היי לכולם

goldyboy

New member
היי לכולם ../images/Emo140.gif

פעם ראשונה שלי פה, והחלטתי ליפול עליכם עם משהו כבד שיושב עלי כבר כמה זמן. נראה לי שבגלל שזה פורום רוחני אתם תבינו את זה. אז ככה: בזמן האחרון לא עוזבת אותי המחשבה: מה הייעוד שלי בחיים? ברור לי מאד שזה לא למכור צעצועים. גם לא להתקדם בעבודה, לא להיות ביג בוס ולא לצבור עוד כסף ורכוש. גם לא להיות ראש ממשלה או איזה מישהו חשוב. אז מה זה כן? אין לי מושג. וזה טוחן לי את המח. היתה תקופה שחשבתי שהייעוד שלי הוא לעזור לבעלי חיים, ועשיתי כל מה שיכולתי בשביל למלא אותו. התנדבתי ב"אנונימוס", ניהלתי את פורום זכויות בעלי חיים, עשיתי דוכנים, החתמתי על עצומות, שכנעתי אנשים להפסיק לאכול בשר, עזרתי בכל דבר שביקשו מני. שנה וחצי אחרי זה הבנתי שגם זה לא הייעוד שלי (או שכן ואני מתרחק ממנו) ועכשיו אני שוב מחפש אותו. לפני שלוש שנים הייתי אצל מישהו שקורא בכף היד ובאותיות. הוא אמר לי שהייעוד שלי הוא לטפל באנשים, לעזור להם. והוא אמר לי בדיוק איך זה ייראה. אמרתי לו בסדר, אבל חשבתי לעצמי: בשביל זה יש מספיק אנשים, לא צריכים אותי. אין איזה משהו אחר? אפשר להחליף את הייעוד עם מישהו שלא רוצה את שלו? לפני כמה ימים קראתי שוב את "האלכימאי", וחשבתי לעצמי: אולי גמני צריך לעזוב הכל ולצאת למסע כזה. אולי גם לי מחכה איזה אוצר. הספר, שכשקראתי אותו בפעם הראשונה בכיתי, סחף אותי שוב ושוב עורר בי את המחשבה הזאת, שלא מרפה: מה אני אמור לעשות עם החיים שלי? הרבה פעמים בחיי תכננתי תכניות לגבי העתיד שלי, והיו פעמים שראיתי אותו ממש ברור לי. הרבה פעמים התכניות התחלפו, בהתאם לעונה, לשנה, לגילי ולמצב רוחי. איך אומרים? האדם מתכנן תכניות וה` צוחק עליו מלמעלה. אני עדיין מתכנן. כנראה שאלך ללמוד הדרכת טיולים. זה מה שאני הכי אוהב לעשות, לטייל, אז למה שלא ישלמו לי על זה? ועוד ללמד אנשים אהבת והכרת הארץ, אז איזה ייעוד יותר טוב מזה? ואולי גם זה לא? כמובן שלנסות צריך, אחרת לא יודעים, אבל אני ממשיך בתהיותיי לגבי מה התפקיד האמיתי שלי פה. בשביל מה באמת אני פה, ומה עלי לעשות. זה לא קל להתמודד עם השאלה הזאת. יש לה משקל, היא תופסת מקום בראש. קשה להתמודד אתה. אני יודע דבר אחד: שברגע שאמצא אותו, אם בכלל, אעשה כל שביכולתי למלא אותו. לפי דעתי לא הרבה אנשים יודעים מה הייעוד שלהם בחיים ובמקום לחפש אותו עושים כל מיני דברים אחרים שנראים חשובים אך הם לא, ובגלל שהם לא ממלאים אותו הם לא מאושרים. אני לא רוצה לחיות באשליה. תנו לי את הדבר האמיתי. את הסיבה שלשמה אני כאן. אני יודע שלא להרבה אנשים יש כח לחשוב על זה, בטח לא בקיץ, כשהחום מאדה את מעט התאים האפורים שעוד נשארו, אבל אי אפשר לגרש את המחשבה הזאת. לפני כמה ימים שאלתי את עצמי את השאלה הזאת. עצמי ענה לי תשובה מתחכמת: הייעוד שלך הוא לעזור לאנשים אחרים למצוא את הייעוד שלהם. מזתומרת? אז איך זה מסתדר לי? אם אראה את האחרים מתקדמים, נהיים אנשים חשובים, עושים דברים גדולים, מצליחים בחיים, משיגים את כל מה שרצו, ואני אמשיך לעשות את אותו דבר ולהיות באותו מקום, מה השגתי בעצמי? מה אני קיבלתי מזה? תחושת סיפוק? לא יודע. האמנם? ייעוד מעפן קצת, לא? ואולי גם זה לא. הייעוד שלי. אז מה כן, God damn it? מקווה לקבל תשובה לשאלה הלוחצת הזאת. גם ככה חם לי מדי בכדי לחשוב ואני מנסה לשמור על מעט התאים האפורים שעוד לא התאדו בשמש, אז עכשיו יש לי גם את היציקה הזאת על הראש. יש תשובה לשאלה הזאת? ואולי בכלל כדאי לי להמשיך במה שאני עושה, וכמו שחבר שלי אומר: Ignorence is a bliss? ומה אתכם? שאלתם את עצמכם פעם את השאלה הזאת? ומה עצמכם ענה לכם?

jongler

New member
גולד יקר

שלום לך על מנת לעזור לאחרים אתה צריך להיות "בסדר"-"תקין" במלוא מובן המילה כי במידה ואתה לא(ואתה לא) אתה רק תיקח אותם לסיבובים סביב עצמם בדיוק כפי שאתה מסתובב כרגע. על מנת להבין אחרים עליך להבין את עצמך תחילה, להבין מה מניע אותך, מה נמצא בתת מודע , מי אתה באמת? האוצר לא ימצא בחיפוש מחוץ לבית - האוצר הוא בעל הבית האמיתי מצא אותו וכל שאלותיך יענו. בהצלחה

חשוב כיצד אתה עושה את מה שאתה עושה

לדעת לתת שירות אפשר לעשות בכל תפקיד. לדעת לכבד אנשי אפשר בכל רגע ורגע. לדעת לכבד את הבריאה זה קיים בלב שלך אבל כדאי שתוציא זאת בדרך ההרמוניה שלך ולא של אחרים. יעוד איננו חייב להיות דבר בומבסטי יעוד איננו חייב או מחייב עמדת כוח או פרסום יעוד יש בכל מטלה ובכל כוונה - האם אתה מתיחס אליהן כאל יעד או יעוד? יעוד זה דבר שלומדים בהוה כאשר מבצעים אותו מתוך כוונה אוניברסלית להגשים את המיטב ומשתחררים מביקורתיות. יעוד זו מילה יפה אך היא לא אומרת לך לצאת למסע אלא ללמוד כיצד תוכל לבצע את המטלה לאחר שתדע אותה - כרדע יש צורך בתשומות, לעיתים אפילו עשרות שנים של לימוד ועזרה לעולמך בקטן, לכל נברא. להטיף איננו יעוד אלא הטפה לדעת את האמת אין זה אומר שהאמת שלך היא הנצחית אלא שאם תספר לאחרים את האמת אולי חלק ממנה יעורר את האמת הפנימית שלהם וכך עזרת לעוד אדם להגשים את עצמו - עזרת בעניין של יעוד. ולסיום התגובה חביבי יש אפשרויות לדעת מה היעוד - לא הספציפי אלא מגוון האפשרויות שבעשייתן תצעד על שביל הגשמת היעוד אך ... לפני שתתחיל ללכת לאבחונים והנחיה כדאי שתעשה שלום בינך לבין המילה 'יעוד'. יום טוב

Rinor

New member
חבר יקר

איש יקר אני מבין את פנייתך לפורום, ואני בטוח שתסיק מכל אחד פה את אשר עליך לעשות. אני לא יודע אם ישנו יעד מסויים לכל אדם, ישנה את הקארמה של האדם ואיתה הוא צועד ומובל ברחבי היקום, אך עליך לזכור שאתה הוא זה שיוצר לעצמך את החיים, בחיים ישנם הזדמנויות ואנו מודרכים גם ע"י כוחות עליונים ויישויות קוסמיות נוספות, אך הבחירה עצמה היא לבסוף שלנו, וכל שנעשה חוזר אלינו. אני מבין את ה"ריק" אשר נתקלת בו אך בטוח שאם פשוט תקשיב ליקום, לטבע, ותתחבר לעצמך, באמת לעצמך, ע"י מדיטציה, ע"י יוגה, ע"י הליכה בטבע ולהיות מודע למה שהיקום אומר...כי היקום מדבר איתנו כל הזמן, עלינו להיות מודעים ותמיד להקשיב. אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון, אין פה תשובה פשוטה של שחור ולבן, פשוט התחבר לעצמך והייה מודע לכל מה שקורה סביבך, וכבר תגיע לאן שאתה צריך להגיע, בין אם כך תוכנן או בין אם יצרת זאת לעצמך... בהצלחה אהבה ואור זילברמן ניר

אני רוצה להוסיף את דעתי שלי

ייעוד ניתן להגשים בכל צורה - ואני חושבת שפה ההתלבטות שלך. כמוכר בחנות צעצועים, כמוכר בחנות אחרת, כפקיד קבלה , בכל עבודה עם אנשים אתה יכול לממש את הייעוד שלך בלעזור לאחרים להגיע לייעוד שלהם. אין תפקיד ספציפי או תואר ספציפי שצריך לעטות עליך על מנת לדעת. מקוה שהייתי ברורה, אשמח להרחיב.

goldyboy

New member
אשמח מאד אם תרחיבי ../images/Emo13.gif

אמרת פה דברים מעניינים מאד.

או קיי../images/Emo45.gif

בגלל שגם אני הייתי בנקודה שלך ממש, החיפוש אחר התכלית של חיי (הייעוד שלי), ובתחילה חיפשתי אחר משהו ספציפי, קונקרטי - וגיליתי ששום דבר זה לא ממש זה ... היו לי שיחות עם אנשים ממקומות, ורקעים שונים, ובאחת השיחות, אני זוכרת שהתמקדנו במושג תכלית הקיום שלי - התפקיד (הייעוד במילים שלך), ופתאום הוא אמר לי משהו מאוד פשוט, ומאז נרגעתי .. . הוא אמר לי שלא משנה אם תהיה עורך דין, רופא, מוכר בחנות . . . הייעוד שלך לא קשור במקצוע בו אתה עובד, אלא עמוק יותר וטמון במהות שלך, בכל מקצוע בו תהיה אתה יכול לממש את המהות שלך. לתת את ההיבטים שלך לתפקיד. אני יודעת שזה קצת מופשט מדי, ואנסה להסביר: למשל, מישהי שהייעוד שלה הוא לעזור להפוך את הסביבה החברתית לאוהבת ותומכת יותר, יכולה לעבוד בכל עבודה : מורה, גננת, מנהלת סניף בנק, מנהלת מחלקה בב"ח . . - ואיפה שלא תהיה תשפיע על סביבת העבודה שלה למקום של אהבה וקבלה. או איש מחשבים, שעוסק בעבודתו כל היום עם קודים ותוכנות, והייעוד שלו בחים הוא עזרה לאנשים, יכול לממש את היכולת הזו בשעות הפנאי שלי, בשבתות, בחגים, בשיחות עם אנשים בהם הוא נתקל יום יום בעבודה, או משוחח איתם בטלפו תדירות, או פוגש במסלול הקבוע שלו לעבודה וחזרה ממנה ועוד . . אני יודעת שאילו שתי דוגמאות בלבד, ואולי הן לא מדברות אליך אישית, אבל אנו מגשימים את הייעוד שלנו בכל מה שאנחנו בוחרים לעשות, בגדול - בתפקיד, ובקטן בכל רגע ורגע בחים שלנו בכל מעשה קטן שאנחנו עושים, בדרך למכולת, בסופר, באוטובוס, בשיחה עם אנשים בתור,בשיחת טלפון עם חברים, בשיחות באינטרנט . . כל רגע ורגע בחים שלנו משמעותי ובעל ערך, ומבטא את מהותנו. הפרטים הקטנים, מרכיבים את התמונה השלמה. מקוה שעכשיו הייתי יותר ברורה, אני פה.

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo24.gifgoldyboy ../images/Emo42.gifאושרך הוא

יעודך וההפך. מצא את אשר מעניק לך אושר ומצאת את יעודך.
|חיבוק
מהו אושר אמיתי
הדרך בה אנו חווים את החיים כאושר מוחלט, היא בכך שאנו רואים וחשים את אלוהים כאוהב ותומך ללא תנאי.כשאנו מסירים מעלינו את רגשות חוסר האמון, האשמה, הטינה והספק או הכעס כלפי אלוהים, או כלפי תבונת היקום, חיינו מתפקדים בשלמות. כשאנו פתוחים באמת לזרימת אנרגיית היקום , הנעה בחופשיות דרך גופינו, כאשר אנו מתואמים לתכלית חיינו, אנו מתואמים לזרימת אנרגיית היקום. מאמץ הוא סימן מובהק כי סטינו מהערוץ של אותה זרימה L&L TALYA

goldyboy

New member
תודה רבה על כל התשובות ../images/Emo24.gif

עניתם פה תשובות מכל הלב ואהבתי. אמנם חלק מהתשובות השאירו אותי עם יותר שאלות אבל גם זה בסדר.

למעלה