היי כולם !

sirok

New member
היי כולם !

קבלו ח"ח על הפורום הנהדר ! החכמתי ממנו רבות...(בעיקר לאחר שקראתי את 7 הדפים האחרונים במלואם :) ) אני עולה לי"ב, עושה קידום תיכון ומייחל להתקבל לעתודה. איך שהבנתי הרוב פה עושים פסיכו' - איך יש לכם זמן לעשות דברים אחרים ? כמו להשתתף בפורומים וכדומה ? או מה סדר היום שלכם ? כמה זמן בערך אתם לומדים ביום ? (אני עושה את כל הש"ב ומתכוון גם לקרוא ספר באנגלית + לימוד אוצר מילים שזה החלק הכי קל לי... מילים אני יכול לזכור בקצב מטורף...חחח אולי זה נשמע קצת מופרך אבל זה נכון. יש עוד משהו שרציתי לשתף אתכם בו, והוא כשאני מסיים ללמוד ומתרגל מה שצריך, ונשאר לי עוד זמן אז אני תמיד חושב שמישהו אחר (שנמצא גם בקורס) בטח לומד ולומד ואני מרשה לעצמי "להתבטל" וזה לא שאני מתבטל או משהו, הפסיכו' ממש ממש ממש חשוב לי וכך גם הציון שאני אקבל בו. וכל פעם נגיד, שאני מוצא קצת זמן פה ושם ונמצא מול המחשב, אז אני נתקף ברגשות אשם כאלה...שהנה, אני מתבטל לי ואחרים בטח קורעים את ה***. אז רציתי לדעת כמה באמת צריך לשבת ביום, כדי שזה יהיה מיטבי.. וכמה שעות לימוד נחשבים כבר לטירוף... האם האמרה "מה שלא הורג אותך, מחזק אותך" נחשבת בלימוד הפסיכו' ? או שאתם מכירים כאלה שלא "הקריבו את עצמם" וקיבלו ציון טוב (מעל 690) ?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif זה בסדר../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

אם הזמן מאשפר לך לחיות בזמן הפסיכו', אתה מוזמן לחיות בכיף, בלי רגשות אשם. יש אנשים שצריכים 7 שעות להתמודד עם ש.ב. ויש אנשים שיסיימו ב 3 שעות. לא צריך להרגיש רגשות אשם, על זה שיש לך ראש טוב יותר
אם אתה עושה את כל השיעורים וכל מה שנדרש בקורס, ונשאר לך זמן, נצל אותו חופשי לכל מה שבא לך.

bralon1

Member
תגובה

קשה לי להבין את השוני כי בסופו של דבר כל התרגילים שניתנים צריכים להיות מוקצבים בזמן (כמותי מקסימום דקה לשאלה, אנלוגיות לא יותר מ-30 שניות וכולל) כך שיוצא שאם כולם מקציבים נטו זמן (לא כולל ההפסקות) הוא צריך להיות שווה בין כולם, לא?

Mapisto

New member
זה לא המפתח

זה המרכיב. הא אגב, עתודה זה אחד המסלולים הפחות כדאיים בצבא.

Mapisto

New member
הא עכשיו הבנתי את ההגדרה של

משפט סתום.
יש אנשים שיגדירו ככדאי לקבל דוקרן לפנים. הכוונה הייתה כמובן שזה לא כדאי לרוב האנשים, את מוזמנת לשאול בפורום סטודנטים אני מאמין ששם יסיברו לך. הסיבה שאני לא אלך לזה (אפילו שאני מתאים למה שאני רוצה) זה חופש, ובניגוד לקלישאה, החופש יקר מאוד. בכל מקרה, אם בחור לא רוצה להתגייס לקרבי יש 1001 דרכים לצאת מזה בלי להכנס לעתודה וכאלה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif יש אנשים../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

שגורם כלכלי משחק אצלהם תפקיד חשוב, ולא בטוח שיוכלו להרשות לעצמם את הלימודים אח"כ, במחיר המלא אותו יצטרכו לשלם <או אפילו עם מלגות>... זה סתם יקשה עליהם מאוד, אז עדיף, ללמוד על חשבון הצבא, לצבור ניסיון בצבא, ולצאת לחיים עם תואר וניסיון. תאמין לי זה יתרון גדול. את הטיול יוכלו לעשות אח"כ, וגם להקים משפחה, למצוא חברים וכו' וכו'. אל תשלח אותי לפורום סטודנטים, אני יודעת יפה מאוד, שמצב של עתודאים מבחינה חברתית הוא די עגום. אבל אני מאמינה שאנשים- שהם בסדר יוכלו בכל מקרה לשרוד את זה. אם התכוונת למשהו אחר- פרט. בכל מקרה, לסיכום, ברור שלעתודה יש יתרונות וחסרונות, ונכון שזה לא מתאים לכל אחד ללכת ללמוד ישר אחרי שמסיימים תיכון, בלי ה"חופש" וכל זה, אבל יש כאלה שזה כן מתאים להם, ויש כאלה שמבינים שאין להם ברירה אלא להתאים את עצמם לזה, כי זאת הדרך היחידה אולי בשבילם להשיג תואר, ועתיד לעצמם. אני לא אוהבת שאנשים פוסלים דברים כמו עתודה. לך אולי זה לא טוב ולא מתאים, אבל לאחרים זה יכול מאוד להתאים, אז בלי לנמק זה סתם משאיר תחושה מרה אצל אנשים שקוראים את זה, וזה לא צריך להיות ככה. חוץ מזה, אתה לא יכול לדעת אם אתה מתאים או לא, או אם היית מתקבל, כי אתה לא יודע את הבגרויות שלך.

Mapisto

New member
המממ

1. אם תעבוד 3 שנים רצוף ותרוויח נגיד 5 אלף בחודש (אני מכיר כאלה שבגילי עושים את זה, אז בגיל 21 זה יותר מאפשרי) לפי החשבון שלי זה יוצא 180 אלף, בהנחה שאתה חי עם ההורים ואין לך הוצאות מי יודע מה, אז אתה מעביר 3 שנים חופשיות בסבבה שלך בלי להיות תלוי בצבא, עכשיו ברור שאדם נורמלי לא יעבוד 3 שנים אלא אפילו יסתפק ב40-50 אלף שקל לשכר לימוד, ובואי נניח שהוא עובד בחצי משרה ומרוויח 3-4 אלף לחודש (הרי הוא גם לומד) עדיין יש לו כסף לשכר דירה ובילויים וספרים. (ושכחתי עוד כל מיני מענקים של הצבא, ועוד שאר אלף מלגות אפשריות). 2."לצאת לחיים עם תואר וניסיון" - פה אין מה לומר, הניסיון זה חשוב, אבל את יודעת מה יותר חשוב, הדבר המאוד מאוד מאוד קטן שנקרא כסף, אם תעבדי 3 שנים ללא ניסיון אחרי תואר אני מאמין שתרוויחי יותר מאשר 3 שנים בצבא, וגם אם לא, וגם אם נעזוב את העובדה שיעדיפו עובד עם 3 שנות ניסיון באזרחות, עדיין את מקבלת את החופש שלך. 3." שאנשים- שהם בסדר יוכלו בכל מקרה לשרוד את זה." - מבחינה חברתית 3-5 שנים הפרש זה קצת יותר מדי, לא? זה כמו שאני אסתובב עם אנשים שעולים לחטיבה. (וחוץ מזה , אני לא חושב שבן 18 באמת ירצה לבלות עם בני 25, עולמות שונים). מלבד זו, אתם חייבים לדווח לצבא על הציונים ויש לכם איזה מישהו שיושב לכם על הראש - לא לכולם זה מתאים. 4. אני לא יודע מהם תהליכי הקבלה אחד לאחד, אבל לפי מה שחברים שלי עוברים, הייתי יכול להתקבל לשלבים שהם הגיעו. (ואין להם ציוני בגרות הא) אני מצטער אם פגעתי במישהו, ועתודה היא בהחלט לא הדרך היחידה לקבל תואר היום. גם אם אתה ללא תעודת בגרות, ללא פסיכומטרי ואין לך אגורה על התחת, אתה עדיין יכול לעשות תואר, ובהרבה פחות זמן מעוד 6 שנים נוספות.

Mapisto

New member
ועוד משהו - הפעם קצת יתרונות

אני לא פוסל להיות קצין ודוקטור, זה הדבר הכי משתלם שיש מבחינת מענקים וכאלה, עוד יתרון בעתודה זה שאין מילואים, דבר שמאוד מעיק על סטודנטים. אבל עוד חיסרון, הבחור פה אמר נקודת פתיחה טובה לחיים, האמת היא ששמעתי שיש שעושים תואר ואז ישר הם עובדים בפרוייקט לא יציב ב3 שנים הראשונות ולא משאירים אותם בקבע, עכשיו זה ממש ממש טוב, אתה פשוט לומד על חשבון הצבא, ואתה לא צריך לדאוג איך להתקיים במשך 3 שנים.

BabyBoy1

New member
מה?? אתה מתבטל?

אין מצב שאתה עובד את ה 550
וואי איך רואים שאתה עתודאי, אל תהיה כזה לחוץ
אם אתה אומר שאתה מספיק את כל השיעורים, ולומד אוצר מילים, וקורא ספר באנגלית, ועוד לפי מה שאתה אומר גם הולך לך לא רע. אז אין לך בכלל ממה לדאוג...ואתה יכול לנוח בכיף אחרי שסיימת ללמוד. אני באופן אישי למדתי לפסיכו באמצע י"ב, ככה שבקושי היה לי זמן ללמוד, לא עשיתי את כל השיעורי בית, ממש לא קראתי ספר באנגלית, בקושי נגעתי באוצר מילים והסתדרתי... בקיצור אל תהיה לחוץ, אין לך ממה. שיהיה בהצלחה

sirok

New member
וואיי, אחים שלי הרגעתם אותי...

וד"א זה לא שאני לחוץ מאוד, אלא פשוט זה מין תחושה כזאת שבזמן שאני לא לומד, אחרים כן לומדים...לא יודע בדיוק איך להסביר את זה...אבל זה כך. מכל מקום, תודה לכולם על ההערות וההארות ! ועוד משהו, מה כ"כ גרוע בלהיות עתודאי, חוץ מהקטע שלא יהיו בקרבך אנשים בני גילך...?(שזה לא משהו שמפחיד אותי במיוחד) ... אתה עושה עתודה, כי אתה חושב שלאחר מכן, נקודת הפתיחה שלך בחיים תהיה גבוהה יותר ויהיה לך בסיס כלשהו כדי לצאת לחיים ולדעת מה אתה רוצה, מה עשית ומה תמשיך לעשות. וכמובן שיקולים כלכליים וכל שיקול אישי אחר. so what's the problem

BabyBoy1

New member
אתה מוזמן לפורום עתודה.

תוכל לקרוא שמה במאמרים על יתרונות וחסרונות המסלול. בנוסף תוכל לקרוא שמה מאמרים על מקצועות ספציפיים. אתה גם מוזמן לפנות אליי במסרים.

למעלה