היי אנשים!

reut bloom depp

New member
היי אנשים!

אז קודם כל,שלום לכולם,שמי רעות,בת 16 וחצי,מהצפון. עקבתי קצת על הפורום הזה,שמאוד מצא חן בעיני והחלטתי להצטרף אליו,ולשתף אתכם בשיקולים שלי. אני נורא רוצה להתחיל ללמוד נהיגה(לא מהתרגשות,פשוט אני רוצה כבר לגמור עם זה,כי אני בכיתה יא',ושנה הבאה וסוף השנה הזאת ממש לא יהיה לי זמן לנשום)אחרי הצבא זה זמן גרוע להוציא רישיון לכן אני נורא רוצה עכשיו. יש לי מספר שאלות,ואני גם אשמח אם תאמרו לי מה דעתכם: אז ככה,לפני כשבועיים קיבלתי את הטופס הירוק,עשיתי את כל הבדיקות ודיברתי עם המורה לנהיגה שאני מתכוונת לקחת. המחיר שהוא יקח לי זה 80 ש"ח לשיעור,וכל שיעור 15 חינם. הוא דיבר איתי ועם אמא שלי,והוא הציע לי לא להתחיל עכשיו ללמוד נהיגה כי רישיון אפשר רק בגיל 17 ולטענתו אני סתם אקח יותר מידי שיעורים ואזרוק כסף,וזה גם לא יהיה כ"כ אפקטיבי,הוא אמר שתוך חודשיים-שלושה הוא כבר יוכל להגיש אותי לטסט(אין לו בעיה להוסיף שיעורים חינם מעבר למה שהוא נתן,אם תיהיה לי בעיה להבין נושא מסוים). אז הוא אמר לי לחכות למרות שאני לא יודעת אם כדאי(חודשים מאי-יוני מפוצצים לי בגרויות ואני לא יודעת אם אוכל לקחת הרבה שיעורים). קיצר,הוא נתן לי חוברת עם תרגילים והסברים לתאוריה(חוברת קטנה כזאת,מאוד מצומצמת)ואמר לי בינתיים לגשת לתאוריה(ואם אני לא אגש הוא ילמד אותי תוך כדי המעשי)רק הבעיה היא,שה...זאתי ממשרד הרישוי,אמרה לי שאני לא יכולה לעשות תאוריה עד ה-23.3,שיהיה לי בדיוק 16 וחצי...על היום... אז אני עוד נורא מתלבטת אם להתחיל עכשיו בכל זאת,או לחכות...לעשות תאוריה לפני המעשי,או אחרי...ותכלס,אם אני עושה טסט נניח חודש לפני גיל 17,(באוגוסט)אז יתנו לי רישיון?יתנו לי בכלל לגשת לטסט?ולגבי מלווה 3 חודשים ראשונים,אז אני חייבת מלווה גם אם אני לא אסיע יותר מ-2 נוסעים? נהג חדש זה שנתיים,אז כל התקופה של השנתיים הראשונות אני לא אוכל להסיע יותר מ-2 נוסעים ללא מלווה?איך בדיוק זה הולך..? אשמח לתשובה בהקדם! תודה מראש!

Metal † Heart

New member
אוקיי..

1. את יכולה לגשת לטסט רק בגיל 17. 2. את חייבת מלווה בכל מקרה. 3. לא תוכלי להסיע יותר מ 2 נוסעים.. אבל אני חושבת שאם בין הנוסעים יש מישהו שיכול לתפקד כמלווה אז את כן יכולה (חכי לתשובה יותר וודאית בנושא הזה..) אם תעשי את התאוריה לפני המעשי או במהלכו זה נתון לשיקולך.. חלק יעדיפו ככה, וחלק ככה.. אני אישית העדפתי להפטר מהתאוריה, ולעלות על הכביש שאני כבר בקיאה בכל החוקים והתמרורים.. אממ במידה ותעשי תאוריה ואז תתחילי את המעשי, אני לא חושבת שצריכה להיות לך בעיה עם הבגרויות.. זה לא כזה ביג דיל להפסיד 4-5 שעות בשבוע לטובת הנהיגה.. להפך לדעתי זה טוב, מעין אתנחתא כזאת מכל הלחץ של הבגרויות..

Krishi

New member
שלום וברכה

דבר ראשון אני מוכרח לציין שמצאת לעצמך אחלה מורה... גם במחיר (קשה למצוא מורים שעושים שיעור ב-80 שקל בימינו, ועל כל שיעור 15 חינם ושיעורים נוספים בחינם בדברים שאת מתקשה עליהם זה אני בכלל שומע פעם ראשונה. זה די נשמע דמיוני אפילו.. חחח) וגם בעזרה ובעצות שכולן נכונות תיאוריה אכן אפשר לעשות רק מגיל 16.5... וטסט אפשר לעשות רק מגיל 17 ולא יום לפני. אני באמת מציע שתתחילי ללמוד רק חודשיים-שלושה לפני גיל 17 כדי שתסיימי את מינימום השיעורים לקראת היום הולדת ותוכלי לגשת ישר לטסט מבלי לחכות. כי אם תרגישי שאת מוכנה לטסט (אחרי 28 ה-שיעורים) ועוד אין לך 17 את תצטרכי הרי לעשות שיעורים כדי לא לשכוח עד היום הולדת וזה סתם יהיה בזבוז כסף. אם הבגרויות זאת אחת הבעיות אז שתדעי לך שלא קצת אנשים אפילו מעדיפים שיעורי נהיגה בזמן תקופת הבגרויות. זה משמש לרגעה כזאת וקצת שחרור לחצים. פעם או פעמיים בשבוע לנהוג ולשכוח מכל הבעיות של הבגרויות... בקשר לתיאוריה זה החלטה שלך.. את יכולה לעשות אותה לפני שאת מתחילה ללמוד נהיגה.. או שאת יכולה לעשות אותה באמצע הלימוד נהיגה. יש הרבה שמעדיפים ככה כי הלימוד נהיגה המעשי עוזר להם לדעת את התיאוריה גם. בקשר למלווה: אחרי שעברת טסט את חייבת לנסוע ב-3 חודשים עם המלווה לא משנה כמה נוסעים יש לך ברכב. אחרי 3 החודשים הראשונים את חייבת את המלווה רק כשיש מעל 2 נוסעים ברכב. עוד לא ברור אם החוק הזה חל רק בתקופת הנהג חדש (שהיא כמובן שנתיים מקבלת הרישיון) או עד גיל 21 (גם אם תקופת הנהג חדש נגמרה). הנושא כנראה יובהר בחודש נובמבר בהמשך השנה. שיהיה המון בהצלחה

רן88

New member
../images/Emo45.gif להתחיל עכשיו זה באמת לא כדאי

אפילו 16 וחצי אין לך, את צריכה לחכות חודש וחצי בשביל זה. יום ההולדת שלי הוא כמה שנה וכמה ימים לפנייך, ואני התחלתי בסוף יוני-תחילת יולי. עברתי טסט 2 בסוף ספטמבר (התעכב קצת בגללי ובעיקר בגלל המורה שלא היה לו טסט). בקיצור, להתחיל ללמוד בתחילת יוני זה אידיאלי, לדעתי. הרי במקרה הטוב ביותר תוציאי רישיון רק ב-23.8.2006... שיהיה בהצלחה.

NewUser4

New member
תשובות

1. תיאוריה מגיל 16.5 בלבד. על הטופס הירוק להיות ממולא ע"י הרופאים. 2. טסט מגיל 17 בלבד. לא ניתן לעשות טסט קודם ולקבל את הרשיון בגיל 17. 3. לא כדאי להתחיל ללמוד כבר עכשיו. עדיף כ3 חודשים לפני גיל 17. 4. חובת מלווה בשלושת החודשים הראשונים. 5. אסורה הסעת נוסעים עד גיל 21 אלא אם יושב לידך מלווה (לידך = במושב שלצד הנהג). 6. נהג חדש זה שנתיים. לגבי משך התקופה בה לא תוכלי להסיע יותר משני נוסעים עדיין אין בהירות. או עד תום תקופת הנהג החדש או עד גיל 21. את זה אנו נגלה בסביבות נובמבר. ייתכן כי הוראת השעה הזו תבוטל בנובמבר בכל מקרה.

יש לך זמן. ../images/Emo110.gif

חבל לך להתחי ללמוד עכשיו, כי למרוח את לימוד הנהיגה על פני חצי שנה זה סתם בזבוז. תתחילי חושיים-שלושה חודשים לפני היומולדת, זה יתן לך מספיק זמן לסיים את 28 השיעורים המתבקשים, וגם עוד שיעורים כדי לתרגל, אל תדאגי. אם באמת נורא לחוץ לך, את יכולה להתחיל ללמוד לתיאוריה מעכשיו ובאמת להיפטר מזה, למרות שלחלק מהאנשים יותר קל לגשת אחרי שהם התחילו את הלימוד המעשי, כי החומר יותר ברור להם. עכשיו בקשר לפרוצדורות: לתיאוריה אפשר לגשת מגיל 16.5. לטסט אפשר לגשת מגיל 17. מלווה נדרש לכל נהג שעבר טסט, במשך 3 חודשים מיום הוצאת הרשיון. לאחר סיום תקופת המלווה, את יכולה להסיע שני אנשים איתך באוטו, אלא אם כן יושב לידך מישהו שיכול לתפקד כמלווה, במקרה כזה את יכולה להסיע את מספר האנשים שרשיון הרכב מתיר. שיהיה לך בהצלחה

מותק נשמע לי מאוד מוכר...

גם אני הייתי כמוך התחלתי 4 חודשים לפני וכן זה פאקינג ארוךך אם את שואלת אותי זה שאת חושבת כבר ישר לגשת לתאוריה זה טוב אבל אני מציע לעשות כמה שיעורים קודם.... תתחילי ככה עוד חודשיים וחצי ואל תדאגי בסוף לכולם יש רשיון בהצלחהההה

reut bloom depp

New member
תודה רבה,(עוד שאלה)

המון תודה!עניתם לי תשובות מספקות,אז לגבי מלווה הבנתי הההכל(וד"א,סתם קטע מצחיק,דיברתי עכשיו עם בן דוד שלי שהיה לו ראיון עבודה בת"א,הוא התקבל לעבוד ב"אור ירוק",יענו הוא הולך לבתים של אנשים שעושים רישיון ומסביר להם ונותן להם "מתנה"....אז אמרתי לו שיבוא כלי יהיה רישיון...חחחח),אז הבנתי מהתשובות שלכם שלא כדאי לי להתחיל ללמוד עוד חודש,היומולדת של ב-23.9,אז ללמוד בערך מסוף יוני? אם ככה,שכחתי לציין בעיה,המורה שלי לנהיגה,אמר שעוד חודשיים שלושה הוא עובר ניתוח,ובמהלכו הוא ישלח אלי מורה אחר(שלטענת המורה שלי,המורה הוא בן אדם מקסים,והוא יתרגל אותי)יענו אני אקח 2 שיעורים בשבוע(זה מה שאמר לי המורה,ככה הוא המליץ)תוך חודשיים-שלושה(תלוי בקליטה שלי)הוא יסיים ללמד אותי הכל,וכל שאר השיעורים יהיו תרגול,שאת התרגול אני אקח לפי הזמן שיהיה לי,ואז הוא(או המורה המחליף)יגיש אותי לטסט. אז בכל זאת לחכות? וד"א,אלה שהיו בשוק מהמחיר שהוא נתן לי,לפני חודש כשהתחלתי לתאם עם המורה,אמרתי לו שאני לומדת,אני לא עובדת,ואני מממנת את הרישיון מכספי,וזאת האמת,בגלל הגיל שלי אני לא יכולה להתקבל לאף עבודה. קיצר,המון המון המון תודה!! ומה זה עודדתם אותי וגרמתם לי לעשות סדר בראש בקשר לתקופת הבגרויות והתיאוריה...אני כבר התחלתי ללמוד לתיאוריה,מה שאני הכי לא מצליחה ללמוד זה מבנה רכב,קראתי גם את ההסברים שהיו פה בפורום,ומסתבר שאני סתומה יותר משחשבתי..אפילו הסברים מפורטים אני לא מצליחה להבין..
מה לעשות בקשר לזה?כי את כל השאר אני יודעת(למעט הקטע של המלווה שלא הייתי בטוחה ועכשיו אמרתם לי) אז המון תודה!אין לכם מושג איך עזרתם לי לסדר את הבלאגן שהיה לי במוח
!!

אם את שואל אותי לגבייי תאוריה

אז תעשי את זה בסיום הבגריות תקחי 3 ימים תלמדי ותגשי בהצלחה

רן88

New member
אם תתחילי ללמוד שלושה חודשים

לפני, כמומלץ, אז שני שיעורים בשבוע זה קצת מעט. בחישוב מהיר זה יוצא 24 שיעורים בשלושה חודשים - לא מספיק. כדאי להשתדל ולקחת 3 שיעורים בשבוע לפחות כי סביר שלא תיגשי בדיוק בשיעור 28 וגם ככל שתהיי מוכנה לטסט יותר מוקדם כך המורה שלך יחשוב על טסט בשבילך. אם תהיי מוכנה לטסט ביום הולדת זה לא אומר שיהיה לו טסט לתת בדיוק ביום הזה. לעומת זאת, אם תהיי מוכנה שבוע-שבועיים לפני אז יש סיכוי לא קטן שתקבלי טסט שממש קרוב ליום הולדת ה-17 שלך. לגבי תיאוריה, לדעתי קצת מוקדם לעשות עכשיו. תנצלי את חופש פסח או משהו (עדיף כמה שיותר צמוד לשיעורים המעשיים). זה פשוט מאוד רחוק מהשיעורים המעשיים שלך (ואפילו מגיל 16.5!) כך שנראה לי שכשתעלי על ההגה כבר תשכחי לא מעט חוקים (לא מתרגלים וכו' אז שוכחים). בהצלחה בהכל.

reut bloom depp

New member
תודה רבה!

המון המון תודה! מאוד עזרתם לי!
אז אני אחכה איזה חדשיים ככה...ובפסח אני אתחיל ללמוד מעשי ואעשה תאוריה... תודה רבה!

רן88

New member
בפסח ללמוד מעשי? פסח זה עוד חודש

וחצי! חכי לסוף הבגרויות (מלבד מועדי ב') כדי להתחיל ללמוד.

א1ט1

New member
אני עשיתי היום שיעור 7

ועוד לא עשיתי תיאוריה... זה לא כזה מפריע לי כי הרבה אני כבר יודע והמורה שלי אומק שבשלב הזה אני עוד לא ממש צריך לשים לב למכוניות האחרון, לאט לאט אני מתחיל לשים לב... בהתחלה הוא היה אומר לי מתי לצאת לסיבוב ועכשיו אני כבר עושה את זה לבד ולעבור נתיבים וכל זה אז לאט לאט לומדים את זה גם בלי תיאוריה אז אין לחץ, אבל ברור שעדיף לפי פשוט לא יצא לי...

שלום רעות

בעלי מורה נהיגה (מהמעולים בבאר שבע) ולהלן תשובותיו: את יכולה לגשת לתיאוריה מגיל 16.5 ואילך, קחי את הזמן שלך ותשקיעי בלימודי התיאוריה, תיבחני את עצמך במארז התיאוריה שקיבלת וכשתגיעי למצב שב"בנק השאלות" (במבחן הכללי) יש לך מקסימום טעות אחת ברצף של חמישה מבחנים, אז את מוכנה לגשת לתיאוריה. בזמן מבחן התיאוריה עצמו תיקראי כל שאלה, תביני מה שואלים אותך ותיקראי את כל ארבעת התשובות כי לפעמים קורה מצב שאחת התשובות הראשונות מתאימה אבל אחרת אחריה מתאימה יותר ויותר מקיפה וכוללת והיא הנכונה, אז שימי לב. תתחילי ללמוד מעשי בגיל 16 ותשעה חודשים ותוכלי לגשת לטסט ביום ההולדת שלך, זה גם תלוי באפשרות של המורה שלך, את יודעת שלא בקלות משיגים טסטים. כמו כן על מנת להקל על מורה הנהיגה שלך מבחינת קבלת טסטים עלייך להגיש לו את הטופס הירוק מוקדם ככל האפשר לאחר שעברת את התיאוריה. בקשר לנהג המלווה, אין מה לעשות, חוק זה חוק ואכן מה שכתבת זה נכון.

wil

New member
וכמה הוא יקח לך על טסט?

הוא אמר לך? אם כן - כמה? אם לא - אני מניח שלא שאלת. האם את מודעת לכך שמחיר "העמדת הרכב" לטסט הוא גבוה למדי ומשתנה ממורה למורה? אשמח מאוד אם תעני על השאלות הנ"ל, במסגרת מחקרון קטן שלי
מדובר על התשלום למורה על העמדת הרכב לטסט, ולא על אגרת הטסט שהיא אגרה ממשלתית קבועה (115 ש"ח החל מהטסט השני)

Freemee

New member
../images/Emo207.gif קטן

כל מי שאדום בפורום הזה הוא טסטר או שיש כאן אדומים שהם מבינים בכללי טוב?

רן88

New member
לא כולם טסטרים

הטסטרים שנמצאים בפורום והודיעו על כך הם NewUser4 (שהוא אדום) ו-dor119,אך הוא לא אדום ונכנס לפורום לעיתים רחוקות יותר. אדום בפורום של תפוז - משמעותו שהמשתמש בקיא מאוד בנושאים הנידונים בפורום ולפעמים גם סימן של כבוד עבור מישהו שתרם הרבה לפורום.

Freemee

New member
סבבה תודה

אני יודע מה המטרה של אדום בתפוז בכללי. פשוט ראיתי את NEWUSER4 וחשבתי אולי עוד טסטרים. תודה על המידע.

Marble Arch

New member
בקשר למורה הזה-

את מכירה אנשים שלמדו אצלו והוציאו רשיון? את יודעת בוודאות שהוא לא סתם מפזר הבטחות?

למעלה