היי כולם

ilanab51

New member
היי כולם

היי אני חדשה פה בפורום, אתמול נכנסתי לאתר של החלומות הצלולים והתעניינתי בזה מאוד, אני ממש רוצה לחלום חלום צלול ואני מתכוונת להתאמן הרבה, בקיצור אם מישהו רוצה להגיב אז סבבה ביי

Nightwish-boy

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

ובהצלחה כמובן... אגב, לידידה שלי יש כשרון טבעי לחלומות צלולים והיא בכלל לא ידעה שזה מיוחד, מדכא... שתי עצות לי אליך: 1) אל תנסי יותר מדי בכוח, זה בדרך כלל לא יעבוד... יותר מדי מאמץ מחליש את היכולת. 2) נסי לקרוא הרבה ולחשוב הרבה על חלומות צלולים במהלך היום וכך יש סיכוי גבוה שהמוח יעבד את הנתונים בלילה וייצור חלום צלול... שלך דור

ilanab51

New member
תודה

תודה רבה לכם אתם ממש נחמדים... רוב החברים שלי חושבים שאני די דפוקה שאני חושבת על זה בכלל אבל מי שם עליהם, אני אעשה מה שבראש שלי! בינתיים יש לי רק חלום אחד ביומן החלומות, שכולל בתוכו מה שאני בערך זוכרת מהחלום... כי בדרך כלל החלומות שלי די מטושטשים... אבל אני לא אנוח עד שאני אחלום חלום צלול! וכשאני אחלום אותו, אני מבטיחה לספר לכם! ביי לכולם אתם ממש חמודים!

דנה^^

New member
:) התחלה מצויינת

במיוחד הגישה :) בכל מקרה- גם אם החלומות שלך מטושטשים (אני לא ארחיב על זה כי בטח קראת על זה כבר) אז כדאי לכתוב את מה שאת זוכרת, לנסות ולהתעמק בזה. כדאי בבוקר לתת לעצמך עוד 5 דקות.. טוב בטח קראת על כל זה אז אם יש לך שאלה או משהו- תשאלי. מקסימום יתחיל וויכוח ולא תביני מה רוצים מהחיים שלך.. ;)

דנה^^

New member
דורונו´ש- למה להציג אותי ככה...?

קודם כל.. הניתוח התחיל מחלמן.. אז תאשימו אותו, אחרי זה פשוט היה לי נחמד קצת להציק לכם.. :) שלא לדבר שיש לי השנה בגרות, וישר מייד אחרי החופש יש לי מבחן על טונה חומר ובמבחן הקודם שהיה לי על כל החומר מתחילת השנה (אההם.. היסטוריה.. אההם) לא הלך לי כך כך טוב בלשון המעטה... כל נושא בפני עצמו אני יודעת אבל כשיש 200000 נושאים אני שוכחת הכל.. אוףף מה אני אעשה?? אנשושים תביאו לי דברים לנתח (לא רק משפטים.. רק פעלים) כל דבר שרק אפשר :((

Nightwish-boy

New member
דורונ´וש?

אם כבר את מנסה להיות נחמדה אלי אז דורו´ש... אני דור לא דורון! גרר
היסטוריה זה דברים שקרו בעבר ואנחנו לומדים אותם בהווה תחת ציווי של המורות, רק כדי לשכוח אותם בעתיד. נסי לנתח את הפועל תכנת, אני לא הצלחתי בשום דרך להחליט לאיזה בניין הוא שייך. חוצמזה נתחי את הפועל חִשֶב ואת הפועל חִשֶּב ולהרכיב משפט עם כל אחד מהפעלים. בהצלחה
ואל תשתמשי במילה אנשושים- זה שם הקבוצה (והחדר) ז"ל שהייתי שייך אליה בצ´טים בנטקינג המיתולוגי... שלך דור

Nightwish-boy

New member
תיקון טעות...

הפעלים הם חִשבוּ וחִשּבוּ (שווא בשני השינים, אני לא מוצא את השווא פה, כנראה כי הכתב קטן מדי... תעשי אותו דבר עם לִמדוּ ולִמּדוּ שלך (ומצטער על הטעות) דור

דנה^^

New member
דור!

קודם כל הדורונו´ש היה בכוונה.. :)) דבר שני- את המילה תכנת לא ניקדת לי.. אז אני לא יכולה לנתח. בקשר למילים בכן נתת: טוב אז חִשּבוּ: שורש: ח-ש-ב סימני בניין: -יש דגש ח"ת בעה"פ, -על דרך השלילה (זה לא התפעל\פֻעַל) הבניין: פִּעֵל זמן: עבר גוף: נסתרים והפועל חְשבוּ: שורש: ח-ש-ב סימני בניין: -אין דגש ח"ת בעה"פ, *אוקיי פה היתה לי דילמה.. זה לא הֻפעַל, לא הפעיל, לא פָעַלף זה פשוט לא נראה כמוהם.. אבל מצד שני איך זה יהיה נפעל? אוקיי, אז חשבתי וחשבתי, ומצאתי פתרון שגם לגביו אני לא בטוחה.. (לעזעזל במבחן לא הייתי מצליחה למצוא גם את הפתרון הזה.. :(() אז ככה, כשיש דגש בפה"פ זה אומר שהוא משלים.. בבניין נפעל הוא ישלים את נ´ הבניין, במילה חשבו אין דגש בפה"פ אבל זה מפני שזו האות ח´- אותיות האחרע! לכן לדעתי הבניין: נפעל זמן: הזמן למרות שהוא נשמע עבר, לא יכול להיות עבר כי אם כן אז היתה שם נְ תחילית. מכיוון שרק בשאר הזמנים יש דגש חזק משלים, אז לדעתי הזמן הוא ציווי, למרות שאני ממש לא בטוחה, כי לדעתי בציווי זה היה צריך להיות חַשבוּ לא? והגוף: נוכחים (בתנאי שזה באמת ציווי).. טוב דור- תודה לפחות גם אם זה לא נכון אז זה יצירתי.. ועשה טוב תתן לי עוד שאלות כאלה אני כל כך לא מוכנה למבחן. אחרי שתגיד לי אם צדקתי או לא, ומה הפתרון אני אחבר להם משפטים ואנתח :) תודה!

דנה^^

New member
אממ... אופ- בחלק מהאותיות שהייתי

צריכה לשים חיריק שמתי שווא (הם נראו אותו דבר במקלדת!) טוב, בטח תבין באיזה אותיות אני מתכוונת.

דנה^^

New member
רגע.. רגע.....!

חִשבוּ: אני לא הבנתי איך זה ציווי כי חשבתי שהמשמעות אמורה להיות כמו של הפועל האחר (עם הדגש בעה"פ) ואז זה משמעות של חִשֶּב, כלומר במשמעות של מתמטיקה.. אבל בטח שיכולה להיות משמעות שונה.. אז אם צדקתי בניתוח, אז חִשבוּ הוא אכן פועל בציווי (גוף- נוכחים) שנותן פקודה לחשוב... זה נכון........? אוקיי... משפטים: 1. הילדים חִשּבוּ את מספר הימים הנותרים עד לחופש הבא. 2. בתום ההרצאה ביקש המרצה מהתלמידים: "חִשבוּ על דבריי" ..והניתוח של המשפטים: 1. חשבו: נשוא, הילדים:נושא, את מספר:מושא, הימים:לוואי, הנותרים: לוואי, עד לחופש:לוואי, הבא:לוואי. (משפט פשוט) 2. ביקש:נשוא, המרצה:נושא, בתום ההרצאה:תיאור זמן, מהתלמידים:מושא, "חשבו על דבריי":פסוקית מושא כאשר: חשבו: נושא+נשוא, על דבריי: מושא+לוואי.

Nightwish-boy

New member
אופס...

לא שמתי לב לתגובות האחרות שלך שכתבתי את התגובה שלי... אז בסופו של דבר צדקתי, יופי דנה, דנה חכמה!
ונסי לעשות את האתגר שלי... זה מאוד יעזור לך במבחנים. שלך דור

Nightwish-boy

New member
לא יודע למה התייחסת לח´ כשוואית

זה היה חיריק שם בשני המקרים... בראשון צדקת: חִשּבוּ - זמן עבר, בניין פִעֶל שורש ח.ש.ב גוף נסתרים. לדוגמה: הם חִשּבוּ במחשבון. בשני נפלת: חִשבוּ- זמן ציווי, בניין קל, שורש ח.ש.ב גוף נסתרים. לדוגמה: חִשבוּ לפני שאתם פועלים! מקווה שעזרתי... עכשיו נסי לרשום את השורש פ.ק.ד בכל בניין, בגוף נסתר ונסתרים. בהצלחה... (תגלי הפתעות!) אם אי אפשר לרשום ציווי, אל תרשמי. שלך דור

דנה^^

New member
אוייש

אז טעיתי במילה השנייה (בלי הדגש). זה ממש מבלבל! אוףף ועכשיו אני אפילו לא מבינה איך הגעתי לנפעל? אוףף אני לא מבינה את זה מספיק טוב אוקיי, אני עושה את פ-ק-ד: בניין פֻעַל: עבר-נסתר: פֻקַד, עבר-נסתרים: פְקֻדִים הווה: מפוקד, מפוקדים עתיד: יפוקד, יפוקדו ציווי: ----------------- בניין התפעל: עבר: התפקד, התפקדו הווה: מתפקד, מתפקדים עתיד: יתפקד, יתפקדו ציווי: התפקד, התפקדי, התפקדו, התפקדנה בניין: פיעל: עבר: פיקד, פיקדו הווה: מפקד, מפקדים עתיד: יפקד, יפקדו ציווי: פקד, פקדי, פקדו, פקודנה בניין: הופעל: עבר: הופקד, הופקדו הווה: מופקד, מופקדים עתיד: יופקד, יופקדו ציווי: ------------ בניין: הפעיל: עבר: הפקיד, הפקידו הווה: מפקיד, מפקידים עתיד: יפקיד, יפקידו ציווי: הפקד, הפקידי, הפקידו, הפקדנה בניין: נפעל: עבר: נפקד, נפקדו הווה: נפקד, נפקדים עתיד: יפקד, יפקדו ציווי: היפקד בניין: פעל (קל): עבר: פקד, פקדו הווה: פוקד, פוקדים עתיד: יפקוד, יפקדו ציווי: פקוד דור הרסת לי את השכל עם הפ-ק-ד הזה... ורק שתדע שרימיתי קצת.. היו דברים שלא הייתי בטוחה אז בדקתי בטבלה אחת שיש לי ספר. (נו.. אני חולה וותר לי קצת). הדבר המעניין שהייית אמורה לגלות זה שאין ציווי לבניינים סבילים? אוףף הבניינים האלה הורגים אותי אני חייבת לחרוש עליהם תגיד יש לך עוד דברים כאלה? שוב תודה... דנה.

Nightwish-boy

New member
גם... ועוד גילוי

כל פעם שקשה לך עם פועל מסוים בגירסת השלמים, המירי אותו לפ.ק.ד וזה יקל עליך... כמו כן, גוף נסתר הוא הגוף הקל ביותר ולכן מומלץ מאוד להמיר אליו פעלים. נסי לעבוד על פעלים שפה"פ היא גרונית, זה יכול להיות מאוד מבלבל, במיוחד בנפעל (חד"ק). ועל כל מיני פעלים מיוחדים... זה יכול להפיל אותך. בהצלחה דור

דנה^^

New member
כן.. כנראה בגלל זה

חשבתי שאולי זה יכול להיות נפעל אבל מה אם אני מתבלבלת גם ב פ-ק-ד?

Nightwish-boy

New member
בבקשה

רואים שיש לך נחישות וזה טוב, אבל כמו שאמרתי קודם תיזהרי שזה לא ינתק אותך מהמציאות ומהחברה... שלא תהפכי את החלומות למפלט מהמציאות. כמו שאמרתי, עודף מאמץ יכול דווקא להזיק אז אפשר לנוח לפעמים... ודווקא החברים שלי מאוד התלהבו והתחילו לנסות גם... שלך דור

למעלה