היי אתם,

judyr

New member
מיכלי....

אין מה להסביר ולפתח.... סתם הרגשתי צורך לשלוח לך חיבוק זה הכל

ruben53

New member
איש קטן מהרחוב,הבלבול מופיע

בסוף המכתב שלך.. ציטוט...." הבחירה בידך היא אם להימנות על מי שלוקח את גורלו בידיו ופועל להגשמת שאיפותיו, או מניח לאחרים להוביל אותו בדרך שבחרו עבורו, במחיר עצמאותו ומהות חייו הוא" סוף ציטוט.. בכל מדינה מתקדמת,דמוקרטית וקפיטליסטית,ענקי השוק מחליטים וקובעים בשביל האזרחים..תפקיד האזרחים הוא לעשות כסף לחברות הגדולות תמורת כמה עצמות שהן זורקות לנו..

קודם כל, המסר של האנטי-גלובליזשיין

קודם כל, המסר של האנטי-גלובליזשיין לא ממש קשור לנושא ההגירה. משום מה אתה חוזר כל פעם לענין הקפיטליסטי וכיו"ב. יש פורומים ספציפים לנושא ואתה גם מוזמן לנפץ חלונות ראווה של GAP. לעצם הענין, האיש הקטן מהרחוב הגדול צודק כמובן. שפר עלינו גורלינו ואנחנו חיים במדינות שיש בהם חופש יחסי רב, וע"כ אתה יכול לעצב את חייך במידה רבה בעצמך. לדוגמא: מפריע לך למשל לחיות בארה"ב בחברה קפיטליסטית בה לאנשים רבים אין ביטוח בריאות, אז קח את האוטו, וחצה את הגבול צפונה לקנדה שהיא מדינה סוציאליסטית בה לכולם ביטוח רפואי.

אולי זה התפקיד שלך, אבל בטוח לא שלי

לי אף אחד לא נותן תפקידים. אני שוקל בבהירות ובוחר אותם לעצמי. ואם חברה דמוקרטית אחת פועלת לפי עקרונות הגורמים לי לא לרצות להימנות על אזרחיה, אצא ואחפש לי חברה דמוקרטית הפועלת על פי עקרונות נאורים יותר (להשקפתי). ואל תבין אותי לא נכון - אני לא בעד שבירת כלים ונגד דמוקרטיה. אלא שדמוקרטיה חייבת להבין שבכדי שדעת הרוב תהיה השליטה, אל לה לדחות את המיעוט אל מחוץ לחברה. וזהו לדעתי שורש הקיטוב במדינת ישראל דהיום. אין לי בעייה להיות "אחד העם" בחברה שבה אני מוותר על חלק מהשקפותי בכדי ליהנות מיתרונות אחרים שמעניקה לי אותה חברה. אבל יש לי בעייה להימנות על חברה שדורשת ממני לוותר על הכל מבלי להעניק דבר.

"הכי טוב בארץ"

למרות המצב הקשה בארץ- והוא קשה אף אחד לא אומר שלא. עדין חשוב לחזור למקורות ולראות שלפי התורה שלנו- *הגאולה קרובה מתמיד *א"י הובטחה לנו- בשלמותה -ולכן אסור לנו לתת חלקים ממנה או לוותר עליה! חוץ מזה, טסתי לחו"ל כ"כ הרבה פעמים ותמיד כשחוזרים לארץ, לארץ שלנו יש הרגשה שפשוט, אי אפשר להסביר, זאת הרגשה של חמימות בלב, הרגשה- שזה המקום היחיד בעולם כולו-שתמיד יקבלו אותי פה באהבה, שתמיד יש לי פה מקום, שאף אחד לא יכול לגרש אותי מפה-אז למה שנגרש את עצמנו מפה??? בעזרת ה´, הקב"ה שכ"כ אוהב אותנו יעזור לנו להתגבר על הכאב והקושי וארץ ישראל תפרח ותתפתח ותגדל ותשתבח! אבל- כמובן שזה לא יכול לקרות אם מצידנו- לא נשקיע קצת תמיכה, קצת הרבה התישבות, והמון חיזוק פיזי ורוחני לכל עם ישראל!

ליילה

New member
???????????????

יש איזה שורה תחתונה להודעה הזו? מסקנה? כולנו צריכים לחזור בתשובה? כולנו צריכים לארוז מזוודות ולחזור לארץ? מה הייתה המטרה פה?

בוודאי שיקבלו אותי באהבה

עם כמות המילואים שעשיתי ועדיין עושה, ועם כמות המסים ששילמתי ועדיין משלם, רצוי מאוד שיקבלו באהבה.

למעלה