היי לכולם ושבת שלום.

חנית 82

New member
היי לכולם ושבת שלום.

אני חדשה כאן בפורום והייתי רוצה לשתף במשהו יפה שקראתי עכשיו. זהו משל בין שני הזאבים. מקווה שתהנו... לפני שנים רבות , אי שם בערבות המדבר , סיפר אינדיאני קשיש לנכדו : " בתוך כל אדם מתנהל קרב , הדומה לקרב בין שני זאבים . זאב אחד מייצג את הרוע - קנאה , צרות עין , אגואיזם , שקר ... זאב שני מייצג את הטוב - שלום , אהבה , תקווה , אמת , טוב לב , נאמנות ..." . האינדיאני הקטן , שדברי סבו נגעו מאוד לליבו , הרהר כמה רגעים ושאל : " אבל בסוף , איזה זאב מנצח ? ". חייך הסב לעצמו חיוך קטן והשיב : " מי מנצח ? תמיד המנצח הוא אותו הזאב שאתה מאכיל ...".

חנית 82

New member
תשובה לפרפרי אהבה

היי. מוסר ההשכל בעיניי זה שהבחירה היא בידינו איזה בני - אדם נהפוך להיות : אם "נאכיל" את הנפש שלנו בדברים שמייצג הזאב הרע או בדברים שמייצג הזאב הטוב. בעיניי , אין אדם מושלם , אין שחור ולבן ובכל אדם יש קצת מזה וקצת מזה. השאלה היא מה גובר על מה ובאילו עוצמות. אני בוחרת להעשיר את העולם הפנימי שלי בדברים הטובים , הכנים , האמיתיים. בקרב בחוץ , בעבודה ועם אנשים זרים אני צריכה מידי פעם לחשוף את הזאב הרע שבי כדי לשרוד ובעיניי זה טבעי. אבל... בחיים הפרטיים שלי אני לא מעוניינת בזיוף ובשקר. אני לא תמיד מצליחה ליישם אבל בעיניי האנקדוטה הזו מרעננת בי כל פעם מחדש את הבחירה שלי בטוב ומזכירה לי כל הזמן למה בחרתי בדרך שבה בחרתי : כנות עם עצמי ועם הסובבים הקרובים אליי. מקווה שבכל הקרבות האנושיים ואלו המתחוללים בנפשות של בני - האדם , יינצח תמיד הזאב הטוב. בברכת שבוע נפלא...

למעלה