היי דר סו

• פותח הנושא newin
  • פורסם בתאריך

newin

New member
היי דר סו

שלום דר סו אני מאושר שנתקלתי בפורם בדיוק שאת מופיעה בו. ברוכה הבאה לישראל. אני דרמה תראפיסט ואני מחפש סיפורים שקשורים באובדן האב.הסיפורים צריכים להתאים לילדים קטנים בכיתה ב'. דרך אגב הבנתי שאת מקיימת סדנא ושכל המקומות תפוסים אז לצערי נצטרך להפגש בפעם אחרת.

בינקיס

New member
ערב טוב, ד"ר סו!

ברוכה הבאה לישראל, ושמחה על ההזדמנות לכתוב אליך. שאלה ראשונה (כבר עלתה כאן בפורום): מאיזה גיל ניתן לספר לילדים את אגדות אנדרסן והאחים גרים? כמובן, לא סיפורים קשים מידי. שאלה נוספת: כיצד את רואה את האפשרות לספר לילדות אגדות-עם, כמו סינדרלה, כיפה אדומה, שלגיה ועוד, ולהציג להן שאלות הבהרה, שבאות לעודד ראייה פמיניסטית? הכוונה- להעלות השקפה אחרת, זיהוי אלמנטים המבליטים את מקומה של האישה, בחברה בה חובר הסיפור. מה דעתך על זה? ועוד שאלה: קראתי שאת מספרת לקבוצות נשים שחוו חוויות של סחר.אשמח אם תספרי לי קצת על המטרות שלך בעבודה זו, רשמייך- מה החשיבות שאת מייחסת לסיפורים לנשים אלה? מדוע? באיזה סוג סיפורים את משתמשת איתן? מהן התגובות, האם הסיפורים מחלחלים, מתחברים אליהן? מעניין אותי מאוד. תודה רבה לך.

Dr Sue Jennings

New member
נתחיל מהסוף

לעבוד עם נשים שחוו חוויית סחר היא עבודה מאתגרת מאוד אבל גם מספקת. אחד מהתפקידים של היצירתיות וסיפור הסיפורים היא להביא את האנשים חזרה מסגנון חיים מטולטל ופנטסטי לצורת חיים בריאה יותר. נשים רבות אולצו אל תוך תנועה ומחול מיניים ביותר שהפכו לטבען השני, כך שאני משתמשת בתנועה, מחול וסיפורים כדי ליצור דמיון בריא יותר. הסיפורים שאנחנו יוצרות מכילים כוחות אפלים אבל יש בהם את ההזדמנות להתגבר על הצללים ולהמשיך הלאה. אני עובדת דרך מטפורה עם רעיון "הבית" אפילו שלכמה מן הנשים לא תתאפשר השיבה לביתן האמיתי בשל הסטיגמה והחוויות שעברו. יש לי מאמר על התכנית הזו ובסופו של דבר הוא יופיע על האתר שלי. בהתייחס לסיפורי עם - ראי את ההתייחסות המוקדמת יותר. יש כמה כרכים של סיפורי פיות פמיניסטיים כבר, כך שאפשר לספר תערובת רחבה של מעשיות. באופן אישי כדאי לשים לב שאת הסיפורים האפלי יותר כדאי לספר רק כשהילדים בגיל שהם יכולים לדון בהם.

למעלה