היי חבר'ה

Regina Phalange

New member
היי חבר'ה../images/Emo13.gif

אני מתחילה באוקטובר ללמוד משפטים באוני' העברית, והוריי, שלא תומכים בלשון המעטה (החל מ"כמה בזוי" וכלה ב"תקבלי משכורת מינימום עד סוף חייך") ממש מתעקשים שאחרי הלימודים יש תקופה של שנתיים סטאז' שבה לא מקבלים משכורת. עכשיו, אני מודה שהלכתי עם הלב ולא עם השכל כשבחרתי משפטים, אך עליי לוודא שאוכל לחיות אחרי התואר ולהתפרנס בכבוד. האם תוכלו לתאר לי באופן כללי את הסטאז'? הבנתי שזו תקנה חדשה אז נראה שאין עדיין משפטנים טריים שחוו זאת על בשרם, האם באמת שנתיים ללא משכורת? הרי אפילו בצבא קיבלנו קצת.. ואם ללא משכורת, איך מצפים שנחיה? האם המלצר בארומה עד סוף ימיי? תודה, ג'ני

limorlim

New member
תגידי להורים שלך שיפסיקו לספר לך שטויות במיץ

אמנם יש כוונה להאריך את הסטאז' לשנתיים, אבל זה עוד לא יצא לפועל ויעברו עוד הרבה מים בירדן עד שזה יקרה. בנוסף, ברגע שיחליטו להאריך את ההתמחות וזה יעבור את כל האישורים הדרושים - ספק אם יהיה לכך תוקף על מי שכבר התחיל את לימודיו. בכל מקרה, בין אם הסטאז' הוא שנה (המצב כיום) או שנתיים (השאיפה של לשכת עוה"ד) - אין דבר כזה סטאז' ללא משכורת. במהלך תקופת ההתמחות את אמנם צפויה לקרוע את התחת, אבך החלט תקבלי על זה שכר, כאשר דרגת השכר משתנה בהתאם למגזר בו תבחרי להתמחות (פרטי/ציבורי). במגזר הציבורי מדובר על שכר מינ' (סביבות 3-4 אלף ש"ח לחודש), ובמגזר הפרטי מדובר על שכר בסביבות 6 אלף +- (זה המצב כיום, השכר יכול גם לעלות...). מכיוון שאת הולכת ללמוד באחד המוסדות המובילים - לא הייתי דואגת מבחינת תעסוקה עתידית. לרוב חוטפים את בוגרי העברית. מבחינת יכולת השתכרות עתידית - את מוזמנת להריץ חיפושים פה בפורום וכן בגוגל לגבי שכר עורכי דין, ותוכלי למצוא טבלאות שכר של עורכי דין לפי ותק.

Regina Phalange

New member
תודה רבה.

הרגעת אותי מאוד ונתוני השכר אף הפתיעו לטובה (אולי הדרישות שלי נמוכות, מי יודע).

sacrament

New member
זה רץ עוד הרבה לפני הפייסבוק, בובה ../images/Emo3.gif

אל תתנשאי עליי, בובה

flutter girl

New member
טוב נו גם אני אוהבת אותך מושמוש../images/Emo23.gif

אבל צריך להראות פאסון רציני וקשוח.

זה רק מראה לאן המקצוע הידרדר

פעם כל אם (פולניה או לא) היתה חולמת שהילד שלה יהיה רופא או עו"ד. לאן הגענו שמשפטים זה נחשב בזוי....

יפתח00

New member
מי יודע, אולי עוד כמה עשורים

נספר לנכדים שבתקופה שלנו, שלא כמו היום, משפטים היה כמו לעבוד בניקיון... אבל אני ממש בספק

aron12

New member
בזוי לא דווקא מבחינת יוקרה

אלא מבחינה מוסרית וערכית.

morini 24

New member
מקצוע בזוי?!

את בטוחה שככה ההורים שלך התבטאו?? זה מתנשא להגיד דבר כזה אותי חינכו שכל מקצוע מכבד את בעליו. וארון 12 אני לא חושבת שהמקצוע בזוי גם מבחינה ערכית. עו"ד שמייצג קורבנות, נפגעים נזיקיים, עובדים שזכויותיהם נרמסו וכו' עושים עבודה מאוד מוסרית. זה מאוד תלוי עו"ד. ואל תדאגי את לא תתמחי שנתיים בחינם. ככל הנראה את תתמחי רק שנה בשכר שבן 4000-7000 שקל. המשכורות בעריכת דין אכן לא נחשבות כגבוהות במיוחד (אף שכמו בכל תחום יש כאלה שמרויחים מעולה). לדעתי אם הלב שלך מכוון אותך ללימודי משפטים אבל את חוששת (אולי בצדק) את יכולה פשוט ללכת למסלול שמשלב משפטים עם מקצוע אחר שאולי ההורים שלך יחשבו שהוא "בזוי" פחות.

Regina Phalange

New member
לא עדיף להשקיע במשפטים?

אני מפחדת שמקצוע נוסף יוריד לי את הממוצע, ואני גם חייבת לעבוד במשרה חלקית לפחות ולשלב פעילות גופנית סדירה (חשוב לי) כך שאני מעדיפה פחות עומס. הרגעתם אותי מאוד מבחינה כלכלית, תודה. אני מסכימה איתך שיש הרבה מוסר בעבודת עורך הדין על סוגיו השונים. מה שמפריע להוריי הוא מציאת מקום עבודה, בעיניהם השכר והתנאים "יבזו" אותי על סמך דוגמאות מונפצות של חברים שאלוהים יודע היכן למדו ולכאורה התמחו בלי לקבל משכורת. אני רואה בכך טקטיקת הפחדה בעיקר, אבל זכותם לדעה, מגוחכת ככל שתהיה..

morini 24

New member
יהייה בסדר

את יכולה להתחיל לשלב ומקסימום אם יהיה לך קשה לצאת אח"כ מהשילוב. זה אמור להיות קשה אבל לא בלתי אפשרי לעבוד ולהתעמל במהלך תואר משולב. הדגישי בפני הוריך שחבריהם מתארים מצב קיצוני מאוד של התמחות בחינם שאכן יש לו אחיזה במציאות אבל אך רק במקרים נדירים (מדובר על תנאי שכר לא חוקיים בעליל). לטעמי הסיכוי שסטדונט בעברית יחווה זאת על בשרו הוא קלוש. מדובר במוסד הכי יוקרתי בארץ ללימודי משפטים (יחד עם ת"א). שלא תביני לא נכון יש הצפה, המצב לא קל, לא מעט מתמחים שמסיימים התמחות במשרדים טובים וגדולים ולא מוצאים עבודה כל כך מהר. מבחינה כלכלית נטו היום בהחלט משתלם יותר ללמוד הנדסה וראיית חשבון, אבל לדעתי מה שחשוב זה אם תהיי מרוצה מעבודתך או לא. בסופו של דבר לפניך כ40 שנות קריירה (בע"ה) זה יהיה מאוד חבל אם תקומי כל יום מדוכדכת לעבודה שלא תאהבי רק בגלל המשכורת. ראשית אני באמת מאמינה שמי שבאמת טוב ישתכר יפה . שנית, גם אם את מחליטה לא לשלב במקרה הכי גרוע תמיד אפשר לעשות תואר שני בתחום אחר.

למעלה