הוווו, בוקר טוב, יש מישהו ער פה בבוקר ......
אני שמחה..... האמת היא שלאחרונה גם אני עברתי למה שיותר פשוט, אבל בגלל המחירים המוטרפים של הירקות האורגניים אני עוד לא ממש עוברת לאורגני ממש. מה שכן- מילאתי את המרפסת באדניות עם כל מה שאפשר, החל מכל צמחי התבלין וכלה בצנוניות, עגבניות וכל מה שבאמת אפשר ואני פשוט "חיה ממה שיש". זה אמנם לא אורגני, אבל זה "כמעט". בעניין סלטים אני אומר לך מה ה"סוד הגדול" שלי : אז הסוד הגדול שלי הוא דווקא זה שאין לי סוד. אני הולכת על פרי סטייל. אני מכינה סלטים עם מה שיש לי. יש לי צנוניות? יש לי פלפלים חריפים (או כל סוג אחר לצורך העניין?) עגבניות? מלפפונים? חסה? כרוב סגול, כרובית שמאוד טעים לטחון אותה כשהיא טרייה במעבד מזון ואז היא נותנת אפקט של קוסקוס וזה יוצא כמו טאבולה. בקיצור: כל מה שיש נכנס. החל מפטריות וכלה בכל דבר. ועכשיו הדרסינג, (כלומר הרוטב) הוא הפשוט שבפשוט- שן שום אחת (אני בעניין החריף המעקצץ של השום בסלט, ואם תשים קורט סוכר זה הולך נפלא), לימון, שמן זית, מלח, פלפל שחור, וזה הכל. אם אני בעניין של להתפרע, אז אני הולכת על וויניגרט ואת המרכיבים אני מערבבת בנפרד ומוסיפה חרדל דיז'ון ומוסיפה חלמון ביצה שמעדן את ה אבל לרוב אני הולכת על פשוט. לפעמים קצת סילאן או דבש מעדן את הטעמים וזה אחלה. לפעמים גרידת תפוז או קלמנטינה או לימון מקפיץ את הטעמים, אבל מעט, לא הרבה. בקיצור- הכל עניין של משחק ולא הצמדות למתכונים של ממש. מתכונים זה יותר לקונדיטוריה ואפייה, בבישול זה יותר זרימה, ניסוי וטעייה, מוסיפים , מנסים, טועמים, מתקנים תיבול, זה כל הכיף, זה למה שאני יותר מתחברת לבישול, אבל אם בכל מקרה תצטרך- אז בשמחה. חוץ מזה שיש פה לא מעט בשלנים, למרות שזה לא פורום בישול , אבל אם תצטרך אשלח לך אפילו במסר כמה מתכונים שתצטרך. בכיף !