היי לכולם!כמה שאלות..

היי לכולם!כמה שאלות..

אני מתחילה באוקטובר תקשורת חד חוגי באוני'...לצערי פיספסתי בנקודה אחת את הפטור באנגלית בפסיכומטרי ועשיתי אותו ממש לא מזמן אז אני לא מספיקה ללכת לאמיר.. בכל מקרה מישהו פה עשה קורס באנגלית?יכול להסביר לי איך זה מתנהל כי אני לא מוצאת על זה בשום מקום.. בנוסף אני אמורה להרשם ב8/9 ואין לי מושג למה!!אמור להגיע לי חומר מהפקולטה בדואר אני ממתינה אז אולי תוכלו בינתיים להמליץ לי על קורסים מעניינים?

אבי2511

New member
היי דניאלה

אני מתחיל תואר שני בתקשורת. אלו הן עצותיי: 1. בתואר הראשון שלי היה לי מקרה דומה וגם אני פיספסתי את הפטור בנקודה אחת. אותי זה נורא עיצבן ולא רציתי לעשות קורס שלם בשביל נקודה כיוון שהיה לי ברור שעם קצת מאמץ אני יכול להוציא את הפטור. פשוט עשיתי אמי"ר נוסף וקיבלתי פטור. יאמרו לך שזה לא כ"כ נורא לעשות קורס באנגלית ואני מניח שזה נכון אבל עצם העובדה שזה דורש ממך השקעה של 4 ש"ש + הכנת מטלות - זה קצת חבל. אחרי הכל אפשר לומר שאת ברמה של פטור ואני מאמין שהקורס לא מאוד יועיל לך. אל תשכחי שמבחן אמי"ר הוא קטן יותר מפסיכו', גם בהיקף, גם בזמן וגם במחיר. את צריכה לסיים את חובות האנגלית שלך עד לסוף שנה ב' (אני חושב, אל תתפסי אותי במילה) כך שאת יכולה לעשות את המבחן במועד הקרוב ואפילו בזה שאחריו. אבל - כדאי לנסות לשפר את האנגלית באי אילו דרכים (הכנה בעזרת מבחנים משנים קודמות). 2. מה ז"א את אמורה להירשם ב- 8.9 ואין לך מושג למה? איפה הבעייתיות פה? 3. את יכולה לראות כבר עכשיו את רשימת הקורסים שתשלח אלייך (אם כי ברשימות שישלחו לך הביתה זה מן הסתם יהיה מסודר ומובן יותר). בכל מקרה, באתר החוג, כנסי ל"תואר ראשון" ואיפשהו מימין תבחרי "רשימת קורסים" או משהו בסגנון. כך תוכלי לראות את הרשימה. בהצלחה.

אבי2511

New member
אגב

החוברת שאמורה להישלח אליך נמצאת כבר באתר. בכלל, כדאי להיות עם יד על הדופק ולעקוב אחר לוח המודעות של המחלקה. תסתכלי בהודעה מס' 8, שם יש קישור לחוברת: http://hevra.haifa.ac.il/~messages/

קודם כל תודה!

בקשר לאמיר הבנתי שכבר פיספסתי את ההזדמנות כי זה מבחן שאמורים לעשות לפני תחילת הלימודים לא?אני ממש לא מבינה בזה אבל זה מה שאמרו לי..מכיוון שלוקח חודש עד קבלת הציון והכל כבר לא ניתן לגשת אליו..תקן אותי אם אני טועה.. לגבי השאלה של למה להרשם התכוונתי אם תוכל להמליץ לי על קורסים מסויימים שנהנית בהם יותר שאוכל לקחת אותם בחשבון כשארשם.. החוברת אמורה להגיע אלי בקרוב אבל אני רוצה לשמוע כמה שיותר דעות של סטודנטים בנושא כי כל התחום הזה חדש לי ואני לא רוצה לטעות..

אבי2511

New member
אין על מה

בנוגע לאמי"ר, אני חושב שאת אכן טועה. את צריכה להבדיל בין ציון אמי"ר\פסיכומטרי ראשוני לבין ציון שמזכה אותך בפטור: כדי שתוכלי בכלל להירשם לאוניברסיטה את חייבת ציון מינימום ולכן את נדרשת להציג ציון אמי"ר. מהרגע שהתקבלת לאוניברסיטה, את צריכה להשיג פטור באחת משתי דרכים: או באמצעות קורסים של האוני' או באמצעות ציון אמי"ר\פסיכו' שמזכים בפטור (134 או 234 בהתאמה). מה שאת צריכה לבדוק זה באיזה שלב של הלימודים את חייבת להשיג פטור. אם אני לא טועה, את חייבת פטור (באמצעות מבחן או באמצעות קורסים) עד סוף שנה ב'. כלומר, חייב להתחיל את הסמינר כשיש ברשותך פטור. את התואר הראשון לא עשיתי בחיפה אז אני לא בטוח אבל ככה זה היה אצלנו ואני יודע שככה זה ברוב המוסדות (ואם אני לא טועה, ראיתי את זה איפשהו גם באתר של חיהפ). בכל מקרה - תתקשרי שניה למזכירות. הכי בטוח. כאמור, לא אוכל להמליץ על קורסים כי לא עשיתי את התואר הראשון פה. פשוט תמתיני שחבר'ה מתקשורת יתייחסו פה להודעה שלך (יצא לי לדבר פה עם מישהי שעולה לשנה ב', תקווי שהיא תענה לך
) וכמו שכבר כתבתי - החוברת שאמורה להגיע אלייך נמצאת כבר באתר. תסתכלי בקישור שצירפתי בהודעה הקודמת. זו בדיוק החוברת שתגיע אלייך. הצלחה.

לגבי הקישור

אתה צודק אני לא מבינה כלום... טוב אני אחכה שעוד אנשים יענו..אני הבנתי שהקורס באנגלית הוא חובה וחייבים לבחור בו..אם יש אפשרות שלא ובמשך השנה לעשות את המבחן אמי"ר אז מה טוב.. תודה!

stkachov

New member
אני כמעט בטוח

שניתן לעשות את מבחן האמי"ר במהלך השנה ולהוציא פטור.

GALGAL46

New member
אפשר באמת לעשות את המבחן אמיר או אמירם

במהלך הלימודים ולא חובה לפני בינתיים פשוט אל תעשי את הקורס כי נראה לי שהוא באמת לא יועיל לך במיוחד (או לכל אחד אחר ליתר דיוק)

amitk80

New member
קצת עזרה

היי דניאלה, אם תרצי קצת הסבר על הקורס באנגלית אני אוכל לתת לך. אני עשיתי שנה שעברה את הקורס באנגלית והיה די בסדר. ברמת העיקרון אני ממליץ לך להפטר מהקורס הזה כמה שיותר מהר כי טוחנים בקורס הזה הרבה מטלות וזה ממש לא תענוג במיוחד שיש עוד מטלות בקורסים האחרים. ברמת העיקרון המבחן שיוויו הוא 50 אחוז ומטלות הבית השונות הם גם כן 50 אחוז. אם תרצי המלצות על מרצים ועוד מידע את מוזמנת לדבר איתי במסרים. אם תצטרכי את הקלסר יש לי אותו עדין אז זה יכול לעזור לך. בהצלחה,, עמית

היי דניאלה

אני עולה לשנה ב' בתקשורת, אך התואר שלי דו-חוגי, לכן עשיתי רק את קורסי החובה של שנה א' ולא יצא להתנסות בקורסי בחירה. את יכולה לעיין בקטלוג הקורסים (יש קישור באתר האוניברסיטה מצד ימין למטה) ולבדוק סילבוסים של קורסים שמעניינים אותך. בנוסף, יש אתר בו את יכולה לראות מה סטודנטים חושבים על המרצים, ואולי יכול לעזור לך בבחירה - www.dargoo.co.il בהצלחה בהרשמה ובהמשך, אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת.

למעלה