היי היי, ליחיעם

היי היי, ליחיעם

כאמור (בשרשור ה"מה עשיתם")
השבת טיילנו במבצר יחיעם ונחל יחיעם. בלילה ישנו ב"אוהלים בכליל". המחיר יצא בסך הכל זול (פחות מ200 ש"ח למשפחה של ארבעה אנשים). והם סופר נחמדים ומתחת לאתר האוהלים יש להם בית קפה מדליק. גם השירותים והמקלחות היו במצב סביר+ ויש מקום נוח להדליק מדורה. מה שכן, האוהל בנוי במן צורה כזו מוזרה, שרוח בכל זאת נכנסת אליו, אז בכל זאת היינו צריכים לישון בתוך האוהלים שלנו, בתוך האוהל הגדול. זה העלה אצלי את השאלה, אם זה לא חוסך את הבאת האוהל, וזה לא מחומם, למה בעצם לא לישון בסתם חניון. אתם מבינים מהשאלה שזו לא הייתה החלטה שלי. מצד שני יצא לנו לחוות קצת את המקום המיוחד הזה (טרחנו להגיע באור) אז אני לא מתלוננת.
הנה מבט דרום מערבה לכיוון ג'ת.

תמונה ראשונה ממבצר יחעים הוא "קלעת ג'ידין"

הכניסה לגן הלאומי זולה יחסית לרוב האתרים האחרים של הרט"ג (7 ש"ח לילד 15 למבוגר) וכבר מזמן לא הייתי במקום שהיה כל כך שווה את הכסף. השרידים של המבצר מלהיבים (זו המילה שבני השתמש בה) בפני עצמם, והמקום גם נקי ומטופח, מפוזרות בו דמויות שעליהן הסברים פשוטים לילדים לגבי ההיסטוריה של האתר ויש אפילו סרט להפעלה עצמית, שלא ראינו מפאת קוצר זמן ורצון לצאת למסלול.
בתמונה קיר ששרד מן התקופה הצלבנית.

תצפית מן המבצר אל החוף

צילמתי בחשיפה קצת גבוהה מדי, אז בתמונה לא רואים, אבל בשטח, אפשר ממש לזהות את כל ישובי החוף של הגליל המערבי. תצפית רחבה ומרהיבה שמאפשרת להסביר לילדים בקלות, איך בוחרים מיקום למבצר שכזה.

מבט צפון מזרחה מראש מגדל התצפית

המגדל עצמו הוא מבנה מרשים מאוד, עליה של כשלוש קומות עם חדרים בתוך המגדל. באופן כללי המבצר מלא בחדרונים, מסדרונות וחרכים והילדים מאוד נהנו מכך.

ששש

New member
וואי איזה שדרוג. אני זוכר שם רק קרקע חשופה

אני טועה?

בתוך הנחל

מסלול הנחל עצמו הוא מסלול ירידה קלאסי. ירידה מהשלוחה לערוץ, קצת חשופה מדי לשמש, אבל הנוף עדיין פרוש לפניך והפריחה מגוונת ואביבית.
אחר כך נכנסים לערוץ הנחל עצמו, בתוך סבך עמוס, שיוצר קרירות נעימה ואפלה מסוימת גם באמצע היום. התמונה היא כמובן של הסבך.

שום?

בדרך חשבנו שהתפרחת היא שומית משהו, אבל לא היה לנו מגדיר ונשארנו מנחשים.

פרפר יחיד שהצלחתי לתפוס

הוא היחידי שהצלחתי לצלם כי הוא ישב רגע לנוח, אבל כל המסלול היה מלא בפרפרים מעופפים בתדירות שאני לפחות לא זוכרת שראיתי בעבר. המחשה מלבבת לעונת השנה.

ששש

New member
נדידת נפית החורשף מצ"ב קישור

מי שיוצא לשטח בימים אילו מרוויח

אלעד 1975

New member
כנראה שום משולש

אלעד 1975

New member
טיול יפהפה וסיקור משובח!

יש תמונות של האוהלים בכליל?
וקצת מנהלות לגבי הנחל, מה אורך המסלול? האם לשני רכבים?

יש תמונה

אפשר לראות בפעולה את הקמת האוהלים בתוך האוהלים.
המסלול כ 2 ק"מ אולי טיפה יותר, והוא מיועד לשני רכבים. מבחינתנו הוא היה די אידאלי. זה מספיק ארוך וגם מאתגר (ההליכה בתוך הנחל בין סלעים וכו') בשביל בני ה 5-6 שירגישו שהם באמת עשו מסלול, אבל מספיק קצר בשביל שהם ירוצו כמו עזי הרים לאורכו. זה גם מספיק קצר בשביל שסוחבי הפעוטות על הגב לא יתלוננו, ובשביל שבן ה שלוש וחצי שלי יצלח את כל המסלול בהליכה למרות שהיה קושי וקצת תלונות.

למעלה