היי טליה.

g00gle

New member
היי טליה.

קראתי את תשובתך לרות ותשומת ליבי הופנתה לחלק הזה: "יידו קרישנמורטי תמיד אמר, שהצער שלנו נובע לא מכך שאנו חושבים על האדם שממנו נאלצנו להפרד בפיזי (מפני שבלעולם איננו ב-א-מ-ת נפרדים) אלא מתוך הרחמים שלנו כלפי עצמנו, על כך שלא נראה יותר את אותו אדם ולא נחווה את האהבה שהוא העניק לנו . לכן הצער נובע מן האגו ולא ממשהו אחר. כאומה שיש בה שכול רב, אנו נוטים להפוך ל'קדושים מעונים' בכל הקשור ליקירנו המתים. הצער, האבל והשכול 'נותנים לנו לגיטימציה' להיות 'קדושים יותר'." קשה לי מאוד לקבל את זה.כנראה בגלל האגו וגם בגלל שאני מוצאת שיש הרבה תבונה בדברים הללו. האם כשאני מתאבלת על אדם זמן רב זה אומר שאני מוכנה להעניש את עצמי בסבל בגלל שהאגו שלי לא מניח לי לשחרר אותו? בגלל שאני "אוהבת את עצמי" כל כך עד כדי כך שאני מחליטה לייסר את עצמי במחשבות כמו: "למה הוא היה צריך למות"? כדי "לנפח" את האגו? אני שואלת זאת כי כואב לי לחשוב שהאבל האישי שלי היה בגלל אגואיסטיות לשמה... ולא בגלל שבאמת אהבתי את הבן אדם הזה. תודה רבה.

Tal_Ya_Tal

New member
שלום../images/Emo201.gifg00gle../images/Emo24.gifברוכה הבאה

ראשית, עלי להבהיר את המושג 'אגו' כפי שאני משתמשת בו וכפי שמשתמש בו ה'קורס בניסים' או התורות הרוחניות האחרות. אין לו את אותו המובן של 'אגואיסט' למרות שהמושג אגואיסט נגזר ממנו. אגו= תחושת הנפרדותאגו הוא בפשטות האמונה בנפרדות. אגו זוהי התנגדות לתהליך הצמיחה האבולוציוני. הדחף לפעול בצורה אקטיבית, הרצון לשלוט בחיינו. הדחף ליזום אירועים, שישנו את חיינו. אנו מאמינים, שבזאת טמון כוחנו. אנו חוששים מאד לצוף על פני המים. מפני שלדעתנו, הזרם יסחף אותנו אל הבלתי נודע. הבלתי נודע מפחיד אותנו. כי אין לנו שם שליטה. אם אין אמון, איך יתכן שנסכים להיות ללא שליטה על חיינו? מאידך, אם לא נתיר מקום לבתי נודע- ניהפך לקנאים ופנטיים. EGO = EDDGING GOD OUT אגו = תחושת הנפרדות. האגו הוא סימן ל"אני" מוגבל ומופרד, שנולד בגוף לסבול ולסיים את חייו במות. הוא הרצון הרואה את אלהים כאוייב. אגו = האמונה במציאותו של "אני" נפרד. או האמונה ב"אני" שאיננו אמיתי, אלא מזויף ושנעשה כתחליף ל"אני" שיצר אלהים. אגו = מחשבת הנפרדות שנתנה קיום ל: חטא, פחד, אשמה. אגו = מנגנון הגנה אגו = גוף אגו = חמישה חושים אגו = בעיות פסיכולוגיות אגו = קארמה אגו = חסך (חוסר) אגו = הזדקקות למילוי החסר אגו = עמדת נחיתות אגו = תחושת מאויימות אגו = הגנה אגו = התקפה אגו = למידה דרך השוואה אגו = כל מה שמשתנה אגו = כל מה שלא זז (תקוע) אגו = פחד פחד = חושך חושך = צל האגו מסרב לשחרר את ההתנסויות מהעבר, גם אם הן "שליליות" על פי תפישתו, כי הוא מזהה את עצמו דרך ההתנסויות. לאגו אין קיום. על כן, כל התנסות חדשה מאיימת עליו והוא מגייס את זכרון ההתנסויות "השליליות" במטרה לעצור בעדנו. התנגדות – היא כלי ראשון במעלה של אגו . זהו כלי ההשרדות שלו. התנגדות – נוצרת דרך תהליך כימי של פחד לוותר על העבר = תהליך הסליחה סליחה היא זכרון סלקטיבי אהבה היא מחשבה של אמת אשר אינה עוזבת את מקורה. התנגדות – נוצרת דרך תהליך כימי של פחד (הצל) במשך כל הדרך הרוחנית, תמיד האגו "מוריד אותנו למטה". כל עוד אנו מכורים לאגו המפחד, אנו רוקדים על פי צלילי חלילו. אני לא אגו – יש לי אגו אני לא גוף – יש לי גוף אני לא הבעיות שלי – יש לי בעיות (בעצם, אין לי!!!) כאשר אינני מזדהה עם הדבר עצמו, יש באפשרותי לבחור להשאר אתו או לא ולאיזו מטרה. שבעת הכללים של האגו 1. רצון להיות כמו אלוהים 2. רצון לכבוש את אלוהים. את ההוויה 3. רצון לשלוט בעולם בו שולט עקרון הקיטוב: נתינה ולקיחה 4. רצון בשליטה 5. רצון לכבוש ולרשת 6. רצון לדכא 7. רצון לנטרל את אלהים לחלוטין, דרך ניצול "לרעה" של שמו כל הכללים הללו נובעים כתוצאה מאמונה בפירוד ופחד מאל מעניש. מקווה שזה מבהיר יותר את התמונה
L&L TALYA

למעלה