היי לכם

היי לכם

היי אני חדשה פה והנושא הזה ממש מענין אותי למרות שאני לא מבינה בוא הרבה אבל זה יהיה ממש נחמד אם תספרו לי עליו ככה בקטנה

BlaT©

New member
בקטנה?

בקטנה אני יכולה לספר לך על השורה האדומה הבולטת למעלה.

Bartal j

New member
אה והתייחסות קטנה שהייתי חייבת..

מה הקשר בכלל להוגוורטס???!! זה בכלל בית ספר דימיוני מהארי פוטר!

בדיוק.

ככה לדעתי הפורום נראה. תשובות דמיוניות לשאלות עוד יותר דמיוניות. עצוב.

את יכולה לספר ...

גם עוד דברים בקטנה אם כל אחד יכול לעשות את זה איפה לומדים אתה זה אם את מתעסקת בזה אז באיזה חלק (כאילו מאגיה לבנה שחורה ) ועוד כל מיני דברים כאלו

Bartal j

New member
היי מה המצב??

ברוכה הבאה לפורום.. סתכלי קוראים לי בר וגם אני התחלתי להתעסק במאגיה לפני 3 שבועות כמעט (וואוו איך הזמן רץ).. ואני עדיין לומדת תיאורטי וקוראת ספרים בנושא ועדיין לא ביצעתי שום אקט מאגי ככה שאם את חושבת לבצע איזשהו כישוף בדרך הקלה יש לך טעות כי מאגיה זה בידיוק אותו הדבר את לא יכולה להתחיל לקרוא לפני שיהיו לך את היסודות (במקרה הטוב לא תביני שום דבר) ולכן אני מליצה לך להתחיל מהתתחלה החל מההגדרות ותתקדמי שלב שלב אף אחד לא רודף אחרייך תאמיני לי ככל שתרכשי יותר ידע כך בעתיד הכישופים שלך יצאו יותר טובים.. ואני יכולה להגיד לך מניסיון אישי שלי שזה מצריך הרבה עבודה ,סבלנות ולמידה קשה ואני עוד לומדת וקוראת ספרים (ויש לי עוד מה ללמוד) ככה שאני עדיין לא יכולה להגיד לך באיזה סוג של מאגיה אני אשתמש בעתיד (לבנה או שחורה או אפורה או "כתומה" צחקתי..) למרות שאני חושבת שזה הכל עיניין של הסתכלות ואין בכלל צבע למאגיה כי מה שטוב לי יכול להיות גם רע לאחרים אבל אני בנתיים אשמור את דיעותי לעצמי) בהצלחה.... קיצר אם את רצינית אז תלמדי תקראי ספרים וגם את מאמרי הפורום זה יעזור לך חפשי מידע רלוונטי באתרי אינטרנט יש אתרים מצויינים שיועילו לך (בעיקר האתר ויקה ישראל) ותזכרי ששום דבר לא בא בקלות..

חח צודקת

ביכלל לא חשבתי על להתחיל בלי בסיס אבל זה נושא שממש מעניין אותי כבר כמה שנים אבל לא מצאתי חומר טוב זה היה לפני איזה 3 או 4 שנים ועכשיו גיליתי את הפרום אז זה ממש יכול לעזור לי חחחח

Bartal j

New member
סבבה בהצלחה ..../images/Emo8.gif

ואם יהיו לך שאלות ותאמיני לי שיהיו לך חחח אז את מוזמנת לשאול חופשי בפורום וגם אותי אם בא לך (אני אשתדל לענות לך על מה שאני יודעת למרות שאני חושבת שיהיה כדאי לך לשאול אנשים יותר עם ניסיון )

Marsha Figg

New member
3 שבועות זה עדיין מעט מאוד

תקופת למידה עד שמתחילים להתעסק רציני בתחום הוויקה היא שנה ויום. אם ממהרים לא מגיעים לשום מקום.

לא חייבים לערב ויקה בהכל

גם במשך השנה ויום הללו יש פרקטיקה, אם כבר מדברים על ויקה. את יודעת למה דווקא שנה ויום? עד שמתחילים להתעסק רציני "מתחילים להתעסק רציני" מההתחלה, לא רק אחרי שנה ויום. מי שלא רציני אין לו מה לחפש - לא במאגיה, לא בויקה, לא בכל תחום אחר שקשור לנושאים האלה, לא משנה כמה "שנה ויום" יעברו.

Marsha Figg

New member
כן, נו, בסדר,

יש פרקטיקה
וזה רציני
והתכוונתי שאחרי שנה ויום זה... טוב, אני לא מוצאת מילה מתאימה כרגע
ולמה באמת דווקא שנה ויום?
רחלי

אז למה דווקא שנה ויום?

ההסבר הבסיסי הוא די פשוט - שנה ויום הם משך הזמן שלוקח לחגוג את כל החגים כולם ולעבור מחזור שלם - ולהכנס כבר למחזור חדש.

Bartal j

New member
אני יודעת שזה מעט ...

ואני עוד לא מרגישה מוכנה בכלל בגלל זה אני מתקדמת לאט ומעדיפה במן הקרוב בחודש חודשים שלושה לא לבצע איזה אקט מאגי עד שאני אהיה מוכנה מספיק... אה אני נוסעת היום עוד שעתיים לבית מלון עד יום שישי בבוקר ואני לא אהיה בפורום בזמן הזה אז אני אוהבת את כולם וביי

Bartal j

New member
אה באמת מה זה שנה ויום?

גם אני עדיין לא ממש יודעת אבל נראה לי שיש לזה משמעות מסויימת אולי חניכה או משהו כזה טוב ? טוב מספיק אני לא אעסוק בניחושים אבל נראה לי שנתקלתי בזה איפשהו חח (זה רק מראה שאני ממש לא מוכנה מספיק למרות שההתקדמות שלי יחסית טובה ) אז אולי תוכל לענות בבקשה לענות לי על שאלתך אני אשמח ותודה מראש.. אה .. ולמורטישה ששאלה מה זה ויקה אז ככה אני אענה לך בקצרה ממש על קצה המזלג ורק שתדעי שזה בערך ולא ממש מסביר באמת משהו על הוויקה אבל הנה לך היסודות בערך: כמובן שאת מוזמנת לחקור עוד אם את מתעניינת אבל כמו שאמרו מקודם לא חובה להיות ויקינגי כדי להיות מכשף זאת כבר החלטה שלך , אני בכל אופן עדיין לא מכנה את עצמי כויקינגית בנתיים רק חוקרת בעיניין כי זה מעניין אותי ויש לי עוד הרבה מה ללמוד.. (טיפ קטן שלי: לכי רק על מה שבאמת מעניין ומושך אותך) : אז ככה: וויקה היא דת נאו-פאגאנית. וזה אומר שבניגוד לדתות מונוטאיסטיות כגון: יהדות, נצרות ואיסלם, בוויקה יש יותר מאל אחד. למען האמת, אם לדייק אז בוויקה המסורתיתי אחת האמונות המרכזיות בוקיה היא : הדואותאיזם כלומר האמונה באל זכר ובאלה נקבה, כאשר הם מייצגים את האנרגיות הזכריות והנקביות של עולמנו וכל דבר הנמצא בו. איחודם הוא בנישואים קדושים אשר מקיים את העולם. כשהאלה היא אלת אדמה, רחם ואמהות. ואילו האל הוא אל טבע, בעל קרניים ופרסות, המייצג את כוח הפריון הגברי העצום. בויקה מאמינים שהחלוקה המגדרית (gender polarity) הזאת מתקיימת לא רק מבחינת האלוהות, אלא גם במקומות אחרים: בעולם, בטבע, באנושות, וגם בנפש האדם. פולחני המסתורין של האל והאלה הויקינגים מועברים למאמינים באמצעות טקס ההכנסה בסוד (oathbound ) ,הטקס הגדול(Great Rite) ושאר טקסים נוספים. למרות שבמהותה וויקה בכלל לא על כישוף, היא משתמשת בו למטרותיה. מהותה של וויקה היא כמהותה של כל דת – לתת מענה לצורך הרוחני שלנו להיות בקשר עם אלוהות. וויקה הינה פנס המאיר לנו בדרך הרוחנית האישית שלנו ומאפשרת לנו ללמוד, לצמוח ולגדול להיות הכי טובים שאנו יכולים. זוהי דרך חיים הסוגדת לטבע ומחזוריותו, נותנת כבוד לאימא אדמה וכל היצורים החיים. ורואה בכל אשר מסביבנו כוחות טבעיים וככזו מלמדת לחיות איתם בהרמוניה ואהבה. גלגל השנה הוויקאני כולל בתוכו 8 חגים. 4 חגי שמש ו-4 חגי ירח. החגים הם הד למחזור הטבע ובגלל זה ימי החגים נקבעו בתאריכים מיוחדים מבחינה אסטרולוגית: 2 לפברואר - אימבולק 21 למרץ - אוסטארה 1 למאי - בלטיין 21 ליולי - מידסאמר או ליטה 2 לאוגוסט - לונאסה 21 לספטמבר - מאבון 31 לאוקטובר - סאמהיין 21 לדצמבר - יול מקווה שעזרתי לך מורטישה..
(ההגדרה לקוחה מהאתר ויקה ישראל בקישור הבא: http://www.wicca-israel.com/wicca_study.php?id=3 וזה אתר נהדר שאני נעזרת בו הרבה: http://www.witchcraft.co.il/outline.htm אוהבת את כולם.. ביי בנתיים (עד יום חמישי לפחות חח)

למעלה