היי יש לי שאלה... =]

chen349

New member
חחחח כמה דברים...

1 אני בת !!! 2 אלה לא שיעורי בית חח המורה אמרה מי שרוצה יכול לעשות השוואה בין בריתא האדם לפי המדע ולפי התורה 3 תודה תודה תודה ממש עזרתם לי אתה והאחרים חח... =]

o p c

New member
סליחה, ממש מצטער על שני הסעיפים

הראשונים, באיזו כתה את אגב? ח'? ז'? אני בט' (-:

the YOOK

New member
אנחנו לא נוצרנו מהקופים...

לנו ולקופים יש אב קדמון משותף.

גור42

New member
הדמיון הרבה יותר גדול ממה שחושבים

גם לפני דארווין, חלק גדול מפרשני התורה דיבר במונחים של התפתחות הדרגתית ובשלבים. הם כמובן לא ידעו על הברירה הטבעית, אבל עצם הרעיון של אבולוציה הדרגתית לא היה זר להם. יש מידרש אגדה שמדבר על בריאת האדם לאורך מספר שעות ביום השישי לבריאה - שלב אחר שלב. האגדה עצמה רחוקה מאוד מהתיאור המדעי המודרני, אבל היא מצביעה בבירור על כך שהיו פרשנים קדומים שתפסו את הבריאה המקראית כתהליך הדרגתי. והם עשו זאת על סמך הטקסט המקראי בלבד, משיקולים פילוספיים טהורים.

אחמס1

New member
גם את קיומה של אנטארקטיקה חזו

היוונים משיקולים פילוסופיים טהורים - חייבת להיות יבשת "למטה" כדי לאזן את המשקל של שאר היבשות. זה שאוסף "פרשנויות" לספרות ואגדות, במקרה קולע/מזכיר עובדה מדעית נכונה, לא הופך את התחום ל"דומה" למדע יותר מאשר תיאטרון קבוקי* * כל הזכויות שמורות לשייח' ספיר שהשווה את הקשר בין יהדות למדע לקשר בין כימיה אורגנית לתיאטרון קבוקי

masorti

New member
שים לב למילים המודגשות...

" זה שאוסף "פרשנויות" לספרות ואגדות, במקרה קולע/מזכיר עובדה מדעית נכונה, לא הופך את התחום ל"דומה" למדע יותר מאשר תיאטרון קבוקי* " הקביעה שהתנ"ך הוא "ספרות ואגדות" הינה קביעה תיאולוגית ושיפוט ערכי. אני כבר לא מדבר על השימוש במרכאות במילה "פרשנויות" והבחירה באנלוגיה של תיאטרון קבוקי... שמשניהם משתמע לעג לתנ"ך. (ולעג לכתבי הקודש הוא אמירה תיאולוגית) תאמין לי... יכולת להעביר אותה אינפורמציה בדיוק בלי להפסיד אף ביט של מידע, בלי להביע דיעה על הטקסט המקראי עצמו.

אחמס1

New member
אהה

טוב, אם הייתי אומר "המיתולוגיה היוונית היא אוסף של סיפורים ואגדות" גם היית אומר שזו קביעה תיאולוגית? היית כותב הודעה דומה, עם טון נעלב קצת הייתי אומר, אם הייתי משווה את הקשר בין מיתולוגיה יוונית למדע לקשר בין תיאטרון קבוקי לכימיה אורגנית (שים לב שהשוותי את הקשר בין התחומים ולא את התחומים עצמם). אתה לא יכול להכחיש שהתנ"ך הוא אוסף סיפורים ואגדות, אתה רק יכול להתווכח על נכונותם של הסיפורים והאגדות האלה. אני אישית מאמין שחלקים לא מועטים של התנ"ך הם אכן נכונים במידה רבה (כמו שאתה יכול לנחש - לא מה שכולל התערבות ישויות על-יכולות). אני מסכים שהיה בהודעה שלי טון עוקצני. אתה מוזמן לעקוץ את הדת שלי בחזרה - אני מאמין שהיקום נברא ע"י ישות בשם אמאדור שלאחר שבראה את הבוזונים מתומני הספין (קתולוהואיונים) הפכה לישות בשם קתולהו ועכשיו היא נחה באוקיאנוס עד שיעירו אותה הכוכבים והיא תשמיד את האנושות.

אחמס1

New member
נכון...

ביום הדין, when the stars are right, נפח הנוזל בנהר הסטוקס יגדל, מצד אחד הוא יזרום לתוך ליבת כדור הארץ ומשם לאוסטרליה, ומהצד השני... את יודעת איזו דלת הוא יפרוץ!!!

למעלה