היי כולם

Klayhamn

New member
היי כולם

אני חדש פה ושמח לראות שיש כזה פורום! לא מזמן עשיתי מרתון של הטרילוגיה החדשה ויש שאלה שקצת הטרידה אותי לגבי האינטריגות השונות שמתחוללות שם: 1. אנחנו יודעים שהרוזן דוקו שלח את ג'נגו פט לרצוח את פדמה, השאלה היא - מה בדיוק עומד מאחורי הסיפור הזה? כלומר, לא ברור לי עדיין (למרות שראיתי את הטרילוגיה החדשה כ-400 פעם) האם דוקו יודע באמת את *כל* המזימה שמתכנן פלפטין או שרק חלק ממנה. דוקו הרי עומד "כביכול" בראש קבוצת הבדלנים. האם הם ידעו מראש על הנסיון לרצוח את פדמה? האם הוא עשה את זה ב-"מסווה" של בקשה מראש פדרציית הסחר (שהרי אחר כך על גיאונוסיס הוא עוד אומר לו משהו בסגנון: "אל תדאג, אתה תשיג את הנקמה שלך" כשהלה מתלונן על כך שפדמה עדיין לא מתה בזירה...). הסיבה שזה לא מסתדר לי היא שהרי דוקו והבדלנים *לא רוצים* שהרפובליקה תקים צבא, ופדמה היא חלק *מהאופוזיציה* - כלומר *גם היא* מתנגדת להקמת צבא של הרפובליקה. איזה אינטרס יש להם לרצוח אותה??? (ועוד לפני להצבעה בסנאט?!) זה הרי פשוט נוגד את האינטרס שלהם - אלא אם כן מדובר בנקמה פשוטה של פדרציית הסחר שדוקו החליט לממש כדי לרצות אותם...? האפשרות הנוספת (שקשה לי מאוד להאמין שהיא נכונה ואני מאוד מקווה שלא תגידו לי שזה המקרה) שפלפטין "חזה מראש" את כל התגלגלות העניינים וידע שלמרות נסיון ההתנקשות בה - פדמה לא תמות (הוא הרי "צריך" שהיא תהיה בחיים כדי שיוכל להעביר את אנאקין לצד האפל) 2. בהקשר לסוף של סעיף 1 -- עד כמה (לפחות על פי לוקאס?) ידע פלפטין מראש או תכנן? כשרואים אותו "מיתמם" ומתחזה לציר פשוט בסנאט אז קל לדעת שהוא משקר או מתחמן --- אבל לפעמים רואים אותו גם כדארת' סידיוס - עושה דברים שנוגדים את האינטרס שלו עצמו... העובדה *שאחר כך* הם מתגלגלים כך שהכל קורה כמו שהוא רוצה --- כאן נעוצה השאלה בעצם. מדוע לו לרצוח את פדמה? או לאפשר את מותה? זה הרי יהרוס את כל הסיכויים שלו להעביר את אנאקין לצד האפל. זה אפילו יותר הפריע לי בנושאים פוליטיים - לדוגמא - בכך שהוא מנסה להחתים את פדמה - כשהיא מלכה - על החוזה עם פדרציית הסחר מה לעזאזל האינטרס בזה? הרי המלחמה וההתפתחויות שקרו כתוצאה מהתקרית בנאבו סייעו לו מאוד בהשתלטות שלו על הסנאט ולא בטוח בכלל שהוא היה מצליח לעשות זאת אחרת. הרי אם היא הייתה נכנעת וחותמת על החוזה (כמו *שהיה עשוי לקרות* אם לדוגמא אנאקין היה מת במקום להציל את היום בסרט 1) - יכול להיות שכל התוכנית הזדונית שלו להקים אימפריה הייתה נכשלת בשלב א'... בלי שום קשר --- אני חייב להגיד שלמרות שאולי יש ספרי מד"ב עמוקים יותר ממלחמת הכוכבים -- אני *ממש* אוהב את הקטע הפוליטי בטרילוגיה (גם אם אחרים חושבים שהוא קצת שטחי) ובמיוחד - כפי שרואים ב-"נקמת הסית'" - את ההיפוך שחל במצב הפוליטי. כלומר, הרפובליקה לאט לאט הופכת לאימפריה (עוד לפני הקיסר) והבדלנים לאט לאט הופכים מחבורה של נבלות-רודפות-בצע לקבוצה משמעותית של שוחרי-חופש ודמוקרטיה (שבעתיד יהוו את הבסיס למורדים)... ההיפוך הזה מקסים בעיניי - ומדגימה אותו הכי יפה פדמה - כשהיא אומרת לאנאקין בפרק 2 שהיא כבר לא יודעת אם הם נמצאים בצד הנכון, וש-"יכול להיות שהרפובליקה שעליה הם מגנים כבר לא קיימת". זה החלק האהוב עלי מבחינת העלילה הפוליטית-הרחבה :)

The Prospect

New member
ברוך הבא אחי, הנה כמה תשובות ;)

1) אם אתה מתכוון למה שאני חושב שאתה מתכוון, סידיוס [פלפטין] ידע על כך שזו לא פאדמה. בקלואון וורס, בג'נוסיס- סידיוס עוד פעם ידע על הסטרייק טים, כי מן הסתם - הוא לא היה נותן לדוקו להרוג את אנאקין. 2) כמו שכתבתי, סידיוס ידע ותיכנן הכל. הוא ידע שפאדמה לא תמות, הוא ידע שהקלואון וורס יחלישו את הרפובליקה, הוא ידע שהוא ישתלט על הגלקסיה, הוא ידע שהוא יביא את אנאקין לדארק סייד - הוא ידע הכל. מן הסתם הוא ידע שפאדמה לא תחתום על חוזה שבעצם יהרוס את נאבו, ובכך הוא בעצם עשה את עבודתו כ"דיפלומט תמים".

Kalimac

New member
אז ככה

דבר ראשון, דוקו לא היה אחראי לנסיונות הרצח של אמידלה, זה היה נוט גנריי מפדרציית הסחר שחיפש נקמה לאחר ההשפלה הפומבית העצומה שנגרמה לו בזכותה אחרי סיום המצור בפרק I. עכשיו, בנוגע לאופוזיציה, אמידלה אמנם התנגדה להקמת צבא אך משום שהיא האמינה שאפשר לפתור את המאבקים בדרכי שלום וניסתה למנוע פעולות מלחמתיות. הבדלנים לעומת זאת, התנגדו להקמת צבא מכיוון שלא רצו שהרפובליקה תהווה איום לצבא הדרואידים המוצלח אם כי מוגבל שלהם. בנובלה של פרק II, דוקו אף מנסה לשכנע את אמידלה להצטרף למטרתם בתמורה לחייו של אובי-ואן. המצור על נאבו אורגן בכוונה ע"י סידיוס, זו הייתה האבן הראשונה במפלת הרפובליקה. מאחר ופלפטין היה תושב נאבו בעצמו, הוא בוודאי הכיר את אמידלה וידע שהיא לעולם לא תחתום על אמנה שכזו, והוא בנה על זה. למה הוא העלה את האופציה? כדי לתת לפלישה פן חוקי. אני לא בטוח שהוא בנה על הרגשות של אנאקין לאמידלה, אני חושב שזה היה מעין "בונוס" בשבילו. עדיין לא נאמר בשום מקור רשמי שהוא תכנן את המלחמה סביב סקייווקר. להפך, בכמה מקורות שקראתי, הוא כעס והתבלבל על אובדנו של דארת' מול והיה צריך לחשב מחדש את פעולותיו. את מול הוא עיצב מילדות לכלי של רשע ושנאה, וראה בו את התגלמות הצד האפל. אני מסכים איתך, מלחמת הכובכים מהווה בסיס סיפורי מאוד חזק בכל מיני מישורים. בעיני נפילת מסדר הג'דיי עקב עיוורונו ופתיחותו לשינוי וצביעותם של שוחרי השלום שהפכו להיות מפקדים על צבא של אנשים משובטים שמאומנים מלידה למות למען הרפובליקה, הינו אחת הטרגדיות הגדולות.

Klayhamn

New member
שאלות המשך

1. מה הכוונה לא היה אחראי? אני בטוח ב-99% שהם גילו באיזשהו שלב שדוקו הוא זה ששלח את ג'נגו פט... אתה בטוח שזה לא התגלה? אם אני לא טועה אובי-ואן מדווח על זה למועצת הג'דיי כשהוא עוד בקמינו... חוץ מזה - גם אם זה לא התגלה - אתה יכול לראות בבירור שג'נגו עובד אצל דוקו כי הוא מגן עליו בג'יאונוסיס (ווינדו מצמיד את החרב לצוואר שלו במקום לצוואר של דוקו) בקשר למה שאמרת על המניע לרצח -- שוב, עדיין לא ברור מזה למה לדוק גנריי לרצוח אותה (מלבד המניע של נקמה שהוא קצת סתמי)? הרי אם לא היה נסיון התנקשות - לך תדע, אולי בכלל התוכנית של פלפטין היתה נכשלת מהיסוד והבדלנים היו שומרים על כוחם? מה שאני טוען זה שלמרות שהם עשו זאת מסיבות שונות --- פדמה ונוט גנריי למעשה חלקו אותה מטרה לפחות בהקשר של המחלוקת שבה נפתח פרק 2... שניהם רוצים לפתור את הסכסוך (הרי הפדרציה היא בעלת אינטרסים כלכליים שככל הנראה נחוץ שלום למימושם.. נכון יש להם צבא דרואידים אבל הם לא באמת התכוונו להשתמש בו כדי לפתוח מלחמה גלקטית רחבת-היקף!).. שוב, אני פשוט לא מבין את האינטרס בלהרוג את אחת המובילות של האופוזיציה בסנאט (במקום את מנהיגי הקואליציה לדוגמא). 2. אני לא כל כך אוהב את התשובה של "הכל תוכנן על ידי סידיוס מראש". ברור שהוא תכנן שתהיה מלחמה, ותהיה אימפריה והוא יהפוך לקיסר, אבל המון דברים "קטנים" יותר (שהפכו בסופו של דבר לקריטיים להצלחת התוכנית שלו) הוא השיג ב-"פוקס" כלומר בזכות מזל בלבד ולא סביר להניח שהוא באמת יכל לחזות כל כך הרבה דברים קטנים.. (כמו למשל שאנאקין הילד ינצח במירוץ הפודים)... אז אני מקבל את ההסבר שלך שבעצם הוא התאים את עצמו לתנאים המשתנים ולהתפתחויות - אבל מה שאני טוען זה שיש דברים שהוא עשה שפשוט *סותרים* את האינטרסים שלו. סתם לדוגמא -- למה לו להרוג את קוי-גון ג'ין ואת אובי-ואן בתחילת הסרט, אם בסופו של דבר הם עזרו להביא למצב (הרצוי מבחינתו) -- הייתה מלחמה קטנה על נאבו אבל היא נגמרה בצורה טובה (אם לדוגמא העולם היה נחרב הוא לא ממש היה יכול לייצג אותו בסנאט, נכון?) מבחינתו - בגלל שככה התפתחה תנועת הבדלנים. אני פשוט לא מצליח לחשוב כרגע על שום דוגמא טובה (אני בטוח שיש כאלה) אבל יש צעדים שהוא נקט שאמנם מקדמים את העלילה אבל לא כל כך מסתדרים אם הרעיון שהוא בעצם פועל להשגת איזשהו יעד-אסטרטגי הפוך. 3. לא הבנתי מה הכוונה לא בנה על הרגשות של אנאקין - הרי כל פרק 3 בנוי על זה, מרגע שהוא החליט לאפשר לאנאקין להרוג את דוקו - היה בעצם ברור שלא רק שהוא מסמן אותו כיורש של דוקו , אלא כבר מתחיל להוביל אותו לצד האפל, ע"י מניפולציה של הרגשות שלו... אם אני לא טועה זה אפילו התחיל קודם בפרק 2... 4. שוב, קשה לי עם קטעים כמו השיא של הסרט --- כשוינדו כמעט הורג את פלפטין ורק אנאקין מציל אותו... הוא ממש *מהמר* את כל הקופה שיש לו על בן אדם אחד שיצליח לעשות דבר אחד מאוד חשוב בתזמון הנכון... כלומר, זה קל מאוד להבין איך הוא גרם למלחמה ואיך הוא תמרן הכל כדי להפוך לקיסר, כי אלה צעדים גדולים וברורים שקשה הרבה יותר לעצור או להכשיל. לעומת זאת, כשהוא תולה את כל התקוות שלו בזה שאנאקין יגיע בזמן כדי להציל אותו, ובאמת יעשה את זה..... לא יודע. את זה קצת קשה לי לקבל למרות שברור לי שזה הכרחי למען הדרמה והסינמטוגרפיה. לצערי לא יצא לי לקרוא הרבה ספרים של מלחמת הכוכבים. אתה יכול להמליץ על משהו שיש בו הרבה פוליטיקה ויחסית מעט אקשן (ככל הנראה בשונה מסדרת ROGUE SQUADRON?)

The Prospect

New member
שאלת פה המון שאלות מעניינות [לא אותי, אבל

עדיין
], ואם התכוונת גם אלי - אני אנסה לענות על חלקם מחר

Klayhamn

New member
חח

סורי שלא הגבתי לך פשוט התשובה שלו הייתה מפורטת יותר אז החלטתי כבר לפתח את הדיון שם אבל תודה כמובן גם על התשובות שלך :) וכמו שאמרתי... קשה לי לקבל את הטענה ש:"סידיוס ידע הכל וזהו". אה!!! דרך אגב - משהו חשוב ששכחתי : עוד דוגמא להימור של פלפטין: בפרק 3 החללית שהוא נמצא עליה כשבוי (ואחר כשבוי משוחרר) מתרסקת על קורוסנט - איך בדיוק הוא יודע שהוא לא ימות כתוצאה מההתרסקות?! אמנם הוא סית' אבל עדיין - דברים כמו נפילה מגובה רב או פיצוצים עדיין יכולים להרוג אותו בלי בעיה. זה פשוט הימור עצום לשים את עצמו במצב כזה.

Kalimac

New member
אתה מתבלבל

דוקו אכן שכר את שירותיו של פט, אבל בהקשר של יצירת הצבא. גנריי שכר את פט בגלל שמו כצייד הראשים המוצלח בגלקסיה לרצוח את אמידלה. בקמינו קנובי דיווח כי הוא מצא את הצבא ואת התבנית ליצירתו--פט. זה רק כשהוא מגיע לג'יונוסיס שהוא מדווח כי גנריי אחראי לנסיונות ההתנקשות. וכדי להבהיר, לגנריי ולפדרצית הסחר לא היו שום מניעים, הם לא היו עושים שום דבר אלמלא סידיוס, שעוד החל למשוך בחוטים לפני המצור. וכן, הם תכננו להשתמש בצבא הרובוטים שלהם--דוקו בעצמו אומר אחרי צירופם של מודל B2 לצבא "We'll have the greatest army in the galaxy, the Jedi will be overwhelmed!" (לא יודע אם זה ציטוט מדוייק). זה מה שאני לא יודע בוודאות: אני לא יודע אם כשסידיוס החל לתכנן את מפלת הרפובליקה הוא ידע על סקייווקר. יש את אלה שטוענים שהוא והמאסטר שלו יצרו אותו במכוון כדי להשתמש בו שנים מאוחר יותר. אני לא יודע. אני יותר נוטה לחשוב שסידיוס ראה בסקייוקר חלון להקדים או להאיץ את התכנית, והתחיל לעגל קצוות ולשנות בגלל, כמו שאמרת, הוא לא יכל (עד כמה שאנו יודעים) לצפות שאמידלה וצוות הספינה יתרסקו בטטואין וישחררו אותו. בקשר להצלה של אנאקין. אני כמעט בטוח לחולטין שסידיוס לא השתמש במלוא יכולתיו מול וינדו בכוונה מלאה שייראה חלש כשאנאקין יבוא--זה גילה סימפטיה שבעצם עזרה לו--הוא עשה את עצמו מפסיד כדי להראות חלש ומסכן. ואסור לשכוח, שברגע שהוא גילה על נישואיהם של סקייווקר ואמידלה (לא זוכר מי סיפר לו, איזה נציג רשמי) ואף לפני, הוא החל אט אט לשתול בטחון מופרז וספקות בקשר למסדר הג'דלל בראשו הצעיר והנתון להשפעה של סקייווקר. מסתבר שסידיוס היה גם פסיכולוג ממש טוב P:

Klayhamn

New member
תודה על ההבהרה

אוקי משום מה הייתי בטוח שמגלים שדוקו אחראי לנסיון ההתנקשות :) השאלה האם באמת מגלים שנוט גנריי אחראי? (כלומר האם אובי-ואן אומר את זה במפורש?) ובטח שלפדרציה היו מניעים... סידיוס לא עשה להם MIND CONTROL הוא פשוט ניצל את החולשות ואת היצרים שנמצאים בדמויות השונות במלחה"כ כדי להזיז דברים לטובתו (כמו גאידמק כיום :) סתם.. אוקי יכול להיות שאתה צודק לגבי ההצלה של אנאקין (שהוא ריסן את עצמו) למרות ... שנכון שהוא בצד האפל אבל זה לא אומר שהוא רוצה להיות מכוער, השאלה האם הוא היה מוכן לשאת במחיר של להפוך למפלצת מכוערת רק כדי להפוך לקיסר הגלקסיה :) כשאתה אומר "תיכננו להשתמש בצבא הרובוטים" - למה אתה מתכוון? שהם תיכננו לפתוח במלחמה רחבת היקף ולהפיל את הרפובליקה? הרי הסרט מראה ההפך.. ההוכחה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה כרגע, זה כשאנאקין מגיע למוסטפאר לבדלנים ומגיע להרוג את נוט גנריי הוא אומר משהו בסגנון: "but why?? the war is over?? we only want..." וככל הנראה התכוון להגיד "שלום" או משהו בסגנון. כלומר המניעים העיקריים של הבדלנים (לפחות בשלבים הראשונים) היו מבוססים על רדיפת בצע, עד כמה שאני מבין. כמובן שאחר כך - ככל שהתקדמו העניינים לעבר מלחמה אז המצב התהפך... לדעתי הם פיתחו צבא בשביל 1. להגן על האינטרסים שלהם ולמנוע מהרפובליקה לכפות עליהם את רצונותיה. 2. לאיים (בדגש על לאיים) על הרפובליקה או על עולמות אחרים כדי להשיג את המטרות שלהם. אני ממש לא חושב שהם התכוונו להפוך למעין "שודדי חלל" שהולכים מכוכב לכוכב ונלחמים בו, וכמובן שאני לא מסכים שהם תיכננו מלחמה רחבת היקף. הסיבה שהם אומרים שהגד'יי יהיו OVERWHELMED (ואני בכלל לא בטוח האם זה בסרט השני?) זה בגלל שברור להם שהרפובליקה והג'דיי ינסו לעצור אותם. כל מה שהם רוצים, לצורך העניין, זה שהרפובליקה תעזוב אותם לנפשם ותיתן להם לנהוג כרצונם בחופשיות (בניגוד לחוקי הרפובליקה). וכן - סידיוס פסיכולוג טוב - רק חבל שמי ששיחק את אנאקין בפרק 2 ו-3 הוא שחקן די גרוע שלא ממחיש יפה את המעבר מהצד הטוב לצד האפל. (כבר מההתחלה הוא נראה CREEPY לגמרי)

The Prospect

New member
אני רק אגיב לך P:

בקשר לנוט גנריי אני ממש לא יודע, אז אני אשאיר למי שכן. בכל מקרה, כל המלחמה הזו הייתה כדי להחליש את הרפובליקה, ולא היה לדוקו או לצורף העניין גריווס, שום אינטרס. הם עקבו אחרי ההוראות של סידיוס, בדיוק כפי שהוא אמר אותם. וכפי שידוע, כפי שאמרתי, סדיוס עשה הכל מאינטרס. דוקו עשה את מה שהוא אמר לו, כי הוא היה המתמחה שלו, וחשב שברגע שהמלחמה תסתיים, סידיוס יהפוך לקיסר - והוא לסקאנד מאן - כמו שויידר או אנאקין לצורך הדיון היה. לא היה להם מטרות, חוץ מזו הכוללת של סידיוס. כמו KALIMAC, גם אני חושב שהמלחמה/המפלה לא התחילה בגלל אנאקין, אלא בגלל הרצון הכולל של סידיוס לשלוט. אני חושב שהוא תיכנן אפילו על דוקו כעל הסקאנד מן שלו, וכשהוא ראה את אנאקין, בעל פוטנציאל כ"כ אדיר - הוא פשוט "קפץ על ההזדמות". בקשר למשפט של גנריי, תזכור שהוא אמר שסידיוס הבטיח את זה להם.הוא הבטיח להם מעמד גבוה יותר כשהאימפריה תוקם, ואחרי 31 חודשים הם רצו כבר שלום, הפסקת מלחמה - ואת ההבטחה שלו. בקשר לקרב של סידיוס ווינדו, עוד פעם אני מסכים עם קלימאק, שעד כמה שלווינדו היה SHIT LOADS OF POWER, עדיין סידיוס היה יכול לנצח את הקרב, כשאנחנו יודעים על כך שהוא היה [כנראה] הסית' החזק ביתר אי פעם. כמו שאמרו, תשים לב לפניו - מצורעות, מושחטות, הולך למות. הוא נראה כמו הקורבן של כל הקרב הזה, ולא כמו סית' אימתני! הוא גרם לכך שווינדו יראה כהאדם הרע וחוץ מזה, אתה צריך לזכור שסידיוס היה חבר ומנטור לאנאקין במשך 12 שנים. אני מאמין שאם אנאקין לא היה הולך לצד שלו [למרות שסידיוס ידע שהוא ילך, האהבה שלו לפאדמה הייתה גדולה מדי כדי פשוט לוותר על ההזדמנות להציל אותה], הוא היה הורג את ווינדו וגם אנאקין, לצורך העניין.

Klayhamn

New member
תשובה מעניינת

את הסיבות למלחמה אני יודע מן הסתם, שאלתי רק לגבי פדמה. ואני גם לא כל כך מסכים... אפשר כן להבין מהסרטים שדוקו יודע הרבה יותר מהבדלנים - והוא קרוב מאוד לסידיוס. לדעתי, הוא ידע כמעט על *כל* מה שסידיוס תכנן חוץ מהחלק של אנאקין (כלומר, שהוא רצה להפוך אותו למתמחה שלו במקומו). אני לא חושב שהבדלנים ידעו שתוקם אימפריה. עד כמה שאני זוכר זה לא נאמר בסרטים אף פעם. מה שכן, הם כן חשבו שהוא יעניק להם את מה שהם רוצים ולכן הם תמכו בו. אהבתי את החלק האחרון לגבי למה הוא הסתמך על אנאקין - אבל זה כמובן בהנחה *שהוא עד כדי כך חזק* מה שלא בטוח נכון.. אולי נשלח מכתב ללוקאס :)

Kalimac

New member
אל נא תשכח

שאין להסתמך רק על סרטים, למרות שהם מבחינת קאנון האמירה האחרונה. הרבה מידע מה-EU מספק חלקים חסרים.

Klayhamn

New member
זהו ש

כמו שאמרתי קראתי ספר אחד ורבע אז אני מעוניין בהמלצות על ספרים טובים ממש במיוחד כאלה שמוסיפים הרבה לעלילה הכללית של הסרטים .. יש לך אולי כאלה?

Kalimac

New member
כדאי להתחיל בנובלות של הסרטים לדעתי

מאחר והן מספקות הרבה מידע שלא היה זמן ו/או דרך להציג על המסך. מה הספקת לקרוא?

Klayhamn

New member
קראתי

ספר אחד של ROGUE SQUADRON (הראשון) והתחלתי לקרוא את VECTOR PRIME מסדרת THE NEW JEDI ORDER אבל לא יצא לי להמשיך איתו לאחרונה

Kalimac

New member
כן, הוא אומר זאת במפורש

יש דיונים רבים על השאלה לזהותו ומראהו האמיתי של פלפטין. האם פניו המעוותות הם צורתו האמיתית? האם היא התגלתה כשהשתמש בכ"כ הרבה 'כוח' אפל? האם ה'כוח' האפל אכן השחית את פניו הרגילים? לא נאמר בשום מקור רשמי עדיין... עם שאר טענותיך מסכים אני.

Y. Welis

New member
סביר שהיתה כאן הצגה, אבל לוק הוכיח שניתן

לעמוד בפני הברקים (לדעתי *הוא* עשה הצגה דומה מול ווידאר) ובסופו של דבר הצד האפל לא חזק יותר, כמו שיודה אמר לו לפני כן. זה גם קשור לשאלת הקרב שלו עם יודה, והשאלה אם יודה ויתר משום שהוא העדיף לפעול נגדו בדרך אחרת (במחשבה על העתיד) או שהוא באמת לא ראה דרך לנצח. הנובליזציה טוענת שיודה גילה שהוא לא מסוגל, ושהסית' התקדמו מאוד, יותר מהשהיו בעבר. אבל בסרט זה נראה אחרת, יותר כמו האפשרות הראשונה.

Y. Welis

New member
כמו ב'חולית' - טרגדיה שידועה מראש היא מהקשות

שישנן, כי הפירוט שלה לפרטים רק מחזק את התחושה.

Gilliana

New member
Welcome ../images/Emo13.gif

מסכימה איתך שכל הרקע הפוליטי מאד מעניין - אם כי ב-"אימת הפנטום" ו-"מתקפת המשובטים" הוא מייגע מדי. לטעמי יש דגש יתר על הנושא הפוליטי והזנחה של השאר, מה שגורם לשני הסרטים הללו להיות די כבדים ולעיתים אף משעממים. לשאלתך האם פלפאטין תכנן הכל מלכתחילה - התשובה היא מן הסתם כן, ומהרגע הראשון כוונתו היתה להשתלט על הגלקסיה ולהקים את האימפריה.

למעלה