היי לכם...

The Guardian17

New member
היי לכם...

אני ביכתה יא' ובשנה הבאה אני עושה את הבגרות באנגלית. השאלה שלי היא האם שווה וכדאי לי ללכת לקורס אינטנסיבי בקיץ, שזה איזה 10 ימים וזה עולה בסביבות ה-1500 שקלים. יש בתי ספר כמו BERLITZ ורציתי לדעת אם מישהו היה שם או שמע משהו על זה. האם זה כדאי מבחינה כספית או לפני הבגרות להשקיע במורה פרטית? האם זה יוצא כדאי? בתודה

edlessme

New member
תלוי ברמה שלך תכלס...

אבל אחי... בגרות.. שכונהההההההה....

The Guardian17

New member
חחחח

אבל מה עם אחר כך? ואני לא לומד בשביל הבגרות (רק במקצוע הזה). כי צריך את זה להמשך לא?...

snooPPiT

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

צודק בהחלט. חוצמזה אני אפפעם לא סומכת על אחרים בקטע של העתקות פחחח.. ובקשר לקורס, לא רוצה לשלול על הסף, אבל אני לא בטוחה מה טיבה של למידה אינטנסיבית בעשרה ימים, והמחיר נראה קצת מופקע. אם אתה מרגיש שאתה צריך עזרה הייתי מציעה לך לקחת כמה שיעורים אצל מורה פרטית, לקנות ספר ולתרגל ואפילו ללמוד עם חברים. זאת לא צריכה להיות עבודה מפרכת, רק ממושכת קצת ונחישות. ותאמין לי שהרבה מאד תלמידים נמצאים באותו המצב כמו שלך, תפקיד המורים לאנגלית בבית ספר הוא ללמד. תנצל את זה. תקרא, תראה תוכניות באנגלית, CNN, BBC, ואתה מוזמן מקרב לב להשאר איתנו בפורום ולהשכיל, ולתרום ידע
ותאמין שעם האוכל בא התיאבון. המון בהצלחה, ושבוע טוב

The Guardian17

New member
תגובה יפה../images/Emo9.gif

בהחלט אני אשקול אם לקחת את הקורס או לא. לקחת מורים אצל מורה פרטית אכן יעזרו לי - אך אני מחפש יותר לתרגל את הדיבור מאשר הכתיבה והכל. בעקרון, עם זמנים וזה אין לי בעיה. פשוט האוצר מילים שלי מאוד קטן. מילים "בינוניות" אני לא יודע ומילים גבוהות מדי אני קצת כן יודע. יש דברים כ"כ עילגים שאני לא יודע וזה לא עושה לי טוב. אני פשוט רוצה לדעת אנגלית טוב ולא איזה בגרות מסכנה שמדברים במבטא צברי (בלי להעליב) ומגמגמים...זה בערך המצב שלי כיום אבל לפעמים אני מדבר ממש טוב (לעצמי בלית ברירה כי אין עם מי לדבר באנגלית טוב). לגבי הבית ספר - מורים על הפנים. באמת. אני חושב שאני באותה רמה כמו שהייתי בכיתה ט'. ואני עכשיו ביא' ואני אהיה בטח 5 יח"ל. אבל עדיין - מעניין מה הם עושים בקורס כזה...אם זה שווה בכלל את הכסף. בתודה (שוב)

snooPPiT

New member
אין על מה ../images/Emo20.gif

אמממ כמדומני עם מורים פרטיים מסוימים אפשר גם לתרגל דיבור ומבטא. מה עם חברים ? אתה יכול לפנות אליהם בבקשה לדיבור באנגלית ? היו הרבה מקרים אצלנו בשכבה שלקראת ההכנה לבגרות בעל פה אנשים הסתובבו בחבורות ודיברו אנגלית ביחד על עניינים של יום יום, חבר'ה אינטלקטואליים שכמונו =) זה היה משעשע, אבל בסופו של דבר זה רווח נקי ובקשר לדיבור אל עצמך - אני זוכרת שלפני הבגרות המורים המליצו לנו לשבת מול מראה ולדבר. נכון, זה קצת דבילי, אבל זה גם מוצא. כל הבעיה היא אוצר המילים ? =O פתיר: קריאה, קריאה, קריאה. ולא ספרים דקים שקוראים לבוק ריפורט בבית ספר; ספרים של דוברי אנגלית על כל נושא בעולם שמעניין אותך. כבר אחרי הספר הראשון תרגיש שהאוצר מילים שלך הרקיע שחקים ומגרד את האטמוספירה. מהרגע שהתחלתי לקרוא ספרים שאנגלית הרגשתי שקצב הקריאה שלי בלועזיות מגיע לקצב הקריאה באנגלית, וכן רמת ההבנה. להאשים את המורים זה פשוט. לא הביישן למד. נסה לסחוט מהם כמה שיותר מידע. לפעמים תלמידים פשוט לא שואלים ומתעניינים אז המורים רצים בחומר או מקרטים על נושאים שכבר מוצאו. ואם בכל זאת לא הולך - פתח את ספר הלימוד וקרא. אני דוגלת במפורש בלמידה עצמית ואין דבר יותר מספק מלהבין ולהצליח בזכות עצמך, ובכלל מאמינה שאנגלית לומדים מחוץ לכותלי בית הספר, אבל ברור לי שאין זה מתאים לכל אחד... נסה לשקול מה שציינתי בהודעה הקודמת רואים שיש בך את הנחישות והרצון, ועם כל זה תראה ויגיע השלב בו כשתדבר תגיד מילה באנגלית כי שכחת איך אומרים אותה בעברית..
[תמיד קורה לי חיחי
]

The Guardian17

New member
../images/Emo45.gif

מסכים מאוד. לגבי טלויזיה - אני משתדל עד כמה שפחות להבין את האנגלית של האמריקאים כי אני פשוט לא מבין אותם! הם בולעים את המילים לעומת האנגלים. הייתי באנגליה והבנתי אותם טוב מאוד. אני רואה BBC PRIME לפחות פעם ביום ככה שזה עוזר במידה מסוימת. כדאי לקחת מס' שיעורים פרטיים ולתרגל בייחוד את זה, וכן, יש בי נחישות לגבי אנגלית להגיע לרמה גבוהה. אז כן, אני אשאר בפורום ואשתדל ללמוד עד כמה שאפשר. לגבי ספרים...אני קצת שונא לקרוא, אבל אני אהיה חייב. NO ברירה (כמו שאומרת המורה בבית ספר...שלא נדע).

p i n g o

New member
לא הבנתי פה משהו...

אתה עוד שנה עושה בגרות באנגלית ואתה עדיין לא יודע כמה יחידות אתה עושה?? טוב, אולי באמת משהו קצת לא בסדר בביצפר שלך

The Guardian17

New member
כן....

האנגלית ממש על הפנים. "המורה, איך ביב' אנחנו מתחלקים להקבצות"? "כולם ב-5 יח"ל" "אם את אומרת...." זה בערך מה שהיא אמרה לי... הלוואי שידעתי...

למעלה