היי כולם :)

mishi777

New member
היי כולם :)

יש לי כלכך הרבה שאלות שאני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל!!!! אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה ועוד משהו בגרמניה....איך אני יודעת מהם תנאי הקבלה??קראתי שצריך 4 יחידות במתמטיקה מינימום בכדי ללמוד פסיכולוגיה!!!זה בכל המוסדות??או שיש כאלה שמסתפקים ב3???חשוב לי לדעת כי אני לקויית למידה במתמטיקה ויהיה לי כמעט בלתי אפשרי לעלות ל4 יחידות. כמה מפותח תחום הפסיכולוגיה בגרמניה???מבחינה רמה אקדמאית עדיף בגרמניה או בארץ???מה היחס של גרמניה ללקויי למידה?ואפשר להשיג מבחן דוגמא למבחן באנגלית ובגרמנית שאני אדע מול מה אני מתמודדת?לא מבנה...כי יש באינטרנט.....התכוונתי שאלה לדגמא...ואיזו רמה צריך לכל אחד מהמבחנים נחיל בשאלות אלה ונתקדם :)

afon

New member
נתחיל במשהו יותר פשוט

את יודעת גרמנית ברמה אקדמאית? בהנחה שלא, את מוכנה להשקיע את המאמץ והזמן בלהגיע לרמה הזו (מדובר על לפחות שנתיים)? אם התשובה לשתי השאלות היא לא אז גרמניה היא לא המקום בשבילך לתואר ראשון בפסיכולוגיה.

mishi777

New member
אני לא יודעת גרמנית

ברמה האקדמאית אך אני מוכנה להשקיע...כי זאת נשמעת לי חוויה חד פעמית :)

Philip Jr

New member
אז זה לא בשבילך..

אלא אם הלימודים יהיו באנגלית. אני בתחום הפסיכולוגיה, וגם למדתי גרמנית. זו שפה קשה, וללמוד אותה בשפה אקדמית יקח לך שנתיים פלוס. חבל על הזמן והמאמצים. במיוחד אם יש לך קשיים אחרים, אל תערימי על עצמך יותר מדי.

mishi777

New member
תודה על התשובה

וכמה מהלימודים הם באנגלית.....אם אני לא טועה קראתי שאין את כל הקורסים באנגלית...שלא נדבר על זה שקורסים באנגלית עולים הרבה כסף

Philip Jr

New member
האם זה משנה?

אני אשאל אותך שאלה.. מדוע לא ללמוד לתואר ראשון כאן, ואז אם תרצי לימודים מתקדמים בגרמניה? למשל (אבל זו רק דוגמא), כי אולי לאחר שתתחילי תואר ראשון תראי שפסיכולוגיה זה לא המקצוע עבורך? מדוע "לרוץ" לנסות להתקבל בגרמניה, מבלי שאת מכירה את השפה ומבלי שאת מכירה את המקצוע ברמה האקדמית? יש בארץ מוסדות מצוינים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, ובין השאר יש מוסדות שיאפשרו לך חילופי סטודנטים מסודרים עם מוסד גרמני! כך תוכלי לבקר ולהתרשם מגרמניה בלי לעשות צעד כל כך גדול.. אחותה של אשתי בסמסטר בגרמניה ממש עכשיו, כך שאין ספק שזה אפשרי.. תואר בפסיכולוגיה הוא גם כך לא פשוט, אז לעשות אותו עם קשיי למידה ובשפה שאינה שפת האם שלך זה מאד מאד קשה!

mishi777

New member
אתה ממש צודק

אני פשוט מאוכזבת מזה שלא התקבלתי לאן שאני רוצה בשל ציון פסיכומטרי נמוך..... גם אם אני אתחיל במכללה אני אוכל להגיע לגרמניה???

Philip Jr

New member
בפירוש כן, למה לא?

סתם לדוגמא, גיסתי לומדת במכללה (המדרשה לאמנות בית ברל). גם במוסד בו אני למדתי לתואר ראשון (המרכז הבינתחומי) יש תוכניות חילופי סטודנטים, כולל בגרמניה. אני מניח שיש אפשרויות כאלו גם במקומות אחרים.. בכל מקרה, פסיכומטרי נמוך ואי קבלה פעם אחת זו ממש לא סיבה מספקת לטוס לגרמניה.. אפשר לנסות לשפר נתונים ולהתקבל שנה הבאה, או לנסות מקומות אחרים.

mishi777

New member
זאת פעם שניה

שאני עושה פסיכומטרי!!!! כמה אני אצטרך לעשות????גם עד עכשיו זה היה מהמענק הצבאי.....לי אין כסף לשלם לקורס פסיכומטרי טוב נוסף ו104 ממוצע עם בונוסים זה טוב???כי אני ממש מרגישה כישלון כי לא הצלחתי להשיג את הציון שאני רוצה בפסיכמוטרי 600 לפחות

Philip Jr

New member
תראי..

א. את יכולה לעשות פסיכומטרי שוב ללא קורס, וללמוד לבד. יתכן ותשפרי. אם לא תעשי שוב ספק אם תתקבלי לאוניברסיטה למסלול של פסיכולוגיה, אבל זה לא בלתי אפשרי. ב. את יכולה ללמוד במקום שיכבד את הבגרות במשקל יותר גבוה (למשל איפה שאני למדתי). ג. בחו"ל ממוצע הוא בעיקרון בלי בונוסים, סתם שתדעי.. אבל כן אני מניח שזה ממוצע יפה. ד. באוניברסיטה הפתוחה לא צריך פסיכומטרי ככל הידוע לי, וזה מקום די טוב ללמוד בו, אולי זו גם אפשרות?

mishi777

New member
אני לא יכולה לבד

ללמוד לפסיכומטרי....יש לי לקות למידה במתמטקיה

Lady Ling

New member
רק דבר אחד אני לא מבינה

את מוכנה להשקיע שנה או שנתיים מהחיים שלך כדי ללמוד גרמנית ברמה אקדמית אבל לא מוכנה להשקיע הרבה פחות מזה כדי לשפר את הציון בפסיכומטרי? ללמוד שפה חדשה מאפס זה קשה מאוד ולוקח בין שנה לשנתיים, תלוי בכישורי השפה שלך. אגב, כישורי שפה קשורים גם ליכולות מתימטיות אבל אולי הלקות שלך דווקא לא תשפיע. לגור בארץ זרה ולהתחיל הכל מאפס זה קשה. למצוא עבודה בלי לדעת את השפה זה קשה, מה גם שכדי להגיע לרמה גבוהה תצטרכי להשקיע הרבה בלימודי השפה (שגם הם לא בחינם) ולא לעבוד כל היום. פתרון הרבה יותר פשוט הוא לקחת את הנכונות שלך לעבוד קשה בחו"ל ולהשתמש בה בארץ. יש בארץ מוסדות טובים מאוד לפסיכולוגיה לתואר ראשון.

Philip Jr

New member

mishi777

New member
אני פשוט

יודעת שפסיכומטרי במתכונת הנוכחית שלו אני לא אוכל להגיע לציון שאני רוצה.....מפעם קודמת שיפרתי רק 10 נקודות!!!!!!!10 נקודות!!!!!!!

אולי כדאי גם שתבחני מחדש את כל הרעיון

אם יש לך בעייה קשה עם מתמטיקה (אם אני לא טועה, טענת באחד מן השרשורים "ליקוי" - זה משהו מאובחן, או שפשוט לא הולך לך?), אולי פסיכולוגיה זה לא בשבילך. ממה שזכור לי במעומעם (לא למדתי פסיכולוגיה, אבל הייתי מקריאה בתואר הראשון שלי והקראתי לסטודנטית עיוורת שלמדה פסיכולוגיה את כל הקורסים שלה), יש יסוד סטטיסטי מאוד חזק בקורסים רבים בפסיכולוגיה - לפחות באוניברסיטה שבה אני למדתי/הקראתי בישראל (וקשה לי להאמין שזה לא עניין אוניברסלי - בהרבה אוניברסיטאות, גם בגרמניה). מעבר לחובה לעבור קורס בסטטיסטיקה, גם בקורסים רבים אחרים, חייבים להיות בעלי יכולת ניתוח סטטיסטית כדי להבין ניסויים, ואני כאמור מדברת על תואר ראשון. והשאלות בחלק המתמטי של הפסיכומטרי קטנות על מה שלומדים בקורסים כאלה באוניברסיטה. בנוסף, יכול להיות שאת כבר מודעת לזה, בכל מקרה זה קשור לאותו נושא: בארץ, אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה את לא "פסיכולוגית" במובן של פסיכולוג קליני שמותר לו לטפל באנשים. בשביל זה צריך לעשות תואר שני, במגמה שנקראת פסיכולוגיה קלינית. לתואר השני הזה מאוד קשה להתקבל, צריך ממוצע מאוד גבוה ואת לא יכולה להרשות לעצמך "לפשל" בקורסים עם האוריינטציה היותר "מתמטית" - כלומר, לא מספיק לעבוד בציון 60 (או מה שנחשב כיום לציון עובר בכל אוניברסיטה) את קורס הסטטיסטיקה, את צריכה לקבל בו ציון גבוה (מאוד) כדי להיות מסוגלת להמשיך הלאה. כמובן שזה פחות רלוונטי אם את חושבת להתמחות בתחום אחר של פסיכולוגיה (למשל: ייעוץ ארגוני), אם כי אין לי מושג - יתכן שגם שם יש תחרותיות גבוהה בתנאי הקבלה או יסוד חזק של סטטיסטיקה במהלך הלימודים עצמם. מהבחינה הזו, יתכן שהאוניברסיטה הפתוחה היא פתרון אידיאלי עבורך: בגלל המבנה המודולרי של הלימודים בה, היא מאפשרת "טעימה" מפסיכולוגיה - אם לא מצא חן בעיניך מבחינת היסוד היותר סטטיסטי שיש בלימודים, תמיד אפשר לקחת את הנקודות שצברת ולהתחיל תואר אחר - יש להם גם תואר כללי במדעי החברה, וכו'.

mishi777

New member
אני חוששת ללמוד

באוניברסיטה הפתוחה כי זה הרבה עבודה בבית....ואין לי כלכך משמעת עצמית בנוסף אני צריכה שיגידו לי מה לעשות למתי......נגיד כל יום לקרוא פרק אחד או משהו כזה...ולא להגיד עד השיעור הבא קראו ספר שלם...כי אז אני מאבדת את עצמי ונלחצת מכמות החומר

afon

New member
אני לא יודע מה רמת המתמטיקה בלימודי

פסיכולוגיה בארץ אבל בחו"ל אני יכול להעיד שהפן המתמטי קיים, צריך להבין אותו, אבל הוא ממש לא מסובך. כל המתמטיקה לתואר ראשון מסוכמת במספר נוסחות שכל תלמיד 3 יחידות יכול להבין. נכון שהחשיבה מאחורי הנוסחאות הללו היא מתמטית ברמה גבוהה אבל היא לא תצתרך להתמודד עם זה באופן ישיר. סטטיסטיקה בעיקרון כן דורשת חשיבה מתמטית והבנה מתמטית אבל לא ברמת קושי כזו שאמורה באמת להוות מכשול בלתי עביר. אם פסיכולוגיה זה מה שמעניין אותך לכי על זה, תשפרי את הציונים לרמה שאת צריכה ותתקבלי לתוכנית מתאימה. אם זה באמת החלום שלך תעבדי בשביל לממש אותו, זה בהחלט אפשרי!

זה באמת מאכזב

לא להתקבל....מבינה אותך לגמרי! אני לא מתמצאת בלימודים בגרמניה אבל רציתי להצטרף לדברי קודמי ולומר שבאוניברסיטה הפתוחה בארץ ניתן לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה וכדי להתקבל אין צורך בתעודת בגרות או בפסיכומטרי (אני עשיתי תואר כזה). בנוסף, ניתן לעבוד תוך כדי הלימודים וכן לקבוע את קצב הלימוד, מה שיכול להקל כלכלית. אולי שווה לברר גם את הכיוון הזה. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה.

למעלה