היי חברים

big mama 2

New member
היי חברים

אניחדשה כאן כי בעצם רק אתמול גיליתי אתכם !!! אני מגדלת תוכים כבר הרבה שנים ויש לנו ממש פינת חי עם למעלה מ300 ציפורים ותוכים אשמח לעזור ולייעץ.

big mama 2

New member
איזה סוגים ??

וואי , טוב מאיטפה להתחיל ?? אז ככה - תוכונים , קוקטלים , ציפורי אהבה , פינקים , דררות צהובות וירוקות , רוזלות ,זמירונים ,בולבולים , אורגים , כנרים , מיינות , סטרלינגים , ג'אקואים , אמזונות , לורים.......

טוף אז יש לי שאלה אליך....

נראה לך שאני יכולה לגדל יחד באותו כלוב (גדול בחצר) 4 תוכונים, זוג פינקים(שכבר קיימים שם ומסתדרים) זוג קוקוטלים וזוג כנריות? ~ואליי גם זוג ציפרי אהבה?~ כולם יחד בכלוב אחד גדול יסתדרו או לא?

big mama 2

New member
ציפורי אהבה

חייבות להיות רק עם עצמן , זאת ציפור צאד תוקפנית , הם מסוגלים לתקוף ולהתעלל בציפורים גדולות מהם . אבל כל שאר הציפורים שהזכרת יכולות בקלות ובשמחה לחלוק כלוב אחד בתנאי שהכלוב מספיק גדול.

big mama 2

New member
אין בעייה עם הגודל

רק צריך לוודא שהכלוב באמת מספיק גדול ושייש מספיק מקלות שמותאמים לכל הציפורים וכמובן הרבה כלי אוכל ומים.

אז ככה...

הכלוב הוא 2x1.5 בגובה 2 מטר. יש בו מקלוס מסוגים שונים: שורשים, ענפים של עצים ושיחים יבשים, מקלות במבוק מהגינה, צינור פלסטיק אחד של השקיה וכו'... יש בו 2 מיכלי אוכל: אחד בינוני שתולים על הקיר עם גרעינים גדולים מהתערובת גאקויים ואחד שעשוי מתחתית של עציץ בגודל בינוני עם הגרעינים הקטנים והביצים והוויטמינים וכל השאר. אין בעיה להוסיף עוד מיכל. ומים יש מיכל אחד כזה שתלוי עם שפיץ קטן למטה שאליו דוחפים תמקור ושותים... אבל הוא יחלסית גדול למיכלים הקטנים שבד"כ יש מהסוג הזה. גם מיכלי מים אין שום בעיה להוסיף. אז? הכל תקין?

big mama 2

New member
הכל בסדר

הגודל תקין. תוסיף עוד כלי אוכל עם מזון לציפורים הקטנות ועוד כלי מים וגם כליי מים שיוכלו להתרחץ בהם. את צינור הפלסטיק תוציא כי יכרסמו אותו

אממ...

הוא מהצינורות השחורים החזקים והם לא מכרסמים אותו.. הם מעדיפים את הענפים האלה עם הקליפה והשורשים הקיצר הענפים המכוספסים .. הם מפרקים מהם תקליפה... וחשבתי שאני אוסיף אמבטיה רק בקיץ כי עכשיו קר....? או שלהוסיף עכשיו למרות הקור? אני מזכירה לך שהכלוב בחוץ..אמנם זה אילת אבל עדיין קר...

big mama 2

New member
או קיי

כל עוד הם לא מכרסמים אותו - זה בסדר. שים בכל זאת אמבטיות , אצלנו כשייש גשם למשל כל הציפורים נדבקות לרשת בכדיי להרטב . בכל מקרה - לא ירצו לא יתרחצו. שים גירי סידן בכלוב

יש אבן אחת...ושלד אחד של דיונון....

את יודעת המעוינים האלה מהסחוס... כרגע הם לא ממש מכרסמים לא את זה ולא את זה.. הנקבות פעם במליון שנה נותנות כרסום קל באבן אבל לא יותר מזה...

big mama 2

New member
נו טוב

העיקר שייש אם הם לא נוגעים בזה , מה אני אגיד לך - בעייה שלהם . הם לא יכולים להגיד שלא שמת .

באיזה סדר גודל צריכה להיות הבריכה?

וממה אני יכולה להכין אותה? תחתית של עציץ קצת עמוקה מלאה מים זה מספיק טוב? ולעשות בריכה אחת לתוכים הגדולים ואחת לקטנים או שאחת מספיקה? ובאיזה עומק?

טוף צ'מעי מה עשיתי....

לקחתי תחתית בינונית של עציצ עם תליה ומילאתי מים ושמתי... כל התוכים נישו והתחילו לשתות כמו בהמות(לא שאין להם מים בכלי שלהם..) אחרי זה הנקבה הצהובה נכנסה נעמדה באמצע תחילה ככה להתנער באמצע המים כי להרטב ואז עפה החוצה וניערה את עצמה.. איזה ממי! אבל השאר לא נכנסים בינתיים.... נ.ב חדשות טובות הפינקים שלי סוף סוף נכנסים לקן שלהם ונראה לי שבקרוב יהיו ביצים כי הם כבר מלא זמן יחד.. וואו.. מעניין עם הגוזלים יצאו מיוחדים כמו האב שלהם (מאיזושהי מוטציה הלחיים שלו יצאו שחורות במקום כתומות)...

אאההההה נראה לי שזה קרה!

יצאתי עכשיו החוצה להסתכל מה שלום התוכים.. ואני רואה שאני לא מוצאת את הפינק הזכר.... חיפשתי וחיפשתי עד שעלה בדעתי שאולי זה קרה- אוליי הייתה הטלה. אני מסתכלת לקן ואני רואה את הפינק יושב שם. אני מסתכלת על הפינקית ואני רואה שהיא כבר לא דבה כמו שהיא הייתה.... אני לא רוצה לגשת לראות אם יש ביצים כי אני מפחדת שאם אני יתקרב לקן שלהם הם ינטשו אותו.. אז אני כולי תקווה שאני צודקת ושבקרוב יגדל דור חדש של פינקים עם לחיים שחורות!

או שלא...

הסתכלתי ועדיין אין ביצים.. אבל הם כל היום דגרו על כלום?! זה לא ממש הגיוני.... אוליי עומדות להיות ביצים כי הם ממשיכים לאסוף דברים לריפוד... והם אשכרה ישבו כל היום ודגרו.. למרות שאני לא ראיתי שם אפילו לא ביצה אחת....מוזר...

big mama 2

New member
לא צריך משהו ענק

מספיק באמת תחתית עמוקה של עציץ . את יכולה לשים יותר מאחד , אבל אל תיסחפי עם זה. כמובן שבקיץ יש לזה יותר דרישה - ובמיוחד באילת. רק זהירות לא לשים כלי מים פתוחים מתחת לתאי הטלה או סלסלות הטלה - גוזלים עלולים ליפול מהקן ולטבוע.

את מגדלת בובולים בשבי?

אצלי הם כל בוקר באים "לדבר" עם התוכונים שלי. הם ועוד כמה יונים...

למעלה