היי יש לי שאלה..

l u l i 3

New member
היי יש לי שאלה..../images/Emo41.gif

יש הבדל בערבית אם אני רוצה לכתוב: כלב גדול חנות גדולה הכוונה היא למילה "גדול" (כביר) אם זה שונה זכר ונקבה תודה

l u l i 3

New member
עוד שאלה...../images/Emo41.gif

כשמתקינים את השפה הערבית בלוח הבקרה , על מה צריך ללחוץ? פשוט יש כל מיני סוגי ערבית.. תודה

SupermanZW

Well-known member
הייתי ממליץ דווקא על ערבית מצרים

מי שאינו דובר ערבית כשפת אם ומעוניין לדבר ולכתוב ערבית אשר תובן בכל מדינה דוברת ערבית רצוי שיבחר דווקא ערבית של מצרים כי היא הערבית בה משתמשים בתקשורת בין דוברי ערבית המתמשים בדיאלקטים שונים, ערבית ירדן מתאימה מן הסתם רק לדוברי ערבית ירדנית.

Peepy

New member
לא מדויק

ראה תגובתי להודעתך בנוגע ליתרונות בלימוד ערבית בביה"ס, אך עם זאת - עובדתית: באמצעי התקשורת (מבחינת חדשות וכו') המקום היחיד שבו תמצא את הלהג המצרי הוא בערוצים המצריים! אמנם אתה יכול להתקל בשירים, בסדרות, בהצגות ובשעשועונים מצריים, אבל הלהג הזה מדובר בפי המצריים בלבד ולא בפי דוברי הלהגים האחרים, שעם דוברי להגים לא מצריים ידברו בשלב כמה שיותר קרוב לספרותית... וכשהם ידברו עם מצרי הם יעדיפו להשתמש בלהג המצרי כדי לעשות רושם טוב (שכן המדוברת המצרית מרשימה מאוד ומסוגננת). הפירוט, כאמור, בהודעתי המוזכרת לעיל.

l u l i 3

New member
אבל אני לא רוצה שפה מדוברת..../images/Emo41.gif

אין אפשרות במחשב לערבית ספרותית, כזאתי שלומדים בבית הספר?

l u l i 3

New member
חח עוד שאלה..../images/Emo41.gif

סורי על ההצפה..מישהו יכול לעזור לי? אני צריכה שתתנו לי דרכים שיעזרו לי להתכוננן למבחן בערבית, מה השיטה הכי טובה להתכוננן אליה? אני לא מצליחה להתכונן!!אני צריכה לזכור 12 מילים להכתבה ונורא קשה לי, למישהו יש שיטה טובה?

umbrella777

New member
ללמוד מילים?

אפשר לכתוב אותם המון פעמים, אפשר לחשוב לאיזה מילים זה דומה ולחפש אסוציאציות (איזה מילים אלה?) אפשר להגיד אותן בעל פה ולהקליט בטייפ ולשמוע את זה הרבה בקיצור- כשלומדים שפה צריך סבלנות
בהצלחה!

אסוציאציות-השיטה הכי טובה

לכי אפילו על הדברים הכי הזויים שיכולים להיות, זאת הדרך הכי טובה. אני אתן לך דוגמה למילה שאני אף פעם לא אשכח בזכות אסוציאציה הזויה לחלוטין שהייתה לי. הייתי צריך ללמוד את המילה ירק-בערבית באצקא. וחשבתי על זה שעם יורקים על קמח הרבה מאוד פעמים בסוף הוא הופך לבצק (כי זה כמו שמערבבים קמח ומים....) מוזר הא? זה בדיוק מה שיגרום לך לזכור את זה.

l u l i 3

New member
חח אני עושה את זה באנגלית!../images/Emo41.gif

חשבתי שאני המוזרה היחידה..חחחחחחח

umbrella777

New member
בוודאי,

בערבית כמו אנגלית הלוואי שמצטרף לשם יתאים במין ובמספר. צריך רק לזכור שחנות למשל זה זכר בערבית.. אבל יש הבדל בין ילדה גדולה (בנת כבירה) לילד גדול (ולד כביר)

l u l i 3

New member
אבל מה החוק להוספה של נקבה?../images/Emo41.gif

זאת אומרת, כמו שלשלי מוסיפים אִ+י (הכל בערבית כמובן..)

כמו בעברית

התא מרבוטה מקבילה כמעט לחלוטין להוספת ה-ה"א העברית בין זכר לנקבה (מלך-מלכה).

B o N u s

New member
נממ

כלב זה זכר אז את תגידי כלב גדול אבל חנות זה לא נקבה כמו בעברית, זה זכר. לכן גם אז תגידי גדול. תוכלי לזכור למשל שחנות זה דוכן בערבית כמו דוחן שמוכרים בו דברים בעברית ושבית [דאר] זה דירה. הנה שתי שיטות שונות.

למעלה