היי, כמה שאלות

היי, כמה שאלות

קודם כל נעים מאוד, קוראים לי ליאור, אני בת 20, חיילת משתחררת עוד חצי שנה.. קיצר, כיוון שאין לי אחים גדולים או משהו בסגנון, כל מה שאני יודעת על המבחן הפסיכומטרי הוא כמעט כלום, אז יש לי כמה שאלות: 1. לא יודעת אם זה מקובל, אבל על איזה מכון פסיכומטרי אתם ממליצים? (אם לא נהוג להמליץ בפורום אז שכחו מהשאלה) 2. בתיכון הובחנתי כבעלת הפרעות קשב וריכוז (ADD), איך ומה אני צריכה לעשות כדי לגשת לפסיכומטרי בתנאים מיוחדת (תוספת זמן וכו') 3. הממממ..כמה עולה פחות או יותר קורס פסיכומטרי? 4...הממ..טוב אין 4.. תודה מראש

סלוניק

New member
לגבי המכון,

בתור חיילת את יכולה להרשם לקורס מסובסד (בד"כ בקידום, אנקורי ולחמן) בעלות זולה במיוחד (בין 1000 ל-2000), או להמתין לשחרור ולקבל קורס מסובסד מאגף החינוך של העירייה בכל מיני מקומות שונים. קורסים במכונים ללא הנחות עשויים להגיע ל-5000 עד 6000 ש"ח.

d a v e1

New member
תשובות

1. כפי שנכתב מעלי, חלק מבתי הספר עובדים במסגרת מכרז עם הצבא ולכן מחיר הקורס שלהם מוזל יותר (1500 ש"ח לג'ובניק, 1250 ש"ח לתומך לחימה, חינם!! ללוחם). בתי הספר הם: לחמן, אנקורי ותיכון תל אביב (אם אני לא טועה). בכל מקרה קידום כבר לא מלמדים יותר חיילים. קיימים כמובן גם בתי ספר נוספים שגובים את המחירים שנכתבו למעלה 5000-6000 ש"ח לקורס. מה עדיף? קורס זול או יקר, ואיזה בית ספר? את יכולה לסרוק את הפורום ולראות דיונים רבים בקשר לרמתם של בתי הספר. הבעיה המרכזית היא שכמעט לא ניתן להשוות ביניהם בגלל שהרוב הגדול מבין התלמידים למד רק בבית ספר אחד וכן קיים הבדל גדול בשאלה על איזה מדריך נפלת. בכל מקרה, רוב העבודה נעשית על ידך ועליך מוטלת האחריות לעשות הכל כדי להצליח. נתונים נוספים שכדאי להכניס למשוואה מלבד מחיר הקורס ושם בית הספר הם הקרבה לבית ושעות הקורס. הדבר הכי מומלץ (למרות שמעטים נוהגים לעשות כך), הוא לגשת לשיעור לדוגמה בכל בית ספר ולראות מה ההבדלים. 2. לגבי בחינה בתנאים מיוחדים, היא מתקיימת בשלושה מועדים בשנה, אפריל (שאליו את עוד יכולה להירשם, אך לא תספיקי ללמוד כמו שצריך). יולי ודצמבר (שהוא לדעתי המומלץ בשבילך, כי אז תהיי כבר משוחררת ותוכלי להשקיע את כל זמנך בקורס. חשוב להדגיש שלא כל אדם שזוהתה אצלו בעיית קשב בבית הספר התיכון מקבל הקלות בתנאי הבחינה הפסיכומטרית. לכן בכל מקרה כדאי לדבר עם המרכז הארצי ולשאול אותם לפרטים מדוייקים יותר. 3. כפי שכבר נאמר, למעט לוחמים (שאצלם חינם) מתחיל מ-1250 ומטפס עד ל-7000, כאשר אין קשר ישיר בין המחיר לאיכות. כמובן שלא חייבים לגשת לקורס, ניתן גם לקנות ספרים או להשאיל מחברים וללמוד לבד. מצורף קישור לאתר של המרכז הארצי בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

למעלה