היי... התייעצות

mtap18

New member
היי... התייעצות

היי כולם... אני ממש מתלבטת וצריכה עצות מבעלי נסיון במציאת סטאז'. אני לומדת בעברית, סיימתי שנה א'. עד היום (לפני שקיבלתי את הציון בעונשין) הממוצע השנתי שלי היה 86.6. אחרי עונשין הממוצע הוא 84.5. העניין הוא שלא ממש בא לי לעשות מועד ב', ואני לא מתכוונת לעסוק בפלילי. אני נוטה יותר לכיוון האזרחי- מסחרי. הציון הזה די פוגע בממוצע. השאלה אם נראה לכם שאם אני לא אעשה מועד ב' זה ממש יפגע בסיכויים למצוא סטאז'? או שאם אני הולכת למשרד אזרחי- מסחרי לראיון ויש לי ציון טוב בחוזים ובחוקה (87) זה מספיק ואני יכולה לא לעשות מועד ב' בעונשין? מה דעתכם? אשמח לקבל עצה... המון תודה מראש

tigris12

New member
את צריכה לבדוק

כמה קיבלת במבחן ומה הסיכוי לשפר את הציון , אם נגיד קיבלתי 80 וקשה לשפר אז אולי לא כדאי לגשת אם זה ציון שיותר קל לשפר הייתי שוק לגשת למועד ב

Big Red

New member
שאלה קצת לא רצינית

לא בגלל שהיא לא חשובה, אלא בגלל שאף אחד לא באמת יכול לענות לך בצורה עניינית על שאלה שהיא במהותה דיי אינדיבידואלית ומושפעת ממשתנים שונים (כמו בעיקר כמות הזמן/כוח שיש לך ללמוד). בכל אופן, כמה נקודות שאולי יכוונו אותך: - ההבדל בין ממוצע 84 לממוצע 86 עשוי להיות מהותי. קחי בחשבון שיש משרדים שמזמנים מ85 ממוצע בלבד (ולעיתים הדרישה היא אף לציון גבוה מכך). כמובן שזה לא אומר שלא תמצאי התמחות, שכן ככלות הכל ממוצע 84 מהעברית הוא מעולה. יחד עם זאת, בשביל המשרדים ה"נחשקים" (בפרט בתחום האזרחי/מסחרי) צריך לרוב יותר. - הציונים של שנה א' חשובים במיוחד, שכן היום (למרבה הצער) הנהירה ההמונית לסגירת ההתמחות מתחילה בשנה ב' ומסתיימת עוד לפני תקופת המבחנים של סמסטר א'. - מאידך, מועדי ב' זה עניין חמקמק. זה עשוי להקפיץ לך את הציון מ70 ל95 או לחילופין לשפר במספר בודד של נקודות, דבר שלרוב אינו פרופורציונאלי לכמות ההשקעה שלך בלמידה מחדש. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם את יכולה לעשות עבודה טובה יותר בבחינה החוזרת. - ככלל, אני מעדיפה לא לעשות לעצמי הנחות, כך שאם לטעמי הציון לא משקף את היכולות שלי בקורס סביר להניח שאנסה לשפר. היו בחינות שויתרתי על מועד ב' בעיקר בגלל שלא היה לי כוח ללמוד, ובדיעבד מצטערת על כך (כך שאם את מנסה להגיע להחלטה ראציונלית באם לגשת לבחינה או לא - נסי להוציא את פרמטר ה"עצלנות" מן המשוואה). בהצלחה :)

jelly beans 21

New member
אני לא חושבת ששווה לך לעשות מועד ב'

אם הסיבה היא חשש שלא תמצאי מקום להתמחות בו. אין ספק שממוצע של 84.5. בעברית( אפשר לעגל ל85..) הוא יפה מאוד ותוכלי להתקבל פחות או יותר לרב המשרדים שתחפצי בהם בלי קשר לציון שלך בעונשין. אני מכירה הרבה חברה שסגרו במקומות מעולים אפילו עם ממוצע פחות משלך. לעניות דעתי, שתי הנקודות הללו לא משפיעות באופן קריטי, ועכשו אחרי שיש לך את ההישגים של שנה א' הכל תלוי בעצם בראיון וברושם שאת עושה בראיון. אם התחום המסחרי-אזרחי זה מה שמעניין אותך אז תזכרי שיש את יריד ההשמה של האוניברסיטה בו יש לך הזדמנות להתראיין למספר רב של משרדים. הסיבה היחידה שאולי הייתי עושה מועד ב' היא במידה ואת מרגישה שלא עשית כל שביכולתך לקראת מועד א' ובמבחן עצמו- כמו שציין המגיב מעלי- זו שאלה מאוד אינדיבידואלית. תנסי לבדוק אם את יכולה לערער על הבחינה, אולי הכמה נקודות הללו יספקו אותך. אני יכולה להגיד לך שאצלנו, ספציפית בעונשין, הרבה אנשים ניגשו למועד ב' והיה נרמול מטורף בבחינה עצמה- חתכו בבדיקה מלא נקודות על דברים והיו ציונים די נמוכים. אבל, גם במועד א' הבדיקה הייתה מאוד נוקשה... בכל מקרה, בהצלחה!!!

mtap18

New member
תודה רבה על התשובות..ו

דרך אגב, מה הממוצע של רוב האנשים בשנה א'?

tigris12

New member
באוניברסיטאות

יש תקנון אז הקורסים מתוקננים והממוצע הסופי של השנה צריך להיות בין 77 ל81

Atenolol

New member
גבוה יותר

העובדה שניתן ללכת למועד ב' לצורך שיפור ציון מביאה לכך שהממוצע הכולל בסוף השנה גבוה יותר מממוצע התיקנון. הסבר: מכיוון שלמועד ב' הולכים סטודנטים שקיבלו ציונים נמוכים ולא גבוהים, וציוני מועד ב' מתוקננים, מתקבל שהממוצע בקורס לאחר מועד ב' גבוה מממוצע התיקנון. היתה פעם מחשבה להגביל את האפשרות ללכת למועדי ב' לצורך שיפור ציון, בדיוק בגלל התופעה הזו...

B L I M P

New member
../images/Emo207.gif שאלה נוספת בנוגע לסטאז'

סתם מתוך סקרנות - בתור סטודנטית נוספת שנה א' בעברית עם ממוצע הרבה יותר נמוך (בקושי מגרד את ה-80 מלמטה) אבל שלמדה כבר משנה א' תוכנית משולבת ועובדת במשרה כמעט מלאה במשך כל שנת הלימודים- האם משרדים מתחשבים בשני הפקטורים האחרונים, או שממש לא משנה כלום אלא רק הממוצע שהוצאתי?

tigris12

New member
המשרדים מתחשבים בהרבה נתונים

בגדול נראה שפרמטר הציונים הוא הכי חשוב להם אבל הם לוקחים בחשבון הרבה דברים , כמובן שמסתכלים על מוסד הלימודים שבנושא הזה יש לך יתרון עצום , וגם על השירות הצבאי, התנדבויות , והעבודה. הציונים הם בד"כ מנגנון סינון ראשוני.

B L I M P

New member
אני אגיד לך למה שאלתי

כי בניגוד לרוב הסטודנטים בשנה א' בעברית עשיתי משולבת, ובניגוד לרוב המוחלט גם עבדתי המון - ומן הסתם זה השפיע לי על הכוח הפיזי והנפשי ועל הזמן שהיה לי להשקיע בלימודים.. התהיה היא האם כשרואים ציונים גם מעיפים מבט לכיוון עבודה בשנה א/משולבת ולא קודם מסננים לפי ציונים (שאז די בטוח ינפו אותי..) ורק אז מתחילים להתייחס לשאר הגורמים..?

tigris12

New member
לפי דעתי

כן מסתכלים על משולבת וכן מסתכלים על הקורות חיים חוץ מהציונים, אם יש ממוצע סביר ( גם אם הוא לא 85+) ממוסד לימודים טוב ( ואת נמצאת במוד לימודים מצויין) ויש משולבת, קו"ח טובים , שירות צבאי אז זה בהחלט נלקח בחשבון.

nicetry

New member
ביריד ההשמה

שתוכלי להשתתף בו בשנה ב' לתואר, למשרדים שתבחרי להתראיין אצלם, אין את האפשרות לסנן אותך אוטומטית רק על בסיס הציונים. ראיון, תקבלי. אם תרשימי בו, תסבירי את הסיבות לממוצע הציונים, תשאי חן וכו' - יתכן בהחלט שתזומני לראיון השני, במשרד. כמו שאמרו לפניי, זה מהווה מנגנון סינון ראשוני אבל לא בלעדי. יריד ההשמה עוזר בדיוק במקרים כאלה שבהם משרדים רבים עלולים היו לפספס אותך.

nicetry

New member
יש גם מי שסגרו התמחות בהרצוג-פוקס-נאמן

עם ממוצע 82 מהעברית. שתי נקודות לכאן או לכאן לא יכריעו את הכף אם שאר המרכיבים ייטו לטובתך (ראיון אישי מוצלח, קורות חיים וכו'). בהצלחה.

sacrament

New member
זה מזכיר לי בדיחה ששמעתי../images/Emo9.gif

א- אתה יודע ששמעתי על מישהי שהתקבלה עם 82 להרצוג? ב- כנראה שזה היה בפוקס

nicetry

New member
אהמ

אתה בטוח שאתה *נאמן* למקור? כי לי סיפרו את הבדיחה הזאת עם מישהו ולא עם מישהי....

למעלה