היי לכן

היי לכן../images/Emo140.gif

זוכרות אותי? אני עדיין כואבת. חזרתי לא מזמן מהגניקולוג. שוב חזרתי על אותם דברים (כאבים, דימום כבד, בחילות, הקאות וכו') ושוב הוא ישר את השפן של "ניסית לקחת גלולות"? אתן מבינות? זה הפיתרון הכי קל. גלולות.
לא התאפקתי ופרצתי בבכי. בעיקר בגלל שניסיון העבר מלמד שגלולות (לא ברצף) לא עוזרות. הוא אמר שהוא מבין ושהרבה נשים סובלות ומתארות את הכאבים שאני מתארת. כשהעליתי שוב את ה "מרפאה בתה"ש של אנדומטריוזיס" הוא ישר אמר שיש כל מיני מרפאות ולכל מרפאה מדביקים שם אחר שהיא כביכול, מתמחה בו וגם בתה"ש האיבחון הוא ע"י הלפרוסקופיה והוא לא היה ממליץ לי על זה בגלל שהבדיקה ca-25 יצאה תקינה. בכל מקרה, גם אם יש לי אנדומטריוזיס לדבריו, הטיפול הוא ע"י גלולות ברצף ולכן, הוא חושב שעלי לקחת 3 חודשים גלולות ברצף ולחזור אליו לאחר מכן, לראות איך ממשיכים. בגלל שלפני חצי שנה יצאו לי ערכי כבד גבוהים הוא נתן לי לעשות גם בדיקות של: גלוקוז קראטינין אוראה חומצה אורית תפקודי כבד CBS CRP LIPID SCREEN BATTERY ו- CA-125 מה אתן אומרות? האם הפיתרון הוא באמת לקחת גלולות ברצף? החלטתי לנסות ואם זה לא יעזור- אני מתכוונת לעבור לרופאה שהמליצו לי עליה בחום. תודה שאתן פה ואני יכולה להתייעץ איתכן בגלל שאני באמת לבד במערכה

משהו נוסף

קיבלתי המלצה חמה על טיפול באמצעות רפואה סינית, רפלקסולוגיה, פרחי באך וארומותרפיה. האם מישהי ניסתה וחשה הקלה?

זואילי

New member
מצטרפת לתשובתה של מייקי

ובעניין פרחי באך וארומתרפיה - למדתי את שניהם. לצערי זה לא עוזר לאנדו. שמנים בעיסוי יכולים להקל מעט מאוד כאבים מסויימים, ופרחי באך מקלים על הנפש. צר לי לאכזב אותך. נסי רפלקסולוגיה - גם זה מקל על סימפטומים מסויימים ויש פה בנות שזה עזר להן קצת. ולא מזמן היה פה שירשור על רפואה סינית. בהצלחה ועדכני אותנו

היי

אנדו' אכן ניתן לאבחן סופית רק בלפרוסקופיה. בדיקת CA125 גם אם יצאה תקינה עדיין לא שוללת אנדו'. הטיפול באנדו' הוא אכן באמצעות גלולות ברצף ללא הפסקות. לקיחת גלולות עם הפסקות כל חודש לא מונעת את התפשטות / שגשוג האנדו' כי הרי את מקבלת מחזור וכל מחזור מלבה את המחלה. לדעתי את צריכה לנסות לקחת גלולות ברצף ולראות אם יש שיפור במצבך. ואת יכולה לפנות למרפאה בתה"ש גם ללא ידיעת הגניקולוג. תרגישי טוב

תודה רבה!

כמו שאמרתי כבר, אני לא נגד גלולות או משככי כאבים אבל הייתי רוצה לדעת מה יש לי לפני שאני מתחילה בטיפול כלשהו אבל הרופא, מה לעשות לא ממש יודע מה יש לי
אז הוא אמר לי לקחת גלולות. לדעתי, זה ממש לא פיתרון ובגלל זה אני מתלבטת לגבי ההמשך.

מסכימה עם מייקי

למה הגינוקולוג צריך לדעת שאת הולכת לתה"ש? לכי לשם אפילו בשביל להתייעץ ולקבל חוות דעת לא תפסידי מזה כלום. גלולות ברצף זה פתרון טוב תנסי ותראי איך זה משפיע. תרגישי טוב
ותעדכני אותנו לעיתים יותר קרובות.

galim29

New member
היי

מצער לשמוע שזאת הגישה של הרופא. קודם כל אם זאת התחושה שיש לך כלפיו אז בהחלט שווה לך לעבור לרופאה שהמליצו לך עליה. כדאי לנסות את הגלולות ברצף לפני שחושבים על אופציית הלפרסקופיה אבל המרפאה בתל השומר אכן מתמחה באנדומטריוזיס וכל הצותת ששם מבין ומכיר את המחלה וכדאי לך להתעקש ולפנות לקופה ולבקש טופס 17 כדי להגיע לשם או לשלם פרטי 120 ש"ח לביקור בלי טופס 17. הבדיקת CA-125 לא תמיד מעידה על אנדומטריוזיס וגם עם הערך נמוך זה לא מעיד שאין לך אנדומטריוזיס. חשוב מאוד לא להזניח את מצבך ולסמוך על התחושות שלך גם אם הרופאים לא מאמינים או תומכים. עדכני. אנחנו פה

צודקת!

השאלה היא האם אני יכולה לקחת גלולות ברצף גם ללא איבחון כלשהו? הרופא שלי לא בעד לפרסקופיה (לפחות כרגע) והוא אמר לי לקחת גלולות ברצף. האם יש בזה נזק? האם זה יכול להחמיר את המחלה במידה ובאמת יש לי אנדו?

גלולות ברצף

לא מחמירות את האנדו', להיפך הם עוצרות את התפשטותו. גלולות ברצף זה הטיפול באנדומיטריוזיס!! רוב הבנות כאן נמצאות על דיכוי בגלולת ברצף. אם תעברי לפרוסקופיה ותאובחני רשמית כחולת אנדומטריוזיס הטיפול שיתנו לך יהיה גלולות ברצף.

אני יודעת. התייחסתי לטיפול

שהוא נתן לי (3 חודשים גלולות ברצף ואז חודש הפסקה). שאלה לי אליכן: אם הטיפול באנדו' הוא גלולות ברצף (וזה באמת מה שידוע לי ומה שהרופא טוען) למה לעבור לפרוסקופיה? אפשר ישר לקחת גלולות ברצף, לא?

בלפרוסקופיה

מוציאים ציסטות אנדו אם יש, מנקים את מוקדי האנדו' ואת ההידבקויות שהאנדו יצר. מה שבעצם גורם לכאבים אלו הציסטות, המוקדים וההידבקויות. לאחר הלפרוסקופיה לוקחים הגלולות ברצף על מנת שהמוקדים וההידבקויות לא יחזרו, כדי לשמור את המחלה על אש קטנה. כל מחזור למעשה יכול לגרום שוב להיווצרות מוקדים והידבקויות. לקיחת גלולות ברצף ללא ניקוי הגוף בלפרוסקופיה ישמרו על המצב הקיים והאנדו לא ימשיך לשגשג ולהגיע לעוד איברים.

נכון

זהו בהחלט הטיפול הנכון ביותר עבורך ! אם הכאבים ימשיכו למרות הנטילה של הגלולות ברצף ואם מדובר בכאבים אשר פוגעים בתפקוד אז יש מקום לשקול לפרוסקופיה לניקוי המוקדים. מקווה שעזרתי
תעדכני.

אמאעדי33

New member
שאלה לגבי גלולות

היי, כתבתי רק פעם אחת בעבר. תזכורת קטנה: אני עדיין לא מאובחנת כחולת אנדו. הייתי מאושפזת שנה שעברה פעמיים, הייתי לפני חודש וחצי בפעם הראשונה בתל השומר ויש לי שוב פגישה איתם בסוף אוקטובר. כל הגלולות שניסיתי עד היום גרמו לי לתופעות לוואי בלתי נסבלות. יש לי מיגרנות והגלולות הגבירו לי את המיגרנות וגם חשתי כל הזמן בחילות. ואם זהו הטיפול לאנדו מה עליי לעשות ?

אמאעדי33

New member
תל השומר

הציעו לי לפרסקופיה ולנסות קודם זריקת לוקרין אך סירבתי מחשש לתופעות לוואי...לא יודעת אם עשיתי נכון או לא אבל חשבתי שאם בכל מקרה רוצים לפרסקופיה אז לא כדאי לעשות את הזריקה במיוחד כי אני עדיין לא מאובחנת.

אמאעדי

האם החלטת שאת עושה לפרוסקופיה? עפ"י מה שהבנתי הרבה פעמים נותנים את הזריקה לפני לפרוסקופיה להקטין מוקדי אנדו' כדי שהניתוח יהיה יותר קל למנתחים. וחוץ מזה שהזריקה יכולה להקל על כאביך. נכון שיש נשים שחוות תופעות לוואי קשות מהזריקה אך מנגד יש כאלו שחוות מעט מאוד תופעות לוואי אם בכלל, אני לדוגמא כבר בזריקה השישית (של דקפפטיל) ותופעות הלוואי שיש לי ממש קלות ולא נוראיות בכלל. האם הרופאים בתה"ש חושדים שאכן מדובר באנדומטריוזיס? האם עשית בדיקת CA125?

אמאעדי33

New member
היי

קודם כל תודה על התשובות שלך ! כן יש להם חשד שאכן מדובר באנדו...האמת היא שאני סובלת כבר הרבה הרבה מאוד זמן ואני במעקב של CA125 שעומד על 150-190. אני מפחדת מתופעות לוואי כי אני צריכה גם לעבוד וגם לטפל בשלושת הילדים שלי כמעט לבד. בעלי שעות ארוכות בעבודה וחוזר מאוד מאוחר ואין לי עזרה מאף אחד (ההורים שלי בחו''ל). אז חשבתי שאם ארגיש מאוד לא טוב לא יהיה מי שיעזור...וכן חשבתי לעשות לפרסקופיה כי אני חייבת לדעת אם זה זה או לא. עברתי כבר הרבה בדיקות: כל מיני סוגים של US, סי טי בטן ואגן, סי טי כליות וגם קולונוסקופיה. אני פשוט מתה שתהיה לי אבחנה כי הכי גרוע זה לסבול בלי לדעת מי מה את סובלת...

למעלה