היי כולם!

L i T a L 1

New member
היי כולם!

אני משתחררת באוגוסט הקרוב וכבר מתחילה לדאוג לפסיכומטרי. אני רוצה להירשם לקורס טוב, אבל אני לא יודעת מה טוב? אני לא מבינה בזה בשיט! אין לי אחים גדולים שיכולים להסביר לי מה הולך ולאן לגשת ולכל מקום שאני מתקשרת משכנעים אותי למה ללכת אליהם ולא לאחרים ולמה האחרים לא שווים. קראתי את השירשור המלצות שלכם ובכל זאת שאני מבקשת המלצות- כי אני באמת לא יודעת! מה עדיף? שילמדו אותי טכניקה או פיתרון? מה עדיף? יואל גבע או high q או the ez way? [שמהם הכי התרשמתי...] אפשר לעבוד בעבודה נורמלית וללמוד תוך כדי או שעדיף למצוא משהו זמני ולהקדיש את כולי ללמידה? [השאלה היא אם זה אפשרי... אני שוקלת עבודה בתחום המחשב שזה תחום דיי כבד ואני פוחדת שאני לא יצליח גם ללמוד וגם לעבוד....] והכי חשוב- איך שורדים את זה?!? אני אודה על כל תשובה! ליטל

איילפ

New member
זה אישי

כל אחד ואיזה קורס שהכי מתאים לו (אם את חייבת לקחת קורס). תעשי רשימה של דברים שחשובים לך (אם תעשי חיפוש של הימים האחרונים בפורום תראי שדיברו על זה). שבי עם נציג של כל מכון ותשאלי אותם מה ככה ומה ככה. כמה שיעורים, כמה תלמידים בכיתה, כמה תגבורים, איזה חומר תרגול וכו'. אישית דעתי היי קיו יחסית חזקים בתרגול במחשב וגבע יחסית חזקים בתרגול כתוב. אי זי וויי אני לא כל כך מכיר. יש גם את הנושא הכספי, יואל גבע והיי קיו יקרים מאוד לדוגמא, יש קורסים עם הנחות לתלמידי תיכון / חיילים משוחררים וכו' במכונים אחרים כמו אנקורי ולחמן.

האמת היא שהבנתי

שאני יכולה ללמוד על חשבון הפיקדון ככה שכסף זה לא הבעיה- אני רוצה לקחת את הקורס הטוב ביותר כדי ללמוד פעם אחת ולקבל ציון טוב. the ez way הכי קרוב לבית שלי ככה שיש לי נטיה ללכת עליו אבל הבנתי שהם מלמדים בעיקר טריקים ואני פוחדת שזה לא יעבוד.... שזה עובד רק בשאלות שהם מראים ושבמבחן אני יתקע בשאלות אחות ולא יידע מה לעשות.......?

hummingbird2

New member
מה שאני ממליצה בהסתמך על הנסיון שלי...

ככה, אני עשית פעמיים קורס, פעם בחברה גדולה ופעם אצל מורה פרטי, ההבדל זה פשוט שמיים וארץ.... אני בכלל לא יכולה להתחיל להסביר לך כמה טוב זה שיש מישהו שמתרכז ר-ק בך ובמה שא-ת לא מבינה... הוצאתי 700 במבחן הראשון, עדיין לא קיבלתי תוצאות של המבחן השני אבל אני מרגישה שהוא הלך לי ממש סבבה. תמיד הרגשתי שהייתי חלשה בצד הכמותי ועכשיו אין לי שום חשש מהנושאים האלה כי המורה שלי פשוט היה מדהים והתחיל איתי הכל מההתחלה...! ומבחינת מחיר- זה פחות מקורס בחברה גדולה (אני קצת מפחדת לשים פה שמות...צנזורה וכאלה), וזה שווה. אני בכיף אתן לך לינק לאתר שלו, אבל בכל מקרה אם את רוצה קורס איכותי- לך רק על פרטי. אם את רוצה להרחיב בפרטי, בכיף תשלחי לי מייל או הודעה ואני אשמח לשתף אותך:)

לצוף-צ'מעי

אין פה ענין של טריקים יותר או פחות כל המכונים כמעט מלמדים את אותם טריקים ואותן סוגים של שאלות לבחינה,עם ורסיות קצת שונות, חלק יותר טובים וחלק פחות(כבר טחנו את זה פה)... אני אישית הייתי לוקח מה שנוח גם מבחינת שעות ,כסף,מרחק-נסיעות,כי בסופו של דבר מעבר לקורס צריך אנרגיות וכמה שיותר בתקופה הזאת של הלמידה- לא להעמיס עבודה קשה בתקופה הזאת(-בטח לא חדשה), לסדר את הזמן,לא לדחות שיעורי בית , לתרגל לתרגל לתרגל, הקורסים רק נותנים את הכלים הנכונים לגישה לשאלות ,הכרה של החומר והמבנים וממש מעט תירגול בכיתה ,כל השאר ת ל ו י ר ק ב ך (יש כזה סרט לא?)... בהצלחה!

ונפלון

New member
מנסיוני שלי

אני עשיתי קורס ביואל גבע, הם נותנים 20% הנחה לחיילים משוחררים ואפשר ללמוד על הפקדון. רוב הקורס מתמקד בצד הכמותי ובלימוד חוזר שלו בעוד האנגלית והעברית מתמקדים בעיקר בתרגולים. המורים מצוינים, אם כי הכיתות גדולות בנות 30 תלמידים ומעלה.

למעלה