היי כולם

זיו זיו1

New member
היי כולם

להחליף נחש לא נראה לי... ועדיין לא עניתם לי על השאלה... באיזה דרך אני יכול לדעת בו ולא לחשוש מפניו...

BabaGee

New member
אני חושב שכן ענינו לך

תגע בו ותצפה לנשיכות, לאט לאט הוא יפסיק עם התוקפנות (אם יתמזל מזלך). כשאתה מחזיק אותו בפעמים הראשונות אז תשים ככפות עור עבות. אם חשבת שיש איזה אבקה שמפזרים לו על הזנב והוא נרגע אז... sorry אין.

זיו זיו1

New member
שוב שלום לכולם

כן ... קל לומר שעניתם לי קשה לחשוב שאני צריך להוציא אותו מהאקווריום אני לא כל כך מוכן לזה נפשית.... חחח פליז אני זקוק לכל מידא אפשרי איך אני מוציא אותו מלטף אותו... מחזיק אותו.... זה מבהיל אני לא רוצה לגרום לו לנזק סביבתי הרי שנינו מפחדים זה מזה ולא נח לי שאנחנו ככה... ממש סיפור אהבה... כפי שראיתם הוא יפייפה אבל אותי מפחיד עדיין

BabaGee

New member
אז למה לא אמרת מהתחלה.......

תגיד שאתה מבקש שנערוך מגבית לטיפול פסיכולוגי לטיפול בחרדות
אני ממליץ על מטפל ביהביוריסטי, הם מצויינים בטיפול בחרדות לדעתי
עכשיו ברצינות: אולי תיגש לאיזה חנות חיות ותנסה להתעסק קודם עם נחש קטן (לא כולם ניגשים ישר לבורמזי 1.80) תנסה לגשת אליו בהחלטיות כלומר , אל תקרב את היד וכשתראה שהוא מזיז תראש אז תטיס אותה החוצה (לעטוף אותה בבד יהיה רעיון מצויין). ככל שתיגש אליו יותר פעמים ותעיף את היד החוצה אז אפקט הלמידה שלו יהיה "יד נכנסת --> אני מאיים --> היד יוצאת החוצה". זה יגרום להתארכות הזמן שהוא יתרגל אלייך, תשתדל לא לתפוס אותו בראש כי זה דיי מציק להם אבל גם אל תבוא אלייו בפוזה של לוכד נחשים מנשיונל ותחנוק אותו מאחורי הראש. תרים אותו עם מקסימום תמיכה לכל הגוף ואל תתקרב אליו עם יד שעדיין יש עליה ריח של משהו שיתפרש כאוכל בשבילו (מכרסמים,עופות, כלבלבים וכדומה). בהתחלה אני לא חושב שאתה צריך להשקיע יותר מדיי זמן בליטוף שלו כמו שאתה צריך להרגיל אותו להתקרבות של היד שלך ושהוא לא יפרש את זה כאיום, אחר כך תוכל ל"שחק" איתו . בהתחלה , גם אם אתה מצליח להוציא אותו (ואל תשכח שאתה אמור להצליח להוציא אותו) אז אל תקרב אותו לאיזור הפנים שלך (ביס בפנים זה לא הכי נעים ביחס לאיברים אחרים למרות שיש איזה איבר שאני חושב עליו שביס שם יכול להיות יותר גרוע מאשר בפנים
). בהצלחה ותעדכן על התקדמות הטיפול (זאת הייתה הודעת היכרות, על המשך הטיפול והמחיר שלו נדון בהמשך אם תהיה מרוצה
) דרך אגב: א) מה גודל הטרריום שלו כי מהתמונה שצירפת נראה שקצת צפוף לו לא ? ב) יש קשר משפחתי לזאב נחמה ? כי רק קרוב משפחה לדעתי עוד יכול לצטט את תקופת מוסקבה שלהם

זיו זיו1

New member
וואו

קודם כל ... תודה נראה לי שעזרת לי כאן המון אני יינסה את זה מחר ויעדכן בהמשך ו... כן יש קשר משפחתי.. בן דוד (אבא ואבא)

naja

New member
לדעתי, גדול עלייך העסק.

מהשאלות שלך אני מניח שאתה מגדל מתחיל ואני ממש לא חושב שכדאי לך להתמודד עם הנחש הזה. תתחיל עם משהו קטן ורגוע.

1צחי

New member
ובנוסף

למה שנאמר לך,אני חושב כמו naja אך אם בכל זאת אתה מתכוון לגדל את הנחש הזה,השיטה הטובה ביותר היא פשוט להרים אותו מהגוף מהר ללא היסוס ככה הסכנה לחטוף ביס קטנה ורוב הנחשים לא נושכים כאשר הם על הידיים. כמובן שתמיד יש את הסיכוי לקבל ביס אך אם לא תמשוך את היד במידה וננשכתה אתה תגלה שהביס לא נורא-זה יותר מלחיץ מאשר כואב (במידה ומשכתה את היד זה יהיה פחות נעים מפני ששיני הנחש הם כמו כרס כלפי פנים ומיועדות לאחוז בטרף). אם התיאור עדיין מפחיד אותך-אז כבל את הצעתנו ותחליף לנחש קטן ורגוע אשר יתאים למגדל המתחיל. נ.ב פיתון בורמזי בקלות מגיע ל-3 מטר בגיל שנתיים + ואז הסיפור כבר אחר ,גם מבחינת אוכל וגם מקום שלא לדבר שזה מתחיל להיות גם נחש מסוכן.

שים לב טוב למה שנאגה אומר...

שלא יהיה לך טראומה מזה ולא תיסתכל יותר על זוחלים בחיים שלך,גם אם מישתמע מכך שתיצטרך לימסור אותו או לימכור חשוב לישמוע בעצתם של מנוסים כמו נאגה ועוד...לטובתך.

BabaGee

New member
שכחתי עוד פרט

דיברנו פה בעיקר על נשיכות אבל ישנם גם מקומות שממליצים לנקוט משנה זהירות כמתעסקים עם חנקים גדולים כי הם יכולים גם ......לחנוק
(אם אני זוכר נכון ואני מאמין שהרוב פה לא ממלאים את הכלל הזה אבל ההמלצה היא לא להתקרב לחנק שמגיע לסביבות 2.00 מטר לבד אלא עם השגחה של עוד אדם בוגר שיהיה לו את הכוח לשחרר אותך במקרה הגרוע ביותר). אפשר את מידות הטרריום כי מהתמונה הוא נראה קטן (רק הערכה שלי)

לפני כמה חודשים..

ניתקלתי במקרה דומה עם בורמזי באורך 3 וקצת מטר,נקבה בת 3-4 שנים,שלא הוציאו אותה מלא זמן מהכלוב ופתחו אותו רק לזרוק אוכל. הייתי צרך לפתוח לה את הפה כדי לראות אם יש ריר (היה מקרה קל וחימום ל32 מעלות והרבה לחות פתרו את הבעיה).בכל מקרה אני אחרי שהבנתי שזה לא נחש להחזיק על הידיים (הבעלים אמר לי אל תדאג היא לא נושכת..) תפסתי לה את הראש והיא סגרה לי על הירך,בזמן שתקעתי לה עט בפה כדי לפתוח.. כדי לשחרר אותה מהרגל שלי עבדתי כמה דקות (יד אחת מחזיקה ראש). חוויה מעניינת :)

זיו זיו1

New member
היי

הייתי מעוניין לדעת כמה עולה נחש כזה כמו שיש לי פיתון בורמי 1880 מ זה דיי מעניין אותי

naja

New member
תלוי מי מוכר ומי קונה.....

וכמובן תלוי אם הנחש בריא ורגוע. בכמה שנים האחרונות יצא לי לקבל ולמסור בורמזים בגודל הזה ללא תשלום וגם לסרב לכמה. לדעתי בורמזי תוקפן בגודל הזה לא שווה יותר מ300-400 ש"ח.

לא.. ויש לי שאלה נוספת

הוא עדיין לא נשך אותי... מה כןזה... הוצאתי אותו היום מהטרריום שלו וכשהוא קלט שהוא על הרצפה הוא התחיל להשתולל וכשתפסתי אותו הוא הוציא מעיין חומר צהוב מסריח האחוריו... חברים ... מה היה החומר הזה ומה זה אומר??? אנא עזרו לי

שהנחש מפחד ולא ממש נהנה מאיך

שאתה מתעסק איתו ולכן הוא משתין עליך מתוך כוונה שתעזוב אותו לנפשו. נחשים לא אוהבים לזחול על בלטות. אין להם אחיזה והם מרגישים חשופים, עדיף כבר לתת להם לזחול על שטיח אבל לא כשהם משתינים עליו....

hod4

New member
אז הוא לא נושך והוא סתם עושה רעש

או שהוא מזיז את הזנב במהירות

למעלה