היי לכולם

a m i t4

New member
היי לכולם

היי אני חדשה פה בפורום התלטתי ללמוד לתכנת בC, ואני צריכה טיפה עזרה. הורדתי ספר מwww.mh2000.co.il ובינתיים הוא סבבה... אם אני אצטרך אני אקנה אחד... למדתי פסקל בתיכון ככה שאת הבסיס יש לי (אני מקווה:)) עכשיו הבעיה שלי היא איזה תוכנות אני צריכה להתקין במחשב? וגם יש לי עוד כמה שאלות אז אני אשמח אם מישהו יציע את עצמו לעזור לי :) או במסרים או באיסיקיו או לא משנה איך תודה רבה רבה

galh

New member
תוכנות למפתח/ת.

מה שאת צריכה זה קומפלייר ל- C. יש כמה מסחרים שניתן "לגנוב" ויש כמה חופשיים לשימוש. בנוסף, עדיף לעבוד עם סביבת עבודה משולבת (IDE), תוכנה שמשלבת עורך, קומפלייר ודיבגר (Turbo Pascal זו דוגמא אחת). הכי טוב זה Visual Studio של מיקרוסופט, אבל הוא לא בא בחינם. באופן חופשי ניתן להשתמש ב-Watcom C, ב- Borland C או ב- Dev-C. בשאלות את יכולה לפנות לפורום, או להציק באופן אישי לכל אחד.

galh

New member
יש לי בעיה עם להגדיר העתקה כגנבה...

לפחות באופן חד משמעי. מצטער. למיקרוסופט, במקרה הזה, לא יגרם נזק אם מישהו שרוצה ללמוד לתכנת יעתיק וישתמש בתוכנה שלהם מבלי לשלם להם כמה אלפי דולרים. אז הייתי משנה את הכותרת שלך ל- "לגנוב" =! לגנוב.

HaRmosh

New member
../images/Emo31.gif

יפה, כשזה מגיע למייקרוסופט - הכל מותר. שיא הצביעות.

galh

New member
נתתי את מיקרוסופט כדוגמא בלבד.

אם הייתי בפורום גרפיקה אז הייתי אומר שאדובי לא יפגעו כספית אם מישהו רוצה להעתיק בשביל ללמוד להתשתמש בפוטושופ. שיא הצביעות? העותק של חלונות שלך חוקי? כל התוכנות? קבצי MP3 וסרטים DVIX?

HaRmosh

New member
לא משנה...

גניבה זו גניבה, לא משנה ממי ולאיזו מטרה. אף אחד לא גונב תוכנות בשביל אוכל, עדיין. כשאמרתי "שיא הצביעות", התכוונתי לזה שממייקרוסופט כביכול מותר לגנוב, לפי דעתך. לי יש תוכנות גנובות, אבל אני לא יוצא וקורא בפורומים לגנוב מהם עוד.

galh

New member
איפה ראית אותי קורא לגנוב?! ../images/Emo46.gif

כל ההמלצות שלי היו לגבי תוכנות שניתן להוריד באופן חופשי! אני לא יודע איך הבנת שאני אומר שמותר לגנוב ממיקרוסופט? גניבה זו גניבה, נכון. אבל בזה שאתה מעתיק מידע אלקטרוני אתה לא גונב מאף אחד שום דבר, לפחות לא באופן ישיר כמו גניבה מחנות. משפטנים בכירים לא מצליחים להגדיר בצורה טובה האם "העתקה" היא "גניבה", אז אני שמח שאצלך הכל ברור.

HaRmosh

New member
לא התכוונתי להמלצות, אלא

למשפט: "למיקרוסופט, במקרה הזה, לא יגרם נזק אם מישהו שרוצה ללמוד לתכנת יעתיק וישתמש בתוכנה שלהם מבלי לשלם להם כמה אלפי דולרים." לא נשמע לך מצחיק לפחות כמו: "לא נראה לי שלאופיס דיפו ייגרם נזק אם מישהו שרוצה ללמוד להרכיב מחשב יגנוב צורב DVD מבלי לשלם להם כמה מאות שקלים ?" כדי ללמוד, אם כבר אתה מתפלסף, קיימות גרסאות Education מצומצמות, שמספיקות לצרכי לימוד ומעבר, ולא עולות אלפי דולרים.

galh

New member
לא נשמע לי אותו דבר.

אם תגנוב צורב DVD מאופיס דיפו אז יהיה להם צורב אחד פחות שניתן למכור. לעומת זאת, אם תעתיק עותק אחד של אופיס, לא שינית שום דבר מאחר ולא היית קונה אותו.

HaRmosh

New member
לפי מה שאתה אומר,

אם מחר אני אחליט שיש מוצר בחנות שגם ככה לא הייתי קונה אותו - אז למה לא לגנוב אותו, בעצם ? הויכוח מיותר. העתקת תוכנה כמוה כגניבה (אתה לא מצפה הרי שיגדירו גניבה רק אם פרצת לחנות וגנבת קופסה עם עותק חוקי של אופיס, נכון ?).

IP yuval

New member
הויכוח הזה לא מיותר.

סעיף 383(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 קובע כי "אדם גונב דבר אם הוא נטול ונושא דבר הניתן להיגנב, בלי הסכמת הבעל, במירמה ובלי תביעת זכות בתום לב, כשהוא מתכוון בשעת הנטילה לשלול את הדבר מבעלו שלילת קבע". קרא את זה: http://law.co.il/showarticles.php?d=h&article=219 אז לפי מה שידוע לי, אי אפשר להאשים אותך בישראל בגניבה אם הפרת את הזכויות יוצרים של מיקרוסופט או את הסכם השימוש בתכנה.

HaRmosh

New member
../images/Emo35.gif

אז מה שאתה אומר, שבעצם אין סיבה לשלם בארץ על מוצרים של מייקרוסופט, סאן או בורלנד... אוקיי - אם יתפסו אותי, אני אומר ש-IP yuval מסכים. זה נראה יוריד אותם ממני...

IP yuval

New member
איפה אני אומר את זה?

אני אומר שהתקנת עותק פיראטי זו לא גנבה. התקנת עותק פיראטי מפר זכיות יוצרים ואת הסכם השימוש, ובכך זה עברה על חוקי מדינת ישראל. אני לא משלם למיקרוסופט, סאן או בורלנד. אני פשוט לא משתמש במוצרים שלהם, וזה יגרום להם נזק גדול מאשר אם הייתי משתמש בעותקים פיראטיים של התכנות שלהם.

galh

New member
ושוב אני אחזור על מה שאמרתי!

יש הבדל גדול בין גניבה פיזית (גם אם לא היית קונה!) לבין העתקה! זה לא שיש X עותקים של אופיס ואחרי ההעתקה יש X-1 עותקים. לגבי גניבה של קופסה של תוכנה אין לי שום בעיה להגיד שזו גניבה.

Zack DA

New member
תחשוב על זה.... ../images/Emo6.gif

החברה מתפרנסת מהאלה שקונים את המוצרים שלה. אם אנשים לא יקנו את המוצרים שלה, החברה כן תפסיד כסף כי היא השקיעה הון בלפתח את המוצר אך לא קבלה את מה שמגיעה לה. זה נכון לגבי מוזיקה וזה נכון לגבי כל דבר אחר. זה שמדובר במשהו שאינו גשמי ולכן קל לגונב לשכנע את עצמו שזה בסדר, לא באמת הופך את זה לבסדר.

the another one

New member
אבל אם אני בכלל

לא מתכוון לקנות את התוכנה - אז החברה לא הפסידה כלום, אז זה בסדר !

למעלה