היי לכולם

קתרזיס

New member
היי לכולם

אני שמחה שמצאתי אתכם פה... קראתי קצת בפורום והתרשמתי מהיכולת שלכם לנתח דברים, והאומץ להעז לצאת נגד העולם שבו אתם חיים אפילו יותר ממה שחילונים מעזים - מתוך היכרות עם הכללים והחוקים . אני רוצה לספר לכם קצת על עצמי... נולדתי וגדלתי בבית חילוני, ועל כן אני לא שייכת אליכם באמת, אבל הסיפור שלי קצת יותר מורכב מזה. הורי התגרשו כשהייתי קטנה ואבי הכיר מישהי, ויחד הם חזרו בתשובה והתחתנו. אחרי כמה שנים עזבתי את בית אמא ועברתי לגור אצלם, ועקב כך נרשמתי לבית יעקב מרכז בירושלים. (במקביל לכך שהתחלתי להאמין כמובן) ושם למדתי להשתלב ולהתערות - להתפלל ולהתעניין בכל מה שקשור לדת. מאד התרשמתי מהבנות המדהימות שהיו איתי בכיתה. כל אלו שסבבו אותי ושאיתן התחברתי היו מבריקות שכלית, יצירתיות, אכפתיות ומקסימות. כמה חודשים אחר כך, עקב כך שלא הסתדרתי עם אשתו של אבא, חזרתי לאמא ודי מהר עבר לי מכל הטקסים והאמונות... החיים הפגישו אותי עם מגוות דיעות ופילוסופיות שבסופן החלטתי שהדרך היחידה עבורי היא להתעלם משאלת קיומו או אי קיומו של האלוהים. כי גם אם קיים משהו אף אחד לא יודע מה ואיך הוא, אז אני מוותרת על כל מני "מתווכים" שבאים לספר לי מה הוא רוצה. בקיצור, היום אני כופרת גמורה. אוכלת טרף בלי להניד עפעף, לא צמה בכיפור ואפילו לא מרגישה רע עם זה וכו. מה שכן, יש לי אחות ואח מאבא ואשתו. הם נולדו וגדלו בירושלים והם חרדים לכל דבר. שטריימל (איזה זרם זה יוצא?) וכל מה שמסביב. אני אוהבת אותם מאד אבל אין לי קשר איתם כמעט עקב היותם חרדים. עם אחותי שמרתי על קשר עד החתונה שלי ומאז היא ניתקה אותו בעצת בעלה (התחתנתי עם גוי), ואת אחי יצא לי לראות במקרה השנה כשבא לבקר את סבתא שלי אחרי שנים שלא ראיתי אותו... בכל מקרה, כל פעם שאני נתקלת בחרדים, אני מרגישה רגשות מעורבים. נוסטלגיה וחיבה מצד אחד (גם עקב העבר בבית יעקב וגם עקב אהבתי לשני אחי), ומצד שני תסכול וצער על העולם הסגור שאותו הם קיבלו מהוריהם ועכשיו מנחילים לילדיהם. ראיתי מקרוב תהליכי היסוס של אחותי, בתקופת משבר שהייתה לה. היא באה לגור עם סבתא שלי בזמנו וניסינו לעזור לה למצוא את הדרך שלה בין שני העולמות... לאפשר לה לעשות מה שהיא בוחרת בלי חוקים ובלי שיפוט... אבל אני חושבת שהיא לקחה את זה מהר מדי, ונבהלה. בסוף היא בחרה לחזור לעולם החרדי ולהשתדך לבחור חמוד שהוא גם בן לחוזרים בתשובה... כמובן שכולנו (אני, אבא שיצא בשאלה כבר לפני שנים והתגרש מאשתו, וסבתא) תמכנו בה גם בהחלטה הזו. בקיצור, רציתי להגיד שאני מאד מבינה ותומכת במקום שבו אתם נמצאים. גם אם אני רחוקה אלפי מילין משם... אני מכירה את העולם חלקית, ומכירה את התהליך. ואני מצטערת בצערו של מי שחש כלוא בתוך כל זה... ושאלה שמסקרנת אותי: נניח שלא היה עליכם שום לחץ חברתי. כלומר את אף אחד לא היה מעניין מה אתם עושים ובמה אתם מאמינים, האם עדיין הייתם מלים את בניכם או שהייתם מוותרים על המנהג הזה? בכל מקרה, שמחה לראות את הפורום הזה ואת הנפש האמיצה של הכותבים בו... שתזכו למצוות (סתם נו... :) )

היי קתרזיס

סיפור מעניין. אם אפשר לשאול, הקשר שלך עם האחים, הוא חשוב לך? (איכפת לך שהוא חלש וכמעט לא קיים?).

קתרזיס

New member
חשוב לי

במשך שנים הלכתי לבקר את אחותי במאה שערים,לבושה בצניעות – כדי שהקשר יישמר... לא שהיינו נפגשות כל שבוע, יותר בכיוון פעם בשנה – כי עבדתי בתל אביב ולא יצא לי להגיע הרבה לירושלים בימי חול – אבל עדיין, נפגשנו ודיברנו בטלפון בין לבין. ובכל פעם שהייתי באה, הייתי נותנת לה גם כסף, לעזור עם המצב הכלכלי הגרוע שלהם. לה ולאחי – שלומד בישיבה בבני ברק – היא הייתה מעבירה לו. כשהיא אמרה שלא תבוא לחתונה שלי, הבנתי אותה... לא לחצתי. (היא סיפרה שבעלה מעדיף שננתק קשר). קצת אחרי החתונה, כשעברתי לחו’’ל, היא ילדה את הילד השלישי שלה ושלחתי לה מכתב עם הכתובת שלי וצ'ק מתנה ללידה (1500 שקל)... אין להם מחשב בבית אז הצעתי לה שנתכתב במקום. שום תשובה לא הגיעה חזרה במשך חודשים, אז בדקתי וראיתי שהצ'ק נפדה מזמן – וזה היה הסוף. אני החלטתי לא לעשות שום צעד נוסף מצידי עד שהיא תטרח לענות, ובזה נגמרה הסאגה. אבא שלי בקשר רופף איתה אבל גם דרכו היא לא טרחה ליצור שום סוג של קשר מצידה. את אחי ראיתי בפסח כשהייתי עם הבן שלי (בן כמה חודשים) אצל סבתא ודווקא היה נחמד ודיברנו קצת שיחת נימוסין (הוא היה שם חצי שעה סה’כ).

סוג ב

New member
בוקר טוב לך..

סיפור מעניין יש לך, אנשים מסתובבים בעולם ומאחורי כל פרצוף, יש כזה סיפור גדול... לא הבנתי משהו אחד. בסוף, אבא שלך יצא בשאלה והתגרש ובכל זאות הילדים שלו נשארו חרדים? כתבת בסוגריים:(אני, אבא שיצא בשאלה כבר לפני שנים והתגרש מאשתו, וסבתא) או שהתכוונת לרשום אמא.. אשמח לדעת את התשובה..

קתרזיס

New member
כן

כשהם היו קטנים יחסית הוא יצא בשאלה. היה בזמנו סיפור שלם מזה כי גרושתו לא אהבה את הרעיון שיראה את הילדים בביתו אם הוא מרשה להם לצפות בטלויזיה ולא מקפיד על כשרות – ואחרי כמה חודשים של ויכוחים בנושא, הילדים אמרו לו שהם לא רוצים לבוא יותר כי הוא לא דתי מספיק – אז הוא התעקש שלא יפעילו עליו כפייה, והיה נתק של כמה שנים טובות שבהן הוא לא ראה אותם.

סוג ב

New member
וואוו

אז בעצם, האחים שאיתם את לא בקשר, יש ביניכם רק קשר דם ולא מעבר?

קתרזיס

New member
סליחה על עיכוב התשובה

הייתי בטוחה שעניתי. יש בינינו קשר דם אבל הם גם בילו איתי חלק מהילדות שלהם, בשבתות, בביקורים וכו - ואח"כ כמובן, כשהתחדש הקשר.

mister xy

New member
עצוב

עד כמה שהדת יכולה להרוס משפחות שלמות...
משהו שכתבת צרם לי מאוד: "עם אחותי שמרתי על קשר עד החתונה שלי ומאז היא ניתקה אותו בעצת בעלה" מעניין שאף פעם לא שמעתי על גבר שעשה משהו כזה בעצת אשתו...

דווקא אני לא חושב שהדת הורסת משפחות

כי למשל בן שיצא בשאלה יש לאב את הבחירה בין להמשיך להיות בקשר ולכבד את דרכיו לבין להחליט שהוא לא מכיר בו יותר. וזה שהאב הולך לרב קיצוני שמחליט לומר לו תשב שבעה על הבן שלך זה עוד דבר דפוק אבל זו לא הדת אלא הרב הקיצוני. בדיוק כמו משפחה חילונית נורמטיבית שפתאום בן חוזר בתשובה ומחליט לשגע את הוריו שישמרו שבת ויתחזקו והם לא מוכנים אז הבחירה היא או שכל אחד יכבד את דרכיו של השני וימשיכו בדו קיום או שכל אחד יקצין בדעותיו עד לפיצוץ. מכאן ועד להאשים את הדת בזה הדרך רחוקה זו דעתי.

קתרזיס

New member
ולצערי יש קשר רופף

בין הרבנים ובין הדת היהודית המקורית... אם אברהם היה חי כיום, הוא היה מוקע על ידי הציבור החרדי כלא מספיק דתי...

ממש לא הבנתי מה ההשוואה בין יוצא בשאלה

לחוזר בתשובה, במקרה של יציאה בשאלה גם אם ההורים ירצו להמשיך בקשר, הם לא יעשו זאת בשם הדת, ולא משנה עד כמה הרב שאמר להם זאת הוא פנאטי, מה שאין כן בחזרה בתשובה כל ההחלטה נתונה בידי ההורים, ולכן בדרך כלל הורים של חוזרים בתשובה מגיבים הרבה יותר נכון מאשר הורים ליוצאים בשאלה, כי אלה עובדים בשם הדת שגורמת להרס התא המשפחתי ואלה לא.

ברגע שההורים יתבגרו ויפסיקו ללכת שבי אחרי הרב

והם יגלו שהמשפחה שלהם חשובה יותר אז הם יבינו שגם אם יש להם בן שיצא בשאלה אז אפשר לכבד את דרכו ואם לא להסכים איתו לפחות להגיע לעמק השווה כדי שיכולו שהמשיך לחות ביחד ואני לא מדבר על חזון אחרית הימים. בבנין של חמתי בתוככי ב"ב ישנה משפחה חסידית(!) ולהם יש בן שיצא בשאלה והוא כבר מעל 25 והוא חי איתם בבית בעוד שאר האחים הינם בעלי פאות מסולסלות והוא לא הולך לידם עם כיפה והם לא מוקעים מהחסידות על זה שהם לא נידו את הבן שלהם. לקח לי זמן להבין בכלל שזה יכול להיות אבל אני רואה שזה קיים ואפי' יש כבוד בין ההורים לילד. ועוד הלכתי רחוק. יש לי אח בן 18 שכרגע הולך בלי כיפה גם מחוץ לבית ולדעתי לא נראה לי שהוא שומר על משהו אבל הוא לא עושה את זה מתוך הדאולוגיה אלא בגלל שהוא נסחף אחרי חברים ולמרות זאת ההורים שלי (שמבקשים ממני לחזק אותו) אומרים לי שהדבר הכי טיפשי לעשות זה לומר לו שימצא לו מקום אחר כי אז הם מאבדים אותו לגמרי. אמנם הם לא חיים באידליה כמו המשפחה החסידית שעליה דיברתי אבל כן ישנם סיפורים כאלו. השאלה היא מה חשוב לך המשפחה או הרב הקיצוני.

היי קתרזיס

מצחיק אני זוכר אוך מהפורום הריון ולידה
טוב לפני שאני אתחיל בתגובה שלי אולי כדאי שאני יעשה היכרות רשמית. אז ככה, קוראים לי אביה, גדלתי בבית דתי מסורתי(כיפות סרוגות), אף פעם לא התחברתי לדת למרות שלמדתי באולפנא וכו', כיום אני נשואה לגוי, נוצרי שאבא שלו כומר
ויש לנו ילדה מדהימה
בעיקרון, אם את מרגישה שברית מילה לא מתאימה לך, אל תעשי! את לא מאמינה, ובעלך גוי, אני מתארת לעצמי שהוא גם לא הכי מעוניין בטקס הזה נכון? אני מעדיפה לעשות מה שטוב לי ולא מה שטוב לאחרים או מתאים להם.

קתרזיס

New member
כן.

יפה לך על הזכרון... נעים מאד לפגוש עוד מישהי שנשואה לגוי ובאה מרקע מסורתי כלשהו. נולד לי בן לפני שישה חודשים ובאמת לא עשיתי ברית. אבל תהיתי מה היחס של חברי הפורום שבאים מרקע שהוא כן דתי לעניין הברית שהוא כזה עניין גדול ביהדות. כלומר גם האפיקורוסים הכי גדולים פה (ואני חייבת לציין שאני מאד מעריכה את זה שאנשים מעזים לצאת בצורה כל כך ברורה נגד הדת) עדיין יכולים להיות מושפעים מהמנהגים ומהטאבו שיש בנושא בעולם היהודי - אז רציתי לדעת מה יחסם של האנשים פה לנושא...

הבנתי

מה איתך? מה שלום הקטן? וואיי שאת ילדת אני עדיין הייתי בהתחלה חחח איך הזמן טססס. תאמיני לי שבעלי הוא יותר טוב מכל יהודי שיצאתי איתו! וההורים שלי מסכימים
למרות שהוא גוי ובהתחלה היו בעיות, הם מתים עליו ולא היו מחליפים אותו בשום חתן אחר!

קתרזיס

New member
והמון מזל טוב

ליה שם מקסים. אני גם חשבתי עליו אבל בת דודה שלי כבר תפסה לי :) איפה את גרה?

את האמת?

אני פה לא הרבה זמן, גרנו לפני כן באוסטריה, ואני דובר גרמנית אבל עכשיו אני צריכה ללמוד את השפה. אני מבינה יחסית הרבה שמדברים איתי אבל אני עדיין לא מדברת

למעלה