היי לכולם..

טלטל54

New member
היי לכולם..

תכנסו בבקשה לקישור הבא.. זה מזעזע, יש מה לעשות בנידון? כתבתי תגובה,אך עדיין לא פרסמו אותה.. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3405354,00.html

dixie chick

New member
כולם רצים אחד מסביב לשני ומאשימים אחד את השני

ולאף אחד אין פתרון מקיף וכולל וסופי נורא קל להאשים ונורא קל להטיח האשמות בגורם אחר שנמצא בתמונה ונורא קל להיות המסכנים הסובלים, ובינתיים מי שנופל בין הכסאות הם הסוסים שלא נמצא להם פתרון ותקציב הולמים וכל עוד לא יקח על עצמו מישהו את הסמכות לעשות תוכנית כוללת ורצינית שמכילה גם פתרונות שיקום ופתרונות הגיוניים לכל הנוגעים בדבר, כלום לא יקרה לצערי. הם מזמינים פיצוץ ולא דו שיח מה אתם חושבים שאפשר לעשות? אולי מכתב מנומק עם הסבר רציני והצעה ראלית ומקיפה שישלח ישירות לאורנה בנאי יפתור את הבעיה?

טלטל54

New member
אז

איזה פתרונות יש? אני חושבת שהפתרון הכי גדול שזה עיריית תא לא תרשה לעגלות כאלה לעלות בכלל על הכביש.. תכנסו כל כמה זמן לכתבה תראו איך ומה אנשים אומרים.. יש אחת שנתנה שם פתרון גם של הפגנה אבל אני מסכימה עם מה שכתבו כאן לפני-צריך פתרונות להציג להם לפני..

בסרט הזה הינו כבר....

מי שלא יודעה זה לא פעם ראשונה שהנושא עולה לדיון על העגלונים בת"א אולי יש קבוצה מאוד מאוד קטנה שמטפלת בסוסים כמו שצריך {והם לא בדרך כלל סוסי עגלות} וכול שאר הסוסים ואו החמורים הם נפש אומללה שמשכירים אותם ליום "עבודה" בתמורת 100 שח והם מנוצלים עד כלות נישמתם בחום בכבישים ואם שמקל over מישקל אין שם קשר רגשי אל הסוס או החמור רק ניצול פושעה ומי שרוצה יכול לבוא לצב"ח ת"א וליראות גם את כול הציוד המאולתר שגורם רק נזק לסוסים והחמורים העומללים אז זה לא יעזור כול ההסברים והרחמים כי הם לא יעשו את זה כי כול דבר עולה כסף ואין להם את הכסף הזה אני ראיתי אפילו מקומות ואנשים שנותנים לסוס שלהם לחם בימקום תערובת נורמלית אז בימקום שניתן לסבל להסתובב עוד ברחובות ת"א יפו וכול חלקי הארץ נפסיק להתחיל להאמין לתאוריות דמיונית ונתחיל כול אוהבי הסוסים והחמורים לעצור את הסבל הזה כי רק סבל יש שם וראים את זה בשטח.

dixie chick

New member
ממש לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד

עברנו כבר את השלב שבו הסכמנו שהסוסים מסכנים, המשכנו הלאה, צריך לעשות משהו, את זה כולנו חושבים אבל בדיוק מה את זה לא הבנתי מההודעה שלך

shirli0811

New member
אני בעד שנתאגד ביחד..

אפשר לאגד את החברים בפר"צ, את החברים בפורום סוסים, לתת כמה ימים שכולנו נתייצב מול משכן הכנסת, נקרא לגופים שאכפת להם ומנסים לפעול אבל לא מצליחים למצוא פתרון.. לעלות את המודעות בקרב הציבור למצב הסוסים והחמורים בארץ, ובמקום להסתכל כמה שזה עצוב [וזה יותר מידי עצוב], לנסות להפחית את המצב במעשים. אני אישית אוהבת לעזור ולא להסתכל מהצד לראות מה קורה, ואני מאמינה שכל אחד מחברי פורום סוסים ופר"צ רוצה לעזור לחיות המסכנות.. בואו נעשה קצת מעבר לרק לקרוא את זה ולבכות. להתאגד ביחד מול עיריית ת"א/מול הכנסת, להכין דפי הסברה על מצב החמורים והסוסים בארץ, שלטים, העלאת המודעות.. אני יודעת שזה לא יפתור לגמרי את הבעיה כי תמיד יש כאלה שעוברים על החוק, אבל לפחות להראות לציבור שלא ייתנו יד להתעללות בחיות האלה. ~~אל תצחקו עליי בבקשה
~~~

dixie chick

New member
"את רותמת את העגלה לפני הסוס"

מה שצריך עוד הרבה לפני לצעוק זה להבין בדיוק על מה אנחנו צועקים ובשביל מה לארגן מתוך מחשבה קדימה פתרון אמיתי ולא סתם לצעוק ללא תכלית לבוא עם אג'נדה שלמה ומקיפה שמכילה פתרון אמיתי ולא סתם עוד קול שנבלע בחשיכה בינתיים לא ראיתי עוד שום דבר כזה, לא בעיריית ת"א, לא בצב"ח ת"א, לא אצל העגלונים, לא אצל המתלוננים על התעללויות, לאף אחד מהם אין פתרון

shirli0811

New member
לדעתי צריך להתעקש על חוק..

שידרוש מבעלי סוסים וחמורים להגיע לבדיקה בריאותית מידי תקופה, בדיוק כמו שעושים טסט לאוטו. כמו כן, ראיתי פעם בצב"ח הצעת חוק שכול בעל של סוס וחמור יצטרך להחזיק תעודת הסמכה כשלהי/להיות בפיקוח של בעל הסמכה בשביל למנוע התעללות. צריך להגביל את משקל המשא בעגלות, להגביל את מס' שעות העבודה של הסוסים, לדאוג לתנאים הולמים לסוס-פרסות שהסוס יוכל לדרוך עליהן לפני שהוא מוביל עגלה, מזון בהתאם לעבודת הסוס, מים למשך היום, ניקיון הסוס והאורווה שבה הסוס נמצא. אני לא מאמינה שצריך להחרים את כל הסוסים כי בסה"כ הרבה רק רוצים להתפרנס יחד עם הסוסים, צריך פשוט ללמד אותם ולהסביר להם מהם תנאים הולמים לסוס/חמור, לעלות את מודעות הציבור שלא תיתן יד למתעללים-ברגע שקונים סחורה אף על פי שסוס מורעב מוביל את העגלה זה לתת יד להתעללות. אני מודעת לכך שהצעת החוק הזה וישומו יעלו הרבה כסף למדינה, שכצפוי תגיד שאין לה תקציבים לכך.. ואני מתנגדת לכך שניהיה עוד קול שנבלע בחשכה, בגלל זה צריך להתאגד ולהיות קול חזק שמדברי בשם של הסוסים והחמורים, ושהקול הזה יישמע לאור יום.

fliperit

New member
תעודת הסמכה?

טוב, אבל לא מספיק. לאנשים יש רשיון נהיגה, והם עדיין נוהגים כמו מפגרים. אם את מגבילה את העגלונים (מספר שעות עבודה, משקל וכו'), את צריכה לתת להם פיתרון חלופי. בדייקות תקופתיות? רעיון טוב מאוד. אני בעד. אני חושבת שרשיון לאחזקת עגלה הוא נחוץ, על מנת שלמדינה יהיה רישום של כל המחזיקים סוסי עגלות. בדיקות תקופתיות, חובה בעיניי. כמו כן, המדינה צריכה לאפשר לעגלונים (שהסוסים שלהם מוחזקים במצב טוב!) קניית רכב, במקום הסוס והעגלה, תוך השתתפות מסויימת במחיר הקניה. מידי עגלון שיקבע בבדיקה תקופתית שהסוס שלו מוחזק בצורה לא טובה, יוחרם הסוס מיד, ללא פיצוי כספי. (זאת מכיוון שאני מאמינה שלמי שמזמזל בחיי אחרים לא מגיעה כל התחשבות) וגם- צריכים להיערך ימי הסברה מרוכזים לעגלונים בנושא אחזקת סוסים והטיפול בהם.

shirli0811

New member
אפילו לא תעודת הסמכה..

לפתח קורס שילמד את נהגי הכרכרות ויבהיר להם כיצד לטפל בסוסים ביחס הולם. למען הגבלת מס' שעות העבודה, הגבלת משקל, ודאגה לתנאי הסוסים- הקמת אורווה מסודרת, בשטחי ת"א יפו, שבא בעלי הכרכרות יאחסנו את בהמות המשא שלהם. מטרת האורווה: יהיה ניתן לפקח על משקל העגלה. יהיה ניתן לפקח שהסוס יוצא נקי+נלקח איתו אוכל+מים. יהיה ניתן לפקח על שעות העבודה, חריגה משעות העבודה של הסוס יהיו מחוייבים בקנסות. יהיה ניתן לתת פיקוח ווטרינרי. בשביל לתת לבעלי הכרכרות פתרון בצמצום שעות העבודה-שהמדינה תעזור במימון של סוס שני כך שהעבודה תחולק בין 2 סוסים לנהג אחד. להיפך, אם העגולנים מחזיקים את הסוס במצב טוב, לתת להם להישאר על הכבישים, לתת להם מענקים, בכך לעודד את שאר העגלונים שמשתלם להחזיק את הסוסים בצורה נאותה. פיצוי כספי לבעל סוס שהוחרם? להיפך. בעל הסוס צריך לשלם על הפגיעה בסוס מטעם חוק צער בעלי חיים, ושיהיה ניתן להגיש נגד בעל הסוס שעבר התעללות תביעה אזרחית. מטרת התביעה-העגלונים יחששו שיחרימו להם את הסוסים. החרמת הסוסים גם מורידה להם בימי העבודה-שכך הם מפסידים כסף, וגם יעלה להם לשלם פיצויים לאורווה שבה כביכול יוחזקו הסוסים. [ככה שהכסף של התביעה לא יילך לאיבוד]. ימי הסברה בנוגע לטיפול בסוסים-שיתקיימו במהלך כל תקופה. בכך לעלות את המודעות של הטיפול בעגלונים בציבור וגם להסב את צומת ליבם של העגלונים מפני מחלות מסוכנות וכיצד להמנע מהמחלה/לטפל בסוס חולה.

shirli0811

New member
אני יודעת..

פשוט פיתחתי את הנושא הכספי שכך זה אמור להתנהל לדעתי

תםטםOHIO

New member
היי טלטל וכולם,

חשבתי הרבה איך להגיב להודעתך או להודעות שנוספו לה. בימים האחרונים מחקתי הרבה הודעות שקשורות לעגלות ולצב"ח בגלל סיבות שלא קשורות לנושא, אלא כי התערבותי בנושא העלתה דיונים לא רלוונטים לעגלות ברמה של ניהול. ולכן אני כותבת פה את דעתי האישית על הנושא ובנוסף את הפתרון הנכון בעיני. בהערכה גסה קיימים במתחם ת"א יפו והשטח סביבה עד 5 ק"מ כ700 סוסים לעגלות. ניתן להוסיף לכך עוד כ1000 סוסים שמוחזקים בפרטיות או להשכרה מפרדס כץ עד רידינג. רוב הסוסים במצב בינוני ירוד. מתוכם כ500 לפחות נמצאים במצב קשה. פעילות כל העמותות ביחד לא הצליחה לחלץ, רק מהסביבה הספציפית הזו 50 סוסים מאז תחילת פעילותם. מבחינת פיקוח, לא קיים גוף מפקח על הסוסים עצמם, לא בתוך העמותות, לדוג' כרטיסים רפואיים וכד', ולא אפילו אדם אחד בעל תואר או אפילו ידע בנושא רווחה של בע"ח (welfare and health) שיכול לזהות מצבים של סוסים במצוקה. מבחינת הצלה בתוך העמותות, העמותות מתלוננות על חוסר בכל המשאבים הדרושים לאחזקת סוסים, וכאשר מדובר בטיפול מדובר במינוס אפס משאבים ברוב המקרים אם לא בכולם. הסתמכות על מתנדבים ותרומות הוא מצב בלתי נסבל, כאשר ללא איגוד וללא פיקוח מסודר (ובפיקוח כמובן שלא מדובר רק על המתקנים כאשר הם ריקים) אחוז גדול של מקרים לא יקבלו טיפול ויושמדו, בעיקר אם יעבור חוק להחרמת סוסי עגלות ותהיה "תחלופת סוסים גבוהה". מבלי להכנס כמעט בכלל לבעיה האנושית בעניין העגלונים, ההחרמות, התגובה של העגלונים וכ', זה ברור שלעמותות כולן ביחד אין אפשרות לגייס הצלה לכמות הסוסים הזקוקים. ולכן, ומאחר ובדרך זו יתכן ויהיה שיתוף פעולה עם העגלונים, הפתרון שעלה היה לפתוח מרכזים, בהם יוחזקו סוסי העגלונים עצמם (כמו שמוחזקים סוסים בבתי"ס לרכיבה לדוג' הפרק) ויועסקו תחת פיקוח עירוני. במרכז עצמו או בקרבתו יהיה בית תחזוקה לעגלות ולציוד שיעבוד באמצעות תושבי המקום ופקחים מטעם העירייה. שעות העבודה יחולקו בכרטיסייה כמו שעובדת תחנת מוניות והסוסים שמוחזקים בפיקוח יזקו לטיפול ולדאגה בכניסה וביציאה מהעבודה. מבחינת אזורי נהיגה בעגלות, העירייה יכולה להחליט על נתיבים קבועים. נכון, זה נשמע לא מציאותי בישראל. אבל זה פתרון עובד. הסוסים שידרשו שיקום יוכלו לעבור למרכזים מחוץ לעיר. השיטה הזו, אגב, עובדת במקומות רבים בעולם. אבל חוץ מעוד בעיות רבות, נחוץ מימון לכל זה. אמנם קופת המדינה בעודף (לא צוחקת, תקראו את דוח המבקר) אבל גופים שעוסקים ומרוויחים מסוסים באופן קבוע יכולים לקחת אחריות על העניין או חלקו, כשם שהBHS באנגליה (מקבילה/דומה להתאחדות בישראל) לקחה אחריות על שני נושאים קשורים כאלה - שיקום, ובניית תואר שמיועד לרווחה. כמו כן, כל פרוייקט יכול ללמוד מלמשל העמותה שהתארחה פה ומממנת את הפעילות שלה באמצעות סוסים משוקמים ועזרה לקהילה. איפה שיש רצון טוב ואכפתיות, אפשר לעשות שינוי. וזה אולי לא נשמע מציאותי, אבל בזמנו, גם סיוע לסוסים ביריחו מטעם העמותה להגנת הסוס היה נראה לא מציאותי. penny for your thoughts

חדשות מהארץ והעולם

ממה שדיברתי עם ד"ר כרמלי מהאגודה למען הסוס ועם ד"ר צביה מילדנברג מהשירותים הוטרינריים, עולה שבקרוב תהיה חובה לסמן סוסים בשבב. הדבר ללא ספק יקשה על מסחר בסוסים גנובים וככלל ישפר את מצב הסוסים. גם הפיקוח על הסוסים יוכל להיות יעיל יותר, גם מעקב אחרי סוסים וחמורים שכן או לא, מושכרים ביפו או מקומות אחרים לכל דכפין. משיחותי, הבנתי שנעשים מאמצים לעגן בחקיקה תנאים לשימוש בסוסים וחמורים לעבודה בתנאים הולמים. ובעולם: הינה כתובת של אגודה אנגלית שלה בית חיות לסוסים וחמורים ופעילות עניפה בעולם בעיקר בארצות עולם שלישי, בויכוח עם פעילה בעמותה למען סוסים, היא טענה שאנחנו לא עולם שלישי, אני טוען שלפחות רמלה, יפו ועוד חלקים שאינם צפון תל אביב ורעננה הם כן,. http://www.thebrooke.org/ היכנסו ותראו שאפשר גם אחרת. צ. http://www.thebrooke.org/

dixie chick

New member
../images/Emo45.gif שלב מעולה! אבל

האם תהיה אכיפה לנושא? כי לדעתי כרגיל בשאר תחומי בעלי החיים האזרחים שומרי החוק שמגדלים סוסים יפים ובריאים לרכיבה ולספורט גם ישבבו (כמו שהם מחסנים ומטפלים עד היום). ואילו סוסים שחיים במקומות נידחים או בבתים פרטיים או בחצרות שאין עליהם שום פיקוח מסודר ורציני לא יטרחו לשבב גם כן.

shirli0811

New member
זה רעיון ממש טוב..

אבל האם אפשר להחדיר בתוך השבב רכיבים שימדדו את המצב הבריאותי של בהמת המשא? כלומר שחלק מן החומרה של השבב תיהיה בדיקת משקל של בהמה המשא? בדיקת דופק-לב? וכך יהיה ניתן לדעת עם הבהמה כשרה להובלת הסחורות..? ועוד דבר.. זה יהיה טוב אם השבב יוחדר לסוסים, אבל לא נראלי שהעגלונים ישקיעו בזה כסף, הם יתנגדו לכך, האם המדינה תממן את החדרת השבבים בבהמות..? או תחייב את כל בעלי הסוסים להחדיר את השבבים בגוף סוסם.? אולי גם יהיה ניתן לפקח על מספר שעות העבודה של הסוס באמצעות השבב..? אם יהיה חובה לסמן את הסוסים בשבב, לפיכך יוצא חוק למען הסוסים והחמורים בארץ. מה הם סעיפי החוק, האם חוץ מהדרישה לשבב,האם החוק יחייב תנאי מחייה הולמים לבהמות? האם בעזרת החוק יהיה קל יותר להחרים סוסים וחמורים שעברו התעללות בעזרת שיתוף פעולה מתאם המדינה, ולדרוש כסף מבעל הבהמה במסגרת תביעה אזרחית בכדי לממן את החזקת הסוס באחת מן העמותות בארץ? ובכללי האם החוק כבר עבר קריאה ראשונה, ואם כן מה דעתם של היושבים בכנסת על החוק? ואולי יחד עם הסעיף של החדרת השבב יהיה ניתן לחייב בעלי סוסים לעבור קורס הסברה שיעסוק בסוסים ובחמורים, כיצד צריך לטפל בהם וכו'.? =מצטערת עם שאלתי יותר מידי שאלות, ואני מקווה שתוכל לענות לי על מרבית השאלות, השאלות הטכניות על השבב הם ממסגרת לימודי אלקטרוניקה, והשאלות הטכניות של החוק הם ממסגרת אהבה לסוסים וחמורים
=

תםטםOHIO

New member
אתה יודע,

שלכל פעולה יש מינוסים ופלוסים, ברור שירצו לעגן בחוק שבב להגנה מגניבה, אולם ספק שאכיפה מסודרת שלו תעבור לאורך זמן ובנוסף לא ברור לי כיצד זה יפתור את הבעיות שעלו - בעיית העגלונים, בעיית סוסי העגלונים, פעילות העמותות ומצב ה"אין שיקום ואין קליטה" כולל כמויות של סוסים בתת תנאים. אז הפלוס העיקרי בעיני- היכולת להתחיל פיקוח לפי סוס, ויש סיכוי שסוס גנוב ימצא ויוחזר לבעליו. המינוסים - גנבים שיש בידם קורא צ'יפים יוכלו לעשות ניתוחון שטח פשוט, כך שזה רק מסתבך. וכמובן, משרד החקלאות צריך להערך וזה כולל להפעיל מנגנוני פיקוח, ואם מדובר רק בצ'יפים ולא בתוכנית שלמה אני סקפטית לגבי ההשפעה של זה על המצב. אבל טוב לראות אותך צדיק :)

תםטםOHIO

New member
ובקישור שנתת-

הסיפורים מדהימים, האנשים מיוחדים מופלאים. ומראים שאפשר אחרת. תודה. אגב, למפעל החשוב הזה יש פעילות בישראל, וגם זכור לי החילוץ חמורים שהם עשו. בהחלט נראה כיוון.

למעלה