היי, טיפ, עזרה, עיצה?

היי, טיפ, עזרה, עיצה?

אני מנגנת גיטרה כבר 3 וחצי שנים, ועד עכשיו כמעט ולא נגעתי בעניין אילתורים וסולואים.. בינתיים עבדתי על סולמות על הצוואר, מינורים מאזורים פנטטונים.. נו אתם יודעים :).. אבל עוד לא התחלתי לעבוד ברצינות על אילתורים, ואני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל.. אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לתת לי טיפים, עצות מכוונות, מאיפה להתחיל.. תודה! מור

it z

New member
עצתי היא

להתחיל עם אילתורים על בלוז, זה ממש פשוט עם סולם פנטטוני , לשים לב לטרגט נוטס ולנגן הרבה עם חברים!

מה זה אומר טרגט נוטס?..

ולאלתר אל בייסיק בלוז אני מצליחה, וזה אפילו נשמע נחמד.. אבל נגיד בג'אז בלוז אני כבר מתחילה להסתבך, כי אם אני נשארת על אותו סולם פנטטוני זה כבר נשמע מעפן, ומצד שני אני לא יודעת במה עוד אפשר להשתמש.. וכאלה.. תודה על התגובה!

11122233311

New member
אני מאוד נהנה מהאלתורים

יש שירים יפים שאפשר לאלתר עליהם, לא רק רק מהראש. אני למשל מאלתר על שירים כמו למשל: let it be knockin on heaven's door purple rain אני מוריד backing track שלהם, ועליהם אני מנגן. בדרך כלל את הבית הראשון אני מנגן מה שהסולן שר, כמובן עם שינויים ואלתורים למיניהם. ואז את הפזמון אני מנגן גם מה שהסולן שר קצת אחרת תלוי בשיר, ובית שני אני מאלתר על כולו חוזר לפזמון ומאלתר עד הסוף. אז זה עוזר לי גם שאני לא צריך הכל לאלתר מהראש ואני נאבד ויוצא משעמם (כי אין לי הרבה נסיון באלתורים ובנגינה בכלל). יש לי תבנית כזאת של שיר קיים שיש לי את הפראזות והמלודיה הכללית של השיר, ועליה אני מאלתר. זה עוזר לי לפתח איזשהו רגש ונסיון בלהוציא מהגיטרה בדיוק את מה שאני רוצה.

קלפטון1

New member
אילתור

הכי קל והכי פשוט זה לקחת סולמות שאת מכירה הכי טוב,אני מלך במאז'ורים למשל,אז שאני שהתחלתי ללמוד סולמות למדתי 9 סולמות מאז'ורים,פשוט שאני מאלתר אליהם,אז נורא פשוט לי,לעבור מאחד לאחד,אחר כך אפשר לעבור לאלתר על הסולם שמתאים לאקורד,עם לדוגמא הקטע מורכב מ-A,D,E אז אני אוהב לאלתר קודם כל הסולם שבו האקורד נמצא ואז להחליף סולם תוך כדי לאקורד הבא וחוזר חלילה. עוד דבר שנורא טוב לעשות במיוחד בהתחלה,הוא לא לרוץ,לקחת הכל לאט,תו בשעה מצידי,לזרום עם הקטע כן,אבל לא לשכוח שאת מספרת סיפור.אחרי כמה זמן שזה נעשה קל יותר אפשר לעבור למהירות גבוהה יותר. עם את בעניין של בלוז כדי להתמאצות יותר בענין של מינורים ופנטטונים,וגם שמה למצוא את כל האפשרויות שלהם,כל אצבע על כל מיתר,וככה תוכלי להליף,פוזיציות,שכולם שייכיות לאותו סולם. בהצלחה

oneman2

New member
לשמוע כמה שיותר דברים

סטיבי ריי ווהאן, אריק קלפטון... להקשיב לכמה שיותר דברים, לנסות להוציא אותם משמיעה, זה מפתח מאוד ומוסיף הרבה רעיונות.

קלפטון1

New member
../images/Emo45.gif

ממש רעיון טוב,אין-ספור פעמים אני גונב מהם חלקים בסולואים מפורסמים שלהם,לאלתור הצנוע שלי.

RoieL

New member
נכון../images/Emo45.gif

בעיקר לסטיבי יש דברים שמשתלבים כמעט עם כל סולו שאתה עושה ותמיד נשמעים טוב.

../images/Emo207.gif שאלה בקשר לסולמות

איך אני מוצא סולם של שיר אחרי שיש לי את האקורדים שלו? ואם יש מודלודציות של סולמות בשיר האם יש דרך קלה לראות את זה חוץ מלשמוע את זה? תודה רבה

oneman2

New member
תשובה

אחריי שמצאת את האקורדים, אתה יכול לדעת מאיזה תווים מורכב כל אקורד. הרבה פעמים, כששיר נכתב בסולם כלשהו האקורדים שבהם בוחרים להשתמש הם אקורדים שבנויים מהתווים שנמצאים בסולם. ככה, כשאתה יודע מאיזה תווים מורכבים האקורדים אתה יכול לגלות בקלות (יחסית) באיזה סולם השיר נכתב.

למעלה