היי, הנה קישור.

לנושנוש

New member
היי, הנה קישור.

מדובר על סדנה לאנשים עם קושי ליצור קשרים. נראה שפה קשרים זוגיים דווקא. אני אשמח עם מישהו יכול להגיד איפה מתקיימות הסדנאות האלה, כי אני לא מצאתי בגוף הכתבה. http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3413611,00.html וגם זהhttp://www.mapi.co.il/ תהנו!

לנושנוש

New member
אני קצת סותרת את עצמי כי קישור שני

מביא מידע על סדנאות. בטח יש עוד דברים דומים.

boxer86

New member
אני הולך להישמע עכשיו רשע ../images/Emo190.gif

אבל סדנא כזאת נראית קצת....פאטתית. ובגלל זה אני רוצה להיכנס לאחת כזאת- אני רוצה להכניס אתגר קצת, ולשאול שאלות קשות את המנחים שם ואת יתר האנשים. לא יהיה קל איתי שמה, אני בנאדם מרדן בנשמתי. ולמה אני אומר את זה? הכתבה מעוררת בי תהיות למה אני כל כך תלוי בתגובות וברגשות של אחרים! למה אני כל כך תלוי במעשים שלהם! וזה מעביר בי כעס!! זה עולם כל כך דפוק. מעשה של אחד (או חוסר מעשה) גורם לדיכאון אצל אדם אחר. כל בנאדם מדכא את האחר. העולם מתחלק לשניים: אלה ששמחים ומאושרים ואלה שמדוכאים על ידם. אני מזועזע שאני שומע את ההאשמה העצמית הזאת של גבר שמנסה להתחיל עם בחורה. כאילו היא המלכה והוא הקבצן שעכשיו סובל ומבקש נדבות. כאילו נכנס קבצן לארמון של מלכים, מתחנן ומתרפס בפני כל אדם אמיד, שייתן לו פרוטה. ככה אני מרגיש שאומרים לי להיכנס לפאב ולנסות להתחיל עם בחורה. אני מרגיש מושפל ובזוי. בואו נחשוב בהגיון: בשביל מה צריך מערכות יחסים? בשביל הכיף, לא? אז למה הופכים את זה לסיוט כבר מההתחלה?? למה כל ההזעה הזאת? ההאשה העצמית, הביקורת, הפחד, ה"חוקים" החברתיים, ה"טקט", האכזבה, הבזיון, ההשפלה, השיפוט האכזרי על מראה חיצוני, למה כל הסבל הזה?? אני פעם הייתי ביישן. מגיל מסויים (אני חושב מלפני שנתיים) הביישנות הפכה לכעס. כעס זאת מלה עדינה. אולי זעם יהיה יותר טוב. אבל גם הזעם וגם הביישנות הם שני סימפטומים שבאים מאותו מקום: האכזבה והתסכול מהעולם ומעצמי.

לנושנוש

New member
רשע?../images/Emo3.gif

אני אספר שתמיד כשכעסתי בקשרים עם אנשים ביגלל חוסר הדדיות למשל זה תמיד רק הרחיק אנשים עוד יותר. לא יוצא מהכעס הזה שום דבר חוץ מעוד כאב. בדרך כלל בסופו של דבר הכל פונה נגדך עצמך, כל העכזבה והתיסכול ויאוש. סתם שאלה..... כשאתה יוצר קשר איתי אתה מרגיש מושפל? אם לא תתחזק את הקשר בינינו אז הוא ידעך, בלי חוכמות. אם לא תשצצף בדו שיח, לא יהיה דו שיח. פשוט. כשאתה מגיעה לפאב ומנסה לדבר עם מישהי והיא לא מגיבה כל כך זה יכול להיות ממליון סיבות. התחל מזה שאתה לא נראה לה, חבר, הארכה שלה עצמית נמוכה "הוא בטח לא רוצה אותי, הוא רוצה רק סקס", מצב רוח לא מתאים. זה עניין של לקחת סיכונים וכשלא הולך להשער רגועה ולא שכל דבר ימוטט אותך לתהומות יאוש, תסכול וזעם. זה לא שתיגש למישהי ותדבר איתה והיא תגיב בשלילה וכל אותו ערב תסתובב במחשבה" היא בת ז---ה, אני טיפש ולא שווה". במקום אפשר להחליף למחשבה הגיונית כמו" מותר לי לנסות, מותר לה לא לירצות אותי. עם היא מגיבה בניבזיות בטח או שהיא שחצנית בטירוף(אתה רוצה כזאת?) או שהביטחון שלה ברצפה והיא נובחת עלי מתוך פחד". אתה מבין את ההבדל? כן, יש אלמנט של מישחק בכל קשר כמעט. מי שעושה את זה במודע ומשחק יותר מדי אני לא מתעסקת עם כאלה. לבסוף, אני מקווה שבאמת תלך לסדנה כזאת וגם די בטוחה שיהיו תשובות לכל שאלה שלך שמה.

תרגיש חופשי..

בסדנאות הטובות תוכל לשאול ולהקשות כמה שרק תרצה.. כנ"ל אצלי.. אנשים שמתאמנים ומקשים ומתעקשים.. כל עוד הם מוכנים לנסות ולעשות.. הם דווקא אילו שעושים את פריצת הדרך מהר.. מכיוון שהם כל הזמן מאתגרים את עצמם.. על מנת לפתור את הדילמה שלך עליך להבין.. לא במוח אלא בגוף ובנפש שאף אחד אחר לא יכול לגרום לך שמחה, כאב או צער.. שהכל נמצא אצלך.. בקשר להתחלה עם בנות יש לי סיפור יפה ששמעתי מאלון גל:.. הוא היה סטודנט וגר בדירה ליד הטכניון.. הוא היה נראה די בסדר ועדין לא הלך לו עם בנות.. קומה מתחת לו גר סטודנט אחר שנראה כאילו לא התקלח מאז הבר מצווה.. לא שמע על המצאת הספר והמסרק..הכיור שלו לא ראה סבו כל כך הרבה זמן שהאבולוציה התחילה שם מחדש... ועדין כל בוקר יוצאת מהדירה בחורה אחרת.. הוא מאוד רצה לדעת איך הוא עושה את זה... יום אחד הוא תפס אותו ושאל , "אחי איך אתה תופס כל כך הרבה בנות?".. ההוא עונה לו .."עזוב זה לא בשבילך".. אמר לו "מה?,, רק ספר לי אני אעשה הכול!".."אתה יודע מה?.. אני מוכן לספר לך.. אבל אתה לא תעשה את זה!".. "בטח שכן.. אם זה יביא לי בנות בטח!!!".. "טוב תפגוש אותי כאן בערב אנחנו יוצאים..".. בערב אלון מתקלח .. מתגלח.. מתלבש יפה.. ומגיע.. ההוא מגיע עם אותם בגדים מהצהרים... הם מגיעים לפאב.. יושבים ליד הבר .. מזמינים בירה.. פתאום השני אומר לו.."תסתכל מה אני עושה"... הוא ניגש לבחורה חתיכה שעומדת שם ובקול משועמם כמעט שואל.." מה דעתך לבוא אלי הביתה?"...אלון השתבץ.. מה לעזעל הוא עושה?.. כמובן שגם הבחורה חשבה כך... הבחור הולך לבחורה אחרת ושואל.."מה דעתך לבוא אלי הביתה?".. אלון רוצה לקבור את עצמו.. הוא מנסה להעלים כל קשר בינו לבין הפסיכי שבא איתו.. .. פתאום ניגש אליו הבחור חבוק עם בחורה.. ואומר לו "טוב אחי.. אני זז..." למחרת בבוקר אלון מחכה שהבחורה תצא ומיד ניגש לבחור וצעק עליו "תגיד לי אתה דפוק?!!!.. מה אתה עושה?".. ההוא עונ לו בשלווה "... תגיד לי... היה לך כיף לבד אתמול בלילה?..".. מה שניתן להבין מהסיפור הוא שהבחור הלך על ה"כן".. לא עיניין אותו הבנות שאומרות "לא" או מה שהן חושבות עליו.. הוא הלך על מה שהוא רוצה.. לא אומר לך לנקוט באותה השיטה בדיוק.. אני ממליץ לך לאמץ את הגישה.. כלומר.. להתאמן על לעבור את ה"לא" על מנת להגיע ל "כן"... בדיוק כפי ששחק כדורסל אומרים לו לזרוק המון לסל.. לזרוק ולזרוק.. עוד ועוד.. עד שיגיע למצב בו הוא מקבל יותר "כן" (סל) מ "לא" ( החטאה).. רוצה להתאמן?.. אז קדימה קח משימה.. השבוע אתה הולך להשיג 4 "לא".. לא מעניין אותי עם כמה בנות תתחיל.. אתה צריך לקבל 4 "לא".. נראה אחרי זה הלאה.. אור ואהבה

boxer86

New member
אני המום!! ../images/Emo2.gif

מהסיפור, כמובן (ושמדובר במישהו מהטכניון, שהוא כנראה חנון...) אני מחוסר מילים שיהיו לי מילים אני אגיב

אחי, אל תדאג ../images/Emo218.gif

מנסיון אישי רב השנים בסדנאות דומות אני יכול להבטיח לך שלא תהיה לך שום שאלה שלא שאלו לפניך מליון פעם. על כל 10 משתתפים יש 8 מרדנים כמוך
. אל תלך לסדנה בשביל להקשות על מישהו או כדי להפגין את חכמתך כי רבה. וגם אם תקבל תשובות רציונליות על שאלותיך לא יהיה להן שום ערך ללא תירגול מעשי. תלך בשביל לעשות. זאת צריכה להיות נקודת המיקוד שלך. יאללה תלך כבר! בהצלחה.

למעלה