היי, חזרתי לרגע...

Faith Now

New member
הדת לא מנסה להוכיח שום דבר.

רק הכסילים מנסים בכל כוחם להוכיח דבר שלא ניתן להוכחה. אוטוטו יגיע היום שגם המדע יתחיל לגרד את פדחתו מחוסר הבנה בחוקי הבריאה והיקום. אין מטרה רווחית בדת היהודית (לגבי האחרות , מן הסתם יש מטרות רווחיות)מטרתה שונה לגמרי מכל מה שאתם מנסים להדביק אליה. אולי תתחיל ללמוד משהו במקום להתחבא מאחורי מילים יפות? היחס של כל אוחזי "חופש" לגבי היהדות היא לכאורה מציאות של רבנים מפורסמים כגון : עובדיה יוסף, אמנון יצחק ודרעי. אם זה מה שמצטייר לכם מהדת היהודית מצבכם בכי רע ....

גוססי

New member
אולי מצבה של היהדות הוא בכי רע

אם מה שמצטייר כשאומרים "יהדות" הן דמויותיהם של הרבובדיה, דרעי, אמנון יצחק וח"כ ליצמן...

וכרגיל אתם ממשיכים להתחמק !!

הובא בפניכם ציטוטים של מדענים גדולים ומפורסמים, שחלקם "חזרו בתשובה" (ולא חשוב באיזו דת בחרו). אותם המדענים (בין "שחזרו" ובין ש"נשארו"), טוענים ומצהירים, שישנו אלוהים! ישנה "יישות על"! האחראית, ועדיין מפקחת, על כל הנעשה כאן בעולמנו. אך אתם, כמובן תמשיכו להתחפר בעמדתכם!! (כל עוד נשארו כמה מדענים שעוד לא הודו בכך בפה מלא) ותעשו הכל כדי להצדיק את טיעונכם, שהופרכו זה מכבר.

פינגו

New member
וכרגיל אתה לא מבין את ההבדל ביננו!

אתה אמצת לי מדענים בתור רבנים? לא תודה, אני מוותר על שירותיהם, אני חושב לבד..! (מומלץ לך לנסות, למרו, שמניסיון, אני מזהיר אותך שזה מתיש לפעמים. במיוחד כשנתקלים באנשים שלא חושבים טוב לבד...)

מה אתה מקשקש?! ...

אלו מדענים מאותו ה"מועדון"! שעובדים וחוקרים ביחד עם אותם המדענים שאתם נאחזים בקביעותם בכל הקשור לחקר היקום. אבל מה? כרגיל, תמשיכו לאמץ את דעתם של אלו שלא חושבים כך. לפי הראש שלכם, אותם המדענים שהודו, הם בחזקת טיפשים, ללא שכל, המאמינים ברעיון טיפשי ומטופש על יישות על = אלוהים, ורק אתם יודעים יותר טוב מהם!

פינגו

New member
מה אתה מנדנד?

אני לא התווכחתי איתך מלכתחילה לגבי קיומו של אלוהים. הטענה שלי היא הרבה יותר בסיסית, אין טעם להתווכח על כך משום שדת היא תיאוריה שאינה מדעית. אם תציין בפני מאורע אחד שאם הוא יקרה, אזי תטען שהתיאוריה המכונה דת היא מופרכת- אזי זו תהייה תיאוריה ששווה בחינה. כל עוד הדת מתיימרת להסביר הכל, אך אינה מסוגלת לנבא דבר, היא אולי מעניינת אבל לא ניתן להוכיחה או להפריכה. מהסיבה הזאת לא אראה במאמין טיפש ולא אראה באתאיסט כופר באמת כלשהי. קפיש?

preacher

New member
קראתי סופסוף את המאמר

כדי לסכם אותו אני אחלק אותו לשלושה חלקים: חלק ראשון עוסק בקיום הבריאה עצמה - כלומר האמונה שהעולם נברא ברגע מסוים. נכון, כל מדען כיום תומך בזה. מה שכותב המאמר שכח להזכיר הוא שהמדענים תומכים בעולם שנברא לפני כ- 15 עד 20 מיליארד שנה ולא 6000. בנוסף, ההנחה של קיום ישות עליונה בגלל עצם הבריאה הוא בעייתי ביותר. אם מניחים שקיימת סיבה ראשונית ליקום, אין סיבה למה לא לבחור את המפץ עצמו כסיבה הראשונית.העובדה שהרעיון של היווצרות היקום מעצמו לא "מוצאת חן" בעיני אנשים לא מעלה ולא מורידה - קיימות מספיק דוגמאות בטבע לדברים שסותרים את מה שאנו מצפים לו ואת השכל הישר. חלק שני עוסק ברעיון שחוקי הטבע כאילו "נתפרו" כדי ליצור חיים. לדעתי המדענים המצוטטים מסתכלים על הנושא מהזווית הלא נכונה: אלה הם החיים כמו שאנו מכירים אותם שנתפרו לפי חוקי הטבע. עם חוקים אחרים, היו חיים מסוג אחר. ניתן גם להניח שיש יותר מיקום אחד (פירוש העולמות המרובים לתורת הקוואנטים) ואז בכלל אין בעיה - קיימים אינסוף יקומים בעלי חוקים שונים, והחיים התפתחו רק ביקומים בהם החוקים מתאימים לכך. חלק שלישי מורכב מציטוטים של מדענים התומכים באמונה. מספר הציטוטים שם הוא בסביבות העשרה-עשרים. האם מחבר המאמר לקח מקבץ מקרי של ציטוטים? כמובן שלא. הוא בחר את הציטוטים שיתאימו לו. מתוך אלפי, עשרות אלפי, לא יודע כמה מדענים בחמישים השנה האחרונות, אפשר למצוא ציטוט לכל דבר. אני כבר פגשתי מתמטיקאי שמאמין באסטרולוגיה. מכל השמות שהוזכרו כמאמינים בישות כלשהי זיהיתי רק את פול דיראק ואת ג´אסטרו, ואני יכול להביא עשרות מדענים אחרים ו"חשובים" יותר שיגידו ההפך - איינשטיין, נילס בוהר, סגאן, פיינמן, הוקינג. לא שהחשיבות של מישהו משנה - התרשמות אישית של כל אדם, אפילו היא מדען מפורסם, היא עדיין בגדר התרשמות אישית. כל מה שנאמר במאמר אינו נופל בתוך ההגדרה של מדע ניתן לבדיקה.

התגעגעת? ../images/Emo13.gif ...

אל דאגה, עד להודעה חדשה אני כאן לפרקים... ממשיך בחיפושי אחר מידע רלבנטי

בזה אין ספק שאחכים...

מה שבטוח זה לא יהיה בכיוון שלך, את הכיוון והאמת שלי מצאתי. אמנם לקח לי שנת דור אבל מצאתי. התחלתי ב"חיפוש" אחר האמת (ולאו דווקא בחיפוש אחר קיומו של האלוהים), כבר בגיל העשרה, והיו לי ויכוחים אינסופיים עם אין ספור "מבינים", חילוניים ודתיים כאחד. אמנם איני חרדי, אך את התשובה האחת והיחידה מצאתי. היום, כשאני אוטוטו סוגר את גיל ה-40, אני בטוח בעצמי יותר מתמיד, מפני שאת רוב החיפושים חיפשתי דווקא במקורות שאתם מסתמכים עליהם*, והם הם, שהביאו אותי להאמין בקיומו של אלוהים, והיום, נשאר לי להתמקד בחיפושים יותר מעמיקים (מבעבר) או יותר נכון לומר, לשאול שאלות "מבפנים", את אלו שמלמדים אותי את הדף היומי, קרי = החרדים. ותתפלא עד כמה שהם מעודדים שאלות מכל סוג. על זה נאמר "לא תשאל לא תדע" * במשך שנים, שאבתי וינקתי כל טיפת מידע הקשורה בפיזיקה, ובחקר החלל, בין אם זה מאמרים, תוכניות, כתבות וכו´.

למעלה