היי ! מה המצב?

Jade888

New member
היי ! מה המצב?

אני חדשה בפורום, אבל אני וחבריי משחקים כבר די הרבה זמן. בינתיים רק ב Mnonopoly, Citadels, Talisman אכשיו אני מעוניינת לרכוש את Runebound and Arkham Horror רציתי לשאול 2 דברים: האם כשאני מזמינה מEbay בסכום שגבוה יותר מ50$ יש מכס על משחקי לוח ואם כן אז כמה %? והאם מישהו הזמין משחקי לוח מאתר פריק והאם זה בטוח לתת להם את מספר כרטיס האשראי? תודה מראש!

jack of hearts

New member
ברוכה הבאה !

דבר ראשון, תני לי לברך אותך לשלום וברוכה הבאה. נשתדל לתת בית חם. ארקהם הורור הוא אחלה משחק שבעולם. אני מת עליו ואני יודע שיסכימו איתי אחרים. למרות שלא ניסיתי אישית את RB, שמעתי עליו דברים טובים. אז אחלה בחירות. אני לא מבין גדול בענייני המכס, וכאן יכנס ycyclop שלנו להסבר אז אני לא אנחש. פריק אחלה חנות, בטוח לגמרי. מאיפה אתם בארץ ? איזה כיוון אתם אוהבים ? שוב, ברוכה הבאה. Jack

Jade888

New member
אני מהקריות

אנחנו אוהבים בעיקר את סיגנון הפאנטזי. אבל אני גם בעד מדע בדיוני משחק נוסף שחשבתי לקנות הוא Vampir prince of the city אני מאוד אוהבת את כל ההפקות של white wolf ל pc.

ycyclop

New member
ברוכה הבאה וקצת תשובות

בד"כ חבילות של עד 50$ לא נעצרות במכס. מעל סכום זה יש סיכוי סביר שתדרשי לשלם מכס + מע"מ. ביחד זה יוצא בערך 30%, אבל יש לשים לב שה-30% הם על עלות החבילה + עלות המשלוח! מעבר לזה אני בהחלט ממליץ על AH ואני מתחיל לעבוד על תרגום החוקים לעברית (יופיע באתר האיגוד תוך שבוע שבועיים) נשמח לראותך פעילה בפורום

jack of hearts

New member
סוף סוף !

ואני חשבתי שאני היחידי מהצפון שמשחק משחקי לוח. Prince of the City הוא אחלה משחק לפי ביקורות והתעניינות אישית. הוא נמצא ברשימה שלי, אבל כל הזמן יש משחקים אחרים מעליו. יש גם את אחיו הקטן של Prince, שהוא Dark Influences. משחק קלפים מאוד חמוד והוא עולה רק 100 שקל אם אני זוכר נכון.

זכוכיות

New member
Vampir prince of the city

משחק מעולה. האהוב עלי, למעשה :) רק קחי בחשבון שמדובר במשחק כבד (רק להסביר את המשחק זה עניין של שעה- שעתיים, הרבה ניואנסים קטנים), ושגם המשחק עצמו, בגרסה הקצרה שלו- זה סיפור של 4-6 שעות. אני עדין אוהבת אותו, הרבה אינטרקציה בין השחקנים, הרבה מקום לתככים ומזימות, והרבה מקום לדמות להתפתח.

ycyclop

New member
מכיר

אני מלמד אותו בערבי המשחקים בפריק שמתקיימים פעם בחודש. הבנתי שמי שאוהב משחקים בסגנון של talisman (RPG מומר למשחק לוח) די נהנה מהמשחק. אני אישית פחות אוהב את הסגנון אז אני מעדיף לא להביע דעה על המשחק.

sonde

New member
דומה שונה מטליסמן

המשחק בכללי עובד יותר טוב מטליסמן, פיתוח הדמות פשוט יותר ונוח. בתכלס המשחק סובל מבעית מיחזור, כלומר קשה לחזור ולשחק אותו פעם אחר פעם, כי בסופו של דבר כל פעם מחסלים יצורים, ותו לא. יש הרבה תוספות שמנות לזרות במשחק חיים ארוכים יותר. אני ההיתי ממליץ, במידה ואתם מחפשים RPG טוב ויש לכם זמן רב להשקיע במשחק, את Woarld of Warcraft משחק הלוח כמובן... מורכב יותר ומרתק יותר, לדעתי.

טלד

New member
כן,

משחק די משעמם לטעמי, יש הטוענים ש Warrior Knight הרבה יותר טוב - אבל אותו לא ניסיתי. ממליץ שתבדקי ב-BoardGameGeek ותקראי ביקורות...

Jade888

New member
אבל ב BGG

Runebound מדורג גבוהה יותר מWOW וגם בואו לא נשכח שהוא גם באיזה 150 שקל יקר יותר + ההגבלה על קמות שחקנים זוגית... ו ווריור זה נירא לי יותר משחק אסטרטגיה מתפקידים. ב Runebound באמת רק הורגים מפלצות? אין שום משימות אחרות? וב ארקהם זה לא ככה? ובאיזה מכל המשחקים שדיברנו עליהם יש replayability הכי גבוהה לדעתכם?

jack of hearts

New member
ככה

Warrior Knights הוא משחק אסטרטגיה ופוליטיקה (קלה יחסית לדיפלומטיה או Game of Thrones). הוא משחק מעולה ואני מת עליו. אין בו שום אלמנט של משחק תפקידים. WOW. אני לא מת על המשחק הזה. למרות שהוא מגניב, בבסיסו יש כמה בעיות. א. למרות שיש הרבה אפשרויות מה לעשות בכל תור, סביר להניח שתמלאו קווסטים במהלך התור כי זה הדבר הכי שימושי (רוב הזמן). ההרחבה שלו אמורה "לשפץ" כל מיני בעיות אבל לא יצא לי לנסות אותה. ב. יש עניין עם מפלצות אקראיות, שהמטרה שלהם לעכב אותך בדרך שלך, אבל בגלל שאתה מבזבז עליהם תקיפה, רוב המשחק את פשוט תלכי מסביב או לקווסט אחר במקום דרכם. ארקהם. הוא אחלה משחק ויש בו אלמנטים של משחק תפקידים, למרות שאין פיתוח דמות מעבר לציוד וקסמים וכדומה. גם כאן, רוב מה שתעשי זה לנסות לחסל מפלצות או לסגור שערים. אבל כשיש יותר שחקנים, יש מקרים בהם יש הזדמנות לעשות דברים אחרים. גם קרה לי שלא הלכתי לשער או מפלצת כדי להשיג משהו. רונבאונד. שוב, לא יצא לי לשחק בו, אבל קראתי עליו לא מעט, ושם בעיקר נעים מנקודה לנקודה בנסיון למלא קווסטים אבל בניגוד לארקהם, אין שיתוף פעולה. שלושת המשחקים נותנים הרגשה של משחקי תפקידים אבל אין אף משחק לוח או מחשב שבאמת נותן את התחושה האמיתית של לעשות משהו עקיף או אחרת ממה שהתכוונו היוצרים. מבחינת ריפליי, שלושתם בעיקר ישארו בחיים כל עוד לא פגשתם את כל האירועים. כלומר, לא ראיתם את הכל הקווסטים ברונבאונד, לא נתקלתם בכל האירועים בארקהם, או חיזקתם את הדמות שלכם בכל האופציות של WOW. בכל השלושה, כמות הקלפים, האירועים ושילובים הוא גדול מאוד. לרונבאונד כבר יש המון הרחבות קטנות לא יקרות. לארקהם יש הרחבה אחת פשוטה (רק קלפים) שעולה בערך 100 שקל, הרחבה גדולה (קלפים, דמויות, עוד לוח...) שעולה 150 שקל (אני חושב), ויש עוד הרחבה שיוצאת למדפים עוד מעט. לWOW יש הרחבה אחת אבל היא גדולה. הרחבה שמכפילה את כמות הקלפים וגם מתקנת דברים שלא מצאו חן בעיניי במקור. דרך אגב, לא צריך לקחת את הדירוג של BGG כאמת מוחלטת. אני יותר אוהב את WK מאשר את Puerto RIco למשל. זו הדעה שלי. Jack

sonde

New member
ההבדלים דקים.

Runebound - כל שחקן משחק "לבדו", המטרה העיקרית היא לחסל יצורים בכדי לצבור כח בכדי לאסוף 3 קלפים ברמה הקשה ביותר, שזו מטרת המשחק. אחרי שמקירים את הקלפים הבסיסים המשחק עלול להימעס. לכן יש תריסר ויותר הרחבות. WOW - משחקים בשתי קבוצות, קים שיתוף פעולה בין שחקנים בקבוצה, בנית הדמות מורכבת מאוד ולכן משתנה ממשחק, כמות הקלפים רבה יותר מ- Runebound ולכן הרבה יותר מעניינת. גם כאן המטרה לחסל את היצור שנבחר במשחק. ההרחבה שיצא לאחרונה מכפילה את כמות הקלפים. ארקהם- משחק קבוצתי של כל השחקנים נגד המשחק. מחסלים מפלצות סוגרים שערים ומתכוננים להופעת היצור הראשי... תוספות של קלפים ולוחות מגוונים את המשחק. כמעט ואין פה בניה של דמויות. לדעתי ב- WOW וארקהם קימת replayability גבוהה יותר מב- Runebound אלא עם מצרפים מספר חבילות הרחבה (אני קניתי בנתים 6 שדי מגוונים את המשחק).

ycyclop

New member
דירוג BGG

צריך לקחת את הדירוג שם בערבון מאד מוגבל! יש הרבה משחקים שאני אוהב שהדירוג שלהם נמוך יותר ממשחקים שאני פחות אוהב

Jade888

New member
תודה רבה!!!

עניתם לי על רוב השאלות שלי.. רק אם אפשר לספר לי עוד קצת על Vampire

Jade888

New member
רציתי לדעת...

על המשחקיות הכללית אני קראתי קצת על המשחק אבל אם אפשר להסביר לי על האינטרקציה בין השחקנים ועל המשימות במשחק.. תודה

ycyclop

New member
למה מסר?

עוד אנשים בטח ירצו לשמוע על המשחק ולקבל מידע נוסף

למעלה