היי, כמה שאלות
...

היי, כמה שאלות ../images/Emo22.gif...

1. האם אכילת ביצה קשה בבוקר תורמת לחיזוק הצ'י ? (ואם לא - אז למה כן היא תורמת..?) 2.אני נמנעת ממוצרי חלב בקר (להמנע מלחות) אך הבנתי שאכילת גבינות עיזים,יוגורט רגיל ולבנה - זה בסדר.. מה ההבדל בינהם לבין שאר המוצרים מחלב בקר ? האם זה תהליך התסיסה ? האם ישנם עוד מוצרי חלב שמותר לי לאכול ? 3. אגוזי מלך זה בסדר? שקדים ? בעיקרון (ככל הידוע לי) היה לי לחות חמה במשולש התחתון , חולשת צ'י כללית, חולשה של הכבד (היה קצת עצבני הבחור) ועוד כמה דברים... שהתבטאו בתסמינים פיזיים. טופלתי בדיקור ועכשיו המצב ממש טב, אז אני מנסה לשמור ומתעניינת ככל האפשר .. אשמח גם לטיפים אם יש .
שבוע טוב...

dafna333

New member
הי פייה בגופיה

תשובות: 1) אם את מחפשת מזון לחיזוק הצ'י במקרים שיש חולשהת צ'י גדולה , עייפות, חולש וכו', דגנים מלאים בבוקר הם המזון הטוב ביותר לחיזוק הצ'י. בדגנים המלאים שמתאימים לארוחת בוקר תמצאי את הקואקר (שיבולת שועל), דוחן, שעורה, אמרנט. ביצה קשה בבוקר יכולה לתרום לחיזוק השרירים משום שהיא מכילה ויטמין D וחלבון, לכן היא תהיה טובה למצב של כאבים ראומטיים ודלקות מפרקים. באופן כללי לא כדאי לאכול ביצה כל יום, ההמלצה היא 3 פעמים בשבוע מקסימום ובשאר הימים -דייסת קוואקר עם קצת פירות יבשים בפנים ואפשר כפית דבש. 2) יוגורט רגיל- תלוי איזה מהיוגורטים הרגילים וגם לא מומלץ ליצרוך יותר מאחד ביום בלי להוסיף באותו יום גם מוצרי חלב אחרים כמו אלה שכתבת. לבנה פחות מומלץ כי הוא מיוצר בתסיסה. גבינת עיזים היא המומלצת ביותר במשפחת מוצרי החלב. יתר המוצרי מחלב בקר פחות מומלצים, למרות שאני לעולם לא אומר למטופל להורידלגמרי את כל מוצרי החלב מהתפריט. שאלת האם ישנם עוד מוצרי חלב ש מותר לך לאכול, ולי קשה לומר לך כי אני לא יודעת מה מצבך בדיוק אבל באופן כללי אין כזה דבר אסור! ברפואה הסינית יש הוראות מה מומלץ להפחית וממה כדי להימנע בתקופה מסויימת לפי מצבו של המטופל, המוטו ברפואה הסינית הוא "כל דבר במידה הנכונה" אגוזי מלך, שקדים.... זה תלוי במצבך וכדי לומר בדיוק אני חייבת לאבחן אותך וזה מן הסתם קצת קשה לעשות על גבי הפורום. שקדים למשל מצויינים לליחה בריאות וגם לעצירות אבל עדיף לאכול אותם טריים ולא את המומלחים שמוכרים בפיצוציות. מצד שני אם אוכלים יותר מידי שקדים כשהטחול חלש, אז עלולה להיוצר לחות. ומשום כך דרוש איבחון כדי לקבוע. כתבת לחות במשולש התחתון, בודאי התכוונת ללחות במחמם התחתון והייתי ממליצה לך על זקן התירס , .אצות, שזיפים מיובשים ותה ירוק כדאי להיזהר עם פחממות לא מלאות , קמח לבן, סוכר, גלידה וחלב שיוצרים לחות. גם אכילת ביצים רבה - שאלת עליהן בהתחלה, יוצרים לחות. רפואה שלמה

היי דפנה..

קודם כל בוקר טוב ותודה על התגובה. קודם כל.. טעות שלי .. מחמם תחתון ולא משולש (משולש זה רק ב-
). מקבלת את המלצתך לדגנים מלאים, עד היום כבר חצי שנה בערך שאני אוכל ביצה כל בוקר (כן כן, ורק עכשיו נזכרתי לשאול) אני אכן אוכלת יוגורט אחד ביום + גבינות עיזים (ממש מעט-מריחה בפרוסה ביום). כששאלתי אם מותר לי עוד מוצרי חלב שונים זה היה פשוט כי קראתי המלצות על רוויון, לבן וכו'.. אין לי בעיה להמשיך עם התזונה שלי כמו היום.. אבל אין לי בעיה לגוון (מה גם שכנראה יש לי קצת רגישות ללקטוז כי מוצרי חלב ישר עושים לי כאב בטן). אם אני אוכלת שקדים זה רק טריים, אבל אכן ישנה גם חולשה של הטחול.. אז מעכשיו גם זה בסימן שאלה. לא אוכלת בכלל פחמימות לא מלאות וסוכרים. אפילו מדבש ותמרים אני נמנעת. (גלידה קצת יותר מפתה אותי ואני חוטאת לפעמים
). בכל אופן המון המון תודה !!! החכמתי.

dafna333

New member
קודם כל, יש עוד משולש חשוב חוץ מ../images/Emo78.gif

ברפואה הסינית קיים המחמם המשולש אך כשמו כן הוא, עובר בשלושה מחממים- עליון, אמצעי ותחתון. כנראה ששמעת גם את המושג הזה ןעשית מיקס עם ההגדרה לחות במחמם התחתון. ולענינינו! אם יש לך רגישות ללקטוז, אז בכלל לא מומלץ לך לאכול מוצרי חלב פרה, גם לא יוגורט לבן או רוויון, אלא אם כן הם מחלב עיזים או כבשים. אם הטחול שלך חלש, דגנים מלאים הם פיתרון מצויין לחזק אותו. גם דלעת, גזר, לפת, בטטה, אפונים יהיו טובים משום שהם מהרמנים את המרכז- הקיבה והטחול. יום טוב.

למעלה