היי, הסיפור שלי..

רבותי הנכבדים

מכיוון שאיננו רוצים לעשות לבחורה הנחמדה ניתוח אופי מיקצועי כי אין לנו את הידע הנכון אני ממש לא הייתי ממליץ לה על כלום חוץ מטיפול מסודר אצל איש מיקצוע. שום דבר אחר לא יעלה לה את הבטחון עצמי אם היא לא תשלים עם עצמה ותלמד להתמודד עם מצבה כרגע. אני לא ממליץ לה על אף אחד, אף אחד לא איש פתרונות בעניין ופעם היה לנו דיון על אנשי אומנות לחימה והגנה עצמית לנשים. הבחורה צריכה לטפל בעצמה טוב ואחר כך למצוא את מקומה במיסגרת כל שהיא ללא קשר להגנה עצמית. חזקי ואמצי.

אולי תתן לה קצת קרדיט

היא כבר סיפרה שהיא מטופלת ושהיא היתה בקשר עם המרכז לנפגעות תקיפה מינית, זה לא שהיא מפילה על חברי הפורום את התפקיד לרפא אותה מכל תחלואיה וצרותיה. תו לה קרדיט על כך שהיא אדם בוגר אשר מנסה להרחיב את תחומי הידע שלו בתוך תחום שאינו מוכר לה מספיק. חג שמח.

ש1212

New member
איתן תודה

תאמת לא רציתי להגיב לפני..אבל מכיון שרשמת את הדברים החלטתי לענות: זה נכון שלא באתי לפורום כדי לחפש רחמים, או שמישהו יקח את האחריות עליי, יש מישהו מקצועי שלוקח את האחריות עליי והוא הפסיכולוג ואני על עצמי! רציתי ללמוד להתמודד עם הפחדים שלי בצורה אחרת מלבד שיחות , ולכן חשבתי על אמצעי לחימה, מצטערת אם הסיפור היה קשה לשמיעה , אבל המציאות לא תשתנה בגלל זה , היום אני מנסה להיות צעד אחד קדימה ולחשוב איך לצמוח מחדש.. המטרה שהבאתי את הסיפור ותאמת זו פעם ראשונה שאני רושמת במורשות על מה שקרה היה כדי שאוכל לראות תגובות מאנשים שמבינים באמצעי לחימה ולא שמישהו יגיד לי איך ומה היה צריך לעשות אז תודה לכל מי שניסה לעזור , רחמים בטח לא ניסיתי להשיג, ואין ספק שטיפול פסיכולוגי גם לא ... מצטערת אם נפלתי על מישהו והרגשתם אחריות במתן התגובות , לקחתי הכל כייעוץ בלבד ולא מעבר אז אל תרגישו לא בנוח בגללי ולך איתן תודה מכל הלב ולשאר החברים שניסו לתמוך ולעזור חג שמח לכולם שרית

Nickelstickz

New member
Dear 1212

being a father of 2 small ladies and a husband I do wish you all the best in your life , I understand that you met this creep again and that he refer to you in words , this is a big mistake in his side, you can file a complain against him at your police station for assault ( the law define assault different then what me and you may think of it) you have felt fear to your well being, and that is more then what you need , you can also take a lawyer and sue his ass for every thing he gets putting your life in the past years against his assets again, it is your decision and no other , I wish you more then the best and hope thet what ever path you will take, it will bring you peace

nirk_aikido

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif וכמה מחשבות

ש שלום אני רוצה להתחיל בלהעניק לך המון חיבוקים וירטואלים, וגם כמה בוידאו (http://www.hadash-hot.co.il/story/1537/ ) מאתמול, כשקראתי את ההודעה שלך אני חושב מה לענות. רצו לי המון מחשבות, ואני מקווה שאצליח לנסח אותם לעניין. אני חושב שהכי חשוב שהתחלת טיפול פסיכולוגי. אחרי טראומה חזקה כל כך ברור שצריך עזרה מקצועית, כדי לטפל בפצעים הנפשיים. בעיניים (הנאיביות) שלי מה שמשפיע עלינו יותר מהמציאות, זה הפרשנות והמסקנות שאנו מסיקים ממנה. האונס קרה לפני 10 שנים, אבל את ממשיכה להתעסק בו, ולהיות מושפעת ממנו גם היום, 10 שנים אחר כך. לכן הטיפול צריך להתחיל מהאלמנט הנפשי. אני אישית חסיד גדול של הוספת מסגרות שונות, בנוסף לטיפול פסיכולוגי. מסגרות נוספות להתבטאות כמו תאטרון או ריקוד, וכלים נוספים להתבוננות כגון מדיטציה. (הבהרה: כל האמור לעיל הוא על סמך נסיוני ודעותי. איני איש מקצוע !!) הסיפור שלך הזכיר לי את אי השליטה שלנו בחיים, במציאות. בתור אנשים יש לנו אשליה שיש לנו שליטה רבה על החיים. אנו מאד עסוקים בשיפור השליטה שלנו, ומכינים את עצמנו לכל מאורע. אבל המציאות חזקה מכל ההכנות שלנו. השליטה שלנו בה מוגבלת. אין זה אומר שלא צריך להתכונן, אבל כנראה שהיה מועיל להרפות מהצורך בשליטה. מהצורך (הברור מאד) להגיע לידיעה ששוב זה לא יכול לקרות לי. תיארת את תופעת הקפיאה ברגע האמת. אותי, בתור מי שמתאמן הרבה שנים מטרידה המחשבה האם אצליח לתפקד בזמן אמת. האם ברגע האמת אצליח לממש את מה שלמדתי. אני מודה שאין לי דרך לדעת את זה. כנראה שיש מספר תרגולים (סימולציות) שעוזרים לשפר את הסטטיסיטקה, על ידי דימוי מצב אמת. בכל זאת, נדמה לי שעד שזה לא יקרה (ואני משתדל שזה לא יקרה), אני לא אדע. צר לי, אבל נדמה לי שלעולם לא תוכלי לחזור לאשליה המתוקה שאת בטוחה. למרות זאת אני חושב שתוכלי למצוא ערך רב בחזרה לאימונים באומנות לחימה כלשהיא. אני מקווה שזה יחזיר לך את הרגשת הנוחות עם הגוף שלך. את היכולת להנות מהפעלתו. אני מקווה שזה יאפשר לך גם הכרות לא טראומטית עם מצבים אלימים. זה יגביר את הביטחון שלך, אבל כפי שאמרתי למעלה, נדמה לי שכבר לעולם לא תרגישי באמת מוגנת. (ולרגעים נדמה לי שההצעה לחזור להתאמן, נובעת רק מההתניה שלי כמי שרואה באומנויות לחימה דרך ראויה ורצויה להתפתחות) בהתאם לשאלה שלך, האופציה שנשמעת הכי מבטיחה היא לימוד עבודה עם סכין. סכין היא מכפיל כח, ומאפשרת בקלות יחסית לאדם חלש להתגבר על אדם חזק ממנו. צריך לזכור שגם לסכין יש שני חסרונות משמעותיים- הראשון הוא שצריך לשלוף אותה, והשני הוא שצריך לשאת אותה (מה שלא תמיד נח בסביבה המודרנית). החברה מהארניס (פה בפורום) בוודאי ישמחו אם תצטרפי ללמוד איתם. אני בדיוק בגילך, ומצמרר אותי הסיפור שלך תודה שחלקת אותו איתנו. ניר

אולי גם זה יכול לעזור:

http://www.macom.org.il/ עוד אפשרות לחשוב עליה, למרות שתקופת ההתיישנות עברה, איש אינו יכול לכפות עליך לשתוק ולספר מה האיש עשה לך - למעסיקיו, לבאים אל חדר הכושר, לאשתו... הוא יכול לתבוע אותך על הוצאת דיבה, אבל הגנת היא "אמת דיברתי". אני לא משפטן, אבל לדעתי זו הגנה חזקה, ויותר מזה - ברגע שיתפרסם שיש משפט אונס, יש סיכוי סביר שיקומו עוד נשים שנפגעו על-ידו, ובהחלט סביר שעל אחת מהן לפחות עוד לא חל חוק ההתיישנות; ברגע שזה יקרה, הוא זה שבצרות. זה לא מהלך פשוט ורצוי מאוד להתייעץ עם עורך דין לפני החלטה, אבל לא נכון ולא ראוי שבזכות הגנת החוק האיש ילך נקי. איש אינו יכול להכריח אותך לשתוק.

ש1212

New member
דרך אגב רציתי לשאול

אני בזמנו למדתי אצל יורם הדר גודו מישהו מכיר אותו?

marx04

New member
יורם הדר

שלום ש, מצ"ב קישור לדברים שכתבה בודוקאן בפורום אומנויות לחימה קלאסיות אודות יורם הדר. מחמם את הלב. בברכה, אורי.

עצה ולא יותר ../images/Emo196.gif

קבלי את דעתי כעצה ולא יותר פני למישטרת ישראל ומלאי תלונה כנגדו וזה המעשה האמיץ ביותר שתוכלי לעשות לגבי עצמך ולגבי קורבנות עתידיים במידה ותירצי אוכל לקשר אותך לגורמים המתאימים על מנת לחסוך סבל נוסף צר לי לאכזב אבל לא מכיר אף אחד ואף שיטה באומנות לחימה שמבין מספיק בנושא ולכן פנייה לאומנות לחימה אינה פיתרון גם אם יש מי שמבטיח לך פיתרונות כאלו עצתי לך לא לקבלם שכן יש בכך פיתרון מועד לכישלון נוסף נסי לפנות לפסיכולוג שטיפל בניפגעי הלם קרב ונושאים דומים

ELIELI22

New member
אני כואב לי לשמוע סיפור זה ... ויש

אני כואב לי לשמוע סיפור זה ... ויש לי מה לאמר . אני מתאמן 13 שנה .. ויכול להיות שמישהו יפתיע אותי יום אחד , ויכה אותי למוות, ידקור אותי ואולי אפילו יאנוס אותי . אבל אני מקווה שכל הדברים הללו למרות שקיים להם סיכוי לקרות , לא יקרו ללא מלחמה . בחיי נתקלתי במצבים רבים שבהם הייתי צריך לתפקד תחת לחץ , צבא , מלחמת לבנון השניה , בחור שטבע בים . בכל המצבים תפקדתי לטעמי מצוין , העניין באומנות הלחימה או בלחימה בכלל הוא לא הטכניקה אלא הרוח , הרוח הרוח הרוח הרוח ... ואני חוזר הרוח . אם נלחמת ובכל זאת נאנסת אז היית מרגישה פחות חלשה , פחות פגועה , ורוב הסיכויים שגם היית מתלוננת (מצטער אם אני בוטה וישיר) . אם היית נלחמת אני לא בטוח שהוא היה רוצה לשבת גם על רצח ... את צריכה לחשוב איך לשפר את הרוח ולא איך להוסיף לעצמך כלי מתכתי זה או אחר , כי גם בבוא הזמן יכול להיות שכשתותקפי לא תלחצי על ההדק או תשלפי מהנרתיק . החוכמה היא לחשל את הרוח לא לפחד מההפסד ולחשוב איך לנצח !. לנצח משמעותו : במקרה של אנס : להמנע מהאונס , בבריחה , במכה , בהרג האנס .. כל אחד מאלו הוא ניצחון . במקרה של מחבל או מישהו שמנסה להתקיף את משפחתך חברייך פשוט להלחם , עד הסוף שלך או של האויב . את אני מניח עדיין צעירה ואסור לך לוותר על חייך בגלל נבלה שכזה לדעתי כדאי ועדיף לך להתלונן עליו . אפילו רק בשביל ההתמודדת בבית המשפט שתחשל את רוחך ותוכיח לך שאת חזקה (כמובן שאל תעשי זאת בלי הכוונה מקצועית, עורך דין רציני , והרבה אנרגיות) . להלחם לא אומר תמיד לנצח , להלחם אומר רוח , אם יש לך רוח את תמיד תרגישי טוב , אני הותקפתי פעמיים ע"י כלבים , באחת הפעמים (שהייתי בן 14 ) הכלב התנפל עליי הכיתי אותו 3 מכות הוא החליק , ברחתי ממנו .. הוא המשיך במרדף אחרי קפץ עלי לגובה הכתפיים הפיל אותי ארצה ובשניה האחרונה חבטתי לו בצוואר במכה די רצינית , הוא ברח כל עוד נפשו בו אני נפגעתי במרפק , אם הייתי מסמן את הקרב באיזושהי שיטת נקודות הכלב ניצח , אבל אם הייתי מסתכל על הרוח עשיתי 100% ממה שיכולתי . החוכמה היא לחשוב חזק להאמין בעצמך ולחשל את הגוף . לא כולנו בנויים אותו הדבר , חלקינו גבוהים חלקינו נמוכים , חלקינו רחבים , אחרים צרים , חלקינו שרירים אחרים צנומים , חלקינו מהירים אחרים איטיים ... יש לנו כל מיני צורות , לא נולדנו זהים ולא שווים ,אנחנו חייבים לחשל את רוחינו וגופנו למען התמודדות טובה יותר , תמיד יהיו אנשים חזקים ממני וממך , תמיד יהיו מהירים יותר, תמיד יהיו זריזים יותר .. כואב לי לשמוע שבחורות נאנסות .. זה כל הזמן עושה לי אסוציאציות לחברה ולאחות ולנשים שאני אוהב במשפחה .. מה היה קורה אילו זה היה קורה להן .. ואני פשוט כועס .. תחזירי את כבודך אבל מתוך עצמך תתחזקי ותבני את עצמך מחדש , הכל פתוח החיים השלמים עוד לפנייך . בהצלחה !!! המון חיזוקים !!

למעלה