ככה
Warrior Knights הוא משחק אסטרטגיה ופוליטיקה (קלה יחסית לדיפלומטיה או Game of Thrones). הוא משחק מעולה ואני מת עליו. אין בו שום אלמנט של משחק תפקידים. WOW. אני לא מת על המשחק הזה. למרות שהוא מגניב, בבסיסו יש כמה בעיות. א. למרות שיש הרבה אפשרויות מה לעשות בכל תור, סביר להניח שתמלאו קווסטים במהלך התור כי זה הדבר הכי שימושי (רוב הזמן). ההרחבה שלו אמורה "לשפץ" כל מיני בעיות אבל לא יצא לי לנסות אותה. ב. יש עניין עם מפלצות אקראיות, שהמטרה שלהם לעכב אותך בדרך שלך, אבל בגלל שאתה מבזבז עליהם תקיפה, רוב המשחק את פשוט תלכי מסביב או לקווסט אחר במקום דרכם. ארקהם. הוא אחלה משחק ויש בו אלמנטים של משחק תפקידים, למרות שאין פיתוח דמות מעבר לציוד וקסמים וכדומה. גם כאן, רוב מה שתעשי זה לנסות לחסל מפלצות או לסגור שערים. אבל כשיש יותר שחקנים, יש מקרים בהם יש הזדמנות לעשות דברים אחרים. גם קרה לי שלא הלכתי לשער או מפלצת כדי להשיג משהו. רונבאונד. שוב, לא יצא לי לשחק בו, אבל קראתי עליו לא מעט, ושם בעיקר נעים מנקודה לנקודה בנסיון למלא קווסטים אבל בניגוד לארקהם, אין שיתוף פעולה. שלושת המשחקים נותנים הרגשה של משחקי תפקידים אבל אין אף משחק לוח או מחשב שבאמת נותן את התחושה האמיתית של לעשות משהו עקיף או אחרת ממה שהתכוונו היוצרים. מבחינת ריפליי, שלושתם בעיקר ישארו בחיים כל עוד לא פגשתם את כל האירועים. כלומר, לא ראיתם את הכל הקווסטים ברונבאונד, לא נתקלתם בכל האירועים בארקהם, או חיזקתם את הדמות שלכם בכל האופציות של WOW. בכל השלושה, כמות הקלפים, האירועים ושילובים הוא גדול מאוד. לרונבאונד כבר יש המון הרחבות קטנות לא יקרות. לארקהם יש הרחבה אחת פשוטה (רק קלפים) שעולה בערך 100 שקל, הרחבה גדולה (קלפים, דמויות, עוד לוח...) שעולה 150 שקל (אני חושב), ויש עוד הרחבה שיוצאת למדפים עוד מעט. לWOW יש הרחבה אחת אבל היא גדולה. הרחבה שמכפילה את כמות הקלפים וגם מתקנת דברים שלא מצאו חן בעיניי במקור. דרך אגב, לא צריך לקחת את הדירוג של BGG כאמת מוחלטת. אני יותר אוהב את WK מאשר את Puerto RIco למשל. זו הדעה שלי. Jack