היי לכם

היי לכם

לגבי דירות- ממתי מומלץ להתחיל לחפש?? ולגבי הרשימת המתנה של המעונות- היא בכלל שווה משהו או שאני אוותר על כל העניין? הבנתי גם שאפשר למצוא דירות במחיר של המעונות, זה נכון או סתם מיתוס זדוני?
תודה לעונים!

deathcaster

New member
תשובה

"מתי לחפש דירות?" עכשיו... אתר יד 2 עושה את העבודה "רשימת המתנה" - זה המיתוס "דירות במחיר המעונות" - לא מיתוס כלל, כנס ל"יד 2" ותיווכח..... אולי יהיה הפרש של 200-300 ש"ח... אבל בהחלט שווה את זה

stkachov

New member
זה לא חד משמעי עד כדי כך

יש גם יתרונות למגורים במעונות, במיוחד אם יש לך רכב ליציאות ובילויים בשעות הערב.

deathcaster

New member
../images/Emo12.gif

אז מה היתרון ? רוב המעונות באוניברסיטה הן בפורמט של דירות משותפות (למעט חלק מטליה וכמובן דירות לזוגות) לא ? אני בטוח שכל אחד יסכים שאם יש לו תקציב הוא ישמח לדירה ללא שותפים (לפחות לו שותפים שהוא לא מכיר).... לא ?

לא חושבת שזו ההשוואה המתאימה

ההשוואה במקרה הזה לדעתי היא מעונות מול דירת שותפים. מי שידו משגת לשכור דירה לבדו, לא ישקול אפילו מעונות... מצד שני, ניתן למצוא דירה לשלושה שותפים ולשלם פחות (לפעמים הרבה פחות) מחדר במעונות עם עוד חמישה שותפים (לדירה, לא לחדר). אם להתייחס לנושא היתרונות, מאוד נוח לגור קרוב לאוניברסיטה, להתעורר מאוחר ועדיין להגיע לשיעורים בזמן, ולדפוק שנ"צ גם בחלון של שעתיים. אם לא מתכננים לעבוד (או מתכננים לעבוד בקמפוס), זה חוסך לא מעט כסף על נסיעות, וזה גם שיקול שכדאי לקחת בחשבון.

deathcaster

New member
המממ

נושא הקרבה למיקום הלימוד עצמו הוא אכן יתרון..... נראה לי שזה היתרון היחיד.

stkachov

New member
יש הרבה יתרונות

קרבה מקסימלית לקמפוס, אווירה סטודנטיאלית, שירותי תחזוקה שהמעונות מספקים(אם משהו מתקלקל, לא צריך לרוץ אחרי הבעל בית, ישר מתקנים לך או מחליפים במהירות), ניתן לעבור בין דירות אם לא מסתדרים עם השותפים, והכי חשוב לא מתחייבים בחוזה לשנה שלמה, אלא משלמים פר חודש, זה מאפשר גמישות רבה יותר.

מצד שני יש גם את החסרונות הבולטים

אבל נראה לי בתור סטודנט שנה א' לפחות את ההתחלה עדיף לעשות במעונות עד שמשיגים דירה גם ככה המעבר לצפון, להתחיל ללמוד ולהתרגל לאוירה אחרת מלחיצה להוסיף על זה חיפוש דירה ... חוץ מזה שנראה לי שאני אצטרך בין כה וכה לחפש דירה עדין לא קיבלתי תשובה לגבי המעונות.... והבנתי שכבר כמעט כולם קיבלו אז... מישהו מחפש שותף מגניב ? :)

berta84

New member
למה אתה הולך מייד על גיסתו? אולי יש לו אחות

פנויה או שאתה סתם מאלה שאוהבים להסתכן?

stkachov

New member
ברור שיש חסרונות

אולי אפילו רבים יותר מהיתרונות. בסופו של דבר זה מאוד אינדיבידואלי לגבי מה חשוב למי.

תודה, ואני בת:)

רשימת המתנה זה מיתוס? חחחחח... לגבי דירות, אני רוצה לעבור באוקטובר כמובן- בסמוך ללימודים אז זה לא מוקדם? נכנסתי ליד 2 וראיתי שבערך 90 עד 95 אחוז מהדירות רוצות מיידי...

stkachov

New member
דירה

זה לא משהו שנכנסים מהיום למחר, לפחות אם רוצים למצוא משהו טוב ואיכותי. לכן מתחילים לחפש עכשיו, עוברים בין עשרות דירות, משווים ואם מוצאים משהו טוב אז חותמים, גם אם זה חודש או חודשיים לפני הלימודים. אם תחכי לאוקטובר, סביר להניח שכל הדירות הטובות יהיו תפוסות.

EastGirl83

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה... כאשר אני התחלתי ללמוד באוניברסיטה, אני חיפשתי דירה באוגוסוט, ובספטמבר סגרתי על דירה.. אז נכון שחודש לא הייתי בדירה, בגלל החגים ועד תחילת הלימודים, אבל זה עדיף כך מאשר לא להיות עם דירה כאשר מתחילים את הלימודים.

טל8טל8

New member
לגור עם חמישה שותפים בדירה?

במעונות טליה אין אפשרות לגור לבד או עם עוד שני שותפים וזהו? דירה עם שישה אנשים בתוכה נשמע לי קצת יותר מידי..

stkachov

New member
דווקא לא

לכל אחד יש חדר משלו, מקלחת ושירותים משלו, פרטיות... לעובדה שזה 6 שותפים בדירה אין כל כך משמעות, כי נתקלים אחד בשני רק לעתים רחוקות, או אם ממש רוצים לעשות הכל ביחד(לבשל, לאכול וכדומה).

stephani

New member
שאלה בקשר למעונות טליה

בספח שמצורף לקבלה למעונות כתוב: "סטודנטים במכינה וסטודנטים לשנה א' (פרט לפסיכומטרי/סכם מעל 700) ושנה ב' (פרט למצטייני חוג) ישובצו במעונות פדרמן או שקמה." אני סטודנטית שנה א' ואין לי פסיכומטרי מעל 700 (אומנם קרוב)...שאלתי היא האם אני יכולה בכלל לבקש (לסמן בספח) מעונות טליה? או שזה אבוד מראש ואין סיכוי שיאשרו? במידה וכן יש סיכוי כלשהו...עד כמה הוא מציאותי? האם במעונות טליה למשך השנים גרו תלמידים שלא עומדים בתנאים?

למעלה