היי לכולם

galh

New member
קשה לי לחשוב, זה עושה לי כאב ראש.

את הכסף הגדול מיקרוסופט לא עשתה ממחירת מוצרים ללקוחות בודדים, אלא ממכירת רשיונות שימוש לחברות. זה נכון לגבי רוב החברות הגדולות. בריטני ספירס מליונרית למרות תוכנות שיתוף הקבצים. מיקרוסופט הייתה יכולה למנוע עדכונים של עותקים פיראטים. RIAA מסוגלים לתבוע בכל יום אלפי משתמשים. משום מה הם לא עושים את זה. אז לא הכל שחור ולבן (או אפס ואחד
). יש חוק ויש אכיפה של החוק. משום מה יש הבדל בין הדברים האלו. אני לא חושב לגנוב תוכנות זה בסדר ואני משתדל לא לעשות את זה. אז יש לי עותק חוקי של חלונות (אגב, הוא לא באמת "חוקי" כי החלפתי מחשב מאז ומסתבר שעפ"י הרשיון אסור לי להעביר את התוכנה) ויש לי עותקים חוקיים של רוב התוכנות שאני משתמש (עם העדפה לתוכנות חופשיות, כמובן) ויש לי קבצי מוזיקה וסרטים. לפחות אני מודה בזה, ולא מתחיל להתחסד ולהגיד זה גנבה לכל דבר. הרי "סוף גנב לתלייה".

yar1v

New member
תוכנה מוגדרת כמו יצירה ספרותית

כקניין רוחני ולכן הגניבה אינה לקיחה פיזית של היצירה. בגדול אני נגד גניבה של קניין רוחני [בתור אחד שיש לו הרבה כאלה.. לא תוכנה] אבל זה לא שהיא מפיקה רווח כספי מהתוכנה ולא תשתמש בו בצורה מסחרית [אני מקווה]. אז למי אכפת שהיא תתקין בבית ותלמד לתכנת ובהזדמנות גם תעזור למיקרופסוט הקפיטליסטים - שבעצמם גנבו את חלונות מAPPLE [כן כן ביל ג**** גנב].

vinney

Well-known member
וואו... ביל גייטס גנב מאפל ???

דייייייייייייייייי לא ידעתי .... שייייייייט זה לא קשור אחד לשני. א. אתה לא יכול לדעת איך היא תשתמש בו. ב. גם אם היא לא תמשתש בו בצורה מסחרית, היא תשתמש במשהו שהיא לא רכשה זכות חוקית להשתמש בו, וזאת גניבה, ולא משנה לאיזו מטרה. ג. לי איכפת, ולרבים אחרים איכפת. שימוש בכלים של מייקרוסופט פוגע בתעשיה ומונע את התקדמות הטכנולוגיה, וגם לבצע עבירה וגם להיות שותף לעבירה המוסרית של מייקרוסופט? לאן הגענו.... אתה בטח חושב שאתה מבין במחשבים...

yar1v

New member
חבל שאתה יורד לפסים אישיים

לא מוצא את הקשר בין ההודעה שלי למבין במחשבים, אבל העובדה שאמרת את זה מצביעה שכנראה אתה חושב שאתה מבין. אני מרשה לעצמי להניח שהטכנולוגיה תתקדם למרות שעמית תוריד את הVISUAL STUDIO בצורה לא חוקית ושביל גייטס יעמוד בפגיעה הכלכלית עקב זה. חוצמזה אמרתי ביל ג****. נ.ב. די להתווכח! תוריד משחק מעניין זה עוזר להעביר את הזמן. או שתקנה כלב, שלא יעיק לך על המצפון

voguemaster

New member
ביל גייטס אומנם גנב

אבל הוא גנב חוקי לפחות. מה שהוא עשה לא יכול לגרום לו למצוא את עצמו בבית כלא.

vinney

Well-known member
הוא גנב רעיון

שאפל בתורם גנבו מXEROX. הוא לא גנב קוד, הוא לא גנב מוצר, הוא גנב תפיסה, והתפיסה הזאת נכונה, כי עברה לכל מערכת הפעלה קיימת בשוק. זה שהוא הצליח למסחר את התפיסה שלא XEROX ולא APPLE לא הצליחו למסחר, זה בעצם מקור ההצלחה שלו.

galh

New member
העתיק !!!

אי אפשר לגנוב רעיון. זה משהו לא פיזי.

vinney

Well-known member
מימש בדרכו הייחודית

והלא מוצלחת טכנולוגית, יש לציין
עוד ניסוחים ?

voguemaster

New member
XEROX האלה בכלל ליצנים

אתה יודע מה הם אמרו על ה-GUI ? "מי בכלל ירצה להשתמש בזה..."

galh

New member
קל לצחוק עליהם בדיעבד...

אבל כמו שאומרים "הנבואה ניתנה לשוטים".

IP yuval

New member
זה טוב למיקרוסופט - זה לא טוב לכם.

מיקרוסופט מאושרת מזה שאתם משתמשים בVS (גם אם בצורה פירטית) ולא בIDE אחרים. ככה אתם תכתבו קוד רק לחלונות ותעבדו בשביל מיקרוסופט בלי שמיקרוסופט תצטרך לשלם לכם (ואפילו תקבל כסף מחלק מכם!). כנ"ל עם אופיס וחלונות לא חוקיים. אם לא היה אפשר להעתיק חלונות ואופיס, כמה מכם היו משתמשים בזה? כמה היו מעדכנים לגרסאות חדשות? וכמה היו עוברים להשתמש ולפתח בגנו/לינוקס (כמוני)? לדעתי, למיקרוסופט יש את היכולת להלחם בהעתקת תכנות אם היא רוצה, אבל היא יודעת שזה יפגע רק בה.

yar1v

New member
תורידי visual studio 6

ועם כל הויכוחים שהולכים פה מיקרוסופט לא תשלח עליך את הFBI. תעדכני לSP5 ושווה לך להוריד MSDN המלא - אין עזרה יותר טובה מזה. אם מישו יגיד לך שאת "גונבת" תשלחי אותו אלי. :~ )

IP yuval

New member
אני אומר לך שאתה מעודד לעבור על

חוקי מדינת ישראל, ולכן צריך למחוק את ההודעה הזאת מהפורום הזה. להבא שלח הודעות כאלה בפרטי.

yar1v

New member
זה לשימוש פרטי ולא לשימוש מסחרי

ולא נראה לי שיכאב למישו אם היא תלמד לתכנת בבית בתוכנה פיראטית. אני מניח שגם לך חסרים כמה רשיונות בקופסה של הדיסקים

vinney

Well-known member
רגע, ויכאב למישהו

אם אני אקח את האוטו שלך לסיבוב? לשימוש פרטי רק.... לא שיש לי משהו טוב להגיד על מייקרוסופט, אבל כשיש מספיק דברים חוקיים, חינמיים ומצוינים, למה לגנוב ולהיות פושע?

yar1v

New member
תגובה אחרונה

נמאס לי מהויכוח אבל רק לשם הויכוח - זה מיקרוסופט, היא לא מרויחה כסף ולא לוקחת פיזית שומדבר מאף אחד. אז אם כואב לך חבל.

vinney

Well-known member
אני אסביר לך למה זה כואב לי

אני יושב בחברה שלי, ועובד קשה על תוכנה התוכנה נמכרת ללקוחות, על כל מכירה כזאת החברה מקבלת כסף. מהכסף הזה החברה משלמת לי משכורת. כל אחד כמוך שיגנוב את התוכנה הזאת, גונב לי מהמשכורת. אז נכון שזה מייקרוסופט ואנחנו לא אוהבים את מייקרוסופט. אבל מחר זה החברה שלי, המוצר שלי, והמשכורת שלי. כי זה הרגל - זה תוכנה, אם אני אגנוב ולא אשלם לא יחסר לאף אחד הרי. |הגדש|אז זהו שכן, יחסר. וככל שיותר מהר תבין את זה ככה יותר קל יהיה לישראלים להתחרות מול הודים. ואם זה לא ברור לך - אז אתה תגמור את החיים שלך כשותף רצפות ברחובות תל אביב.

yar1v

New member
חשבתי שזזו תגובה אחרונה

קודם כל כותבים 'שוטף', דבר שני לשטוף רצפות זה בטח לא העתיד שלי למרות התקופה בכלא שאני אבלה עקב מסחר בלתי חוקי בתוכנה פיראטית [זה כתוב לי בהורוסקופ]. דבר שלישי ואחרון - מיקרוסופט לא החברה שלך וכנראה שלא תהיה. ואם כואב לך אישית אתה מוזמן לשלוח להם מייל עם הפרטים שלה ונראה כמה להם אכפת. מצטער שאני לא נחמד, לא משו נגדך פשוט הויכוח הזה התחיל להעיק. לכן זאת גם הודעה אחרונה שאני אפרסם בנושא שמסיבות מאוד קטנוניות שלא קשורות למסכנה שרק רצתה ללמוד תכנות.

למעלה