היי חבריה!

locnar

New member
אה... לא למדתי בהד...

המנהל שלהם בחן אותי בבגרות 5 יחידות, לא הייתי תלמיד של המוסד. ברימון למדתי, ובתקופתי 94-96 היה זוועה: רמת נגנים נמוכה, רמת מורים נמוכה, מורים שמבריזים לשיעורים נון סטופ, לוגיסטיקה וניהול כושל, והכי בעסה, - גישה משתיקה ושמרנית. הבנתי שהיום זה כבר ממש לא ככה, אז עדיף שתשאלי את נורדליד ידידנו שמסיים שם עכשיו ונורא נרוצה.... אגב, ספירו ג'ירה באמת להקה לא משהו, עם בסיסט מגניב, וקלידן ממש מגניב (טום שומן) ואפילו מתופף חמוד. אבל יש להם 2 יציאות מפתיעות במצויינותן: 1. הדיסק עם מרכוס מילר (לא זוכר את השם) 2. fast forward שלושה קטעים בדיסק הזה קטלניים.

locnar

New member
לפני שכולנו נתחיל

לפנטז על מין אנאלי עם יוסי לוי, כדאי לדעת שהוא כנראה ירדם באמצע. מהשיעמום שלו את עצמו. אבל יכול להיות שהוא פשוט שנא אותי באופן מיוחד, ובצדק עם איך שהתנהגתי שם, ובגלל זה לא הלך לי איתו... אני שמח שהוא מלמד טוב עבור אנשים מסויימים, אני השתעממתי. אגב, יוסי לוי הוא אומן טוב ואמן לא משהו. יש לו קריאה מדהימה, והוא חרש רפרטואר, ויש לו המון ידע, אבל לדעתי הוא נגן די יבש וחסר מעוף. שהוא מנסה להשתגע זה לא הולך לו. וגם - מישהו שמע אותו מנסה לשיר??? אוזניים תצילנה :) בכל מקרה, סבבה, בהחלט מוסיקאי טוב.

nordlead

New member
דייייי

לסקי, לא יפה,צריך לדעת לתת כבוד לאנשים גם הם לא בדיוק לטעמך לא? הוא מנגן סוף העולם,אמנם גם אני לא תמיד מתחבר לסטייל אבל עדיין... ויש לו יםםםםםםםםםם של ידע... אני גם חושב שהוא מורה טוב,פשוט חשוב לא להיות עצלן איתו. קריוק

locnar

New member
זה מה שאמרתי

אני באמת לא סתם בא לקטול... לא נהנה לשמוע אותו מנגן. לא הלך לי איתו כתלמיד. מוסיקאי מצויין. שמח שהוא עוזר, ומלמד טוב. מכבד אותו ואת כישוריו מאוד. לא מסוגל לשמוע אותו שר, כי יש לי קיבה רגישה. ברור?

Ruslan Sirota

New member
../images/Emo13.gif

ken itay :) hitga'agati la signon
ma kore ahi? lo shamati mimh'a zman rav.. matay ata mat'hil lilmod? ve ma? ani kanire hozer le bikur be eze.. yuli.. hakol po tov haya gig im burton, yesh video ani shomea et ha shit shelha adain.. ha ktaim shel'ha she yesh li be mp3. ponim elay yam anashim be ICQ.. ohavey confusion.. ktaim
teadken

adiluz

New member
../images/Emo79.gifתודה על השיתוף

ראיתי את יוסי במחווה לג'ימי הנדריקס ומיילס דיוויס והוא באמת היה טוב אבל לפי החוקים קצת חסר מעוף באמת.

locnar

New member
שמתם לב כמה

מחוות יש בארץ? אנשים כל כך נחמדים, שכל הזמן מחווים מחוות... ג'ימי הנדריקס, מיילס, קולטריין... מרוב מחוות אין מוסיקה מקורית.... השאלה היא עד כמה זה רציני... האם להנדריקס או מיילס איכפת שעמיקם קימלמן עושה לכבודם מחווה? האם לקולטריין איכפת מגוטפריד :)? לי גם יש מחווה לחוות כלפי הג'אז הישראלי, אבל אקסהביציוניזם אסור ע"פ חוק אז...

Ruslan Sirota

New member
itay..

1 - Ha jazz ha israeli .. nimtza ba rama ha gvoha be yoter she hu yahal lehimatze ba be ISRAEL... hakol nora toem be enay... haiti meod mufta im ramat ha jazz ve ha gisha elav ba aretz hayta meshakefet (le dugma) et lihtenshtein o shvaitz.. ve lo et ISRAEL .. kefi she hi meshakefet hayom. 2 - ha jazz be USA sucks just as badly .. New-York ze mashehu aher.. NY ze lo USA.. ze lo yitzugi. ki USA medina anakit.. im ramat jazz .. ahat ha nemuhot she pagashti... ani medaber al kol makom aher hutz mi LA, NY, BOSTON, WASHINGTON, DETROIT.. ve ulay od 3-4 arim gdolot ba medina.. she mehavot beereh 6% mimena. Tavo le arizona ve tihashev le mifletzet Jazz sham... beemet!

locnar

New member
נכון מאוד.

רק שאני חי פה, אז אני מבקר את מה שהולך פה ולא באריזונה. חוץ מזה, שיש נגנים אדירים שיצאו מישראל... אבל שהם נהיו אדירים הם יצאו... מה זה אומר על הזירה המקומית? כל מופעי המחווה למיניהם, והחלטורות האחרות שלא מושקעת בהם מחשבה מקורית... (זוכר את מחווה לבן כלב?)

locnar

New member
אגב, אתה יודע איזו לאפה מגישים בכלא

עירקי? פיתה-בעת'!! חג שמח.

Ruslan Sirota

New member
mevin ta nekuda rak she

levaker et ha jazz ha israeli ze kmo levaker ta ma'asar ki en bo mazgan ve mahshirey hit'amlut. ze kol kah TIV'I she ha jazz ba aretz hu be matzav KAZE.. she en bihlal ma levaker et ze.. zo rak OD hishtakfut shel kol ha shaar.. lo yoter. Totzaa shel Israel atzma.

adiluz

New member
../images/Emo128.gifאני לא חושבת שאפשר לעשות

הכללות גסות כלכך. מישהו מוכן להסביר לי מה זה הג'אז בארץ? אולארצ'יק שעושה ג'אז מקורי? מחוות שגם לדעתי הן מיצו את עצמן? אלברט בגר? יונתן אבישי? עומר אביטל? פורטוגלי למיניהם? כל אומן שונה מאד ואני מזכירה חלק קטן שפועלים בארץ בתחום. או אולי בכלל המצב של צרכני הג'אז מה שלדעתי באופן יחסי לא רע. הג'אז לפחות בשבילי הוא קודם כל להנות. להיסחף עם ההרמוניה והאילתורים. גם אם זאת מחווה, עיבוד מרענן יכול לעשות את זה ובישראל קורים דברים! גם לי לפעמים נראה שחלק מהג'אזיסטים קצת מחפפים. לוקחים סטנדרטים ומאלתרים קצת אבל יש מעטים כאלה. הרוב קודם כל נהנים ורוצים לחלוק את הנאתם אחרת הם היו לומדים מחשבים או משהו..

locnar

New member
לרוסלן יש פוינט חזק...

פני הג'אז כפני הדור. פני הדור כפני הכלב. אני חושב שברמת התעשיה (yeah right) המקומית יש ליקוי חמור אחד והוא החובבנות. ברמת הפרט, יש אמנים ענקיים, שחלק מהם מנית, והם בהחלט עושים כמיטב יכולתם, וזה לא מעט. הבעיה היא שהמסגרות בארץ, וטעמו של קהל הלא-מוסיקאים, כמו גם אופי העם השוכן באזור, כופים במידה מסויימת על השוק ליצר, וגרוע מכך, למחזר חומרים שאבד עליהם הקלח. מי צריך עוד מחווה למיילס מי? תנו לי משהו שאני לא מכיר... חדשו משהו... מישהו פעם שמע פה את תכניות הרדיו המקומיות? בג'אז הכוונה..? 88 או דני קרפל? הכל מלפני שנות ה70.... במקרה הטוב... עוד ביטוי לשמרנות... לא רק פה אגב - הסדרה עטורת הפרסים והשבחים עם ווינטון מרסאליס על הג'אז שזכתה פה לכזאת התלהבות.... סדרה מצויינת, רק ששכחו שם שיש גם ג'אז מודרני היום... הזכירו איזה נגן משנות ה30 שרק היסטוריונים של ג'אז שמעו עליו, ולא טרחו לציין אמן שולי כמו פט מת'יני... או צ'יק... לסיכום, שילוב של שמרנות, חובבנות (מצד התעשיה יותר מאשר הנגנים), ואינדוקטרינציה של הקהל הרגילו אותו לסטנדרט נמוך עד אפסי ברמת ההיצע - לא באיכות הנגנים, אלא במה שהם מייצרים. כל מי שראה הופעות טובות בחו"ל, או מכיר מעט שווקים בניכר יכול לעשות את ההשוואה המתבקשת - ועל זה רוסלן דיבר לדעתי... * רק קוריוז קטן לסיכום - הידעתם כיצד נראה מופע מחווה בחו"ל? דוגמא אחת בה צפיתי במו עיני, היא של צ'יק קוריאה, גמבלי, פטיטוצ'י, ווקל, סטיב גאד, גארי ברטון, מייקל ברייקר, סטנלי קלרק, אריק מריאנטל, אדי גומז, רטרן טו פוראבר.... כולם נעמדו על במה מאוד יפה, והביאו מחווה לכל הקריירה המדהימה של צ'יק... עם עיבודים שחבל לכולנו על הזמן במשך 3 שעות של היסטריה המונית. בהחלט הרגשתי שהמחווה מוצלחת. ומסיבה מוצדקת. ושהשקיעו בה מחשבה מוזיקלית רבה, בנוסף לתכנון לוגיסטי ומסחרי קפדני.וזאת לעומת נגנים טובים מהארץ, שעולים על הבמה, פותחים ריל בוק ועושים בושות בכל מחווה כמעט... בלי להכליל, ניתן לקבוע שיש כאן בעיה - אני בתור אדם בעל פרופיל קלאסי של צרכן הג'אז בארץ היום לא מרוצה... אם התעשיה לא עונה על צרכים שיש להרבה אנשים פה, אזי כבר נמצא ליקוי. ניתן להיות אופטימיים, ולומר שהדבר צפוי להשתנות עקב שינוי מבורך של חתך המאזינים בארץ, כאשר יותר חברה בגילי ומטה מצטרפים לקהל אוהבי הז'אנרים הללו, ומורידים את הגיל הממוצע של המוסיקה בארץ ל80. :)

adiluz

New member
../images/Emo79.gifאתה צודק

די שכנעת אותי. הזלזול מורגש מאד לפעמים. היתי שמחה לדעת מאיפה הוא נובע אבל אני לפחות לא איבדתי תקווה ואני חושבת שכל אחד שחבר בפורום הזה וקשור לעשיית הג'אז וצרכנות הג'אז בארץ צריך להתחיל לחשוב קדימה על מקוריות וקידום הג'אז ולא להתקע בכאלה שאמנם גדולים ועשו הרבה אבל עבר זמנם.

Ruslan Sirota

New member
ze yidrosh

tnua hazaka shel individualizm be kerev am israel.. tofa'a she eina mukert lanu ke uma.. ele she be dereh zo o aheret mevinim zot (ve mispar ha drahim lehavin zot hu ke mispar ha bituim shel he'eder ha individualizm) pashut kamim ve OZVIM. ze lo la netzah.. aval af ehad m i ele she ha matzav lo le ruham, (mi meniim individualistiim.. hehe) lo rotze lashevet ve lehakot ad she ze yishtane..

adiluz

New member
../images/Emo79.gifאם אני לא טועה

המקום שממנו אתה כותב הוא לא בדיוק הארץ הזאת... אם אני טועה אז סליחה אבל מוסיקאי מוכשר שכמותך {קונפיוז'ן} עזב את הארץ. אם תוכל לכתוב את המניעים המוסיקליים {אם יש כאלה} שבגללם עזבת {מקווה שזאת לא איזה חדירה לפרטיות} זה יהיה מענין לשמוע {לראות}

Ruslan Sirota

New member
at lo toa

Ani kotev mi hadri she be meonot 'berklee college of music", boston. Azavti be ikar biglal she kibalti milga lilmod kan, ze lo sod she ha rama ha muzikalit be artzot ha brit gvoha mi zo shel israel, ve be heyoti yeled ben 18 zeve ha milga hespiku li kedey lakum ve laazov. ani nagan jazz ba muvan ve jazz ze america. az bati
ha nekuda ha meanyenet hi she kaasher hegati le kan beemet hevanti LAMA hem menagnim kol kah yaffe, kol kah fresh, kol kah amok kol kah amiti, lama KAN .. ve lo be makom aher... ve ha siba hi hutz muzikalit lehalutin. zot dereh haim... she im haiti tzarih lehikanes alea le hezberim haiti tzarih lihtov karov le 3 shaot be retzef. be ktzara omar she hidushim omanutiim, kalkala yetziva, kidma, mitzuy meyravi shel kol sug shel potentzial - kol ele tluim be otam ekronot she mushrashim (o lo mushrashim) be lev libo shel am.. me ahar ve kol ele (omanut, politika.. ) einam yoter mi hishtakfut ha pnim. (reflection of the inner world) matzav ha jazz ba aretz hu besahakol totzaa shel eh she anahnu.. ve beemet - ahat ha beayot ha pahot mashmautiyot shelanu ke medina :) style - im at yeshena 3 shaot be yom.. az kol t'humey hayaih yisbelu... ve kshe tasimi lev she at pahot smeha, ve meabedet mishkal - at lo tzriha lalehet le kirkas o leehol mazon tzunati be meyuhad... pashut tat'hili lishon kmo benadam.. ve hakol yetaken et atzmo otomatit.. ha mishkal yafsik laredet (israelim reguim yoter, pahot teunot drahim,.. ).. simhat haim tahzor (pahot mehvot le parker).. pashut tzarih letaken et ha beaya ha rishonit.. (ve et ze rak ha evolutziya taase. ledaati) Lamrot she lifamim (kmo be mikre ha jazz ha israeli) kal harbe yoter lehavhin be tofaot ha levay shel ha beaya ha zot (kmo matzav ha jazz ba aretz) ve lo) ve lo ba beaya atzma, she hi kimat tamid amuka ve murkevet be harbeeeee mi totzotea ha nirot la ain. Le ota baaya rishonit mahutit she goremet le kalkala yeruda, olam politi kefi she anahnu mekirim oto ve mehvot en sfor, hityahasti be ktzara ba piska ha kodemet.,.. ekronot mushrashim.. individualizm.. bla bla...

adiluz

New member
../images/Emo7.gifזה כל כך עצוב

אין לך מוסג איזה מועקה עצומה תרבוץ עלי היום קשה לי לשמוע את הדברים האלה כנראה כי הם נכונים בעיני. אני אנסה לכתוב עוד כמה זמן שאני אחשוב על זה יותר לעומק ולא ינסה לגרד תגובה בכח.

Ruslan Sirota

New member
lo lo lo

ani besah hakol mebia hashkafa... amerika - ke askola... be shum ofen eyni menase lehatzig tmuna shel metziyut ultimativit ve keitzad israel horeget mimena (lamrot she kah hergashti be mesheh zman rav.. shge ZE beetzem ha matzav) yesh itronot la havaya ha israelit... ve mehiram yadua. ahshav ze rak inyan shel seder adifuyot. ani lo roe shum matara neala yoter mi mitzuy meyravi shel kol ma she yesh la "human state" sheli , latet li... biglal ze ani kan. hagdarot le MITZUY she kaze - kamutan ke kamut ha anashim aley adamot. Kah she .. this is just me.

למעלה