היי כולם :)

GeJuFan

New member
איפה למדת פסיכומטרי?

בואי אני אגלה לך סוד קטן: למידה לפסיכומטרי כמו לבגרויות מאד חשוב אבל מאד! זה האיפה. יש הבדל מאד גדול בין המכונים השונים. השמועה אומרת שיואל גבע מעולים גם כשזה מגיע לפסיכומטרי, לא יכולה להגיד במאה אחוז מכיוון שאני למדתי שם רק בגרויות. בכלל בחלק מהמקומות אפשר לעשות קורס חוזר. בכל מקרה, אם אני הצלחתי- למרות לקויות למידה, להשקיע ולהוציא ציונים מכובדים בלא מעט מקצועות. אולי לא בעולם הוצאתי 80+ 90+ אבל מספיק מכובד לעובדה שחלק מהמקצועות הללו לא למדתי קרוב לעשור כשעשיתי את הקורסים. 104 עם בונוסים זה יפה מאד, אין ספק שאם כזה ממוצע תוכלי להתקבל לאוניברסיטה או מכללה לא רעה בכלל אם תשפרי את הפסיכומטרי שלך. בכל מקרה תראי. אישית לי זה נראה ממש מוזר שמצד אחד את מוכנה להשקיע שנתיים מהחיים שלך בשביל ללמוד שפה שאת ממש לא מכירה, אבל לא מוכנה להשקיע ולעשות מחדש את הפסיכומטרי? ד"א אם זה עוזר, אני עשיתי את הקורס והבגרות בספרות

mishi777

New member
עשיתי באיזי ווי

שיש להם מסלול מיוחד ללקויי למידה ופשוט כי שיפרתי רק ב10 נקודות!!!!!!!אז זה נראה לי בזבוז זמן..... אם אני אעשה עוד פעם(כבר הפעם השלישית)אז אני אשפר רק בעוד 10 נקודות?????ככה אני אעשה עד שאני אקבל את הציון שאני רוצה??? חוץ מזה זה עולה הרבה כסף!!!!ובגרמניה אבא שלי יממן אותי

GeJuFan

New member
קודם כל סחתיין

לך שיש לך אבא שיממן אותך. הלוואי על כולנו. שנית כל, איזי ווי זה ממש לא המקום הכי טוב שיש. ממליצה לך להרים טלפון ליואל גבע, ולדבר איתם. כשזה מגיע לתלמידים על לקויות הם הכי נהדרים שיש. ככה אני גיליתי שיש לי בעיה (קלה ככל שתהייה) בעזרת המורה שלי לאזרחות שהציעה לי ללכת לאבחון (אגב אם תרצי שם של מאבחנת יש לי אחת ממש מעולה, אבל היא גם עולה בהתאם..) אגב לא מגיע הקלות למי שיש לו לקויות למידה גם בפסיכומטרי? ורק מילה אחרונה: כמו שאמרתי, את חייבת לנסות ולמצוא מהי הדרך הכי טובה לך ללמוד. יש אלפי דרכים, ומתוכן אני בטוחה שיש כמה שמתאימות לך. אולי שווה לדבר עם.. אוי שכחתי את שם התפקיד, אלו מורים שיש להם ידע וניסיון באיך לעזור לתלמיד עם לקויות למצוא דרכים לעבוד. בכל מקרה תדברי עם אחת כזו, אם את רוצה אני מכירה אחת בארץ היא לימדה אותה בקורס ספרות ביואל גבע, אני כרגע בבלאק אוט על השם שלה, אבל אני יכולה לחפש אותו ולראות אם יש לה זמן לעזור לך (בתשלום כמובן) או להפנות אותך למישהו אחר שיוכל לעזור, במידה ואין לה זמן או היא לא באיזור שלך.

GeJuFan

New member
מה שנאמר

אסור לכתוב הודעה כשעדיין מסטולים משינה.

GeJuFan

New member
טוב מצאתי את האימייל של המורה

אני לא יודעת אם זה עדיין עובד, אבל זה שווה ניסיון. אם תרצי אני אשלח לך במסרים.

mishi777

New member
אבא יעזור לממן

קיבלתי התאמות:מחשבון+כיתה מצומצמת+5 דקות הפסקה בין פרק לפרק...ועדיין שיפרתי רק ב10 נקודות(אני כבר אובחנתי במכון יה"ל באוניברסיטת חיפה).... כן ואת מדברת על לימודי בגרויות.....איך אני אדע שפסיכומטרי אצלם זה טוב??וגם אין להם תוכנית מותאמת ללקויי למידה(הייתי בקורס רגיל של לחמן ורציתי לקפוץ מהחלון....הם לימדו 5 שעות רצוף נושא אחד,בניגוד לאיזי שהם מלמדים 3 שעות פעמיים בשבוע וכל שיעור מחלקים לשני נושאים)

GeJuFan

New member
בקלות, תתקשרי אליהם

ותבקשי מידע. ותשאלי אם יש אפשרות להיכנס לשיעור של כמה מהמורים יום אחד בשביל לראות אם זה הדרך שלהם מתאימה לך. אם נרשמת והמורה לא מתאים לך תמיד אפשר לעבור למורה אחר, אבל רק ממש בהתחלה אח"כ זה כבר לא מומלץ. את יכולה לשאול בפורום פסיכומטרי (אם יש אחד כזה בתפוז, אני חושבת שיש) את יכולה לשאול בפורומים של סטודנטים בארץ איפה הם עשו פסיכומטרי. שאלה השיעור בלחמן היה 5 שעות פעם אחת בשבוע או חמש שעות כמה פעמים בשבוע? כי זה מאד משנה. בכל מקרה, אני יודעת שביואל גבע יש הפסקות כל כמה זמן במהלך השיעור, גם לחבר'ה של הפסיכומטרי. לא יודעת איך הם מלמדים, אני מאמינה שאולי זה משתנה ממורה למורה.

mishi777

New member
בלחמן היה

5 שעות פעם בשבוע......וגם שם היו הפסקות אבל עדיין אותו נושא במשך 5 שעות!!!ועוד אחר צהריים זה פשוט נורא(באיזי זה 3 שעות פעמיים בשבוע...יש שיעור פרטי כל שבועיים ויש סדנת שיעורי ביית כל שבועיים שניים,כלומר יוצא שבוע שיעור פרטי ושבוע סדנה....והשיעורים יוצאים 6 שעות בשבוע)אז איפה יש תנאים יותר טובים??

GeJuFan

New member
תראי....

אני בדעה שהתנאים זה לא הדבר הראשון שהכי חשוב אלא האיכות של המורים. ברגע שיש מורים טובים גם אם יעבידו אותך עשר שעות ביום ללא הפסקה את תהיי בסדר. אני עשיתי קורס מתמטיקה, קורס מתמטיקה בגבע הוא בין 4 ל-6 שעות אם אני לא טועה וזה לא כולל את השעה וחצי של תירגול שיש אחרי (בבוקר) או לפני (בערב) כל שיעור. בגלל שידעתי שאני חלשה במתמטיקה למדתי כמו משוגעת כל הסמסטר עבדתי קשה במיוחד בשביל להוציא ציונים גבוהים במבחנים, ובסוף גם בבגרות. כשלא הבנתי משהו הגעתי מוקדם לכיתה ושאלתי את המורה, ביקשתי ממנה שוב ושוב שתסביר לי עד שהבנתי. ככה הוצאתי 96 בבגרות. הרמת מתמטיקה בפסיכומטרי ממה שהבנתי היא ברמה של 3 יחידות מתמטיקה (אולי אני טועה). ואם הצלחת לעלות רק בעשר נקודות את הציון שלך משמע שיש משהו לא טוב בשיטת הלימוד של איזי, או שהיה לך מורה חרא במיוחד. אחד מהשניים או שניהם ביחד. אם ממש חשוב לך לשפר את הציון אז תרימי טלפון לכל מיני מכונים, תשאלי אנשים שכבר למדו במוסדות השונים מה דעתם על המוסד שהם למדו בו. רוב האנשים שאני מכירה עשו פסיכומטרי או ביואל גבע או התחילו במקום אחר ואח"כ הגיעו ליואל גבע כי הם קיבלו ציון נמוך במקום האחר. אני לא יודעת בדיוק איך זה הולך בגבע לגבי הפסיכומטרי בשביל זה את תצטרכי להרים את הטלפון ולקבוע פגישה עם אחד מיועצי הלימודים שלהם בשביל לקבל ממנו/ה את כל המידע. מה גם שחשוב שתבדקי מהם הנקודות החלשות שלך בפסיכומטרי, מהו החלק שבו את מקבלת את הכי מעט נקודות ולתקוף אותו מכל הכיוונים, לחפש באינטרנט שיטות ללמוד. להוריד אפפים לשאלות ומילים ללמידה לסלולרי שלך (אם יש לך אחד שהוא מתקדם ויש לו חנות אפפים) תאמיני לי שהלימודים באוניברסיטה יכולים לא פעם להיות פי מאתיים קשים יותר מהלימודים לבגרויות או לפסיכומטרי. במיוחד כשאת מגיעה ממדינה אחרת עם שפת אם אחרת. האנגלית שלי לא רעה בכלל, יש לי פה ושם בעיות אבל לא משהו שאי אפשר לתקן אם קצת תשומת לב לפרטים ושינון חוזר ונשנה של חוקי השפה, ועדיין אני מוצאת שלפעמים יש לי קושי כשזה מגיע לש"ב. יש ימים שאני מתגעגעת לקורס היסטוריה ביואל גבע, ראבאק יש ימים שאני מתגעגעגת לקורס לשון (המקצוע שאני הכי לא טובה בו).

אני עשיתי קורס פסיכומטרי בלחמן

זה היה מזמן מאוד
. דווקא הייתי מרוצה, היו לי מורים טובים וקיבלתי ציון טוב מאוד בסוף. כדאי לזכור, אם השאיפה היא להתקבל ללימודים תובעניים, שיש סיכוי לא רע שקורס הפסיכומטרי יהיה כאין וכאפס לעומת האינטנסיביות של הלימודים אחר כך... כלומר אולי זה דווקא אימון לא רע
.

למעלה