היי כולם

Klayhamn

New member
תודה

בקשר לפלפטין - ברור שהוא תכנן מראש להשתלט על הגלקסיה השאלה היא לא זו, השאלה - עד כמה הוא תכנן? כלומר, עד כמה כל האירועים הקטנים שבסופו של דבר הביאו לתוצאה הרצויה מבחינתו, היו מתוכננים או לפחות ידועים לו מראש? (לדוגמא, האם הוא ידע שהחללית של גריביוס תתרסק על קורוסנט? האם הוא ידע מראש שאנאקין יהרוג את דוקו ויחליף אותו? האם הוא ידע מראש שדארת' מאול ימות? ) קל לענות על התשובות האלה כן, אבל זה לא שאלה קלה בכלל לדעתי כי עובדה לדוגמא שהוא *לא* ידע (בטרילוגיה המקורית) שווידר יהרוג אותו, או שהמורדים יצליחו לנטרל את ההגנה שמייצר הבסיס על הירח (בפרק 6). כלומר הוא ממש לא יודע הכל, ולכן השאלה היא *מה הוא כן יודע* ומה הוא כן תכנן.. לגבי הקטע הפוליטי - כן גם חבר שלי חושב שיש דגש יתר , אבל אני דווקא אוהב את זה, כי זה מה שהופך את זה לא ל-"סתם סרט אקשן" בינוני שעובר מסצנת פיצוצים אחת לסצנת פיצוצים שניה. לדעתי בטרילוגיה המקורית הייתה יותר מדי הסתמכות על סצנות של מאבקים בחלל, חלליות, תעופה, מרדפים וכו' אפילו לא היו הרבה קרבות סיף!

Gilliana

New member
אכן, קשה מאד לדעת

למרות שפלפטין אהב ךהתרברב עד כמה הוא צפה את X ועד כמה צפה את Y, יש בהחלט ספק גדול באשר ליכולת שלו לצפות את האירועים לפרטי פרטים ולדעתי לפחות, יש פער לא קטן בין הטענות שלו לבין המציאות.

henney

New member
יש לו אגו לבחור

הוא צפה הכל... חוץ מהרגשות של ויידר ללוק. והוא היה מופתע ש"מוזר... אני לא הרגשתי אותו" זה היה מהנה לחשוב "האהאה פלפי! ויידר יותר שווה ממך!"

Kalimac

New member
למשל

כשהוא אומר לויידר "יש לנו אוייב חדש" וויידר משחק את עצמו מופתע, ופלפטין ידע שהוא משחק אותה. הוא ידע שויידר זומם להשתמש בלוק נגדו. גם על הירח, הוא ידע שהמורדים מגיעים יחד עם לוק, לכן הוא זימן את ויידר לשם, לכן הוא הכין גדוד של חיילים שיחכה לקבוצה שם.

Klayhamn

New member
אתה אומר את זה...

בהתבסס על הספרים? כנראה שאני צריך לראות שוב את פרק 6 כי אני לא מבין למה העובדה שהוא אמר לויידר ללכת לאנדור והכין שם גדוד חיילים אומרת שהוא שיקר לו..

Kalimac

New member
הוא פשוט ידע שלוק מגיע

וידע שזה רגע מכריע מאוד--או שהוא יצליח לפתות את לוק להצטרף אליו או שויידר יפתה אותו והם יפנו נגדו יחד. הוא לא ציפה שלוק לא יתפתה לשום כיוון...והוא הסתגל במהירות וניסה לחסל את האיום כמה שיותר מהר, ושוב לא ציפה שאנאקין הרדום יתעורר בתוך ויידר.

Klayhamn

New member
אני מניח

שזה בהתבסס על הספר, כי הסרט בנוי ככה שהסצנה הסופית היא הפתעה מוחלטת (למי שלא ראה את הסרט קודם כמובן) - ויידר פועל בניגוד למצופה ופונה נגד הקיסר (ולצורך העניין, לא כדי להשתלט יחד עם לוק על הגלקסיה אלא כדי להציל את חייו של לוק ולכפר על הרוע שלו עצמו מאז אותו לילה בקורוסנט שבו הוא הפך לסית').. אין בסרט שום רמז שהוא בכלל *מסוגל* לעשות דבר כזה לפני שזה קורה. יש עוד הרבה שאלות שאני רוצה לשאול (דווקא לא כאלה שבהכרח קשורות לעלילה) אבל אני לא רוצה להציף את הפורום בשטויות שלי :)

Kalimac

New member
תמיד אפשר לשלוח מסרים

למרות שאני חושב שדיונים כאלה מקומם בפורום. בוודאי שלא יראו שום דבר מזה בסרט וגם לא בנובלה שלו, זה בהחלט יהרוס את אלמנט ההפתעה (ולא נזכיר את מעט ההבדלים בין הספר לסרט). דברים כאלה נחשפו אחרי הסרטים, בין אמירות של לוקאס וצוותו, לבין מאמרים שפורסמו בעיתונים, לבין סיפורים קצרים וארוכים ועוד ועוד ועוד...

Klayhamn

New member
התכוונתי לדוגמא

לדיון בנושא הפסקול של מלחה"כ.. לא רוצה להציף את הפורום ולהתחיל דיון חדש לפני שנמצה את הנוכחיים :)

DDN

New member
תציף חופשי

זה כיף לראות שהפורום חי ואנשים עדיין פה. שאל חביבי, שאל.

Y. Welis

New member
הוא לא ידע. הוא אמר לווידאר שהוא לא חש בלוק

והופתע באמת ממה שווידאר סיפר לו. 'אני תוהה אם רגשותיך ברורים לך בעניין הזה, לורד ווידאר', כלומר הוא הזכיר לו שלא לנסות שוב להציע ללוק ברית.

Y. Welis

New member
וזו היתה אולי נקודת המפנה

הפעם הראשונה שמשהו חשוב קרה, והקיסר לא ידע עליו מראש.

Kalimac

New member
אז מה אם הוא 'אמר' לו?

בסופו של דבר, גם פלפטין וגם ויידר ידעו על לוק וידעו שהשני יודע על לוק וגם ידעו(!) שכל אחד מהם ינסה להשתמש בלוק נגד האחר.

Y. Welis

New member
זה משמעותי כי בפעם הראשונה ווידאר ידע משהו

שהקיסר לא ידע. רמז ראשון שלסקייווקרים יש משהו משותף יחודי, שהוא מעבר ליחסי כוחות של סית'-ג'די (או טוב ורע בהשאלה). אם היו לו מחשבות לגבי ברית עם לוק, זה היה דבר שעשוי להטות את הכף מבחינתו. זו גם היתה הוכחה לתחושתו של לוק, שניתן לשנות אותו למרות הכל. סדק ראשון בחומה הבצורה של הסית'ים.

Y. Welis

New member
זו שאלה טובה, וכאן נכנס עניין הנבואה

על חוסר האיזון ב'כוח' הצפוי, ועל מי שאמור לאזן אותו. אם פלפאטין ידע על כך (בג'די הוא אומר 'כל מה שחזיתי מתגשם' - שמרמז אולי שהוא ראה את העתיד וידע לכוון את המהלכים מראש), אז יתכן שהוא חשב שזה המימוש שלה. בכל מקרה הכנסת אלמנט הנבואה מערבת את הגורל באופן שמקטין את היכולת של הגיבורים לשנות באופן מהותי את הדברים. כולם חלק ממערכת שאמורה להתהוות.

DDN

New member
ברוך הבא!

גם אני אוהב את כל הפוליטיקה במלחמת הכוכבים, ובמיוחד בסאגת "אבירי הרפובליקה הישנה" (מארק!)

Klayhamn

New member
תודה

האם מדובר על סדרת ספרים? ואם כן, האם אתה ממליץ? אני מנסה לבחור עכשיו ספרים לקרוא

למעלה