היי לכולם

• פותח הנושא k976
  • פורסם בתאריך

k976

New member
היי לכולם

אהלן היום בירושלים נתקלתי בחנות נחמדה הנקראת LIVEO. האם מישהו מכיר את המוצרים שלהם? אך הם? אני מחפש שמן זית אורגני לתיבלון סלטים ולטיגון קל במחבת ושיהיה בריא בעיקר מה אתם ממליצים? חג שמח ותודה מראש

שלום וברוך הבא ../images/Emo24.gif

אישית אני לא מכירה את החנות, אבל יש לא מעט שמנים אורגניים טובים. אם אתה גר בירושלים אני ממליצה לך ללכת לניצת הדובדבן , יש בגבעת שאול ואם אני לא טועה , אז גם באגריפס יש עוד סניף ושם יש לא מעט שמנים אורגנים של חברות שונות. אני אישית קונה את השמן האורגני של משק לביא , אבל יש משקים פרטיים רבים ואני מאמינה שלכל אחד יש את הייחודיות שלו. אתה (או את) יכול לבוא לשוק האיכרים בתל אביב ושם יש דוכנים של משקים מעולים נוספים. אני מאוד אוהבת את השוק הזה. בטח ייכנסו עוד מעט עוד חברים ויחוו את דעתם. לבינתיים אאחל לך חג שמח.

k976

New member
אהלן

נעים מאוד חגי מה ניש? אנסה את השמן של לביא ברמת העיקרון אני צריך שמן אורגני בריא לסלטים ולטיגון קל ,חשוב לי שהשמן יהיה בריא הכי טבעי ללא תוספות ומהול ועכו. בברכת חג שמח בחיוך חגי

היי חגי ../images/Emo13.gif

גם לי נעים מאוד. אני חושבת שתיהנה מהשמן של משק לביא. אין לי הרבה מושג מי הם או מה הם, חברה פעם הביאה לי בקבוקון ומאז אני קונה אותם. אבל בשוק האיכרים של ימי שישי בת"א (ונדמה לי שיש בעוד מקומות בארץ, אני כבר הולכת לחפש לך קישור.... הנה כאן אז יש עוד מקומות ושם יש משקים נוספים ושם תוכל לטעום כי בשוק נותנים לטעום). קיצור הכל זה ניסוי וטעייה ומה שטעים לי לא בהכרח אמור להיות טעים לך, אז הכי נכון זה לטעום, אז פרגן לעצמך יום טיול וסע ליום שוק שכזה. לדעתי זה הכי נכון , תטעם ותתביית לך על השמן שהכי מדבר אליך. וגם לך חג שמח ויופי שאתה כאן. אריאלה.

k976

New member
אהלן

תודה נעים גם לי אישה יפה... אני חסיד בשנה האחרונה של כל מה שקשור לאורני באמת והכי טבעי ולא רק בבישול,ולכן אני מחפש את הדברים המיוחדים באמת ,אז כככה בכיף אשמח לקבל מימך מתכונים לסלטי בריאות עם כל אבות המזון יחדיו למנה יומית . וכל מה שקשור להמלצות וכו אשמח לקבל,המון תודה לך בחיוך חגי

הוווו, בוקר טוב, יש מישהו ער פה בבוקר ......

אני שמחה..... האמת היא שלאחרונה גם אני עברתי למה שיותר פשוט, אבל בגלל המחירים המוטרפים של הירקות האורגניים אני עוד לא ממש עוברת לאורגני ממש. מה שכן- מילאתי את המרפסת באדניות עם כל מה שאפשר, החל מכל צמחי התבלין וכלה בצנוניות, עגבניות וכל מה שבאמת אפשר ואני פשוט "חיה ממה שיש". זה אמנם לא אורגני, אבל זה "כמעט". בעניין סלטים אני אומר לך מה ה"סוד הגדול" שלי : אז הסוד הגדול שלי הוא דווקא זה שאין לי סוד. אני הולכת על פרי סטייל. אני מכינה סלטים עם מה שיש לי. יש לי צנוניות? יש לי פלפלים חריפים (או כל סוג אחר לצורך העניין?) עגבניות? מלפפונים? חסה? כרוב סגול, כרובית שמאוד טעים לטחון אותה כשהיא טרייה במעבד מזון ואז היא נותנת אפקט של קוסקוס וזה יוצא כמו טאבולה. בקיצור: כל מה שיש נכנס. החל מפטריות וכלה בכל דבר. ועכשיו הדרסינג, (כלומר הרוטב) הוא הפשוט שבפשוט- שן שום אחת (אני בעניין החריף המעקצץ של השום בסלט, ואם תשים קורט סוכר זה הולך נפלא), לימון, שמן זית, מלח, פלפל שחור, וזה הכל. אם אני בעניין של להתפרע, אז אני הולכת על וויניגרט ואת המרכיבים אני מערבבת בנפרד ומוסיפה חרדל דיז'ון ומוסיפה חלמון ביצה שמעדן את ה אבל לרוב אני הולכת על פשוט. לפעמים קצת סילאן או דבש מעדן את הטעמים וזה אחלה. לפעמים גרידת תפוז או קלמנטינה או לימון מקפיץ את הטעמים, אבל מעט, לא הרבה. בקיצור- הכל עניין של משחק ולא הצמדות למתכונים של ממש. מתכונים זה יותר לקונדיטוריה ואפייה, בבישול זה יותר זרימה, ניסוי וטעייה, מוסיפים , מנסים, טועמים, מתקנים תיבול, זה כל הכיף, זה למה שאני יותר מתחברת לבישול, אבל אם בכל מקרה תצטרך- אז בשמחה. חוץ מזה שיש פה לא מעט בשלנים, למרות שזה לא פורום בישול , אבל אם תצטרך אשלח לך אפילו במסר כמה מתכונים שתצטרך. בכיף !

דורי56

New member
בוקר טוב../images/Emo24.gif

אני ערה מ 5.30 אבל רק עכשיו נכנסתי לרגע לפורום. בישולים, בישולים ועוד בישולים. הערב כל המשפוחה אצלינו. ומחר מימונה !!! חג שמח!

k976

New member
חחחחחח

אהלן הזמן הטוב ביותר לכתוב בשקט עם נס קפה... בכיף אשמח למתכונים מתכוני בריאות כי אני מתאמן ,להתפרע בכיף בחגים וקצת ככה בשבתות אכן אני בקטע של תזונה נכונה ובריאה ,פיטמו אותי בעבר ממש טוב היום אני במקום אחר מה שנקרא ,המון תודה לך וחג שמח בחיוך חגי

k976

New member
אהלן

תודה נעים גם לי אישה יפה... אני חסיד בשנה האחרונה של כל מה שקשור לאורני באמת והכי טבעי ולא רק בבישול,ולכן אני מחפש את הדברים המיוחדים באמת ,אז כככה בכיף אשמח לקבל מימך מתכונים לסלטי בריאות עם כל אבות המזון יחדיו למנה יומית . וכל מה שקשור להמלצות וכו אשמחגם לקבל,המון תודה לך בחיוך חגי

למעלה