היי היי, ליחיעם

אלעד 1975

New member
זה אוהל זה? לא הייתי מנחש לפי התמונה בלבד

ומה בדבר הטיול האורכי המתגלגל בפסח שתכננת?

אה, התכנונים אליו מתקדמים מצוין.

הייתה פריצת דרך כשהצלחתי לשכנע את המשפחה הנוספת שמטיילת איתנו, שאפשר לעשות לילה אחד באוהל ורק את הלילה השני במקום מסודר.
אז התכנון הוא ללכת משריגים לחניון בתל-עזקה (יום ראשון יום קל) אחר כך מתל-עזקה לנתיב הל"ה דרך חרבת קאיפה (אני קוראת עכשיו את הספר על החפירות שנעשו שם, מגניב לאללה) וישנים בנאירוח של נתיב הל"ה. ביום השלישי משם על שביל ישראל עד לנקודה שבה הוא פוגש שוב את כביש 375.

חוץ מזה, בעיקר בגלל קטנינו המתקשים בהליכה, תכננו מהלך מאוד מפורט של תחנות בדרך, ואיך בכל תחנה יהיה איזשהו צ'ופר (מסוג, אגדה, פעילות, תצפית, לא מסוג חטיפים) שנוכל לעודד אותם ללכת אליו. אם זה יוכיח את עצמו כמוצלח, אעלה את זה באופן מפורט בשרשור שבו אספר על הטיול.

אלעד 1975

New member
שיהיה בהצלחה ותני דיווחים גם אם לא הכל יהיה

100% ולפי התכנית.
שנוכל כולנו ללמוד מטעויות, או לחילופין -מה שלא מתאים לאחד במצב מסוים ומזג אוויר מסוים אולי יתברר כמועיל לאחר במצב מעט שונה.

הספר של דוד גורנפינקל? משהו כמו "דוד המלך בעמק האלה?"

כן שלו. זה נקרא "עקבות דוד המלך בעמק האלה"

ואמנם יש שם הקדמה קצת ארוכה מדי, שמטרתה בעיקר להכנס בחוקרים מאוניברסיטת תל-אביב. אבל הממצאים עצמם מעניינים מאוד.
(למדתי בירושלים, אז מבחינתי כשנכנסים בתל-אביבים זה מבורך, אבל לפעמים יש תחושה שהכניסה בהם לא כולה עניינית...)

אלעד 1975

New member
ההיפך,הת"א פוסלים לא על בסיס ענייני את האחרים

ואם מדובר על טרוניות כנגד פרופ' מכובד שמתחיל באות פ' ונגמר ב"שטיין" ועדת מעריציו* אז אני חושב שהדבר ענייני.
נכון הדבר גם להתנצחויות עם פרופ' זרטל בקשר למזבח יהושע בהר עיבל.
מומלץ מאד מאד, אם טרם קראת, הספרים (הקריאים והמרתקים גם ציבור שאינו מהתחום) של פרופ' זרטל "סודו של סיסרא" ובעיקר ובראש ובראשונה "עם נולד" (על מזבח יהושע בהר עיבל. מומלץ גם לבקר שם,בחוה"מ הקרוב)

*ואני למדתי בת"א.

לא קראתי את פרופ' זרטל

אבל שמעתי אותו מציג את טיעוניו בהרצאה. אני זוכרת שבזמנו ידעתי למה לא השתכנעתי ממנו, אבל מאז עברו המון שנים ובטח שכחתי את רוב הסיבות.
לגבי אותו פרופסור ועדת מעריציו, שכמובן ניחשת אותם נכון. אני מסכימה שביקורת עליו יכולה להיות עניינית ויש הרבה מה לבקר, וגם הביקורת העניינית מופיעה בספרו של גורפינקל. אלא שלעיתים, בעיקר הסגנון ובחירת המילים, מעבירה את הטענות שלו מתחום הטענות לתחום העלבונות, וזה בעיני כבר לא לגמרי ענייני.

למעלה