היי חבר'ה

nirk9

New member
היי חבר'ה ../images/Emo163.gif

מה קורה? טוב אז אתם לא מכירים אותי, כי אני לא כותב בפורום, אבל אני קורא כל יום בערך... אני נגן מתחיל, כולה כמה שיעורים על קלאסית, והתחלתי לנגן כי התאהבתי בצלילים המדהימים שגיטרה כולה להפיק =) אז כרגע החלום שלי זה להגיע לחשמלית, ברמה טובה (או סבירה לפחות חח), וחשבתי לשאול אתכם כמה דברים... אז קודם כל, כשאני מנגן אקורדים שונים, לרוב הצלילים נשמעים לי מאוד רע, למרות שאין זמזומים והכל במקום וכו'- האם זה בגלל הפריטה? איך אני יכול לתקן את זה? ועוד שאלה בקשר למפרט. המורה שלי ביקש ממני לנגן עם מפרט, כנראה בגלל שהוא רוצה להרגיל אותי לנגינה על חשמלית כשיבוא היום. עכשיו- אני לא ממש מסתדר עם המפרט- הוא כל הסמן מחליק לי בין האצבעות, וניסיתי כבר כמה שיטות להחזיק אותו במקום אבל זה פשוט לא עובד =( האם זה קורה הרבה, או שפשוט האחיזה שלי לא נכונה? ושאלה אחרונה- מעצם הקריאה שלי בפורום, ראיתי שלכולכם יש ידע רחב, ורציתי לשאול מאיפה הוא... ז"א, כל הידע על סוגי הגיטרות, חברות, חלקים שונים בכלי נגינה, תאורייה במוזיקה, תווים, אקורדים וכו'.. כל הנושא מאוד מעניין אותי, ואני מעוניין ללמוד כמה שיותר.. אז מצטער על ההודעה הארוכה
ותודה לכל העונים =) ניר.

Octavarium

New member
היי ניר.

תבדוק יכול להיות שבאקורדים מסויימים אתה פורט על מיתרים שלא באקורד.. בקשר למפרט, יש אחיזה מסויימת שצריך להתרגל אליה וזה לוקח קצת זמן, אבל אחר כך אתה מגלה כמה היא נוחה, אני בטוח שהמורה שלך יודע איך מחזיקים אותה. זו אחיזה די בסיסית שרוב הגיטריסטים שראיתי מחזיקים ככה. בכל מקרה, עניין של הרגל והתמדה. בקשר לשאלה האחרונה, פשוט חקרנו.. חיפשנו אתרים עם מידע, חוברות עם מידע, קורס תיאוריה וכאלה. חלקים שונים של גיטרה גם הלכנו ושמענו גיטרות שונות עם חלקים שונים והבנו ת'הבדלים פחות או יותר בין אותם חלקים שבנויים אחרת. קראנו מאמרים וכו'. בשביל כאלו דברים קיים GOOGLE וגם פה אפשר לעזור אם יש לך שאלה שלא הצלחת למצוא את התשובה שלך שם או בקישורים של הפורום

eran377

New member
אהלן ניר

לגבי האקורדים שנשמעים רע, כמה סיבות אפשריות עלו לי לראש: א. יכול להיות שהגיטרה לא מכוונת? ב. יכול להיות שאתה לא מחזיק את האקורד ביד שמאל (או ימין במידה ואתה שמאלי) מספיק חזק? ג. אולי אתה פורט חזק מידי? אתה לקחת מעט שיעורי גיטרה, כמה זמן אתה מנגן כבר? העניין של אחיזת המפרט הוא עניין של הרגל. פשוט תכריח את עצמך לנגן עם המפרט ולאט לאט תתרגל אליו ולאחיזה בו. אני עם השנים החלפתי כמה פעמים את האחיזות שלי והיום אני מנגן בעיקר ב-2 אחיזות שונות ומחליף בניהן בזמן הנגינה בהתאם לקטע המנוגן (לדוגמא, קטע מהיר יותר באחיזה טיפה אחרת). בלי פלצנות, את הידע שיש לי צברתי בעיקר מקריאה בפורום הזה. הגעתי אליו לפני כמה שנים בתור ילד שלא מבין מהחיים שלו ולמדתי פה כל כך הרבה שזה לא יאמן. הסתכלתי לפני כמה זמן על ההודעות הראשונות שלי בפורום ורציתי להכות את עצמי מרוב שהייתי מעצבן וחסר ידע. יש פה המון חבר'ה שנהנים להסביר דברים ולעזור עם המון סבלנות ואני למדתי באמת המון, אבל בעיקר משלושה אנשים שכבר כותבים היום פחות לצערי - יובל (kfitzi), אסא ( terje) ואסף (Doc Monti). חוץ מזה חקרתי בחנויות כלי נגינה (בלי להקשיב למוכרים שמדברים המון שטויות בדר"כ), קראתי מאמרים באינטרנט שמצאתי דרך גוגל (כמו שהמליצו מעלי), וגם הלכתי להופעות וראיתי בDVD הופעות וחקרתי על הציוד שהם משתמשים בו על הבמה ואיך הכל עובד. בגדול, הסקרנות הניעה אותי. אז נשאר לי רק לאחל לך השתלבות נעימה
ברוך הבא לפורום. ערן.

Mr MAG

New member
אהלן

שאלת האקורדים: 1. וודא שהגיטרה מכוונת היטב עם טיונר. 2. תוודא שהאצבעות במקום הנכון, בשריג הנכון וקרוב לשריג אבל לא עליו. 3. תוודא שהאצבעות לא חוסמות מיתרים שהן לא צריכות, או לחלופין כן סוגרות היטב איפה שצריך 4. תוודא שאתה פורט רק על המיתרים שצריך לפרוט כי לא בכל אקורד פורטים על כל 6 המיתרים ! שאלת המפרט: 1.תנסה סוגים שונים של מפרטים, יש גדלים, עוביים מרקמים וחומרים שונים ואתה תאלץ לאט לאט למצוא את שלך. 2. תחזיק את המפרט טוב אבל לא חזק - תחזיק אותו ככה שהאחיזה שלך תהיה קבועה והוא לא יחליק אבל בלי לאמץ את היד כי נגינה אמורה להיות נטולת מאמץ של השרירים. 3. תוודא עם המורה ומול תמונות של גיטריסטים אחרים שהאחיזה שלך טובה או פשוט תנסה בעצמך למצוא אחת שנותנת לך יציבה ואחיזה טובות. ובסופו של דבר הטיפ הכי גול זה לעבוד על הכל לאט. בין אם באקורדים, שבהם תתחיל מלפרוט מיתר אחרי מיתר לאט ולבדוק אולי יש משהו ספציפי שנשמע לך צורם ורק כשתתקן להתחיל להשתולל, ובין אם מדובר באחיזה של המפרט שכשתנגן לאט יותר יש פחות סיכוי שהוא יעוף לך ותוכל לראות איך הכי נוח לך להחזיק אותו. בהצלחה !

nirk9

New member
תודה =)

טוב אז דבר ראשון, באמת תודה שעניתם לי... בקשר לאקורדים- יש לי טיונר, אז הגיטרה מכוונת... כשאני פורט כל אקורד לאט, מיתר-מיתר, הכל טוב ויפה והצליל נקי (לרוב, אם לא אז אני מתקן...) כנראה שאני פורט חזק מדי באמת, אבל זה די קשה לי לתקן את זה... אני משתדל וזה לא תמיד הולך =\ טוב כנראה שאני אצטרך לנסות יותר... בקשר למפרט- יש לי כמה סוגים של מפרטים, והשתמשתי בכולם... האמת שכרגע אני לא מבחין בהבדלים, חוץ מאחד שהוא שפיצי במיוחד ובו אני משתמש... לפי המורה שלי האחיזה נכונה... אז אממ, אולי באמת אני צריך להתרגל אליו ולחפש אחיזה מתאימה יותר... אז שוב תודה לכולם =) אה וערן שאלת כמה זמן אני מנגן... אז אני לא יכול לקרוא לזה עדיין מנגן חח, אבל היו לי 6 שיעורים בערך... לפני זה סתם שיחקתי עם הגיטרה בבית לפעמים...

Ultra Spidey

New member
לגבי המפרט

אני פשוט לא מסוגל לנגן עם מפרט על קלאסית, זה פשוט סיוט
ניגנתי שנה פלוס עם אצבעות, ולאחרונה בשל מעבר לחשמלית עברתי למפרט. מתאקלמים מהר
נגן איך שנוח לך

nirk9

New member
למה סיוט?

לדעתי זה דווקא סבבה, אחרי שאני אתרגל סופסוף... עם האצבעות עוד לא התנסיתי, אולי קצת- ממש טיפה, אבל אני אנסה גם את זה... בכל מקרה לי זה לא מפריע- מפרט או אצבעות...

RoieL

New member
תשמע

על כל גיטרה אתה יכול לנגן הכול. גם בחשמלית יש שירים כמו Nothing else matters של מטאליקה שמנוגן עם אצבעות, ובאקוסטית יש את Wish You Were Here או To Be With You [פינק פלויד ומיסטר ביג] שמנוגנים עם מפרט.

RoieL

New member
היי ניר

1. בקלאסית שמתי לב שאם לא אוחזים מספיק חזק את המיתרים הצליל יוצא חלש ולא ברור, והם מאוד חלקים, הפוזיציה צריכה להיות יציבה. נסה להחזיק את היד חזק יותר. 2. גם לי היה קשה בהתחלה עם מפרט, מתרגלים. אני מחזיק אותו עם האגודל והאצבע או האמה, אני לא זוכר כרגע כי אני כרגע בלי מפרט, אני פורט עם האצבעות. והמפרט נופל בהתחלה, אם הוא נופל לך סימן שאתה מחזיק אותו נכון. לאט לאט האחיזה תבוא לך אוטומטית ויהיה לך הרבה יותר פשוט. 3. אני בקושי יודע ידע תאורטי, אני "התמקצעתי" בערך רק בשני דגמים שהתלבתטי ביניהם לגיטרה חשמלית וגם בבניה של האקוסטית שלי, ולא יותר. אבל את הרוב למדתי באינטרנט, בעיקר פה ובפורום שבונה גיטרות בשם פאר גולן מנהל באתר "הייד פארק", משאלות אל המורה שלי ומנגינה. שווה לך להתחיל לחקור כבר בשלב הזה לדעתי על מבנה של גיטרות, כי אני אישית חיכיתי חצי שנה [!] לחשמלית, אבל ביינתים למדתי על דגמים, ידעתי מה יותר יתאים לי, וגם למדתי ידע תאורטי [למה גיבסון בוחרים דווקא אלניקו להאמבקרים, למה בשנות השבעים פיקאפ כזה היה נדיר, וכד'. אני מניח שאין לך מושג מה כתבתי פה, אבל לא חשוב].

RoieL

New member
ותעיף מבט גם באיביי

מעיון במחירות למדתי המון. רק שתדע על מה אתה מסתכל שם, לעתים יש שם סימנים כמו MIM- יוצר במקסיקו, MIJ יוצר ביפן, MII יוצר באינדונזיה, MIC יוצא בסין, MIK יוצר בקוריאה, USA / American- יוצא בארה"ב כמובן.

eran377

New member
הוא עוד לא התחיל לנגן על קלאסית

כבר עברת איתו לחשמלית?

RoieL

New member
הממ

"החלום שלי זה להגיע לחשמלית". מן הסתם ידע לא יזיק לו, אולי אפילו ימנע ממנו לקנות את החבילה של סקוייר ב- 800 ש"ח.

eran377

New member
החלום שלי מגיל 3 היה להגיע לחשמלית

אבל התחלתי לחקור את העניין רק חצי שנה אחרי שניגנתי על קלאסית. לא צריך למהר לשום מקום... תן לבנאדם לנגן!

eran377

New member
ואגב...

הבעיה העיקרית של כל הפורומים שעוסקים בכלי נגינה ברחבי העולם היא שחברי הפורומים האלו מייחסים יותר מדי חשיבות לציוד ומעט חשיבות לנגינה עצמה, ולא מעט יוצא לראות בפורומים ילדים בני 15 שמנגנים זוועה אבל מחזיקים ציוד ששווה יותר מכל הציוד של סטיב ואי.

RoieL

New member
גם נכון

האמת שהדבר שעשיתי הכי הרבה בתקופה האחונה זה לעקוב אחרי האצבעות של נגנים שאני אוהב, אני לא רוצה להיות קופי של קלפטון או ג'ורג' הריסון, אבל למדתי מוידאוים הרבה על הרעדה של מיתרים וטכניקות של מתיחה [נשמע מוזר, אבל ראיתי שהריסון עושה תנועה שונה עם היד כשהוא מותח בסולו של Something לעומת קלפטון שניגן את הסולו הזה במופע המחווה להרסיון שנערך לפני 4 שנים, כך אני לומד על טכניקה ומשפר את הסאונד]. הוכחה למה שאמרת זה להקה בשם ביט69. אני לא אהבתי את מה שהם עושים, אבל הם מסביון. אומר הכל. לעומת זאת ראיתי לא מזמן להקה שבה לאחד הגיטריסטים חיכתה על הבמה סטראטוקסטר אמריקאית [שלו] והוא הופיע רק עם אקוסטית של קורט. ונחזור לנושא- ברגע שאתה לומד על השפעה של עצים וכד', אתה מתמקצע יותר בנגינה וזה גורם לך יותר עניין בנושא הגיטרות באופן כללי. למשל, בגלל הסקייל של האקוסטיות והמיקום של תיבת התהודה אם תפרוט ליד הגשר או ליד הפרטבורד יהיה לך הבדל של שמיים וארץ בצליל. ברגע שלמדתי את זה העשרתי את הצליל שלי מאוד.

nirk9

New member
תודה רבה לכולכם,

שמחתי לראותת את כל התגובות... למדתי די הרבה, כל מה שרציתי לדעת בעצם, ואני מקווה לעשות עם זה משהו... מקווה שאני אתחיל להשתלב בפורום, ואולי אני אחזור להציק
אז שוב תודה, ניר.

salomor

New member
יש תשובה...

הי ניר מה המצב? אני מורה לגיטרה ונתקל הרבה בעניין שאתה מדבר עליו. הדרך להפוך לגיטרעסט טוב נעוצה בדיוק בנקודה הזו, להפוך את הצלילם שחורקים לצלילים נקיים ועמוקים. התשובה היא..... לאט לאט. אז בהצלחה..... שלומי http://mp3music.gpg.co.il/music/shlomimor

למעלה