היתי רוצה עזרה אני ואחותי חרדים ההורים כך..ולא מבינים בסמינרים היתי רוצה עזרה בידע על הסמינרים הטובים יחסית בכדי לעזור לאחותי.בירושלים.אודה מאד תודה...
דופארק בהחלט לא מומלץ כיוון שהוא יותר מדי פתוח יש בו גם משפחות אמריקאיות פתוחות מאוד ובקיצור לא מומלץ..... אפיקי דעת נשמע מתאים. ומשתדלת מה ששמעת כנראה לא נכון כי אני שמעתי דווקא על סמינרים כמו וולף ועוד אחד שקשור אליו שבנות שנחשבות שם בנות טובות עושות את כל מה שאסור כך שחבל לדבר סתם. הסטיגמות כבר לא נכונות כיום ואת יודעת את זה.
אני לא חולק..... אני חושב שגם את יודעת טוב כמוני שאני צודק וכיום הסטיגמות הללו שגויות ומרושעות..... גם בחורה שנחשבת טובה עושה מה בא לה כשאף אחת לא יודעת מזה כמובן..... לא יראת שמיים ולא שום דבר. אז לפחות אל תגידי דברים שאת יודעת במפורש שאינם נכונים.
בכל מקום יש ויש, על זה אין עוררין. תמיד יש את אלו שעושים מתחת לאף של הישיבה/ הסמינר, עובדות בשטח. אבל כן יש אווירה של מוסד מסוים, נורמה של מקום ורמה כללית של דברים שעושים בגלוי או שמתביישים בהם. לעניות דעתי יש הבדל והרבה.
יש הבדל בין בנות שעושות הכל בשקט לבין בנות שעושות דברים מסויימים וזהו בגלוי. הרי על רמת הלימודים אין ויכוח שבדר``כ המקומות הפתוחים יותר ברמה גבוהה יותר לפחות מבחינת הלימודים שהסמינר מציע. אלא על מה הויכוח? על רמת הבנות. אז תסלחי לי גברת הצביעות שאת מצדדת בה ממש מרגיזה אותי כי עינייך הרואות לאיזו שפלות מגיעה בחורה טובה שעושה כל מה שבא לה אבל ``בשקט`` לבין בת שכל חטאה הוא בלבישת ג`ינס או דברים מהסוג הזה. תחשבי קצת ותגידי לי. את בטח מכירה בנות משני המגזרים ואת יודעת כמוני שיש בחורות שבאמת נחשבות לטובות ויראות כשהם רחוקות מזה כרחוק מזרח ממערב.
האם את חושבת שהסטיגמות הללו נכונות? האם סמינר שרמתו הרוחנית כביכול גבוהה יותר יש לו במה להתהדר יותר? אם כבר דיברנו על ``עינינו הרואות`` אז עינינו הרואות שמספר הנפילות החזקות גבוה יותר בסמינרים סגורים יותר.....
לעצם העניין, בנושא הספציפי שאת הדש סביבו האשמה נמצא בך בדיוק כמו שהצד השני אשם, אל תתלה בוקי סריקי באחרים בזמן שגם אתה מודה ששגיתי, אין צורך להזכיר שמות מפורשים