אוייש
אז טעיתי במילה השנייה (בלי הדגש). זה ממש מבלבל! אוףף ועכשיו אני אפילו לא מבינה איך הגעתי לנפעל? אוףף אני לא מבינה את זה מספיק טוב אוקיי, אני עושה את פ-ק-ד: בניין פֻעַל: עבר-נסתר: פֻקַד, עבר-נסתרים: פְקֻדִים הווה: מפוקד, מפוקדים עתיד: יפוקד, יפוקדו ציווי: ----------------- בניין התפעל: עבר: התפקד, התפקדו הווה: מתפקד, מתפקדים עתיד: יתפקד, יתפקדו ציווי: התפקד, התפקדי, התפקדו, התפקדנה בניין: פיעל: עבר: פיקד, פיקדו הווה: מפקד, מפקדים עתיד: יפקד, יפקדו ציווי: פקד, פקדי, פקדו, פקודנה בניין: הופעל: עבר: הופקד, הופקדו הווה: מופקד, מופקדים עתיד: יופקד, יופקדו ציווי: ------------ בניין: הפעיל: עבר: הפקיד, הפקידו הווה: מפקיד, מפקידים עתיד: יפקיד, יפקידו ציווי: הפקד, הפקידי, הפקידו, הפקדנה בניין: נפעל: עבר: נפקד, נפקדו הווה: נפקד, נפקדים עתיד: יפקד, יפקדו ציווי: היפקד בניין: פעל (קל): עבר: פקד, פקדו הווה: פוקד, פוקדים עתיד: יפקוד, יפקדו ציווי: פקוד דור הרסת לי את השכל עם הפ-ק-ד הזה... ורק שתדע שרימיתי קצת.. היו דברים שלא הייתי בטוחה אז בדקתי בטבלה אחת שיש לי ספר. (נו.. אני חולה וותר לי קצת). הדבר המעניין שהייית אמורה לגלות זה שאין ציווי לבניינים סבילים? אוףף הבניינים האלה הורגים אותי אני חייבת לחרוש עליהם תגיד יש לך עוד דברים כאלה? שוב תודה... דנה.