***היי כנסו דחוף....***

***היי כנסו דחוף....***

תקשיבו אני צריך עזרה..יש לי שתי שאלות.. 1. למה סייח נעמד כבר בדקות הראשונות שהוא נולד? 2. כמה שנים בממוצע חי סוס? תודה רבה רבה לכל העוזרים.... אם תראו שמישהו כבר ענה על זה אז בכל זאת תענו גם אתם... כי לא בטוח שהתשובות מדויקות...

אין כותרת

סוס בטבע הוא חיה נטרפת ולכן סייחים שנולדים נעמדים ישר כי לעולם אין לדעת מתי יבוא טורף והעדר יצטרך לברוח. תוחלת החיים של הסוס תלויה בהרבה מאוד דברים. למשל טיפול, גזע, אזור מחייה ועוד... התשובה הכללית מאוד לשאלה הזאת היא 25-35 שנה.

הגיל תלוי בגזע?

עד היום הייתי בטוחה שיש הבדלי גיל תחיה רק בין סוסים לפונים, אבל לא שיערתי לעצמי שיש הבדלים סין טנסי לערבי למשל

היום כבר לא כל כך אני מניחה

מכיון שפעם גזע של סוס העיד על המקום בו הוא חי- מזג האויר, תנאי השטח, המזון, איכות האויר, השתיה. היום סוס ערבי גדל בשלווה גם באורוות אוסטריה, ועובד עבודה של סוס הפלינגר. אוכל עובד וחי כמו סוס הפלינגר. ככה שאני בספק עם זה משנה כל כך. זה כמו להגיד שבאמריקה חיים יותר כי יש תירס ותפוחי אדמה וכל מיני מאכלים פיקאנטיים וביזארים ולא רק לחם ואבטיחים. מצד שני את תפוחי האדמה והתיחרס כבר העבירו לכל העולם ככה שזה לא משנה.

שירלי317

New member
לא בדיוק..

העניין בהבדלים בין תוחלת החיים בין גזעי סוסים שונים נובע מכמה דברים.. אך ההבדלים הם לא הכי משמעותיים.. אבל בכל זאת זה בגלל המבנה של גזעים שונים.. ואני יכולה לתת דוגמא מכלב שהיה לי ונפטר לפני שלוש שנים בערך.. הוא היה מגזע בולדוג אנגלי.. שידועים בבעיות נשימה בגלל שהאף שלהם פחוס וגם הלסת שלהם מעוותת.. וזה בגלל הייעוד שלהם שהיה לחימה בשוורים על ידי נשיכת האף של השור עם הלסת הגדולה והמעוותת שלהם עד שהוא קורס בגלל שהם מאוד כבדים ושמנים.. בכל מקרה זו אחת הסיבות שאצלם גיל 12 הוא גיל מופלג (כמו גילו של הכלב שהיה לי שנפטר מזקנה בגיל מאוד יפה.. ולעומת זאת יש כלבים עם פחות בעיות בריאותיות כתוצאה ממבנה גנטי שגיל מופלג אצלם הוא בסביבות ה20... הכוונה היא שזה תלוי במבנה שלהם ובבעיות הבריאותיות שנובעות מכך.. והמבנה והבעיות הבריאותיות הנובעות ממנו נובעות עצמן בעצם ממאגר הגנים.. כיוון שכמה שהגנים רחוקים ושונים אחד מהשני (הכוונה של האב והאם) כך הוולדות יוצאות יותר בריאות וחזקות.. וההפך כמובן.. לדוגמא, אצל הצ'יטות, בגלל שבתקופה מסוימת לפני אלפי שנים הן כמעט נכחדו.. נשאר מספר מצומצם מאוד מאוד מאוד של צ'יטות וכדי להשרוד הן החלו להתרבות בתוך "המשפחה" אפילו בין אחים.. דילוי עריות כלשמו הוא.. ולכן כיום אף על פי שהמספר גדל מאוד (אך הן אמנם עדיין בסכנת הכחדה) ומגיע כרגע אם אני לא טועה למאות או עשרות.. ההתרבות שלהם מאוד מסובכת והן סובלות מהרבה בעיות בריאותיות מולדות וזאת בגלל שמאגר הגנים נהיה מאוד מצומצם.. מכאן שיתכן שהרבה פעמים שתוחלת החיים של גזע מסוים בין אם של סוסים או כל חייה אחרת תלוי גם בתנאים האקלימיים מן הסתם וכמובן שישנה עוד גרמים אין ספור אך ההבדל ביניהם הוא המבנה.. לכן גם סוסים מעורבים הם הבריאים ביותר, כיוון שמאגר הגנים שלהם מגוון יותר וכך נמנעים מבעיות בריאותיות רבות!

ram ram

New member
אמממ....

1. הסייחים קמים מהר כי סוסים הם חייה נטרפת ובטבע הטורפים מרחים את ההמלטה ((הדם...)) ובאים לטרוף טרף קל... לכן הסייחים צריכים ללמוד לעמוד וללכת/לרוץ מוקדם. חוץ מזה שאם הוא לא יעמוד מהר הוא יכול להתייבש כי הוא לא יונק, או שיקרה לו משו ברגליים ואז יהיו בעייות כי השרירים יכולים להתנוון או משו כזה.. ((הסבירו לי את זה פעם..)) 2. סוסים חיים בממוצע עד גיל 30, אני חושבת שאם הנקבה ממשיכה לייצר וולדות היא תחייה יותר זמן... **מקווה שעזרתי... אם לא אז אעלי את השאלה בפורום סוסים...

שירלי317

New member
אממ

השאר נכון.. אבל להפך, אם הנקבה מולידה הרבה וולדות הגוף שלה יותר חלש והיא חייה פחות.. זה מתיש את כל המערכות שלה.. זה כמו שאם תסרסי או תעקרי כל חייה היא תחייה יותר זמן בגלל שהגוף שלה יצטרך להתמודד עם פחות מכשולים וקשיים.. כשסוסה או כל יצור חי בהריון כל המערכות שלו פגיעות מאוד.. ולכן לדוגמא (נושא פשוט שאני מכירה טוב) גרדת מאוד נפוצה אצל סוסות בהריון אפילו אם אף פעם בחייהן לא נתקלו במחלה, אלרגיה הזו.. כיוון שהגוף שלהן נחלש.. ולכן רצוי שבזמן הריון הסוסה לא תצרוך שום תרופות או טיפולים כיוון שהם עלולים לפגוע בוולד והן יתכן שלא יעזרו לסוסה במידה מספיק טובה...

ram ram

New member
לא כל כך נכון...

אמר לי את זה גם וטרינר וגם איש סוסים... בגלל שהנקבה בהריון יותר "שווה" לטבע להשאיר אותה בחיים וכך היא ממשיכה לתפקד... יש לנו בחווה שתי סוסות בנות איזה 27 שתיהן המליטו וכך הן נרארות בחיים... ((סוסה אחת רוכבת פחות כי היא המליטה מאוחר יותר והשניה עושה טיולים ועובדת ורצה כיאילו כלום!!!))

הטבע לא משחק באנדןדינו

לטבע אין יכולת לתת לסוסה לחיות יותר כי היא ממליטה יותר ולדות. סוסה נולדת עם פוטנציאל לחיות מספר מסוים של שנים, הדבר היחיד שיכול לקרות לה זה צימצום של השנים האלה ואי מימושם ומיצויים. סוסה שממליטה הרבה מעבדת המון מהאנרגיה שלה, כל לידה והריון כמה שאומרים שזה תהליך טיבעי ובלה בלה בלה זה אחד ההלמים הגדולים ביותר של הגוף, גם אצל סוס. לידות והריונות יכולים להביא לכל כך הרבה בעיות. אחרת למה היו מפרידים לחלוטין בין סוסת המלטה לבין סוסות עבודה? גם כשהם לא בהריון? בגלל שסוסות הרבעה לא מסוגלות כמעט לעבוד, הם לא בנויות לשמור על כושר של עבודה ולהמשיך לייצר צאצים. זה בלתי אפשרי. תחשבי שכל סוסה נולדת עם כמות אנרגיה מסויימת. המלטה ועבודה תופסים את אותו הכמות של אנרגיה. מלבד זאת יש הדבל עצום בין סוסת הרבעה לסוסה שממליטה פעם בכמה שנים. הבדל ממש ממש ממש עצום. סוסת הרבעה זאת סוסה שברגע שהסייח שלה גדול מספיק כדי להיפרד מאמא שלו, מכניסים אותה שוב להריון.

ram ram

New member
אצלנו בחווה למשל

יש סוסה שכל שנה מביאה ולדות והוא עדיין עובדת...((והיא בת 27!!)) היא חזקה כמו אני לא יודעת מה...!! היא ממשיכה לעבוד ולפעמים היא עושה את הטיולים בקלות יותר מאשר הזכרים בעדר... ((שלוקחים כמעט את אותו המשקל..)) אולי זה בגלל שהיא המנהיגה של העדר אבל אני לא חושבת שיש לזה כל כך הרבה קשר..

זה בלתי אפשרי

סיבה 1- הריון של סוסה נמשך 11 חודשים. אלא אם אתם אשכרה מתעללים בסייחים אין דבר כזה שכל שנה היא מביאה סייח כמו שעון. סיבה 2- סוסה אחרי המלטה היא סוסה חלשה נורא, היא סוסה כבדה שלא עבדה הרבה זמן. להזכירך בחודשים האחרונים של ההריון אסור לעבוד עם הסוסה וגם לא בזמן הקצר אחרי הלידה. כמה סוסים יש לכם בחווה? אין ממש דבר כזה "עדר" של סוסים, הם חיים במשפחות קטנות, זכר, כמה סוסות והסייחים עד שהם עוזבים. כמובן ישנם את הסוסים היוצאי דופן כמו קבוצות זכרים צעירים שעוד לא הקימו משפחות וכו'. חוצ מזה זה נורא מסוכן להכניס סוסה זקנה להריון, מכל הסיבות שבעולם בערך.

ram ram

New member
אצלנו יש ככה:

יש לנו עדר של בערך 20-30 סוסים שהם נקבות, זכרים מסורסים, סוסים באילוף וסייחים... והסוסה המליטה לפני 6-5 שנים ((שהיא הגיעה לחווה)) סייחה שעברה אילוף ועושה טיולים. לפני 4-5 שנים סייחה שעברה אילוף ועושה טיולים... לפני 2-3 המליטה סייח שמת בגלל קצחת קרציות או משו כזה.. לפני 1 המליטה סייחה מתוקה!!! כבר עברה גמילה ואולי תלמד לשבת... ואני חושבת שהיא עוד פעם בהריון...((כמעט בטוח..)) היא חייה הסוסה הזאת!!! היא רק רוצה לרוץ..!!! יש לה כוח כמו שאין להרבה סוסים וסוסות אחרים/ות....!!!

stary1

New member
בקשר לעדר..

אני לא כלכך מסכימה..יש עדרים גדולים יחסית(משוחררים פה)שמרכיבים בעיקר זכר סטאליון שולט+מנהיגה ועשר של בסביבות ה20 סוסות+סייחים. הצעירים בדר"כ נשארים מסביב לעדר(זכרים)והנקבות נשארות איתו. בקשר לשאר-מסכימה בכל מילה

מיאו מיאו מיאו

1. סייח חייבת לעמוד כבר בדקות הראשונות של חייו משתי סיבות עיקריות: כיון שסוס הוא חיה נטרפת על הסייח הקטן להיות מסוגל לעמוד ולרוץ בכל עת מחשש לחייו, בכדי שיוכל להגן על עצמו מטורפים. הסיבה העיקרית השניה, כלל התינוקות וביניהם גם סייחים, חייבים את המזון שלהם אחרי הלידה שהיא מאמץ פיזי גדול מאוד מבחינתם. במידה וסייח לא עומד תוך מס' שעות הוא עלול להתייבש ולמות. 2. סוס חי בממוצע 35 שנה. כמובן זה תלוי בעורך החיים של הסוס, העבודה שלו המזון שלו והתנאים שבהם הוא חי. כמבון, תמיד ישנם יוצאים מן הכלל כמו סוסים שחיים רק עד גיל 25 או למשל סוסים שחיים עד גיל 40.

למעלה