היי לכולם, שאלה חשובה..

labrys

New member
היי לכולם, שאלה חשובה..

כרגע במעבר מג'וב לקרבי. 7 חודשים בסדיר, קב"א 49 דפ"ר 60 פרופיל 97. טופס 55 אושר ע"י היחידה אבל מחכים לראיון במיט"ב שינוי שיבוץ.
1.האם יכול לשרת בקרבי עם הנתונים הנ"ל?
2.מה קורה בראיון הזה? ומתי מקבלים תשובה?
3.לאיזה תפקידים קרביים ניתן להגיע והאם ניתן לצאת לקורס מכי"ם?

אשמח לכל עצה/עזרה.
תודה רבה.

אוקיי

1. בהחלט אפשר עם הנתונים לשרת בקרבי כל עוד הפרופיל מתאים.

2. אתה מקבל ראיון עם קציון מיון של קרבי, שם כנראה יציע לך תפקידי לחימה פנויים לגיוס הקרוב (אוגוסט).
לגבי תשובה יכול להיות שתקבל הצעה ותסכים, ואז אתה חוזר ליחידה שלך וזה רק עניין של זמן עד שתקבל הוראת פליטה לבקו"ם למעבר לקרבי.

3. בעקרון עם פרופיל 97 אתה יכול להגיע לרוב תפקידי הלחימה, משריון-תותחנים-הנדסה ועד לחי"ר.
מה הקצין יציע לך? זאת כבר שאלה אחרת, ותלויה באיפה יש לו מקומות פנויים ואני במקומך לא הייתי מצפה לקבל חי"ר שאלו יחידות יותר מבוקשות והמקומות אליהם כבר תפוסים ע"י מלש"בים.
אבל תמיד אפשר לנסות ולבקש.
לגבי קורסי מ"כים למיניהם, קודם תגיע לטירונות ושם תוכיח את עצמך וכבר ידברו איתך על הדברים האלה.

labrys

New member
תודה רבה רבה...

בתקווה שהראיון יעבור בסדר.. הכיוון הוא כנראה תותחנים. השאיפה הייתה נח"ל אבל כפי שהבנו הסיכויים קלושים, אז תותחנים הייתה האופציה השנייה..

labrys

New member
גם אני שכחתי משהו...

לגבי הוראת פליטה..מה זה אומר? האם נשארים בג'וב עד ליום הגיוס לקרבי או שנפלטים לפני כן? איך הולך העניין הזה?
שוב תודה..

תלוי מתי הגיוס שלך

אבל מנסיוני פולטים אותך לבקו"ם כבר שבועיים-שלושה שבועות אחרי האישור הסופי לקרבי ושם כבר מחזיקים אותך עד לגיוס או ששולחים אותך לדח"ש (דחיית שירות) עד לגיוס שלך- וזה רק בתנאי שישי עוד כמה חודשים עד למחזור הגיוס הקרבי הבא.

ואל תדאג- אם תותחנים זה מה שאתה רוצה, אין שום סיבה שזאת תהיה בעיה.

ודרך אגב נח"ל זה סיכוי מאוד קטן שתקבל,

אבל לא קלוש, תנסה לבקש קודם נח"ל ואז תותחנים.
היו דברים מעולם.
שוב בהצלחה

labrys

New member
תודה רבה...ועוד דבר קטן..

האם להתכונן לראיון במיט"ב שינוי שיבוץ? מה בדיוק קורה בראיון הזה?
סליחה על החפירה ושוב תודה.

לא צריך

דבר יפה, בבגרות ותסביר לו למה חשוב לך להיות לוחם ולאן אתה רוצה להגיע בדיוק ותוסיף כמה קשה עבדת כדי להגיע לזה, וכן הלאה.
יהיה בסדר אל תדאג.

ori239

New member
מחזק את דברי מצחצח חרבות

הראיון הוא מול קצין מיון כמו שנאמר.

מניסיוני הם בד"כ מציעים את היחידות הפחות מבוקשות -
פלח"ץ של פיקוד העורף, מוד"ש וכאלה.
אני זוכר גם שכמעט כל חייל שלי שביקש מג"ב - קיבל.
מתוך אלו שעברו אחד לדעתי שובץ גם בנח"ל.

labrys

New member
הי ori239

תודה על התשובה, אבל מה זאת אומרת-מתוך אלו שעברו? מה הסיכויים שהם פוסלים את הבקשה לעבור לקרבי? ומה עם תותחנים ושריון? את זה יציעו?

בוא נגיד ככה ונסכם

אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, אתה עם רגל וחצי בקרבי במידה ותדבר כמו שצריך ותקבל מה שיציעו לך, למרות שלבקש אף פעם לא מזיק.
וכן יציעו לך גם תותחנים ושריון בוודאות.

למעלה