה מאוד מעניינת, נקודת מבטח חדשה על כל העניין

למעלה