היי כולם...

היי כולם...

אני באמצע עבודה על אוסקר שינדלר, ואני מתרגשמת הצורה די צולעת מאמר מאנגלית לעברית... דיי נתקעתי בשלב כלשהוא... מישהו יכול לעזור לי לתרגם את הפסקה הבאה? He told them they were free, he was a fugitive."My children, you are saved. Germany has lost the war." He asked that they didn't go into the neighboring houses to rob and plunder. "Prove yourself worthy of the millions of victims among you and refrain from any individual acts of revenge and terror". He announced that three yards of fabric were to be given each prisoner from his warehouse stores as well as a bottle of vodka - which brought a high price on the black market. (ההקשר הוא- זה מה שאוסקר שינדלר אמר לכל היהודים שעבדו אצלו כשהרוסין פלשו לאיזור שם,והוא עזב את המפעל.) תודה רבה!!

Eldad S

New member
שלום לך, נסיכה, וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נשמח לעזור לך אם יש לך איזה צירוף מילים, או ביטוי, או שורה בלתי מובנת. את אכן מוזמנת לצרף להודעה גם את ההקשר, אבל גם לציין אילו מילים אינן מובנות לך, כדי שנתרגם אותן. (אנחנו לא מתרגמים בפורום פסקאות שלמות, אלא אם כן יש בהן בעיה תרגומית כלשהי).

הו... אוקה! ../images/Emo9.gif

ההממ... תודה רבה קודם כל (= ויש פה שורה שהיא ממש לא ברורה לי, אם אתם יכולים לעזור
Prove yourself worthy of the millions of victims among you and refrain from any individual acts of revenge and terror" וההקשר,בהודעה הראשונה שלי, שם נמצאת כל הפסקה. ואם בכלל להרחיב- אז זה הקישור לכל המאמר- http://www.auschwitz.dk/Schindler2.htm

Eldad S

New member
אנסה:

הוכיחו שהנכם ראויים לקרבנם של המיליונים שנפלו מקרבכם, והימנעו ממעשי נקם וטרור כלשהם. נמנעתי מלתרגם את המלה individual, "של יחידים", "של פרטים" - כי נראה היה לי שהוא אמר להם לא לבצע כלל מעשים כאלה, ואם נתרגם את "של יחידים", ניתן להבין שכן אפשר/מותר לבצע מעשי נקם/טרור קולקטיביים, או מסוג אחר. אם בכל זאת צריך לתרגם גם את המלה הזאת: הוכיחו שהנכם ראויים לקרבנם של המיליונים שנפלו מקרבכם, והימנעו ממעשי נקם וטרור של יחידים.

למעלה