אה באמת מה זה שנה ויום?
גם אני עדיין לא ממש יודעת אבל נראה לי שיש לזה משמעות מסויימת אולי חניכה או משהו כזה טוב ? טוב מספיק אני לא אעסוק בניחושים אבל נראה לי שנתקלתי בזה איפשהו חח (זה רק מראה שאני ממש לא מוכנה מספיק למרות שההתקדמות שלי יחסית טובה ) אז אולי תוכל לענות בבקשה לענות לי על שאלתך אני אשמח ותודה מראש.. אה .. ולמורטישה ששאלה מה זה ויקה אז ככה אני אענה לך בקצרה ממש על קצה המזלג ורק שתדעי שזה בערך ולא ממש מסביר באמת משהו על הוויקה אבל הנה לך היסודות בערך: כמובן שאת מוזמנת לחקור עוד אם את מתעניינת אבל כמו שאמרו מקודם לא חובה להיות ויקינגי כדי להיות מכשף זאת כבר החלטה שלך , אני בכל אופן עדיין לא מכנה את עצמי כויקינגית בנתיים רק חוקרת בעיניין כי זה מעניין אותי ויש לי עוד הרבה מה ללמוד.. (טיפ קטן שלי: לכי רק על מה שבאמת מעניין ומושך אותך) : אז ככה: וויקה היא דת נאו-פאגאנית. וזה אומר שבניגוד לדתות מונוטאיסטיות כגון: יהדות, נצרות ואיסלם, בוויקה יש יותר מאל אחד. למען האמת, אם לדייק אז בוויקה המסורתיתי אחת האמונות המרכזיות בוקיה היא : הדואותאיזם כלומר האמונה באל זכר ובאלה נקבה, כאשר הם מייצגים את האנרגיות הזכריות והנקביות של עולמנו וכל דבר הנמצא בו. איחודם הוא בנישואים קדושים אשר מקיים את העולם. כשהאלה היא אלת אדמה, רחם ואמהות. ואילו האל הוא אל טבע, בעל קרניים ופרסות, המייצג את כוח הפריון הגברי העצום. בויקה מאמינים שהחלוקה המגדרית (gender polarity) הזאת מתקיימת לא רק מבחינת האלוהות, אלא גם במקומות אחרים: בעולם, בטבע, באנושות, וגם בנפש האדם. פולחני המסתורין של האל והאלה הויקינגים מועברים למאמינים באמצעות טקס ההכנסה בסוד (oathbound ) ,הטקס הגדול(Great Rite) ושאר טקסים נוספים. למרות שבמהותה וויקה בכלל לא על כישוף, היא משתמשת בו למטרותיה. מהותה של וויקה היא כמהותה של כל דת – לתת מענה לצורך הרוחני שלנו להיות בקשר עם אלוהות. וויקה הינה פנס המאיר לנו בדרך הרוחנית האישית שלנו ומאפשרת לנו ללמוד, לצמוח ולגדול להיות הכי טובים שאנו יכולים. זוהי דרך חיים הסוגדת לטבע ומחזוריותו, נותנת כבוד לאימא אדמה וכל היצורים החיים. ורואה בכל אשר מסביבנו כוחות טבעיים וככזו מלמדת לחיות איתם בהרמוניה ואהבה. גלגל השנה הוויקאני כולל בתוכו 8 חגים. 4 חגי שמש ו-4 חגי ירח. החגים הם הד למחזור הטבע ובגלל זה ימי החגים נקבעו בתאריכים מיוחדים מבחינה אסטרולוגית: 2 לפברואר - אימבולק 21 למרץ - אוסטארה 1 למאי - בלטיין 21 ליולי - מידסאמר או ליטה 2 לאוגוסט - לונאסה 21 לספטמבר - מאבון 31 לאוקטובר - סאמהיין 21 לדצמבר - יול מקווה שעזרתי לך מורטישה..
(ההגדרה לקוחה מהאתר ויקה ישראל בקישור הבא: http://www.wicca-israel.com/wicca_study.php?id=3 וזה אתר נהדר שאני נעזרת בו הרבה: http://www.witchcraft.co.il/outline.htm אוהבת את כולם.. ביי בנתיים (עד יום חמישי לפחות חח)